شماره روزنامه ۶۱۱۰
|

  • روزشماری برای رفع ممنوعیت واردات آی‌فون

    دنیای اقتصاد -مهسا طاعتی: بازار موبایل در هفته‌های اخیر با اخباری از جمله تاثیرات تغییر منشأ ارز واردات موبایل، یک‌صدایی برای رفع ممنوعیت واردات گوشی‌های آی‌فون و کاهش ۱۶ درصدی واردات تلفن همراه در نیمه اول سال جاری درگیر بود. فعالان و بازیگران این حوزه نیز از تعادل نسبی در چرخه عرضه و تقاضای بازار موبایل تحت تاثیر تغییر منشأ واردات تلفن همراه به ارز حاصل از «صادرات غیر یا خود »می‌گویند. البته آنها تاکید دارند که مسوولان باید بر تسریع تخصیص ارز در نیمه دوم سال توجه جدی‌ داشته باشند تا با نابسامانی در ماه‌های آتی مواجه نشویم. همچنین از موافقت تلویحی دو وزارت صمت و ارتباطات نسبت به رفع ممنوعیت آی‌فون ابراز امیدواری می‌کنند و در انتظار رفع این ممنوعیت هستند.
  • ابر هوش مصنوعی یک دهه دیگر ظهور می‌کند

    مهر: مدیر ارشد اجرایی شرکت اوپن‌ای‌آی معتقد است در دهه آینده ابر هوش مصنوعی ظهور می‌کند که در انجام وظایف فکری حتی از انسان نیز بهتر عمل می‌کند. به گزارش آرس تکنیکا، سم آلتمن مدیر ارشد اجرایی اوپن‌ای‌آی در یک پست وبلاگی به چشم‌انداز خود درباره آینده مبتنی بر هوش مصنوعی و نقش آن در پیشرفت فناوری و رونق جهانی اشاره کرد.
  • متا عضو پیمان هوش مصنوعی اروپا نمی‌شود

    مهر: سخنگوی متا پلتفرمز اعلام کرد این شرکت به سرعت پیمان هوش مصنوعی اتحادیه اروپا (AI Pact) را امضا نمی‌کند. به گزارش رویترز، این پیمان یک اقدام موقت قبل از اجرایی شدن کامل قانون هوش مصنوعی منطقه (AI Act) است. قانون‌گذاران اتحادیه اروپا در ماه مه ‌درباره این قانون به توافق رسیدند که نخستین قوانین ناظر بر توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی در جهان به حساب می‌آید.
  • خداحافظی کاربران واتس‌اپ با پیام‌های ناشناس ناخواسته

    ایسنا: واتس‌اپ سرگرم توسعه قابلیت جدیدی است که به کاربران اجازه می‌دهد پیام‌های ارسالی از شماره‌های ناشناس را مسدود کنند. این اپلیکیشن پیام فوری، یکی از پیام‌رسان‌های پرکاربرد است، اما هنگامی که کاربری به گروه‌های هرزنامه اضافه می‌شود یا با پیام‌های تبلیغاتی ناشناس مواجه می‌شود، آزاردهنده می‌شود.
  • افشاگری یک شکایت از ردیابی کاربران در فایرفاکس

    ایسنا: یک گروه فعال در اتریش، از موزیلا به اتهام ردیابی کاربران در مرورگر فایرفاکس بدون دریافت رضایت آنها، شکایت کرد. گروه حقوق دیجیتالی NOYB، مدعی شد موزیلا، قابلیت «اختیار حفظ حریم خصوصی» را فعال کرده که بدون اطلاع کاربران، مرورگر فایرفاکس را به یک ابزار ردیابی کاربران برای وب‌سایت‌ها تبدیل کرده است.
  • تصویب اساس‌نامه صندوق توسعه فیبر نوری

    دنیای‌اقتصاد: طبق اعلام وزیر ارتباطات، اساس‌نامه صندوق توسعه فیبر نوری در جلسه هیات وزیران تصویب شد.کاروران مخابراتی با استفاده از منابع این صندوق و سرمایه‌گذاری، سالانه حداقل پنج‌ میلیون‌فقره امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر تار‌(فیبر) نوری در کشور ایجاد می‌کنند. صندوق توسعه شبکه فیبر نوری، بر اساس بند «ب»، ماده ۶۶ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، برای استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زیرساختی کاروران مخابراتی و توسعه شبکه دسترسی اینترنت پهن باند مبتنی بر تار (فیبر) نوری در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تاسیس شد. طبق اعلام سیدستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، کاروران مخابراتی با استفاده از منابع این صندوق و سرمایه‌گذاری، سالانه حداقل پنج‌ میلیون فقره امکان برقراری اشتراک اینترنت پهن‌باند ثابت مبتنی بر تار‌(فیبر) نوری در کشور ایجاد می‌کنند. با تشکیل این صندوق و حمایت‌های مالی دولت در قالب مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، روند توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری در کشور تسریع می‌شود.
  • گوگل پشت فرمان فولکس‌واگن آمد

    ایسنا: گوگل، قابلیت‌های دستیار هوش مصنوعی را برای رانندگان فولکس‌واگن در یک اپلیکیشن تلفن هوشمند فراهم می‌کند. مصرف‌کنندگان می‌توانند از دستیار درون‌برنامه‌ای فولکس‌واگن، سوالاتی مانند «چگونه لاستیک پنچر شده را عوض کنم؟» بپرسند؛ یا دوربین‌ گوشی خود را به سمت داشبورد خودرو قرار دهند تا اطلاعات مربوطه را دریافت کنند.
  • ۲۰ ماهواره استارلینک راهی مدار زمین شدند

    ایسنا: ۲۰ ماهواره جدید استارلینک سوار بر موشک «فالکون ۹» به مدار زمین رفتند. شرکت اسپیس‌ایکس (SpaceX) ۲۰ماهواره پهن‌باند استارلینک (Starlink) خود را از جمله ۱۳ ماهواره با قابلیت انتقال مستقیم اطلاعات به تلفن همراه، در اوایل صبح ۲۵ سپتامبر از کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد. به نقل از اسپیس، یک موشک فالکون ۹ حامل ماهواره‌های استارلینک در ساعت ۳:۰۱ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به پرواز درآمد. ماهواره‌های تازه‌‌وارد به شبکه ماهواره‌ای بزرگ استارلینک خواهند پیوست که از بیش از ۶۳۰۰ ماهواره فعال تشکیل شده است.
  • رگ‌حیاتی شبکه اینترنت

    دنیای اقتصاد: کارشناسان چالش‌های فعالیت مراکز داده کشور را در تحریم‌ها، کمبود تجهیزات و قطع برق در سال‌های اخیر می‌‌دانند؛ اما به اعتقاد آنها، فیلترینگ چالش اصلی این مراکز است و زمانی که فیلترینگ رفع شود بار اصلی ترافیک شبکه برداشته می‌شود و تاثیر قطع برق در ایجاد اختلال در عملکرد دیتاسنترها با کاهش قابل توجهی مواجه خواهد شد.
  • صدای هنرپیشه‌های هالیوودی به چت‌بات متا جان می‌بخشد

    مهر: به گفته یک منبع آگاه، هنرپیشگان مختلف از جمله جودی دنج، کریستین بیل و جان سینا برای استفاده از صدایشان در چت‌بات هوش مصنوعی متا پلتفرمز با این شرکت قرارداد بسته‌اند. به گزارش رویترز، ویژگی صوتی جدید به کاربران امکان می‌دهد تا صدای دستیار صوتی خود را که مانند چت‌جی‌پی‌تی است از میان فهرستی شامل ۵ سلبریتی مشهور و همچنین گزینه صوتی عمومی انتخاب کنند. این شبکه اجتماعی قصد دارد قابلیت‌های صوتی را در کنفرانس سالانه کانکت خود اعلام کند. این کنفرانس از امروز آغاز می‌شود.
  • تلگرام تسلیم شد؛ آی‌پی و شماره تلفن کاربران افشا می‌شود

    ایسنا: مدیرعامل تلگرام اعلام کرد کسانی که مقررات این پیام‌رسان را نقض می‌کنند، ممکن است به مقامات مربوطه که درخواست قانونی معتبر دارند، گزارش شوند. پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در واکنش به نگرانی‌ها درباره سوءاستفاده از قابلیت جست‌وجوی تلگرام، در پستی به‌روزرسانی مهمی را اعلام کرد. دوروف تاکید کرد در حالی که قابلیت جست‌وجوی تلگرام، به کاربران امکان می‌دهد کانال‌های عمومی و بات‌ها را در این پلتفرم در مقایسه با اپلیکیشن‌های پیام‌رسان دیگر راحت‌تر پیدا کنند، ممکن است مورد سوءاستفاده افرادی قرار بگیرد که کالاهای غیرقانونی می‌فروشند.
  • فرانسه صاحب نخستین وزیر هوش مصنوعی جهان شد

    مهر: فرانسه نخستین وزیر هوش مصنوعی خود را در بحبوحه تحولات سیاسی این کشور معرفی کرد. به گزارش یورونیوز، این در حالی است که این کشور اروپایی قصد دارد رهبری جهانی هوش مصنوعی را از آن خود کند. کلارا شاپاز، مدیر ارشد اجرایی استارت‌آپ دولتی فرنچ‌تک، وزیر هوش مصنوعی و دیجیتالیزه فرانسه خواهد بود. او در پستی در شبکه لینکدین نوشت: «من خوشحالم که تعهدم را با اتخاذ اقدامات عمومی درباره موضوعات دیجیتال و هوش مصنوعی ادامه می‌دهم.»
  • مصوبه دولت روسیه برای الزام اپل به نصب برنامه‌های روسی

    ایرنا: دولت روسیه لایحه‌ای را تصویب کرد که در آن شرکت اپل به مانع‌زدایی از نصب برنامه‌های روسی ملزم شده است. به گزارش خبرگزاری تاس، بنا بر لایحه ارائه شده از سوی دولت روسیه به پارلمان این کشور، شرکت اپل ارائه‌دهنده تلفن‌های همراه آی‌فون، ملزوم شده است که نصب فروشگاه برنامه روسی RuStore و همچنین دانلود برنامه‌های داخلی، پرداخت‌ها و سایر عملکردهای مرتبط با آن را مجاز کند.
  • کاهش ۱۶ درصدی واردات موبایل در نیمه اول امسال

    ایسنا: طبق اعلام گمرک در شش ماهه سال جاری پنج میلیون و ۴۱۶ هزار و ۴۴۶ دستگاه گوشی تلفن همراه به شیوه تجاری و مسافری از گمرکات کشور ترخیص و وارد کشور شد. ارزش این تعداد گوشی تلفن همراه وارداتی به کشور در دو رویه تجاری و مسافری یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون دلار بوده است.
  • امارات قطب هوش مصنوعی خاورمیانه می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: گویا حاکمان امارات متحده عربی سال جاری میلادی را با هدف تبدیل شدن این کشور به قطب هوش مصنوعی خاورمیانه آغاز کرده بودند و البته در تمام ماه‌های گذشته هم گام‌های جدی در این مسیر برداشته‌اند. بعد از سرمایه‌گذاری یک‌ونیم میلیارد دلاری مایکروسافت در شرکت هوش مصنوعی G۴۲ امارات در ماه آوریل گذشته و سپس سرمایه‌گذاری اخیر شرکت تازه‌تاسیس MGX امارات در اوپن‌ای‌آی، به نظر می‌رسد که کشورهای دیگر هم برای کسب سهم خود از بازار جذاب و خوش‌آتیه امارات عزمشان را جزم کرده‌اند. وال‌استریت ژورنال به تازگی در گزارشی اختصاصی به نقل از منابع آگاه اعلام کرده که مدیران شرکت TSMC تایوان که بزرگ‌ترین تراشه‌ساز جهان است، در سفری به امارات متحده عربی مشغول مذاکره برای ساخت یک مجتمع کارخانه‌ای ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی هستند که گویا می‌تواند رقیبی برای تاسیسات پیشرفته این شرکت در تایوان باشد. این در حالی است که بر اساس همین گزارش، نمایندگان سامسونگ هم از کره‌جنوبی عازم امارات شده‌اند تا درباره امکان ساخت کارخانه‌های بزرگ تراشه‌سازی گفت‌وگو کنند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر