شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

در جمع خبرنگاران اعلام شد؛

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ورود فناوری‌های دیجیتال به بورس خبر داد و گفت: امیدواریم با همکاری بخش‌خصوصی طرحی به تصویب برسد که شاهد حضور کسب و کارهای دانش‌بنیان با سرعت بیشتری در فضای بورس باشیم.

دنیای اقتصاد گزارش می‌دهد؛

دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات بر لزوم سرمایه‌گذاری هوشمندانه در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد و در عین حال افزود که هوش مصنوعی نظارت‌پذیر نیست. این در حالی است که روز گذشته طرح ملی هوش مصنوعی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد تا برای آنکه ضمانت اجرایی داشته باشد، مسیر قانونی شدن را در پیش بگیر…

    چهارشنبه، ۱۴ آذر ۱۴۰۳
  • با مصوبه مجلس تکلیف واردات گوشی‌های اپل در سال آینده چه خواهد بود؟ 

    تعرفه واردات آی‌فون همچنان در محاق

    نمایندگان مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال آینده تصویب کردند تا تعرفه واردات تجاری گوشی‌های بالای هزار دلار به میزان ۳۰ درصد و نرخ ارز حقوق ورودی کالاها میانگین نرخ ارز مرکز مبادله در اسفند سال ۱۴۰۳ باشد. با توجه به اینکه عمده گوشی‌های بالای هزار دلار شامل گوشی‌های آی‌فون و مدل‌های پرچم‌دار یک برند پرفروش می‌شود و هنوز رویه تجاری واردات آی‌فون تعیین تکلیف نشده و با مصوبه مجلس تعرفه واردات مسافری آی‌فون در سال آینده ۶۰ درصد خواهد بود، این وضعیت موجب انتقاد کارشناسان شده است.
  •  معاون فناوری رئیس‌جمهور در پاسخ به «دنیای اقتصاد» مطرح کرد‌

    تهاتر کارخانه نوآوری آزادی 

    در حالی‌که در ماه‌های ابتدایی سال جاری برخی اخبار از احتمال خروج پارک فناوری پردیس از کارخانه نوآوری آزادی گفتند، در حال حاضر و با گذشت ماه‌ها بلاتکلیفی در این خصوص معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در نخستین نشست خبری خود به «دنیای اقتصاد» درباره سرنوشت کارخانه نوآوری آزادی توضیح داده است که املاک دولت و کارخانه نوآوری آزادی تهاتر می‌شود. حسین افشین در این باره گفت: «در حال بازدید از برخی ساختمان‌های دولت هستیم تا بتوانیم تهاتری بین ساختمان‌های دولت و کارخانه آزادی انجام شود. البته موقعیت مکانی دیگری برای جابه‌جایی شرکت‌های این کارخانه داریم، اما این کار هزینه‌بر است و به صلاح نیست.» او همچنین از اصلاح آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو تا دو هفته دیگر خبر داده و معتقد است که با این آیین‌نامه مشکلات شرکت‌های فعال در این حوزه رفع خواهد شد.
  • کنترل‌گری اپل کارمندان را جان به لب کرد

    مهر: در شکایتی جدید اپل متهم شده به‌طور غیرقانونی دستگاه‌های خصوصی کاربران و حساب‌های آی‌کلود آنها را رصد کرده است و همزمان به آنها اجازه نداده درباره دستمزد و شرایط کاری صحبت کنند.
  • اظهارات ضدو نقیض اوپن‌ای‌آی برای انتشار آگهی

    مهر: هرچند نمایش آگهی برای کاربرانی که به ایده‌های بلندپروازانه اوپن‌ای‌آی در سال‌های اولیه فعالیتش عادت کرده‌اند، چندان جالب نیست، اما با توجه به گزارش‌هایی مبنی بر آنکه این شرکت توسعه‌دهنده هوش مصنوعی سعی دارد ساختار خود را به یک ماهیت درآمدزا تبدیل کند، چندان عجیب نیست. البته سرویس‌های این شرکت مشترکانی نیز دارد، اما با توجه به سلطه اوپن‌ای‌آی در فضای هوش مصنوعی، افزودن آگهی‌ها به آنها ممکن است برای استراتژی‌های تجاری کارآمد باشند. ‌
  • هوش مصنوعی با شنیدن صدا‌ عکس می‌سازد

    مهر: هم اکنون سیستم‌های هوش مصنوعی جلوه‌های صوتی برای تصاویر ساکن از خیابان‌های شهر و اماکن دیگر می‌سازند، اما یک فناوری آزمایشی جدید برعکس این فرآیند را انجام می‌دهد. یوهائو کانگ و همکارانش در دانشگاه تگزاس «مدل انتشار صدا به تصویر» (Soundscape-to-Image Diffusion Model) را براساس مخزن داده‌ای از کلیپ‌های صوتی و تصویری ۱۰ ثانیه‌ای آموزش دادند.
  • رئیس‌جمهور: فیلترینگ را با وفاق حل می‌کنیم

    ایسنا: مسعود پزشکیان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود درباره آخرین وضعیت رفع فیلترینگ با اشاره به این نکته که تاکید رهبر انقلاب نیز بر حل موضوع فضای مجازی است، گفت: «موضوع فیلترینگ در جلسه سران قوا بررسی شده و درنهایت توافق صورت گرفته است. بحث به شورای عالی فضای مجازی رفته که در آنجا با وجود نگاه‌های خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است. تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود.»
    سه‌شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش‏‌های داخلی و بین‌المللی درباره جایگاه ایران در این حوزه چه می‏‌گویند؟

    نزول در استفاده از هوش مصنوعی

  • محدودیت‌های جدید آمریکا علیه صنعت تراشه چین

    ایسنا: آمریکا، در سومین دور سرکوب صنعت نیمه‌رسانای چین در سه سال اخیر، صادرات به ۱۴۰ شرکت از جمله شرکت سازنده تجهیزات تراشه‌سازی «نورا تکنولوژی» را محدود می‌کند. اقدامات آمریکا برای مهار پیشرفت صنعت تراشه چین، به شرکت‌های تراشه‌سازی «پایوتِک» و «سای کریر تکنولوژی» هم آسیب می‌زند، زیرا به دنبال جلوگیری از ارسال تراشه‌های حافظه پیشرفته و سایر ابزارهای تراشه‌سازی است.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • شکستن قفس فیلترینگ: دستاورد واقعی چیست؟

    اکوسیستم دیجیتال کشور در تنگنا

    این روزها همه منتظر یک اتفاق خاص، خبر خوب و گشایشی واقعی در رابطه با فیلترینگ فضای مجازی هستند. هر چه باشد، دولت تغییر وضعیت موجود را از پیش از اعلام نتایج انتخابات وعده داده و وزیر ارتباطات نیز این روزها به تواتر سخن از چالش‌‌‌ها و اثرات مخرب فیلترشکن‌‌‌ها برای امنیت داده کاربران، اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور و مهاجرت متخصصان می‌گوید. گزارش‌های تایید نشده درباره طرح «سه مرحله‌‌‌ای» دولت در این زمینه اما حکایت از تمرکز طرح بر رفع فیلتر چند وب‌‌‌سایت اینترنتی کم‌‌‌دردسر نظیر پینترست، دیسکورد، ساندکلاد و... در کوتاه‌‌‌مدت(مراحل اولیه) دارد.
  • مهم‌ترین روندهای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵

    سیتنا: بر اساس آمار جدید روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، دستیاران خرید مجازی، تجربه مجازی محصولات و سپردن ماموریت به هوش مصنوعی از مهم‌ترین روندهای پیش‌بینی‌ شده برای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵ هستند. این روزنامه در گزارشی به بررسی مهم‌ترین ترندهای پیش‌بینی‌شده برای هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۵ پرداخته است.
  • آمادگی استرالیا برای مذاکره درباره ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان

    مهر: ‌آنتونی آلبانز، نخست‌وزیر استرالیا اعلام کرد دلیل انتقادات ایلان ماسک درباره ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال آن است که این پلتفرم تحت فشار قرار می‌گیرد. به نقل از رویترز، از سوی دیگر این بیانات نشان داد او آماده مذاکره با میلیاردر آمریکایی درباره قانون وضع شده است.
  • برنامه‌ریزی برای اتصال هزار تار فیبرنوری در روز طی ۱۶ ماه

    ایسنا: مدیر شرکت مخابرات استان تهران گفت: با بررسی سایر کشورها ما ظرفیت اتصال هزار تار در روز را طی ۱۶ ماه در ۱۰۷ مرکز مخابرات برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در آینده انجام شود و لازم است در این حوزه همه همکاری کنند. علی ملک‌جعفریان، مدیر شرکت مخابرات استان تهران در همایش رونمایی از طرح هزار تار (توسعه فیبرنوری) اظهار کرد: «با توجه به رویکرد مدیرعامل جدید که توجه به اتصال است و ظرفیت‌های موجود اتصال خود را مبتنی بر فیبرنوری دنبال می‌کنیم. با بررسی سایر کشورها ظرفیت اتصال هزار تار در روز را طی ۱۶ماه در ۱۰۷ مرکز مخابرات برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در آینده انجام شود و در این حوزه همه باید همکاری کنند.» ملک‌جعفریان گفت: «مسوولیت کنترل برنامه‌ها برعهده حوزه برنامه‌ریز است و نخستین همایش ماهانه هفته آخر دی ماه خواهد بود. نکته قابل توجه این است که فیبر نوری کیفیت و در کنارش وابستگی ایجاد می‌کند و در صورت اتصال نوعی ضدتبلیغ برای مخابرات خواهد بود. همچنین به ارسال‌کنندگان تصاویر از فیبرکشی و نصب‌های غیراستاندارد از محل پاداشی ارائه می‌شود.»
  • چت جی‌پی‌تی دو ساله شد

    سیتنا: چت جی‌پی‌تی یک هوش مصنوعی مولد - GAI است که قادر به تولید محتوای به ظاهر اورجینال بر اساس درخواست‌های انسان است و اکنون دو سال از راه‌اندازی قابلیت چت جی‌پی‌تی - ChatGPT می‌گذرد. به نقل از یورونیوز، چت جی‌پی‌تی در حالی که باعث افزایش رقابت در حوزه هوش مصنوعی مولد شده است، اما پیشرفتی آهسته‌تر از حد انتظارات داشت و کارشناسان در مورد احتمال وقوع یک تحول انقلابی دیگر در این حوزه، آن هم در بازه زمانی کوتاه‌مدت تردید دارند.
  • الزام فعال‌سازی فناوری ۵G بر گوشی‌های وارداتی

    ایسنا: سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از الزام برندهای مختلف تلفن همراه به فعال کردن فناوری ۵G در ایران خبر داد. سیدمحمدحسن جوادزاده، سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به عدم پشتیبانی برخی برندهای پرفروش و معتبر تلفن همراه از نسل پنجم تلفن همراه ۵G در کشور گفت: باوجود اینکه قابلیت ۵G روی برخی از گوشی‌های تلفن همراه فراهم شده و هزینه آن نیز از مشتری دریافت شده است، اما این فناوری از نظر نرم‌افزاری روی گوشی‌های وارد شده به کشور فعال نشده است. او همچنین ادامه داد: «بر همین اساس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همزمان با آغاز راه‌اندازی نسل پنجم تلفن همراه ۵Gدر کشور، با تولیدکنندگان برندهای شناخته شده مذاکرات متعددی انجام داد که آنها متعهد شده‌اند فناوری ۵G را تا اوایل سال نو میلادی (۲۰۲۵) روی گوشی‌هایی که وارد ایران می‌شوند، فعال کنند.» سرپرست معاونت امور رادیویی سازمان تنظیم مقررات با اشاره به راه‌اندازی نسل پنجم ارتباطات در برخی از شهرهای کشور از سوی اپراتورهای تلفن همراه تاکید کرد: «درصورت عدم اجرای تعهدات هر یک از این برندهای تلفن همراه در بازه زمانی اعلام شده، از واردات و رجیستر شدن این دسته از گوشی‌های تلفن همراه به کشور جلوگیری می‌شود.»
  • برخی اپراتورها به تعهد خود برای افزایش کیفیت اینترنت عمل نکردند

    مهر: رئیس سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی گفت: برخی اپراتورها به تعهدات خود در زمینه افزایش کیفیت ارتباطات و اینترنت عمل کرده،‌ اما برخی دیگر هنوز اقدامی انجام نداده‌اند. حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آخرین وضعیت کیفیت و سرعت اینترنت اپراتورها را تشریح و اعلام کرد: «سازمان تنظیم مقررات هر سه ماه یک‌بار گزارش فصلی از وضعیت اینترنت منتشر می‌کند.
  • هشدار به شرکت ایتالیایی برای همکاری با اوپن ای‌آی

    مهر: ناظر حفاظت از داده ایتالیا به مجموعه رسانه‌ای GEDI هشدار داد به دلیل نگرانی‌ها درباره نقض احتمالی قوانین اتحادیه اروپا، آرشیوهای اطلاعات خصوصی خود را با اوپن ای‌آی به اشتراک نگذارد. به گزارش رویترز، ‌GEDI که به هلدینگExor تعلق دارد، در سپتامبر ۲۰۲۴ از شراکت استراتژیک با اوپن ای‌آی خبر داد تا محتوای ایتالیایی زبان از پرتفوی این ناشر اخبار برای کاربران استارت‌آپ هوش مصنوعی فراهم شود. این مجموعه رسانه‌ای ناشر روزنامه‌های la Repubblicaو La Stampa است. براساس قرارداد با اوپن ای‌آی، کاربران چت جی‌پی‌تی می‌توانند به نقل‌قول‌های ارجاع شده، محتوا و لینک‌ها به مطالب GEDIدسترسی یابند و از سوی دیگر GEDI نیز می‌تواند از محصولات اوپن ای‌آی برای بهبود دقت اطلاعات خود استفاده کند. رگولاتور حفاظت از داده ایتالیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: آرشیو دیجیتال روزنامه حاوی گزارش‌هایی درباره میلیون‌ها نفر همراه اطلاعات، جزئیات و داده‌های خصوصی است که نمی‌توان بدون دقت کافی در اختیار طرف‌های ثالث قرار داد تا هوش مصنوعی خود را آموزش دهند.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • فعالان و بازی‏‌سازها امید چندانی به رفع محدودیت‌های دسترسی به گوگل‏‌پلی ندارند

    رفع فیلترینگ؛ رگ حیاتی صنعت بازی

    با وجود گذشت دو سال از فیلترینگ گوگل‌‌پلی و تلاش‌‌های چند باره برای رفع محدودیت‌های دسترسی به این پلتفرم، برخی اخبار غیررسمی از رفع فیلترینگ تا پایان سال و در سه مرحله خبر می‌دهند، اما فعالان و بازی‌‌سازها امید چندانی به رفع فیلترینگ ندارند.
  • اپل از بهبود بازار گوشی جا ماند

    ایسنا: بررسی جدید نشان داد فروش جهانی گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۲۴ پس از دو سال کاهش متوالی بهبود قدرتمندی یافت، اما شرکت اپل به سختی توانسته است به رشد خود برسد که نشان‌دهنده پیشرفت رقیبان اندرویدی در چین و بازارهای نوظهور است. شرکت تحقیقاتی آی‌دی‌سی در گزارشی اعلام کرد اپل و رقیبانش در سال جاری ۶.۲ درصد گوشی‌های بیشتر یا حدود ۱.۲۴ میلیارد دستگاه عرضه خواهند کرد. اما حجم آی‌فون احتمالا فقط ۰.۴ درصد بالاتر خواهد رفت. با این حال اپل با میانگین قیمت فروش بیش از هزار دلار همچنان از نظر کسب سود برند برتر باقی ماند، در حالی که سود رقیبان اندرویدی مجموعا حدود ۲۹۵ دلار بودند.
  • متا ۲۵ هزارمایل کابل نوری زیردریایی می‌سازد

    مهر: طبق گزارش‌ها متا تصمیم دارد یک کابل زیردریایی فیبرنوری بسازد که کره زمین را در می‌نوردد. به گزارش بیزینس اینسایدر، به گفته منابع نزدیک به مالک فیس‌بوک، این شرکت احتمالا بیش از ۱۰میلیارد دلار در این پروژه که شامل کابل فیبر نوری ۲۵ هزار مایلی می‌شود، هزینه کند. متا ۱۰۰ درصد ظرفیت کابل را در اختیار خواهد داشت، اما هنوز مشخص نیست آیا هوش مصنوعی انگیزه‌ای برای این پروژه است یا خیر.
  • ذخیره داده‌ها در الماس برای چند میلیون سال

    مهر: گروهی از مهندسان دانشگاه علم و فناوری چین روشی نوین برای رمزگذاری داده‌ها با تراکم بالاتر از روش‌های فعلی در الماس ابداع کرده‌اند. به گزارش فیز، آنها در تحقیق خود که در نشریه نیچر فوتونیکس منتشر شده، اعلام کردند چنین دیسک‌های اپتیکی می‌توانند داده را در دمای اتاق برای میلیون‌ها سال حفظ کنند.
  • آیین‌نامه اجرایی ابر دولت تصویب شد

    دنیای اقتصاد: آیین‌نامه اجرایی بند الف ماده ۱۰۷ قانون هفتم برنامه پیشرفت در خصوص پروژه ابر دولت به تصویب دولت چهاردهم رسید. به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد‌محسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، از تصویب آیین‌نامه اجرایی ابر دولت(بند الف ماده ۱۰۷ قانون هفتم برنامه پیشرفت) در هیات دولت خبر داد. معاون وزیر ارتباطات با اشاره به بندهای مهم این آیین‌نامه اجرایی اعلام کرد براساس این آیین‌نامه، سازمان فناوری اطلاعات ایران مکلف است تا طی یک سال آینده و با مشارکت بخش خصوصی ابر دولت را راه‌اندازی کند.
  • نماینده مجلس: وضعیت فعلی اینترنت آزاردهنده است

    سیتنا: عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: «گلایه مردم در خصوص پایین بودن سرعت و کیفیت اینترنت منطقی است و حرف ما نیز با مردم یکی است، بنابراین تا زمانی که کیفیت بالا نرفته است، نباید افزایش تعرفه‌ای صورت گیرد، چرا که وضعیت فعلی اینترنت آزاردهنده است.»
  • ضرورت اطلاع‌رسانی قبلی به اپراتورها پیرامون قطع برق

    سیتنا: سرپرست دفتر نظارت بر خدمات ارتباطی رگولاتوری گفت: «تامین منابع پشتیبان در سایت‌ها و مراکز مخابراتی از سوی دارندگان پروانه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات ضرورت دارد و اطلاع‌رسانی قبلی به اپراتورها در مورد قطع برق و همچنین عدم قطع برق مراکز مخابراتی و سایت‌های حساس و پر اهمیت نیز ضروری است.» محمد عمادی در ادامه گفت: «کارگروه مشترک حفظ پایداری شبکه ارتباطی کشور با محوریت رگولاتوری با حضور نمایندگان شرکت توانیر، شرکت مخابرات ایران و اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل تشکیل شد و با توجه به اینکه قطعی‌های مستمر و طولانی مدت برق می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به شبکه ارتباطی کشور وارد کند، در نشست اعضای کارگروه راهکارهای مواجهه با این موضوع بررسی شد.»
  • وزیر اقتصاد: برای آی‌فون‌هایی که قبلا وارد شده تمهیدی خواهیم داشت

    سیتنا: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: «با توجه به موافقت دولت با رجیستری آی‌فون‌های بالای ۱۳، در زمینه آی‌فون‌هایی که قبلا وارد کشور شده است‌ نیز تمهیدی خواهیم داشت.» عبدالناصر همتی ادامه داد: «طبق برآوردها حدود یک میلیون از این نوع گوشی‌ها دست مردم است و جزو دارایی مردم قلمداد می‌شود که عملا بلااستفاده شده است. بنابراین باید تمهیدی برای استفاده از این گوشی‌ها بشود. رجیستر کردن گوشی‌های در دست مردم ضمن اینکه از بابت حقوق ورودی و مالیات ارزش افزوده درآمد مناسبی برای دولت ایجاد می‌کند، فعال کردن آنها موجب استفاده صاحبان آنها از دارایی‌شان می‌شود و از نظر ما باید به نحوی تحقق یابد.»
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • چرا اینترنت ثابت در کشور ضریب نفوذ کمتری دارد؟

    اتصال به فیبر نوری؛ از هدف تا عمل

    هفته گذشته وزیر ارتباطات درباره فیبر نوری به موضوع اولویت اتصال بر پوشش تاکید و اعلام کرد خط قرمز ما در پروژه توسعه فیبر نوری، حرف‌های خلاف واقع است. طبق اعلام ستار هاشمی اکنون در توسعه فیبر، ۸ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند، اما وزیر ارتباطات مساله اتصال را مشکل اصلی استفاده نهایی از فیبر نوری می‌داند و کارشناسان در این باره آمار پایین اتصال‌ها را مطرح می‌کنند که موانع آن طی سال‌های گذشته برطرف نشده و با وجود اینکه پیشرفت ۴۰ درصدی در زمینه پوشش صورت گرفته است، اما اکنون تنها حدود ۵۰۰ هزار اتصال در کشور وجود دارد. کارشناسان همچنین هدف ۲۰ میلیونی برای اتصال تا پایان برنامه توسعه هفتم (سال ۱۴۰۷) را بلندپروازانه می‌دانند و معتقد هستند که کشور هنوز زیرساخت‌های بیشتری برای رسیدن به این هدف لازم دارد.
  • فضای غیررقابتی چه بر سر پلتفرم‏‏‌ها آورده است؟

    بازار سفارش آنلاین غذا چشم‏‏‌انتظار انحصارزدایی

    با گسترش بازار خدمات آنلاین و نفوذ بیشتر آنها به زندگی روزمره مردم، بازیگران بیشتری هم به این حوزه ورود می‌‌‌کنند. درست از همین جاست که موضوع انحصارگرایی در میان پلتفرم‌‌‌های دیجیتال به دغدغه‌‌‌ای مهم و تاثیرگذار در رشد و بقای آنها تبدیل می‌‌‌شود. طی هفته‌‌‌های اخیر با شکایت دو پلتفرم که سهم کمتری از بازار سفارش آنلاین غذا دارند از بازیگر اصلی توجه بیشتری به این موضوع جلب شده است. در این راستا، موسسه مطالعات توسعه و رقابت هفته گذشته نشست خبری در این باره برگزار کرد. کارشناسان این مرکز معتقدند که این پلتفرم مسلط در بازار سفارش آنلاین از همان بدو شکل‌‌‌گیری رفتارهایی زیرکانه در انعقاد قراردادهای خود داشته که در نهایت به ایجاد انحصار در این بازار منجر شده است.
  • روایتی از تشدید محدودیت‌ها برای پلتفرم‏‏‌های سلامت دیجیتال

    صنعت سلامت دیجیتال به‌‌‌عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌‌‌های اقتصاد دیجیتال با چالش‌‌‌های جدیدی از سوی نهادهای سنتی به‌‌‌خصوص سازمان تامین اجتماعی دست و پنجه نرم می‌کند. این سازمان با اتخاذ رویکردهای جدید فشار قابل‌‌‌توجهی به کسب و کارهای این حوزه وارد کرده و احضار آزمایشگاه‌‌‌ها و اعمال فشار برای قطع همکاری با پلتفرم‌‌‌های سلامت دیجیتال بخشی از اقدامات تامین اجتماعی در هفته‌‌‌های اخیر است. به اعتقاد فعالان حوزه این رویکرد که فعالیت کسب و کارها را محدود می‌کند، تهدیدی جدی برای دسترسی کاربران به خدمات نوین سلامت ایجاد خواهد کرد.
  • نقش لندتک در توسعه بانکداری باز

    در دنیای امروز، صنعت بانکداری به سرعت در حال تحول است و فناوری‌‌‌های نوین، مدل‌‌‌های سنتی را به چالش کشیده‌‌‌اند. یکی از این تحولات مهم، ظهور بانکداری باز است که به به‌اشتراک‌‌‌گذاری داده‌‌‌های مالی مشتریان میان بانک‌ها و موسسات مالی مختلف از طریق APIها می‌‌‌پردازد. بانکداری باز می‌تواند با تسهیل دسترسی به اطلاعات مالی شامل اطلاعات حساب بانکی، تراکنش‌‌‌های مالی و الگوهای رفتاری مشتریان، انقلابی در شیوه‌‌‌های ارزیابی اعتبار و ارائه خدمات اعتباری ایجاد کند. فناوری اعتباری (لندتک) نیز در این مسیر نقش مهمی ایفا می‌کند، زیرا با کمک داده‌‌‌های بیشتر و پیشرفته‌‌‌تر، می‌تواند ارزیابی‌‌‌های دقیق‌‌‌تر و خدمات مالی مناسب‌‌‌تری را به مشتریان ارائه دهد.
  • گزارش زیست‌‌‌بوم منابع انسانی ایران رونمایی شد

    ایسنا: گزارش «زیست بوم منابع انسانی ایران» که حاصل کار جمعی از مدیران ارشد و متخصصان حوزه منابع انسانی کشور در بنگاه‌‌‌های تجاری بزرگ و شرکت‌های جوان است، منتشر شد. همراه اول و دیجی نکست (مرکز نوآوری و سرمایه‌گذاری دیجی‌‌‌کالا) در اقدامی مشترک از گزارش «زیست بوم منابع انسانی ایران» که به همت جمعی از فعالان زیست بوم منابع انسانی تهیه شده است، رونمایی کردند. یافته‌‌‌های این گزارش از طریق گفت‌‌‌وگو با متخصصان و همراهی شرکت‌هایی از هفت بخش صنعتی مختلف «فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجارت الکترونیکی و خدمات آنلاین، انرژی و صنایع پایه، دارویی و سلامت، سرمایه‌گذاری و مالی، کالاهای تندمصرف – خرده‌فروشی و پخش، تولیدی – کالاهای الکتریکی و لوازم خانگی» به دست آمده است.
  • آخرین آمار واردات گوشی تلفن همراه اعلام شد

    ایسنا: گمرک ایران، آمار واردات گوشی تلفن همراه در هشت ماهه ۱۴۰۳ به دو شیوه تجاری و مسافری را اعلام کرد. طبق اعلام گمرک ایران، در هشت ماهه سال جاری، ۷ میلیون و ۳۲۹ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه به دو شیوه تجاری و مسافری وارد کشور شده است. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی، یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار بوده است. مجموع واردات گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری در این مدت به لحاظ تعداد ۲۲ درصد و از حیث ارزش ۱۵ درصد کاهش نشان می‌دهد. این گزارش در خصوص واردات گوشی تلفن همراه به کشور در ۸ ماهه سال جاری به تفکیک تجاری و مسافری می‌افزاید: در این مدت ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار گوشی تلفن همراه هوشمند به شیوه تجاری و ۲۲۹ هزار دستگاه به ارزش ۱۲۰ میلیون دلار به شیوه مسافری وارد شده است.