شماره روزنامه ۶۱۰۵
|

  • آیا محدودیت‌زدایی از اینترنت صورت می‌گیرد؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که دولتی‌ها و مجلسی‌ها همچنان از پیگیری و لزوم رفع فیلترینگ می‌گویند اما اختلال‌ها، حملات سایبری و محدودیت دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های بین‌المللی نیز به دلیل آلودگی شبکه اینترنت ایران ناشی از استفاده گسترده از فیلترشکن‌ها یا تحریم‌ها و خودتحریمی ادامه دارد. اختلال گسترده در سه‌شنبه هفته جاری و تحریم ایرانی‌ها توسط گوگل‌کلاد برای دسترسی به یک سایت، نمونه‌ای از مصادیق اخیر سیاست اشتباه فیلترینگ است. در این شرایط مسوولان در بین مردم و فعالان نسبت به رفع فیلترینگ امیدواری ایجاد کرده‌اند، اما هنوز معلوم نیست که با حکمرانی در فضای مجازی یا برنامه‌ریزی و مذاکرات با کشورها، فیلترینگ یوتیوب، تلگرام، گوگل‌پلی، واتس‌اپ، ایکس و اینستاگرام رفع خواهد شد یا خیر. مردم و کارشناسان نیز با توجه به سابقه نامناسب در محدودسازی شبکه اینترنت از این بابت نگرانند که وعده رفع فیلترینگ امید واهی باشد و با محدودیت‌های جدیدی مواجه شوند.
  • فعالیت رسانه‌های دولتی روسیه در پلتفرم‌های متا ممنوع شد

    ایسنا: شرکت متا با این ادعا که رسانه‌های دولتی روسیه از تاکتیک‌های فریبنده برای عملیات تاثیرگذاری پنهانی آنلاین خود استفاده کرده‌اند، فعالیت آر‌تی، روسیا سگوندیا و سایر شبکه‌های رسانه‌ای دولتی را در پلتفرم‌های خود ممنوع کرد. این شرکت سال‌ها اقدامات محدودی را مانند مسدود کردن نمایش تبلیغات و کاهش امکان مشاهده پست‌های این رسانه‌ها توسط کاربران انجام داده بود.
  • دسترسی نوجوانان در اینستاگرام محدود شد

    مهر: اینستاگرام پس از فشارهای انبوه از سوی دولت‌ها و شکایت‌های متعدد، قابلیت‌های جدید برای کنترل حساب‌های کاربران نوجوان ایجاد کرد. به گزارش رویترز، متاپلتفرمز در حال افزودن قابلیت‌های حفاظت از حریم خصوصی و کنترل والدین به حساب‌های اینستاگرام کاربران زیر ۱۸سال است. این اقدامی مهم در جهت برطرف کردن نگرانی‌های فزاینده درباره تاثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر نوجوانان و کودکان است. متا تمام حساب‌های مربوط به چنین افرادی را به‌طور خودکار در وضعیت «حساب کاربری نوجوانان» قرار می‌دهد که به‌طور پیش‌فرض خصوصی هستند. محتوای کاربران چنین حساب‌هایی تنها توسط افرادی که دنبال می‌کنند یا با آنها مرتبط هستند، قابلیت لایک شدن دارد و فقط این گروه‌ها می‌توانند کاربران نوجوان را در پست‌ها تگ کنند.
  • اخبار خوبی درباره تامین ارز واردکنندگان موبایل خواهید شنید

    دنیای اقتصاد: معاون وزیر صمت در افتتاحیه کنگره موبایل ایران با اشاره به اعمال تحریم‌ها و عدم اجازه ورود تکنولوژی به ایران، تاکید کرد: «اکنون سالانه بیش از ۱۵ میلیون موبایل علاوه بر تولید ۹۰۷ هزار عدد موبایل وارد ایران می‌شود.» محمدمهدی برادران با تاکید بر اینکه در ابتدا مخالف تولید موبایل بوده است، افزود: «برخی از مجموعه‌ها در حوزه موبایل و تولید قطعات سبب ایجاد اشتغال و کاهش ارزبری شده‌اند.» او با اشاره به اینکه فرآیند تولید باید با نظارت سازمان‌های ذی‌ربط باشد و اینکه نباید شرکت‌ها و گروه‌ها همدیگر را تخریب کنند، افزود: «باید تلاش کنیم تا سهم واردکننده در کشور حفظ شود. تاخیرهایی در زمینه تامین ارز توسط بانک مرکزی صورت گرفته است که در همین خصوص خبرهای خوبی در آینده خواهید شنید.»
  • موبایل قلب تپنده اقتصاد دیجیتال ایران است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک اعلام کرد که ایران دارای ظرفیت‌های خاموش و استفاده‌نشده‌ای است که با فعال‌سازی آنها می‌توانیم به سرعت به پیشرفت‌های بیشتری در این حوزه دست یابیم.
  • ضرر اپل از زمان تحویل کوتاه‌تر آی‌فون ۱۶

    ایسنا: در روز دوشنبه سهام اپل پس از اینکه تحلیلگران گفتند زمان تحویل مدل‌های جدید آی‌فون ۱۶ پرو نشان از تقاضای ضعیف‌تر از حد انتظار برای آنها دارد، حدود سه درصد سقوط کرد.
  • جریمه سنگین متا در اروپا

    مهر: گزارش‌های جدید حاکی از آن است که اتحادیه اروپا قصد دارد به دلیل عملکرد غیررقابتی متا جریمه‌ای سنگین برای این شرکت آمریکایی وضع کند. به گفته منابع آگاه، شرکت متا پلتفرمز به دلیل تلاش برای سلطه بر بازار آگهی‌های دسته‌بندی شده با جریمه سنگین در اتحادیه اروپا روبه‌رو است. رگولاتورهای اتحادیه اروپا مدعی شده‌اند شرکت مادر فیس‌بوک سرویس رایگان مارکت پلیس (Marketplace) خود را با شبکه اجتماعی پیوند داده تا رقبایش را از میدان به‌در کند. تصمیم اتحادیه اروپا درباره متا احتمالا تا ماه آینده مشخص می‌شود.
  • واقعیت‌های تلخ اقتصاد دیجیتال اروپا

    محمدحسين اعلمي / پژوهشگر ارشد اقتصاد ديجيتال
    به گواه بررسی‌های انجام شده‌، قاره سبز چندان نتوانسته با جریان انقلاب دیجیتال همراه شود؛ موضوعی که با رشد سریع اقتصاد دیجیتال به دغدغه مهمی برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است. در همین راستا، هفته گذشته گزارشی درباره وضعیت اتحادیه اروپا در جهان رقابتی اقتصاد، مشخصا در مقایسه با ایالات‌متحده آمریکا و چین منتشر شد که تحت نظر ماریو دراگی، رئیس سابق بانک مرکزی اتحادیه اروپا، تهیه شده بود.
  • افزایش حملات سایبری رکورد زد

    ایسنا: تحلیل جدید سیمانتک نشان داد تعداد حملات باج‌افزاری در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴، افزایش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد. آمار این شرکت امنیتی نشان داد گروه‌های خلافکار، ۱۳۱۰ حمله در این مدت انجام دادند که ۳۶ درصد در مقایسه با سه ماهه قبلی افزایش داشت و نزدیک به رکورد ۱۶۸۸ حمله است که در سه ماهه سوم سال ۲۰۲۳ ثبت شد.
  • گوشی‌های آی‌فون جدید چگونه ضد سرقت می‌شوند؟

    سیتنا: در به‌‌روز‌رسانی جدید سیستم‌عامل iOS۱۸ و با معرفی قابلیت‌‌های امنیتی نظیر Find My و Activation Lock، امنیت آی‌فون‌ها افزایش یافته و این امر کار را برای سارقان بیش از پیش دشوار کرده است.
  • گوگل برای رفع اتهامش در دادگاه رشوه داد

    مهر: به تازگی فاش شده گوگل شب قبل از ثبت شکایت وزارت دادگستری چکی به مبلغ بیش از ۲ میلیون دلار به آنجا ارسال کرده تا یکی از اتهامات علیه خود را رفع کند. به نقل از بیزینس اینسایدر، حدود ساعت ۷ بعد‌از‌ظهر ۱۶ مه ‌۲۰۲۴ یک قاصد گوگل چکی به مبلغ ۲ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۷۵۱دلار به وزارت دادگستری آمریکا تحویل داد. این مبلغ برای جبران خسارت یکی از اتهامات وزارت دادگستری و ۱۸ ایالتی بود که در شکایت آنتی‌تراست مربوط به عملکردهای تبلیغاتی شرکت وارد شده بود. اما نکته مهم‌تر آنکه، این چک به معنای آن بود که دادگاه بدون هیات منصفه برگزار شود. دادگاه آنتی تراست گوگل که روز دوشنبه هفته گذشته آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود یک ماه ادامه یابد، قرار بود با هیات منصفه برگزار شود.
  • افزایش ۲۰ درصدی هزینه تعویض باتری آی‌فون ۱۶ پرو

    مهر: صفحه وب تعمیر و خدمات آی‌فون اپل نشان می‌دهد که این شرکت هزینه تعویض باتری برای سری آی‌فون ۱۶ را نسبت به سری قبل افزایش داده است. به نقل از گیزموچاینا، طبق اطلاعات موجود در این صفحه هزینه تعویض باتری آی‌فون ۱۶ پرو و پرومکس که به تازگی معرفی شده‌اند ۱۱۹ دلار است. این رقم حدود ۲۰ درصد افزایش قیمت تعویض باتری مدل‌های آی‌فون ۱۵ پرو است.
  • گواهی الکترونیکی جعل اسناد را کاهش می‌دهد؟

    دنیای اقتصاد: در حالی که بازار معاملات و نقل‌وانتقالات با معضل اسناد و هویت جعلی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به همین دلیل پرونده‌های زیادی در محاکم قضایی شکل می‌گیرد، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی راه‌حل را تصدیق الکترونیکی برای ثبت اسناد رسمی اعلام کرده و در این گزارش استفاده از سیستم احراز هویت، نظیر احراز هویت نقل‌وانتقال‌های بانکی و استفاده از پیامک تایید را به عنوان بهترین راهکار مطرح کرده است. به این ترتیب هنگام انجام هرگونه اقدامی با سند رسمی یک پیامک حاوی شناسه تایید و پیوند (لینک) پیش‌نویس سند به شخص ارسال خواهد شد. کارشناسان نیز ارزیابی مثبتی از پیشنهاد بازوی پژوهشی مجلس برای کاهش جعل اسناد و هویت‌ها دارند و به اعتقاد آنها فراگیری و گسترش استفاده از گواهی الکترونیکی برای کاهش جعل در ثبت اسناد رسمی تاثیرگذار است.
  • به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا باور دارم

    دنیای اقتصاد: مدیران ستادی و استانی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور در جلسه‌ای با ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، به طرح مسائل، مشکلات، راهکارها و پیشنهادهای خود برای بهبود فضای کسب‌وکارها و ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در کشور پرداختند. به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، ستار‌هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان نظام صنفی کشور و استان‌ها با بیان اینکه در دهه گذشته اتفاقات خوبی در حوزه دیجیتال فضای کسب‌و‌کار کشور افتاده است، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم، بر سرعت گرفتن ضرباهنگ تلاش‌ها در این حوزه تاکید کرد.
  • محتوای اینستاگرام کاربران انگلیسی خوراک هوش مصنوعی می‌شود

    مهر: طی ماه‌های آینده محتوایی که کاربران بزرگسال در فیس‌بوک و اینستاگرام در انگلیس به اشتراک می‌گذارند، به عنوان محتوای آموزشی برای مدل‌های هوش مصنوعی شرکت متا به کار می‌رود. به گزارش رویترز، پیش از این متا به دلیل واکنش‌های رگولاتوری آموزش هوش مصنوعی با چنین محتوایی را در انگلیس متوقف کرده بود. این شرکت از پست‌های عمومی کاربران از جمله تصاویر، توضیحات زیر عکس‌ها و کامنت‌ها برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی مولد استفاده خواهد کرد. البته به گفته شرکت محتوای آموزشی شامل پیام‌های خصوصی یا اطلاعات حساب‌های کاربران زیر ۱۸ سال نمی‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر