شماره روزنامه ۶۲۱۸
|
    دوشنبه، ۱۵ بهمن ۱۴۰۳
  • مذاکره با آمریکا چه تاثیری بر حوزه فناوری خواهد داشت؟

    آینده تحریم‌های تکنولوژی

    درحالی‌که احتمال‌ها برای مذاکرات شدت گرفته، امیدی تازه برای رفع تحریم‌های حوزه فناوری نیز به‌وجود آمده است. اما به عقیده کارشناسان، رفع کامل تحریم‌ها هم نمی‌تواند راه‌حلی فوری برای مشکلات موجود در حوزه فناوری باشد و از آنجا که این موقعیت سال‌هاست در عمق صنعت فناوری ایران نفوذ کرده است، برطرف شدن آن نیز نمی‌تواند به سرعت شرایط را تغییر دهد.
  • تیغ افزایش تعرفه مالیات بر واردات روی گردن اپل

    مهر: قیمت آی‌فون، آی‌پد، اپل‌واچ و دیگر محصولات اپل که در چین تولید و به آمریکا وارد می‌شود، احتمالا به زودی در این کشور گران خواهد شد. به گزارش فون‌آرنا، گزارشی تازه نشان می‌دهد دونالد ترامپ تصمیم دارد تعرفه‌ای ۲۵ درصدی بر واردات محصولات از کانادا و مکزیک و ۱۰ درصدی بر واردات از چین وضع کند.
  • متا حمله سایبری به واتس‌اپ را تایید کرد

    سیتنا: بر اساس اعلام متا، گروهی متشکل از ۹۰ کاربر واتس‌اپ مورد حمله قرار گرفتند، اگرچه مکان جغرافیایی آنها هنوز تایید نشده، اما گمان می‌رود از بیش از ۲۰ کشور باشند، این کاربران توسط نرم‌افزارهای جاسوسی از یک شرکت نرم‌افزاری مستقر در رژیم صهیونیستی به نام Paragon Solutions مورد هدف قرار گرفته‌اند. به گزارش فوربس، به کاربران جی‌میل در مورد پیچیده‌ترین حمله مبتنی بر هوش مصنوعی هشدار داده شده است، رسانه‌های اجتماعی بستری برای تهدیدات جدید هستند و حتی کاربران آی‌فون نیز نمی‌توانند از مهاجمان سایبری فرار کنند.
  • امتیاز جدید هند به سازندگان گوشی‌های خارجی

    ایسنا: هند در اقدامی که به نفع تولید بومی شرکت‌هایی مانند اپل و شیائومی می‌شود، تعرفه واردات بر برخی از قطعات کلیدی مورد استفاده در تولید تلفن‌های همراه را حذف کرده است. نیرمالا سیتارامان، وزیر دارایی هند، روز شنبه اعلام کرد دولت برای افزایش تولید داخلی، عوارض واردات بر برخی قطعات کلیدی مورد استفاده برای تولید تلفن‌های همراه را حذف کرده است.
  • گوگل کارمندانش را برای اخراج آماده می‌کند

    مهر: گوگل به کارمندانش در بخش «پلتفرم‌ها و دستگاه‌ها» (Platforms and Devices) در آمریکا حق انتخاب داده تا قبل از کاهش نیروها به‌طور داوطلبانه از شغل خود استعفا دهند.
  • صدها شرکت با «دیپ‌سیک» چپ افتادند

    ایسنا: صدها شرکت به خصوص شرکت‌های مرتبط با دولت آمریکا، با مسدود کردن دسترسی به دستیار هوش مصنوعی «دیپ‌سیک» به توفانی که این ابزار محبوب به پا کرده است، واکنش نشان دادند. «دیپ‌سیک» در روزهای اخیر، پردانلودترین اپلیکیشن فروشگاه‌های برنامه اپل و گوگل شده است و فراهم‌کنندگان خدمات ابری بزرگ آمریکا مانند مایکروسافت، عرضه آن را در پلتفرم‌های خود آغاز کرده‌اند.
  • خوشه استارلینک با پرتاب ۲۲ ماهواره وسیع‌تر شد

    مهر: شرکت اسپیس‌ایکس دسته دیگری از ماهواره‌های استارلینک را از مقری در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد .به گزارش اسپیس، یک موشک فالکون ۹ حامل ۲۲ ماهواره استارلینک از پایگاه فضایی وندربرگ در ساعت ۲۳:۰۲ شنبه شب به فضا پرتاب شد.
    شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳
  • بازار از لنز «دنیای اقتصاد»؛

    ۵ گوشی پرفروش شیائومی با قیمت مناسب را بشناسید

    دنیای اقتصاد: شیائومی یک برند چینی شناخته شده است که به دلیل قیمت اقتصادی و کیفیت مناسب آن مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. در این مطلب با ۵ گوشی پرفروش این برند آشنا می شوید.
  • رقابت در دنیای هوش‌مصنوعی تشدید می‌شود؛

    پس‌لرزه‌های ظهور دیپ‌سیک

    محبوبیت چت‌بات جدید چینی با نام دیپ‌سیک‌(DeepSeek) طی هفته گذشته سر و صدای زیادی در دنیای فناوری ایجاد کرد. این خبرها که با کاهش سهام شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا به اوج خود رسید، واکنش‌‌های جدی را نه تنها در آمریکا، بلکه در بعضی کشورهای اروپایی هم در پی داشت.
  • آمریکا «کشور حساس» در نقشه گوگل شد

    ایسنا: سرویس «نقشه گوگل» (Google Maps)، دوشنبه هفته جاری، آمریکا را به عنوان «کشور حساس» طبقه‌بندی کرد که شامل کشورهایی با دولت‌های سخت‌گیر و مناقشات ارضی است. طبقه‌بندی جدید برای آمریکا، پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد دولت او تغییراتی در برخی نام‌ها در نقشه‌های رسمی و ارتباطات فدرال ایجاد خواهد کرد. این تغییرات شامل تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» و تغییر نام کوه «دنالی»، به کوه «مک کینلی» است.
  • قابلیت جدید گوگل برای مقابله با اندرویدی‌های خطرناک

    ایسنا: سرویس اسکن بدافزار «گوگل‌‌پلی‌پروتکت» (Play Protect)، اکنون به شکل خودکار، مجوز‌ اپلیکیشن‌های اندرویدی خطرناک را لغو می‌کند. این قابلیت برای جلوگیری از دسترسی اپلیکیشن‌های مخرب به حافظه، تصاویر، دوربین و قسمت‌های دیگر گوشی طراحی شده است.
  • برقراری نخستین تماس ویدئویی با ماهواره از گوشی هوشمند

    مهر: شرکت ودافون اعلام کرد برای نخستین‌بار با استفاده از یک موبایل استاندارد، تماس ویدئویی با کمک ماهواره برقرار کرده است. به نقل از رویترز، این شرکت تصمیم دارد فناوری را برای کاربرانش در سراسر اروپا در سال جاری و ۲۰۲۶ میلادی فراهم کند.
  • فروش کنسول بازی به روسیه تحریم می‌شود

    ایسنا: کمیسیون اروپا، محدودیت‌هایی را برای فروش کنسول‌های بازی‌های ویدئویی و جوی استیک به روسیه در شانزدهمین بسته تحریم‌های خود علیه مسکو، گنجانده است. سند پیشنهادی نشان می‌دهد که این محدودیت‌ها بر فروش کنسول‌هایی مانند ایکس‌باکس مایکروسافت، سوییچ نینتندو و پلی‌استیشن سونی، تاثیر می‌گذارد.
  • مکزیک از گوگل شاکی شد

    ایسنا: مکزیک به تصمیم گوگل برای تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکا» در سرویس «نقشه گوگل» واکنش نشان داده و به این شرکت، اعتراض می‌کند. سرویس «نقشه گوگل» (Google Maps)، در واکنش به فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای تغییر نام چندین مکان، قصد دارد این تغییرات را اعمال کند.
    یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳
  • فعالان حوزه تسهیلات‌یاری از تبعات منفی بخشنامه بانک مرکزی می‌گویند

    لندتک‌ها در توقف رشد

    بیش از یک‌سال از ابلاغ الزامات بانک مرکزی برای همکاری بانک‌ها با شرکت‌های تسهیلات‌یار (لندتک) می‌گذرد و با وجود انتقادات فعالان این حوزه از تبعات منفی آن برای حیات لندتک‌ها به نظر می‌رسد که اصلاحات آیین‌نامه مربوطه از دستور کار بانک مرکزی خارج شده است. البته رئیس کمیسیون لندتک سازمان نصر تهران از تداوم بررسی و اصلاح مصوبه کارگروه اقتصاد دیجیتال و آیین‌نامه بانک مرکزی برای فعالیت لندتک‌ها خبر می‌دهد. با این حال مدیران برخی از شرکت‌های تسهیلات‌‌یار با انتقاد از نگاه رگولاتور به کسب‌وکارهای این حوزه معتقدند که در سال جاری نسبت به سال گذشته صنعت لندتک تحت تاثیر بخشنامه‌های بانک مرکزی و ایجاد ترس در بانک‌ها برای تعامل با این شرکت‌ها، رشد نکرده است. این در حالی است که به گفته آنها تسهیلات‌‌یارها هر سال چهار تا پنج برابر در مقایسه با سال قبل رشد می‌کردند.
  • واتس‌اپ: شرکت جاسوس‌افزار اسرائیلی ده‌ها کاربر را هدف قرار داد

    ایسنا: یکی از مقامات واتس‌اپ گفته است که شرکت نرم‌افزارهای جاسوسی رژیم صهیونیستیParagon Solutions ده‌ها کاربر از جمله روزنامه‌نگاران و اعضای جامعه مدنی را هدف قرار داده است. این مقام اضافه کرد که واتس‌اپ متعلق به متا، پس از هک، نامه‌ای به پاراگون ارسال کرد و از آن خواست متوقف شود.
  • صعود ۱۴ پله‌ای پست ایران در توسعه پستی سال ۲۰۲۴

    سیتنا: اتحادیه جهانی پست (UPU) گزارش توسعه پستی (۲IPD) سال ۲۰۲۴ را منتشر کرد، این گزارش نشان می‌دهد پست جمهوری اسلامی ایران با کسب امتیاز ۲.۷۳ موفق به دریافت رتبه ۳۷ از میان ۱۷۴ کشور شده است. این پیشرفت قابل توجه موجب شده است پست ایران بالاتر از برخی از مجریان پستی منطقه از جمله هند، روسیه، قزاقستان، عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، قطر، عمان، ارمنستان و جمهوری آذربایجان قرار گیرد.
  • مدیرعامل زیرساخت:

    سیاست‌های فیلترینگ در دولت چهاردهم تعدیل می‌شود

    سیتنا: بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در نشست خبری که روز گذشته در ساختمان ارتباطات زیرساخت برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره توسعه مراکز داده‌ای در پنج منطقه کشور گفت: ما برای پنج منطقه توسعه مراکز داده را در وزارت ارتباطات طراحی کردیم که در این مناطق تسهیلات و امکاناتی را برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای شکل‌گیری مراکز داده بزرگ ابری فراهم خواهیم کرد و در نظر داریم که این پنج منطقه به قطب داده تبدیل شوند. منظور از قطب، فقط یک نقطه نیست و وقتی می‌گوییم قطب تهران، یعنی شامل شهر تهران و بومهن و استان البرز هم می‌شود.
  • ادعای گوگل: استفاده هکرهای ایرانی از هوش مصنوعی جمینای در حملات فیشینگ

    سیتنا: گزارش تازه «گروه اطلاعاتی تهدیدات گوگل»GTIG نشان می‌دهد که هکرهایی از ایران، چین و کره شمالی از چت‌بات شرکت گوگل به نام «جمینای» برای بهبود عملکرد خود استفاده می‌کنند. اما هدف هر کدام از این کاربران متفاوت بوده است که در این مقاله به آنها اشاره خواهد شد. گزارش شرکت گوگل نشان می‌دهد که این ابزار هوش مصنوعی صرفا بهره‌وری هکرها را افزایش داده، اما به عامل پیشرفت‌ عمده‌ای در قابلیت‌ آنها تبدیل نشده است.
  • زیان میلیاردی دیپ‌سیک به ثروتمندان برتر جهان

    سیتنا: شرکت چینی دیپ‌سیک(DeepSeek)، با طراحی و ارائه مدل رایگانی از هوش مصنوعی که توانایی رقابت با چت‌بات‌های هوش مصنوعی نظیر چت‌جی‌پی‌تی را دارد، به ثروتمندانی که ثروتشان با زنجیره تامین هوش مصنوعی غربی مرتبط است ضربه سختی وارد کرد. غول‌های بخش فناوری به عنوان یک گروه، شاهد دود شدن ۹۴میلیارد دلار ثروتشان بر روی کاغذ بودند که حدود ۸۵ درصد از افت کلی شاخص بلومبرگ بود.
    جمعه، ۱۲ بهمن ۱۴۰۳
  • با نظرسنجی از ۳۰۰۰ مدیر اجرایی؛

    «اپل» برای هجدهمین سال تحسین شده‌ترین شرکت جهان شد

    دنیای اقتصاد: کمپانی اپل برای هجدهمین سال متوالی براساس نظرسنجی انجام شده از بین بیش از ۳۰۰۰ مدیر اجرایی در ۳۰ کشور جهان، به‌عنوان تحسین‌شده‌ترین شرکت فورچون (Fortune) انتخاب شده است.
    پنجشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۳
  • تعیین تکلیف مجوز سکوها از دستور کار جلسه هیات مقررات‌زدایی خارج شد؟

    تداوم تعلیق در فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی 

    بیش از دو ماه از دومین محدودیت و سنگ‌اندازی سازمان تامین اجتماعی برای فعالیت پلتفرم‌های آزمایشگاهی می‌گذرد و در این مدت دو نامه برای تسهیل فعالیت کسب‌وکارهای این حوزه ارسال شده؛ اما نه تنها به آ‌ن نامه‌ها توجهی نشده است، بلکه به نظر می‌رسد بررسی صدور مجوز برای این پلتفرم‌ها از دستور کار جلسه اخیر هیات مقررات‌زدایی خارج شده.
  • پیشی‌گرفتن دیپ‌سیک از چت‌جی‌پی‌تی

    سیتنا: دیپ‌سیک‌(DeepSeek) که یک شرکت نوآفرین چینی ساخته است، از چت‌جی‌پی‌تی شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) پیشی گرفته و به پرامتیازترین اپلیکیشن رایگان «اپ‌استور» اپل در آمریکا تبدیل شده است. ویژگی‌های هوش مصنوعی این اپلیکیشن به‌دلیل هوشمندی و کارآیی بیشتر در مقایسه با محصولات شرکت‌های معروف آمریکایی مانند اوپن‌ای‌آی تحسین شده است. اما این محبوبیت سوال‌های نگران‌کننده‌ای نیز در سیلیکون‌ ولی ایجاد کرده است، جایی که برخی معتقدند محبوبیت و قدرت این دستیار جدید می‌تواند صنعت عظیم هوش مصنوعی آمریکا را تضعیف کند.
  • عرضه نسخه مخصوص چت‌جی‌پی‌تی برای سازمان‌های دولتی آمریکا

    ایسنا: شرکت اوپن‌ای‌آی (OpenAI) شروع به ارائه نسخه‌ای از چت‌جی‌پی‌تی کرده است که برای سازمان‌های دولتی ایالات‌متحده طراحی شده است. به گزارش انگجت، این نسخه موسوم به «ChatGPT Gov» شامل بسیاری از ویژگی‌های موجود در این چت‌بات مشهور، از جمله دسترسی به مدل GPT-۴o است. اوپن‌ای‌آی می‌گوید با در دسترس قرار دادن محصولات خود در اختیار دولت ایالات‌متحده، هدف ما این است که اطمینان حاصل کنیم که هوش مصنوعی در خدمت منافع ملی و منفعت عمومی است و با ارزش‌های دموکراتیک هماهنگ است، در حالی که به سیاستگذاران قدرت می‌دهیم تا مسوولانه این قابلیت‌ها را برای ارائه خدمات بهتر به مردم آمریکا ادغام کنند.
  • گلایه واردکنندگان موبایل از انحصار در واردت آی‌فون

    ایسنا: تعدادی از واردکنندگان موبایل از یک انحصار و ایجاد رانت صحبت می‌کنند. به گفته این افراد، حدودا یک‌ماهی است که ثبت سفارش واردات آی‌فون با رویه تجاری باز شده، اما عملا تا به امروز، یک ثبت سفارش هم توسط ما انجام نشده است. آنچه اکثر صنف واردکنندگان تلفن همراه به آن معترضند این است که رانت و انحصاری خاص برای تعداد محدودی ایجاد شده که تنها تعدادی شرکت بزرگ و قدیمی امکان ثبت سفارش برای آی‌فون‌های ۱۶ دارند.
  • پشتیبانی آی‌فون از پوشش ماهواره‌ای استارلینک در آمریکا

    مهر: تی‌موبایل و اسپیس‌ایکس‌(متعلق به ایلان ماسک) پس از دریافت مجوز کمیسیون فدرال ارتباطات مشغول آزمایش شبکه موبایل استارلینک هستند. این آزمایش قابلیت ارسال پیامک به وسیله ماهواره را فراهم می‌کند. از سوی دیگر ویژگی‌های دیگر مانند تماس صوتی و انتقال داده در آینده به این سرویس افزوده می‌شوند.
  • گوگل از اروپا طلبکار شد

    ایسنا: گوگل به دادگاه عالی اروپا گفت جریمه ۴.۳ میلیارد یورویی که هفت سال قبل، محکوم به پرداخت آن شده، به نوآوری این شرکت صدمه زده است و خواستار لغو این حکم شد. وکیل گوگل در این خصوص به دادگاه گفت: «گوگل مسوولیت خود را طبق قانون به چالش نمی‌کشد یا از آن طفره نمی‌رود، اما کمیسیون هم در هنگام انجام تحقیقات، زمانی که به دنبال تغییر شکل بازارها و مدل‌های کسب‌وکار رقابتی است و هنگامی که جریمه‌های چندین میلیارد یورویی را تحمیل می‌کند، مسوولیت دارد.»
    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد بررسی کرد؛

    دیپ‌سیک؛ ستاره نوظهور چینی

    دنیای اقتصاد: تکنیک‌های نوآورانه، راه‌حل مقرون به صرفه و استراتژی‌های بهینه‌سازی که در مدل جدید دیپ‌سیک به کار رفته، تأثیر غیرقابل انکاری بر چشم‌انداز هوش مصنوعی دارد. اما منظور از راه‌ جدیدی که استارت‌آپ چینی ابداع کرده چیست و چگونه این چنین صنعت هوش مصنوعی آمریکا را تحت تاثیر قرار داده است؟
  • با وجود بیش از ٨٠ سامانه برای پایش کیفیت در کشور؛

    رصد کیفیت اینترنت در ایران بی‌اثر بوده است 

    در پی کندی سرعت اینترنت، رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، روز سه‌شنبه از قطعی فیبر نوری در خارج از کشور خبر داد و علت این کندی را نیز همین امر دانست. البته این قطعی‌ها و کندی سرعت اینترنت برای کاربران ایرانی ناآشنا نیست و گاه و بی‌گاه راه خود را به زیست مجازی آنها باز می‌کند. در حالی که کیفیت اینترنت در ایران طی سال‌های گذشته شرایطی نامطلوبی را پشت سر می‌گذارد، سازمان تنظیم مقررات به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده است که تعداد سامانه‌های رصد و پایش کیفیت اینترنت در سطح کشور به بیش از ۸۰ عدد می‌رسد؛ سامانه‌هایی که بر اساس گفته کارشناسان برخی از آنها آمارهای صحیحی ارائه نمی‌دهند و فیلترینگ نیز به این عدم شفافیت دامن زده است.
  • نخستین محموله آی‌فون ۱۶ از گمرک ترخیص شد

    ایسنا: با تعریف و ایجاد شناسه ارزش تجاری آی‌فون ۱۶ نخستین محموله این کالا از گمرک ترخیص شد. این محموله حاوی ۶۰۰ دستگاه انواع گوشی آی‌فون ۱۶ بود که پس از اخذ مجوز ثبت سفارش از وزارت صنعت، معدن، تجارت و دیگر مجوزهای مرتبط از جمله مجوز سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از گمرک ترخیص شده است.