دنیای اقتصاد:
در حقیقت نوآوری باز در قلب رونق هوش مصنوعی قرار دارد. شبکه عصبی ترنسفورمر که همان T در GPT است و اساس هوش مصنوعی اوپنایآی را تشکیل میدهد، اولینبار در قالب یک تحقیق توسط مهندسان گوگل منتشر شد. همچنین TensorFlow و PyTorch که برای ساخت این شبکههای عصبی استفاده میشوند، به ترتیب توسط گوگل و متا ایجاد شده و با جهان به اشتراک گذاشته شدند. امروزه بعضیها معتقدند که هوش مصنوعی آنقدر مهم و حساس است تا به سادگی در دسترس همگان قرار نگیرد.
سیتنا: رئیس کانون هماهنگی فاوا اعلام کرد که بررسی جداول سود و زیان شرکت ارتباطات زیرساخت در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نشان میدهد که میزان درآمد این شرکت از اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نسبت به سال۱۴۰۰ کاهش داشته که این امر بهدلیل فیلترینگ گسترده اینترنت، مسدودسازی اینستاگرام و واتساپ و کاهش مصرف اینترنت مشترکان این اپراتورها بوده است.
دنیایاقتصاد:
در چند روز اخیر همزمان با انتشار اخبار و گمانهزنیهایی درباره احتمال رفع فیلترینگ در روزهای آینده، بعضی از کاربران در شبکههای مجازی از دسترسی به اینستاگرام و تلگرام بدون نیاز به فیلترشکن خبر دادهاند. با این حال اما مسوولان تاکید کردهاند که این دو شبکه اجتماعی هنوز رفع فیلتر نشدهاند و در صورت رفع فیلترینگ، این موضوع به صورت رسمی اعلام خواهد شد.
ایسنا: پیگیریها نشان میدهد ارزشگذاری تعرفههای واردات آیفون در حال بازنگری است و به زودی ارزشگذاری جدید آن اعلام میشود. طبق پیگیریهای «ایسنا» از گمرک ایران در رابطه با محاسبه ارزشگذاری تعرفه و عوارض گمرکی برای موبایلهای آیفون، جداولی که در رابطه با تعرفههای عوارض گمرکی موبایلهای آیفون منتشر شدهاند، به این علت که واردات این برند موبایل ممنوع بوده است، بهروز شده و دقیق نبودهاند و شامل برخی ایرادات هستند و دفتر ارزشگذاری گمرک در حال بهروزرسانی آن است و به زودی در سامانه ارزشگذاری کالایی گمرک یا TSC برای اخذ حقوق و عوارض گمرکی در گمرکات بارگذاری خواهد شد تا ملاک عمل قرار بگیرد و بر مبنای آن حقوق و عوارض گمرکی در گمرکات در رویه تجاری و مسافری اخذ شود. ارزشگذاری جدید بر اساس قانون امور گمرکی استخراج و بهطور دقیق محاسبه شده است و بهصورت رسمی منتشر میشود.
دنیای اقتصاد:
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با پیروزی ترامپ به پایان رسید و این روزها بسیاری در حال پیشبینی و تحلیل وضعیت آینده صنعت تکنولوژی با روی کار آمدن دونالد ترامپ هستند. هر چند ترامپ در دولت اول ریاستجمهوری خودش از بسیاری از شرکتهای تکنولوژی شکایت کرده بود، اما به نظر میرسد رهبران صنعت تکنولوژی استقبال نسبتا خوبی از او کردهاند؛ با تاکید بر اینکه امیدوارند دولت او یک دولت دوستدار تکنولوژی باشد و گامهای بزرگی در مسیر توسعه هوش مصنوعی بردارد.
دنیای اقتصاد:
تکنولوژیهای بازاریابی این روزها قلب تپنده بسیاری از کسبوکارهای دنیا به حساب میآیند؛ تا آنجا که بر اساس برخی برآوردها در سال گذشته سهم بودجه بازاریابی از فروش کسبوکارها در جهان ۹ تا ۱۱درصد برآورد شده است. این در حالی است که کسب وکارهای ایرانی هنوز چندان نتوانستهاند بهرهای از این تکنولوژیها ببرند و به این ترتیب صنعت مارتک در ایران همچنان تازه است. با این اوصاف رویداد تکراسا اینسایت که هفته گذشته برگزار شد، به سوالات و ابهامات مختلفی درباره رشد و نفوذ صنعت مارتک در ایران پاسخ داد. در این رویداد بسیاری از فعالان، کارشناسان و بازیگران اصلی صنعت مارتک درباره فرصتها و چالشهای توسعه آن در ایران صحبت کردند.
ایسنا: ۱۷ آبان ماه مصوبه هیات دولت در خصوص لغو سود بازرگانی ۹۶ درصدی آیفونهای وارداتی به دستگاههای اجرایی(وزارت صمت، وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات) ابلاغ شد. بر اساس مفاد این مصوبه واردات هر نوع تلفن همراه هوشمند با نشان تجاری اپل مجاز است و گمرکات کشور نیز ملزم به انجام تشریفات گمرکی و ترخیص این مدل گوشیهای تلفن همراه هستند. وفق مفاد تصویبنامه ابلاغی از سوی معاون اول رئیسجمهور، حقوق ورودی مربوط در سال جاری در خصوص گوشیهای بیش از ۶۰۰ دلار مطابق ردیف ۶۰ جدول شماره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، ۱۵ درصد در رویه تجاری و ۳۰ درصد در سایر رویهها و در خصوص گوشیهای ۶۰۰ دلار و پایینتر از آن مطابق مقررات مربوط در رویه تجاری ۵ درصد و در سایر رویهها ۶ درصد خواهد بود.
ایسنا: پروندهای که علیه نفوذ «جستوجوی گوگل» در جریان است، در انتظار جلسه محاکمه بعدی قرار دارد که طی آن دولت آمریکا اعلام خواهد کرد چه راهحلهایی برای پایان دادن به انحصار گوگل در این فضا خواهد داشت. درخواست وزارت دادگستری، میتواند از توافقهای تقسیم درآمد تا یک تجزیه کامل متغیر باشد. وزارت دادگستری آمریکا هنوز اعلام نکرده است، اما ممکن است خواستار جدایی کسبوکار جستوجوی گوگل از سایر محصولاتش مانند اندروید یا مرورگر کروم شود که در صورت دستور قاضی، بزرگترین تجزیه اجباری یک شرکت آمریکایی از زمان انحلال شرکت AT&T در سال ۱۹۸۴ خواهد بود یا این شرکت را مجبور میکند به توافقهای اشتراک درآمد پایان دهد.
مهر: محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در نخستین رویداد ملی حقوق فضای مجازی که در مشهد برگزار میشد، طی سخنانی با بیان اینکه حقوق فضای مجازی مقولهای بسیار مهم و پرکاربرد است، گفت: «زیست در فضای مجازی مشابه زیست در فضای سنتی شکل گرفته و این جامعه مجازی، نیاز به نظامات و قوانین مشخص مانند جامعه سنتی دارد؛ باید برای ایجاد نظم در این دنیای جدید، اهداف و تعاریف متناسب با این فضا بازنویسی شوند چرا که تطبیق قوانین فضای سنتی با فضای مجازی، بلوغ و کارآمدی لازم را نخواهد داشت.»
مهر: حمید فتاحی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات درباره ممنوعیت تماسهای صوتی تبلیغاتی گفت: «برای حفاظت از حقوق کاربران در حوزه ICT، مقررات حاکم بر ارائه خدمات محتوای صوتی ارزشافزوده تبلیغاتی تصویب شده که بر اساس آن تماسهای تبلیغاتی صوتی ممنوع است.
ایسنا: از صبح روز ششم نوامبر، Chat.com به چتبات هوش مصنوعی چتجیپیتی شرکت اوپنایآی تغییر مسیر داده است. یک سخنگوی اوپنایآی، این خرید را از طریق ایمیل تایید کرد.
دنیایاقتصاد:
در هفته گذشته هلدینگ سرمایهگذاری سرآوا از ساختار سهامداری هلدینگ هزاردستان خارج شد. به این ترتیب طی برگزاری مجمععمومی شرکت نویناندیشان سرآوا اکثر سهامداران با فروش سهام خود در هلدینگ هزاردستان (مالک کافهبازار و دیوار) موافقت کردهاند. شرکت سرآوا ۱۲.۰۹درصد از سهام هلدینگ هزاردستان را در اختیار داشت که قرار است با تخفیف ۳۰ درصدی که در نتیجه نقدشوندگی در نظر گرفته شده است، معادل ۳۰۷۳ میلیارد تومان به هزاردستان واگذار شود. با این اوصاف ارزش کل سهام هزاردستان بدون تخفیف، ۳۶۳۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. در این معامله که به پیشنهاد هلدینگ هزاردستان انجام شده است، این شرکت برای خرید سهام سرآوا ۳هزار میلیارد تومان پرداخت خواهد کرد. هر چند به نظر میرسد این به معنای پایان کار شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر سرآوا در هلدینگ هزاردستان باشد، اما این شرکت هنوز بیانیه رسمی در این باره منتشر نکرده است.
ایسنا: معاون علمی رئیسجمهور از ایجاد کانونهای توسعه فناوریهای فضایی در هفت دانشگاه دارای زیرساخت و ظرفیت در حوزه فضایی با حمایت معاونت علمی و سازمان فضایی ایران خبر داد. حسین افشین ضمن تشریح عملکرد دو ماهواره «کوثر» و «هدهد» که در مدار قرار گرفتند، بر اهمیت پذیرش شکستها به عنوان پلههایی برای رسیدن به موفقیت تاکید و خاطرنشان کرد: «موفقیتهای امروز ما نتیجه شکستهای دیروز هستند. باید از فناوریهای جدید بیاموزیم که گاهی اوقات از طریق تجربه شکستها به موفقیت دست پیدا میکنیم.» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور افزود: «این رویکرد در پروژههای فضایی اخیر نیز بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد اکنون در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژهها در آن است که هر دو ماهواره هماکنون به طور فعال دادهها را دریافت میکنند، به طوری که ما دو مرتبه در روز از مدار داده دریافت میکنیم.»
دنیای اقتصاد:
عدم تعیین قطعی زمان ثبت سفارش، نوع ارز تخصیصی و کد تعرفه از یکسو و از سوی دیگر اظهارات ضد و نقیض، بازار آیفون را در تعلیق فرو برده است. گفتههای اخیر رئیس انجمن تلفن همراه مبنی بر قطعی نبودن تعرفه ۱۵درصدی، یک بار دیگر نگرانیها را درباره سرنوشت واردات آیفون تشدید کرده است.
مهر: در روز گذشته با عیان شدن نشانههای برد دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، ارزش بیتکوین و سهام شرکت تسلا افزایش یافت. به گزارش اینترستینگ انجینرینگ، تب ریاستجمهوری ترامپ به افزایش ارزش سهام تسلا که به ایلان ماسک تعلق دارد منجر شد. ارزش سهام تسلا در پایان فعالیت بازار در روز ۵ نوامبر به ۲۵۱.۴۴ دلار رسید. این رقم نشاندهنده ۳.۵ درصد رشد نسبت به ارزش سهام شرکت هنگام شروع فعالیت بازار است. البته قیمت سهام تسلا در ساعات بعدی به ۲۵۹ دلار رسید. این درحالی است که طی ماههای اخیر ایلان ماسک به یکی از بزرگترین حامیان ریاستجمهوری دونالد ترامپ تبدیل شده بود. اکنون با توجه به پیروزی ترامپ، مدیر ارشد اجرایی تسلا احتمالا نقشی مهم در ایجاد و اجرای سیاستهای کلیدی در دولت آینده آمریکا خواهد داشت.
ایسنا: گوگل مکالمات داخلی کارکنان در ارتباط با انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را تعدیل و حذف میکند. بر اساس مکاتباتی که توسط شبکه سیانبیسی مشاهده شده است، در آستانه انتخابات روز سهشنبه آمریکا، مدیران گوگل به کارمندان هشدار داده بودند از نظرات و اظهارات سیاسی در انجمن گفتوگوی داخلی محبوب به نام Memegen خودداری کنند. با وجود این هشدارها کارمندان گوگل به پست کردن نظرات مربوط به انتخابات و انتقاد از سیاستهای شرکت در روز سهشنبه ادامه دادند.
دنياي اقتصاد:
روز گذشته و در حاشیه جلسه هیاتدولت، وزیر ارتباطات درباره موضوعات مختلفی صحبت کرد که در این میان بعضی از آنها خبرساز شدند. یکی از مهمترین اظهارات ستار هاشمی درباره موضوع الزام پلتفرمهای خارجی به تاسیس دفتر در ایران بود. او در این مورد به خبرنگاران گفت: «تلگرام و اینستاگرام باید یکسری قواعد حاکم در ایران را بپذیرند. یک نکتهای وجود دارد و آن هم این است که بالاخره اینها باید یکسری از قواعدی که وجود دارد را بپذیرند. اینگونه نباشد که این فضا بیقاعده باشد.» وزیر ارتباطات در ادامه افزود: «بحثی که وجود دارد حکمرانی قانونمند در فضای مجازی است که مورد نظر رهبر انقلاب است و باید برای آن پاسخ مناسبی پیدا کنیم. اما اگر در این مسیر بتوانیم به یک جمعبندی برسیم که در حال پیگیری نیز هستیم، میتوانیم خبرهای جدیدی را بدهیم.»
ایسنا: شرکت ژاپنی کیوشیا (Kioxia) انتظار دارد تقاضا برای حافظه فلش تحت تاثیر رونق هوش مصنوعی در مدت پنج سال تا سال ۲۰۲۸ حدود ۲.۷ برابر افزایش پیدا کند. این تراشهساز که با رکود در بازار تراشههای حافظه روبهروست، خود را برای توسعه بزرگ ظرفیت در کارخانه جدیدش در کیتاکامی در استان ایواته در شمال توکیو مهیا میکند. کیوشیا که سابق بر این، با نام «توشیبا مموری» شناخته میشد، قصد داشت تولید در این کارخانه را سال گذشته آغاز کند، اما آن را به پاییز سال ۲۰۲۵ موکول کرد. این تراشهساز هفت سال پرتلاطم از جمله جدایی شرکت دچار رسوایی توشیبا را سپری کرد.
سیتنا: سخنگوی دولت پیرامون طرح ارائه شده از سوی وزیر ارتباطات برای رفع فیلترینگ گفت: «این طرح در راستای حکمرانی فضای مجازی است که به عنوان یکی از موضوعات جدی وزارت ارتباطات و موضوع گرهخورده با کسب و کارهای مردم مدنظر است.» فاطمه مهاجرانی در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: «درباره اینکه کدام سکو از فیلتر خارج شود، اطلاعات دقیقتر بعدا ارائه خواهد شد.»
دنیای اقتصاد:
اکنون که چند ماه از روی کار آمدن دولت چهاردهم میگذرد، زمزمههای مربوط به رفع فیلترینگ شدت گرفته و بر اساس گفتههای ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، رفع فیلترینگ بهطور جدی در دستور کار دولت قرار دارد و به مراحل انتهایی خود نزدیک شده است. همزمان با این اظهارات و در ماههای اخیر بررسی طرحهایی در مجلس به جریان افتاده که نگرانیهایی درباره وضعیت کنترل فضای مجازی را در میان مردم و کسبوکارها ایجاد کرده است.
ایسنا: مرکز داده جدید شرکت «مایکروسافت» قرار است از چوب ساخته شود تا اثرات زیستمحیطی آن کاهش یابد. شرکت مایکروسافت در حال آزمایش الوار متقاطع چندلایه (CLT) برای ساخت یک مرکز داده جدید در ویرجینیای شمالی است تا به کاهش انتشار کربن ناشی از فعالیتهای خود کمک کند. مایکروسافت به جای استفاده از فولاد و بتن معمولی که بیشتر ساختمانهای تجاری از آن ساخته میشوند، تصمیم گرفت الوار متقاطع چندلایه را در جدیدترین مراکز داده خود با هدف کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانهای استفاده کند.
دنیای اقتصاد:
بالاخره و پس از چند روز جنجال سر تعرفه واردات گوشیهای آیفون، دبیر هیات دولت از مصوبه تعرفه واردات آیفونهای بیش از ۶۰۰ دلار و کمتر از این میزان خبر داد. بر اساس آن، تعرفه واردات تجاری و مسافری آیفونهای بالای ۶۰۰ دلار بهترتیب معادل ۱۵ و ۳۰ درصد و این تعرفه برای گوشیهای اپل ۶۰۰ دلار و کمتر از آن ۵ و ۶ درصد خواهد بود. برخی از فعالان و کارشناسان بازار موبایل این تعرفه را مناسب و منطقی میدانند، اما به اعتقاد برخی دیگر تعرفه واردات این گوشیها همچنان غیرمنطقی است.
مهر: رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: «با ایجاد یک کارگروه مشترک در حوزه نرمافزار این امکان فراهم میشود تا استانداردهایی برای تولید نرمافزار و اپلیکیشنهای مختلف طراحی و تدوین شود.» به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، محمدحسن صدر، رئیس سازمان و معاون وزیر ارتباطات در نخستین روزهای کاری خود در جلسهای میزبان فعالان بخش خصوصی و نمایندگان سازمان نظام صنفی رایانهای تهران(نصر) شد.
ایسنا: شرکت گوگل خدمت رایگان جدیدی را به نام Learn About راهاندازی کرده است که در قامت یک معلم هوش مصنوعی میتواند خدمات آموزشی را همواره به کاربران ارائه دهد. گوگل مدتهاست که با تعهد خود به اشتراکگذاری دانش و پیشرفتهای هوش مصنوعی در خط مقدم آموزش قرار داشته است. اکنون جدیدترین ابتکار این غول فناوری خدمت ویژگی Learn About در مجموعه خدمات Google Learning است که گوگل امیدوار است لایه دیگری را به هدف خود در دسترسی و تعاملی کردن آموزش اضافه کند.
مهر: افبیآی طی بیانیهای درباره ویدئوهای جعلی که در پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در فضای مجازی منتشر شدهاند، هشدار داد. به گزارش انگجت، این سازمان اعلام کرد از دو نمونه از چنین ویدئوهایی که به اشتباه مدعی شدهاند از سوی افبیآی منتشر شده و مرتبط با امنیت انتخابات هستند، آگاه شده است. در یکی از این ویدئوها ادعا شده افبیآی سه گروه مرتبط را که در رایگیری تقلب کرده بودند، دستگیر کرده است. ویدئوی دیگر نیز درباره همسر کامالا هریس است. طبق بیانیه افبیآی هر دو ویدئو حاوی اطلاعات جعلی هستند.
مهر: هفت خانواده فرانسوی از تیکتاک به دلیل قراردادن نوجوانان در معرض محتوای مخربی که به خودکشی دو تن از آنها در سن ۱۵ سالگی منجر شد، شکایت کردهاند. به گزارش رویترز، طبق این شکایت الگوریتم تیکتاک هفت نوجوان را در معرض ویدئوهای مروج خودکشی، خودآزاری و اختلالات تغذیهای قرار داده است.
ایسنا: کارمندان مایکروسافت از بهروزرسانی بزرگ هوش مصنوعی این شرکت موسوم به کوپایلت (copilot) تحت مدیریت مدیر جدید بخش هوش مصنوعی این شرکت ناراضی هستند و این نارضایتی در کاربران نیز دیده میشود.
دنیای اقتصاد: علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیسجمهور، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس پستی با عنوان «تابوشکنی با وفاق» منتشر کرده و نوشته است: «با وجود مقاومتهای زیاد با توافقسازی، قدمهای موثری نیز در رفع فیلترینگ برداشته شده است که به زودی شاهد آن خواهیم بود.» این در حالی است که هفته گذشته علیرضا عبداللهینژاد، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات در نشست ویژه کارزارهای رفع فیلترینگ اعلام کرده بود: «موضع رسمی وزارت ارتباطات این است که محدودیتهای فیلترینگ باید برداشته شود و گشایش اتفاق بیفتد.»
دنیای اقتصاد:
از سال گذشته مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای افزایش مشارکت و تمرکززدایی، پروژه فعالیت کارگزاریهای صدور اینماد را شروع کرد و در حال حاضر نیز فراخوان دعوت به مشارکت شرکتهای نوآور و حقوقی برای داوری برخط پروندههای شکایت از کسبوکارهای دارای اینماد را منتشر کرده است. کارگزاریهای صدور و داوری اینماد دو برنامه این مرکز برای افزایش مشارکت بخش خصوصی در فرآیندهای مرتبط با نماد اعتماد الکترونیکی هستند که بررسیهای خبرنگار «دنیای اقتصاد» در این خصوص نشان میدهد هنوز فعالیت و ارائه سرویس در شش کارگزاری صدور اینماد عملیاتی نشده و فعالیت کارگزاری دوم نیز در مرحله فراخوان قرار دارد.
مهر: نایبرئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی گفت: «حکمرانی قانونمند در فضای مجازی میتواند جلوی ایجاد ترس و برهم زدن امنیت روانی جامعه را بگیرد.» فرشاد ابراهیمپور، نایبرئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با اشاره به هشدار رهبری مبنی بر حفظ امنیت روانی جامعه و درباره ارتباط امنیت روانی جامعه با فضای مجازی، گفت: «در مقام نماینده مجلس و استاد دانشگاه لازم میدانم بر اهمیت بنیادین امنیت روانی جامعه تاکید کنم. امنیت روانی یکی از مولفههای اصلی سلامت اجتماعی و از پایههای اساسی اعتماد عمومی است.
مهر: شرکت اوپنایآی یک موتور جستوجو در چتبات هوش مصنوعی چت جیپیتی را ادغام کرده است که به کاربران اجازه میدهد اطلاعات بهروز درباره اخبار، ورزش و آبوهوا دریافت کنند. به گزارش ایندیپندنت، پس از آنکه اوپنایآی در ماه مه چنین محصولی را اعلام کرد، این نخستینباری است که شرکت بهطور مستقیم سلطه موتور جستوجوی گوگل را به چالش میکشد. ویژگی جدید برای کاربرانی که حق عضویت پرداخت میکنند، مهیا خواهد بود؛ اما اوپنایآی اعلام کرده در آینده برای دیگر کاربران بهطور رایگان عرضه خواهد شد. نسخه اولیه چت جیپیتی که در سال ۲۰۲۲ ارائه شد، با انبوهی از متون آنلاین آموزش دیده بود، اما قادر نبود به سوالات درباره رویدادهای بهروزی پاسخ دهد که دادههای آن را هنگام آموزش دریافت نکرده بود.
مهر: مایکروسافت با ارائه وصلههای پشتیبانی اضافی به مدت یک سال از ویندوز ۱۰ پشتیبانی میکند. پشتیبانی از ویندوز ۱۰ در اکتبر ۲۰۲۵ پایان مییابد و مایکروسافت سعی دارد کاربران را وادار به ارتقا به ویندوز ۱۱ کند که این تلاش حداقل تاکنون چندان موفقیتآمیز نبوده است. شاید به همین دلیل باشد که مایکروسافت تصمیم گرفته آپدیتهای امنیتی اضافی را برای همه ارائه کند که پیش از این فقط برای کسبوکارها، مصارف آموزشی و کارمندان دولتی فراهم بود. ویندوز ۱۱ یکی از بدترین عملکردها را میان سیستمهای عامل این شرکت داشته، زیرا برای فعالسازی آن به سختافزار قدرتمندی نیاز است.
ایسنا: در دیدار مدیرکل دفتر ارتباطات و امور بینالملل شرکت ملی پست با مدیرکل دفتر بینالملل اتحادیه پستی جهانی بر استفاده بیشتر از هوش مصنوعی در عملیات پستی تاکید شد. مهدی مقصودی، مدیرکل دفتر ارتباطات و امور بینالملل شرکت ملی پست که با هدف شرکت در اجلاس سالانه شورای عملیات پستی (POC) به سوئیس سفر کرده است، با مدیران و مقامات حاضر در اجلاس از جمله مدیرکل اتحادیه پستی جهانی در خصوص توسعه مناسبات پستی میان ایران و سایر کشورها بحث و تبادل نظر کرد. در نشست مجمع عمومی این شورا در سال جاری، گردهمایی با هدف «نوآوری در پست» با تاکید بر نقش هوش مصنوعی در کسبوکار پستی برگزار و پیمایش تجربه مشتری در عصر حاضر در بهرهگیری از هوش مصنوعی در افزایش تجارب مثبت میان کارکنان و مشتریان و کمک گرفتن از آن، در افزایش اطلاعات پستی و قدرت انتخاب مشتری مطرح شد.
ایسنا: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور طی حکمی، سرپرست مرکز تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری این معاونت را منصوب کرد. حسین افشین طی حکمی حامد رفیعی را به سمت سرپرست مرکز تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری معاونت علمی منصوب کرد. به نقل از معاونت علمی ریاستجمهوری، رفیعی که دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران است، دبیری اندیشکده حکمرانی استان البرز ذیل مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و عضویت کمیته تخصصی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را در کارنامه فعالیتهای خود دارد. وی همچنین عضو هیات اندیشهورز نخبگانی امنیت غذایی و زیستی در استان البرز و داور طرحهای بنیاد ملی علم ایران (INSF) معاونت علمی ریاستجمهوری بوده است.
ایسنا: کارشناسان امنیتی از انتشار یک آسیبپذیری امنیتی خبر دادهاند که مهاجم با بهرهبرداری از آن میتواند به دادههای حساس دسترسی داشته باشد و محتوای آن را تغییر دهد و در نهایت وبسایت را بهطور کامل کنترل کند. آسیبپذیری در امنیت به ضعف یا فرصتی در یک سیستم اطلاعاتی اشاره میکند که مجرمان سایبری میتوانند از آن سوءاستفاده و دسترسی غیرمجاز به یک سیستم رایانهای داشته باشند. آسیبپذیریها سیستمها را ضعیف میکنند و در را برای حملات مخرب باز میکنند. در حالی که یک آسیبپذیری به ضعفهای سختافزار، نرمافزار یا رویهها میپردازد، راه ورود هکرها برای دسترسی به سیستمها، یک سوءاستفاده با کد مخربی است که مجرمان سایبری برای استفاده از آسیبپذیریها و به خطر انداختن زیرساخت فناوری اطلاعات استفاده میکنند. براساس اعلام رسمی، اخیرا شرکتهای مایکروسافت، سیسکو، فورتینت، ترلیکس، ویامور، سولارویندز، گوگل، موزیلا و اسایپی، در مجموع حدود ۲۴۰ آسیبپذیری امنیتی در برخی محصولات این ۹ شرکت با بهروزرسانی، ترمیم شده یا در حال ترمیم هستند.
دنياي اقتصاد:
روز چهارشنبه خبر رفع ممنوعیت و رجیستری گوشیهای آیفون حسابی خبرساز شد. در حالی که بسیاری از کارشناسان این رفع ممنوعیت را در صورت اعمال تعرفه بالای ۴۰ درصد در عمل بیاثر میدانستند، با فاصله چند ساعت هیات وزیران در مصوبهای تعرفه ۹۶ درصدی را برای واردات انواع آیفون با رویه تجاری در نظر گرفت و اعلام کرد.
دنياي اقتصاد:
در حالیکه این روزها انتقادها از نواقص سند ملی و نبود اساسنامه سازمان هوش مصنوعی در ایران داغ است، مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گزارشی شاخص آمادگی دولت در توسعه و تنظیمگری هوش مصنوعی را بررسی و در بخشی از آن عدم شفافیت و ابهامات سند هوش مصنوعی را تایید کرده است. ب
دنیای اقتصاد:
بازار فروش آنلاین غذا یکی از حوزههای پرطرفداری است که اکنون در سراسر دنیا جای ویژهای برای خود در زندگی مردم باز کرده و پلتفرمهای گوناگونی طی سالهای اخیر به آن ورود کردهاند، اما برای اغلب کاربران ایرانی این بازار با یک اسم گره خورده است. مساله انحصارگرایی در این بازار با ورود رقبای تازه نارضایتیهای بیشتری را برانگیخته است و این بازیگران نوظهور اکنون خواهان آن هستند تا بستر رقابتیتری در بازار برای آنها مهیا شود. به این ترتیب موج تازهای از شکایت بازیگران نوظهور بازار سفارش آنلاین غذا از ایجاد بازار انحصاری برای یکشرکت، شکل گرفته است که اتفاقا با شکایت شرکتی کلید خورده که محدوده فعالیت آن بیشتر در شهرهای جنوب کشور است. این در حالی است که ظاهرا یک بازیگر تازهوارد دیگر هم که میتواند رقیبی بالقوه هم باشد، علیه این انحصار به شورای رقابت شکایت کرده است.
مهر: گوگل مجموعهای از ویژگیهایی را اعلام کرد که جمینی، چتبات هوش مصنوعی شرکت را در مجموعه برنامههای نقشهبرداری گنجانده است. به گزارش رویترز، گوگل نیز مانند بسیاری از شرکتهای فناوری سعی دارد در رقابت هوش مصنوعی جانماند. یک نمونه از این روند اپ گوگلمپس است. به گفته ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، این محصول ماهانه بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال دارد.
ایسنا: مارک زاکربرگ، مدیرعامل شرکت متا (فیسبوک سابق) اعلام کرد که هوش مصنوعی این شرکت موسوم به متا ایآی (Meta AI) در حال حاضر به بیش از ۵۰۰میلیون کاربر رسیده و شبکه اجتماعی تردز (Threads) نیز به تقریبا ۲۷۵ میلیون کاربر رسیده است. در ماه گذشته مارک زاکربرگ در رویداد متا کانکت (Meta Connect) گفت که هوش مصنوعی این شرکت موسوم به متا ایآی (Meta AI) در مسیر تبدیل شدن به پرکاربردترین دستیار هوش مصنوعی مولد در جهان است.
ایسنا: تولید نیمهرساناها در کرهجنوبی برای نخستین بار در بیش از یک سال گذشته کاهش یافت که نشانه دیگری از سرد شدن چرخه رونق ناشی از توسعه هوش مصنوعی در سراسر جهان است. طبق دادههای اداره آمار دولتی که روز پنجشنبه منتشر شد، تولید نیمهرساناها در سراسر کشور در ماه سپتامبر سه درصد کاهش یافت که چرخش شدید پس از افزایش ۱۱ درصدی در ماه قبل از آن بود. رشد صادرات هم از ۱۷ درصد در اوت به ۰.۷ درصد کاهش یافت.
ایسنا: دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: «باید آگاهی خوبی نسبت به اقتصاد دیجیتال ایجاد شود تا باور اینکه خدمات دیجیتال یکی از راههای توسعه عدالت در کشور است، فراگیر شود.» محمدامین آقامیری در نشست با اعضای کمیسیونهای سازمان نظام صنفی رایانهای کشور(نصر) گفت: «ما در کشور سازوکارهای مختلفی داریم که کسبوکارها درگیر آن هستند و مرکز ملی فضای مجازی ارتباط نزدیکی با بخش خصوصی برقرار کرده تا مسائل و مشکلات این بخش مرتفع شود.»
مهر: کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد درباره «تمو»، پلتفرم خردهفروشی آنلاین چینی، تحقیقاتی انجام دهد که مربوط به نقض قوانینی است که از فروش محصولات غیرقانونی در فضای آنلاین جلوگیری میکند.
ایسنا:
سامسونگالکترونیکس درحالی در تلاش است تا برتری خود را بهعنوان پرفروشترین سازنده گوشیهای هوشمند در جهان حفظ کند که بحران در بزرگترین شرکت کرهجنوبی تشدید شدهاست. این غول فناوری کرهای تنها یکی از پنجسازنده برتر جهانی گوشیهای هوشمند بود که در سهماه سوم سالجاری شاهد کاهش فروش بود و سهم بازارش را در مقابل رقیب دیرینه آمریکایی خود اپل و رقبای چینی که دستگاههای تاشو جدید عرضه کردند، از دست داد. طبق گزارش موسسه تحقیقاتی آیدیسی، سهم بازار جهانی سامسونگ در سهماهه سوم از ۲۱درصد به ۱۸درصد در سال تنزل پیدا کرد و پیشتازی این شرکت نسبت به اپل به ۰.۶درصد کاهش یافت. تحلیلگران تخمین میزنند که سود عملیاتی بخش گوشیهای هوشمند این شرکت در همین مدت به میزان حداکثر ۳۰درصد کاهش یافته باشد.
مهر: رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت توجه به هوش مصنوعی گفت: «یکی از وظایف اصلی ما کار روی این مبحث و ظرفیتسازی برای شرکتهایی است که قصد دارند در این حیطه فعالیت داشته باشند.» به گزارش سازمان فناوری اطلاعات ایران، مجمع عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران صبح سهشنبه گذشته به ریاست علیاصغر انصاری، معاون سیاستگذاری و برنامهریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتالی وزیر ارتباطات، محمدمحسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات، نمایندگان سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان اداری و استخدامی کشور، وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان اعضای مجمع عمومی تشکیل شد.
مهر: یک هیات تجاری و فناوری با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، معاونت علمی ریاست جمهوری به کشور ارمنستان اعزام میشود. به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری با حمایت سازمان توسعه همکاریهای علمی و فناورانه بینالمللی، زمینه برای معرفی دستاوردهای دانشبنیان و فناورانه ایرانساخت توسط کارگزاری صادراتی سپنتا سلامت آیریک در کشور ارمنستان فراهم شد. از برنامههای پیشبینیشده برای شرکتهای حاضر در این رویداد میتوان به حضور در جلسات B۲B تجاری در اتاق بازرگانی ارمنستان، حضور در جلسات تجاری در اتحادیه تجار و کارفرمایان ارمنستان اشاره کرد.
ایسنا: روسیه، گوگل را بر سر حذف کانالهای شبکههای تلویزیونی روسی در یوتیوب ۲.۵ تریلیون دلار جریمه کرد. با این حال، از زمانی که پرونده قضایی در روسیه علیه غول فناوری آغاز شد، به دلیل امتناع گوگل از برقراری دسترسی به این کانالها، میزان جریمه در طول چهار سال گذشته به حد بیسابقهای افزایش یافته است. خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از ایوان موروزوف، وکیل دادگستری روسیه، نوشت: «این تخلفات، ۲ آندسیلیون روبل معادل ۲۰ دسیلیون دلار (یک عدد ۳۳رقمی) برای غول فناوری هزینه داشته است.»
دنیای اقتصاد:
روز گذشته وزیر ارتباطات از مصوبه هیات دولت مبنی بر آزادسازی واردات و رجیستری گوشیهای آیفون خبر داد. چند ساعت بعد و در حالی که کارشناسان و مردم چشمانتظار تعیین تعرفه متعادل برای واردات آیفون بودند، تعیین سود بازرگانی ۹۶درصدی از سوی هیات وزیران در این رابطه خبرساز شد و کام بسیاری را تلخ کرد. این در حالی است که فعالان بازار موبایل، حقوق گمرکی ۲۰ تا ۲۵ درصد را برای گوشیهای آیفون مناسب میدانند و به اعتقاد آنها تعیین نرخی بالاتر از این میزان بهمنزله پابندی محکم بر آزادسازی واردات آیفون است. هرچند لغو ممنوعیت و محدودیت در تجارت میتواند امیدبخش باشد، اما چنین تعرفه سنگینی به معنی آن است که سیاستگذار با فشاری کمتر میخواهد در بر همان پاشنه بچرخد. حالا فعالان بازار معتقدند که خرید آیفونهای قاچاق و بدون رجیستری برای مردم بهصرفهتر تمام میشود، مخصوصا اینکه در این سه سال خریداران راههای دور زدن رجیستری را هم یاد گرفتهاند.
ایسنا: ریما آلایلی، معاون مشاور کل مایکروسافت، در یک پست وبلاگی، از تشکیل قریبالوقوع یک گروه لابی جدید به نام ائتلاف ابر آزاد (Open Cloud Coalition) خبر داد که شامل گوگل و چندین خدماتدهنده ابری کوچکتر است. وی مدعی شد این گروه در واقع توسط گوگل سازماندهی شده و این غول اینترنتی تلاش کرده است با جلو انداختن خدماتدهندگان ابری اروپایی کوچکتر، پنهان کند که در این گروه مشارکت داشته و تامین مالی و کنترل آن را برعهده دارد. این گروه توسط نیکی استوارت، مدیر بخش دولتی شرکت میزبانی ابری انگلیسی سیوو (Civo) هدایت میشود. وی در بیانیهای به تِک کرانچ گفت: این گروه درباره اعضای خود شفاف است و فهرست اعضایش در وب سایت گروه آمده است. با این حال، وب سایت این گروه هنوز راهاندازی شده و این گروه اعلام کرده که شامل ۱۰ عضو از جمله گوگل است.
سیتنا: هکرهای چینی، گوشیهای اعضای خانواده ترامپ و مقامات دولت بایدن را هدف قرار دادند. بر اساس گزارش منابع آگاه، این هکرها که به گروهی به نام «Salt Typhoon» در حوزه امنیت سایبری غرب منتسب میشوند، به سیستمهای مخابراتی آمریکا نفوذ کردهاند و مقامات امنیت ملی ایالاتمتحده آمریکا بهشدت نگران ابعاد و گستره احتمالی این نفوذ هستند. گزارشها نشان میدهد فهرست هدف این هک کمتر از ۱۰۰ نفر از افراد برجسته از جمله کارکنان ستاد کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری و کارشناسان دیپلماسی و سیاستگذاری را شامل میشود. به نظر میرسد هدف این عملیات، دستیابی به اطلاعات حساس در مورد سیاستگذاریهای داخلی آمریکا بوده است. طبق این گزارشها، افبیآی و مقامات امنیتی شواهدی از دسترسی هکرها به پیامهای متنی و برخی ارتباطات صوتی به دست آوردهاند، هرچند هنوز دقیقا مشخص نیست چه دادههایی از این افراد سرقت شده است.
ایسنا: شرکت اوپنایآی(OpenAI) سعی دارد یک گام دیگر را در حوزه هوش مصنوعی بردارد. به نقل از تک کرانچ، برخی منابع خبر دادهاند که اوپنایآی با شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان (TSMC) و شرکت الکترونیکی آمریکایی برودکام (Broadcom) سعی دارد یک تراشه هوش مصنوعی بسازد و استفاده از تراشههای شرکت آمریکایی ایامدی (AMD) را در کنار تراشههای انویدیا (Nvidia) برای آموزش هوش مصنوعی خود آغاز کرده است.
ایسنا: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به صورت طبیعی نگاه ما در وزارت ارتباطات بر ایجاد همگرایی و وفاق است. ما از تصمیمات هیجانی پرهیز میکنیم. سعی میکنیم تصمیماتی که گرفته میشود پایدار باشد که عملا امکان برگشت آن وجود نداشته باشد.
ایسنا: بر اساس اعلام شرکتهای مایکروسافت، سیسکو، فورتینت، ترلیکس، ویامور، سولارویندز، گوگل، موزیلا و اسایپی، در مجموع حدود ۲۴۰ آسیبپذیری امنیتی در برخی محصولات این ۹ شرکت با بهروزرسانی، ترمیم شده یا در حال ترمیم هستند. بیشترین آسیبپذیری در محصولات مایکروسافت است که مجموعه اصلاحیههای امنیتی این شرکت این ۱۱۷ آسیبپذیری را ترمیم میکند که ۵ مورد از آنها، «روز-صفر» گزارش شده است. محصولات مایکروسافت همچنان گرفتار آسیبپذیریهای سایبری همچون اجرای از راه دور کد، افزایش سطح دسترسی، افشای اطلاعات، منع سرویس، دور زدن سازوکارهای امنیتی و همچنین جعل هستند. در این میان شرکت گوگل، نسخ جدید مرورگر Chrome را منتشر کرد تا چندین آسیبپذیری را برطرف کند و شرکت موزیلا تلاش کرده است تا ضعفهای متعدد امنیتی «حیاتی» را در مرورگر Firefox و نرمافزار مدیریت ایمیل Thunderbird برطرف کند. براساس اعلام مرکز مدیریت راهبردی افتا، مرکز CISA آمریکا علاوه بر انتشار هشدارهای امنیتی در خصوص برخی سامانههای کنترل صنعتی (ICS)، بیست و یک آسیبپذیری در حال سوءاستفاده را به راهبران سامانهها و شبکهها معرفی کرده است، ضعفهای امنیتی که ترمیمهای ۹ شرکت بزرگ سایبری نتوانسته است آنها را برطرف کند.
ايسنا:
آلفابت با کمک درآمد چشمگیر خدمات ابری، نتایج مالی بهتر از حد انتظار را برای سه ماهه سوم گزارش کرد و با صعود ۶ درصدی سهام خود پس از پایان معاملات رسمی روبهرو شد. درآمد آلفابت به ازای هر سهم ۲.۱۲دلار بود که بالاتر از ۱.۸۵ دلار مورد پیشبینی شرکت مالی LSEG بود. درآمد این شرکت به ۸۸.۲۷ میلیارد دلار رسید که بهتر از درآمد ۸۶.۳۰ میلیارد دلار بود که LSEG برآورد کرده بود.
دنیای اقتصاد:
بالاخره بعد از پنج ماه در مهرماه، سازمان غذا و دارو ضوابط اجرای آزمایشی آییننامه عرضه اینترنتی دارو در سکوها را تدوین و ابلاغ کرد. در حالی که فعالان این حوزه و سکوهای آنلاین انتظار داشتند این آییننامه مسیری جدید برای توزیع آنلاین دارو باشد، اما در مدت زمان کوتاهی جزئیات این آییننامه نشان داد نوک پیکان سازمان غذا و دارو همچنان به سمت بخش خصوصی است و سنگاندازی بر سر راه آنها همچنان ادامه دارد.
ایسنا: فهرست منتشر شده از ۱۰ روند برتر فناوری که سال آینده باید منتظر آنها باشیم، زیر سایه هوش مصنوعی قرار گرفته است. کارشناسان شرکت آمریکایی پژوهش و مشاوره «گارتنر» (Gartner) یک فهرست را از ۱۰ روند برتر فناوری راهبردی در سال ۲۰۲۵ منتشر کردهاند که بهشدت تحت تاثیر هوش مصنوعی است.
ایسنا: صادرات آیفون اپل از هند، در مدت ۶ ماه منتهی به سپتامبر، یکسوم افزایش یافت که منعکسکننده توسعه تولید این شرکت آمریکایی در خارج از چین است. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: این شرکت آمریکایی آیفونهای ساخت هند به ارزش حدود ۶ میلیارد دلار را صادر کرده که از نظر ارزش، یکسوم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.
دنياي اقتصاد:
در ابتدای آبانماه دولت چهاردهم بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به مجلس ارائه داد. بررسی این لایحه نشاندهنده آن است که سهم شرکتهای دانشبنیان در برنامهریزیهای اقتصادی دولت برای سال آینده تغییر چندانی نسبت به امسال نداشته است؛ این عامل در کنار دیگر چالشهایی مانند عدم شناسایی درست ماهیت شرکتهای دانشبنیان و موانع دریافت تسهیلات تکلیفی برای آنها باعث شده است کارشناسان چشماندازی چندان امیدوارکننده و فراتر از سال جاری برای شرکتهای دانشبنیان در سال ۱۴۰۴ نداشته باشند.
خبرآنلاین: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: «طرحی در دور قبل مجلس موسوم به نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی در دستور کار بود که در نهایت برای رأیگیری نهایی به صحن مجلس نیامد.
ایسنا: ترکیه انتظار دارد سهم تجارت الکترونیک از مجموع صادرات این کشور، از ۰.۹۱درصد در سال ۲۰۲۲، به ۳ درصد تا پایان سال ۲۰۲۴ افزایش یابد. عمر بولات، وزیر بازرگانی ترکیه در یک کنفرانس تجارت الکترونیک در استانبول، اظهار کرد: ارزش جهانی تجارت الکترونیک در سال میلادی جاری، به رکورد ۵.۸ تریلیون دلار رسید و ترکیه به دنبال کسب سهم بیشتری از بازار جهانی است و انتظار میرود این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴، به ۶.۳ تریلیون دلار برسد.
ایسنا: پروژه جدید شرکت «متا» با همکاری شرکت «گوگل» از هوش مصنوعی برای تولید پادکست استفاده میکند. شرکت «متا» (Meta) اجرای منبع باز ویژگی تولید پادکست را در نرمافزار «نوتبوکالام» (NotebookLM) شرکت «گوگل» منتشر کرده است.
ایسنا: مدیر اینستاگرام اعلام کرد محبوبیت ویدئوهای ارسال شده در اینستاگرام میتواند بر کیفیت ویدئو تاثیر بگذارد و هر چه ویدئو، بازدید بیشتری داشته باشد، با کیفیت بالاتری نمایش داده خواهد شد.
مهر: گوگل مشغول توسعه قابلیتی مشابه دینامیک ایسلند اپل در آیفون است که احتمالا در اندروید ۱۶ ارائه خواهد شد. به نقل از «گوگل ۹ تا ۵»، قابلیت «دینامیک ایسلند» آیفون به ندرت استفاده میشود، اما یکپارچهسازی آن با قابلیت «لایو اکتیویتیز» در iOS موجب کارآمدی آن شده است.
ایسنا: اندونزی، فروش گوشیهای آیفون ۱۶ را ممنوع و اعلام کرد اپل به الزام سرمایهگذاری داخلی عمل نکرده است. وزارت صنعت اندونزی در بیانیهای اعلام کرد آیفون ۱۶ اپل که در سپتامبر معرفی شد، نمیتواند در بازار داخلی عرضه شود، زیرا شرکت «پیتی اپل اندونزیا» که نمایندگی بومی اپل است، به الزامات ۴۰ درصد محتوای بومی برای تلفنهای هوشمند عمل نکرده است.
دنیای اقتصاد:
برخی از کسبه، اصناف و شرکتهای نرمافزار و حسابداری کارزار «درخواست بازنویسی و اصلاح مجدد سامانه مؤدیان»را به راه انداخته و چالشهای این سامانه را در آن مطرح کردهاند، اما پیگیریها از برخی فعالان و مسوولان دیگر نشان میدهد تغییر جدی و جدیدی در عملکرد سامانه مؤدیان ایجاد نشده و اختلال، کندی و ضعف در آموزش و اطلاعرسانی همچنان چالش کلیدی این سامانه است.
سيتنا:
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که پلتفرم شاد رسانه اصلی آموزش و پرورش است و بر همین اساس انجام امور اداری و آموزشی توسط واحدهای سازمانی و مدارس در سایر پیامرسانهای داخلی و خارجی غیر از شاد ممنوع است.
سيتنا:
اخیرا مقامات شهر آرکشون در جنوبغربی فرانسه اعلام کردند که با هدف تسهیل دسترسی جمعیت عمدتا مسن این منطقه به اطلاعات شهری و ارتقای سواد دیجیتال آنها، ساکنان این شهر میتوانند بهصورت رایگان از چتجیپیتی پریمیوم استفاده کنند.
سيتنا:
موضوع نقض علامت تجاری یک برند بینالمللی موبایل و عرضه کالا بدون مجوز و تحت علامت تجاری برند مذکور در جلسه آتی شورای رقابت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مهر:
طبق گزارشی جدید گوگل در حال توسعه فناوری هوش مصنوعی است که فعالیتهای یک مرورگر وب مانند جستوجو و خرید را انجام میدهد. قرار است این شرکت محصولی با نام رمزی «پروژه جارویس» را همراه با عرضه نسخه جدید پرچمدار مدل زبانی بزرگ جمینی تا دسامبر ۲۰۲۴ نمایش دهد.
مهر:
شنیدهها حاکی از آن است که سعید سرکار، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به عنوان رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی منصوب میشود. پیش از این شقایق حقجوی جوانمرد، پزشک و متخصص فیزیولوژی عروق و استاد تمام دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، عهدهدار این مسوولیت بود.
ايسنا:
شرکت TSMC تمام فروش خود به شرکت چینی طراح تراشه سوفگو (Sophgo) را پس از آنکه معلوم شد محصول این تراشهساز تایوانی در پردازنده هوش مصنوعی هوآوی به کار رفته است، متوقف کرد.
مهر:
آمازون وب سرویسز یک شکاف امنیتی در کیت توسعه ابررایانشی(Cloud Development Kit) را ترمیم کرده است که در شرایطی معین به هکرها اجازه میدهد اطلاعات کاربران را بهطور کامل سرقت کنند.
دنیای اقتصاد:
چندین ماه است که سند هوش مصنوعی ابلاغ شده و سازمان ملی آن نیز راهاندازی شده است، اما روند توسعه هوش مصنوعی همچنان در مرحله انتقادات و بازنگری باقی مانده است. از سوی دیگر، ریاست سازمان هوش مصنوعی نیز در ابهام قرار دارد؛ با وجودی که یکبار از انتصاب رئیس جدید این سازمان خبر داده شد اما وضعیت مسوول قبلی این نهاد هنوز مشخص نیست. با این حال و در شرایطی که سازمان هوش مصنوعی اساسنامهای ندارد و انتقادات جدی به سند آن وارد است، مسوولان تدوین و اجرای سند هوش مصنوعی معتقدند که این سند در حال حاضر نیازی به بازنگری ندارد و تا سه سال آینده قابلیت اجرا دارد. این در حالی است که به اعتقاد کارشناسان باید نسبت به برنامهریزی و سندنگاری برای حوزه هوش مصنوعی، پویا و هوشمندانه عمل کرد؛ چون در غیر این صورت در مسیر توسعه هوش مصنوعی با شکست مواجه خواهیم شد.
مهر: ابزار هوش مصنوعی اوپنایآی برای تبدیل صوت به متن، جملاتی میسازد و به متن میافزاید که باعث ایجاد چالش جدیدی شده است. به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت اوپنایآی ابزار رونویسی مبتنی بر هوش مصنوعی خود به نام ویسپر (Wisper) را با ادعای آنکه دقت و قدرتی معادل یک کاربر انسانی دارد، عرضه کرده است. اما ویسپر یک چالش اساسی دارد.
مهر: تلگرام به دادگاهی در هند اعلام کرد نمیتواند تمام حسابهای کاربری موجود در پلتفرمش را برای جستوجوی دادههای افشا شده مشتریان شرکت بیمه «استارهلث» رصد کند. به گزارش رویترز، این شرکت اعلام کرد فقط محتوای چالشبرانگیزی که برچسب زده میشود را مسدود خواهد کرد.
دنیای اقتصاد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز(شنبه) با صدور حکمی، محمدمحسن صدر را به عنوان «معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران» منصوب کرد. ستار هاشمی در حکم خود خطاب به صدر آورده است: امید است با اتکال به خداوند متعال، رعایت اخلاق و تقوای الهی و در چارچوب قوانین و مقررات، اهداف سند چشمانداز و سیاستهای کلی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و قانون برنامه هفتم پیشرفت و با رعایت منشور اخلاقی کارگزاران دولت چهاردهم، ضمن تعامل لازم با مسوولان و سایر نهادها و سازمانها در اجرای سیاستهای دولت و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی در خدمت به مردم شریف ایران با سرلوحه قرار دادن محورهای پیوست ساعی و سرفراز باشید.
ایسنا: ماده واحده «تکمیل ترکیب شورای ملی راهبری هوش مصنوعی» به شرح زیر از سوی رئیسجمهوری برای اجرا به نهاد ریاستجمهوری، قوهقضائیه، سازمان صداوسیما، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، سازمان ملی هوش مصنوعی ابلاغ شد:
ایسنا: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هرچند وقت یکبار گزارشی از ضریب نفوذ اینترنت ثابت، سیار و تلفن همراه در کشور منتشر میکند و در گزارشی که اخیرا توسط این سازمان منتشر شده، وضعیت اینترنت ثابت و سیار و وضعیت شبکه ارتباطی کشور مورد بررسی واقع شده است.
مهر: کمیسیون حفاظت از داده ایرلند جریمه ۳۱۰ میلیون یورویی برای شرکت لینکدین، زیرمجموعه مایکروسافت، تعیین کرده است. رگولاتور ارشد حریم خصوصی اتحادیه اروپا شرکت لینکدین را به دلیل تبلیغات هدفمند ۳۱۰ میلیون یورو (۳۳۵میلیون دلار) جریمه کرده است. کمیسیون حفاظت از داده ایرلند (DPC)، رگولاتور حریم خصوصی بسیاری از بزرگترین شرکتهای اینترنتی جهان است؛ زیرا دفتر آنها در اتحادیه اروپا در این کشور قرار دارد. مایکروسافت سال گذشته اعلام کرده بود انتظار میرود مسوولیت جریمه حدود ۴۲۵ میلیون دلاری را که رگولاتور ایرلندی برای لینکدین تعیین میکند، قبول کند.
دنیای اقتصاد:
طرح حفاظت از دادههای شخصی و طرح نظامبخشی فضای مجازی دو برنامه جدید مجلس برای حکمرانی فضای مجازی و مدیریت دادهها هستند که این روزها دغدغهها و نگرانیهای تازهای را برای کاربرانی به همراه آوردهاند که خاطره چندان خوبی از طرحهای مشابه آنها در گذشته، از جمله طرح صیانت، ندارند. براساس نظر کارشناسان این حوزه، نگرانی مردم در اینباره نیز چندان هم بیراه نیست.
ایسنا: جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت سازنده تراشههای هوش مصنوعی انویدیا روز چهارشنبه گفت: اتحادیه اروپا در سرمایهگذاری در زمینه هوش مصنوعی از آمریکا و چین بسیار عقب است.
ایسنا: مدل جدید هوش مصنوعی شرکت «اوپنایآی» برای انتشار در ماه دسامبر برنامهریزی شده است. شرکت اوپنایآی (OpenAI)برنامههای جدیدی در حوزه هوش مصنوعی دارد. به نقل از تک کرانچ، این شرکت در حال برنامهریزی برای انتشار مدل بعدی هوش مصنوعی با نام رمزگذاریشده «اوریون»(Orion) تا دسامبر سال جاری است.
ایسنا: دریافتی سال۲۰۲۴ ساتیا نادلا، مدیر عامل مایکروسافت، با پاداش سهام او در سالی که ارزش بازار این غول فناوری به ۳تریلیون دلار رسید، ۶۳ درصد افزایش یافت و به ۷۹.۱میلیون دلار رسید.
ایسنا: اندرو بیلی، دادستان کل جمهوریخواه ایالت میسوری، روز پنجشنبه اعلام کرد تحقیقاتی را درباره گوگل بهدلیل ادعاهایی مبنی بر سانسور اظهارات محافظهکارانه آغاز کرده است. جمهوریخواهان مدتهاست که ادعای سوگیری ضد محافظهکارانه در پلتفرمهای شبکههای اجتماعی دارند. شرکتهای فناوری، ادعاها درباره سانسور صداهای محافظهکاران را در پلتفرمهایشان رد کردهاند. گوگل در اینباره بلافاصله پاسخ نداد.
ایسنا: پس از اینکه مینگ چی کوئو، تحلیلگر معروف محصولات اپل گفت این شرکت سفارش آیفون۱۶ را حدود ۱۰میلیون دستگاه کاهش داده است، سهام اپل حدود ۲درصد سقوط کرد. پس از اینکه مینگ چی کوئو، تحلیلگر زنجیره تامین صنعت گفت: اپل، سفارش تولید آیفون۱۶ را حدود ۱۰میلیون دستگاه برای سهماه چهارم سال جاری و نیمه اول سال ۲۰۲۵ کاهش داده است، سهام این شرکت در روز چهارشنبه، حدود ۲درصد سقوط کرد.
مهر: کاخ سفید نخستین یادداشت امنیت ملی خود درباره استفاده از هوش مصنوعی در آژانسهای نظامی و اطلاعاتی را منتشر کرد. به نقل از انگجت، کاخ سفید همچنین نسخه خلاصهشدهای از این یادداشت را با عموم مردم به اشتراک گذاشت. یادداشت جدید چارچوبی برای استفاده روزمره از هوش مصنوعی در آژانسهای نظامی و اطلاعاتی تنظیم کرده است.
ایسنا: با تشدید رقابت در بزرگترین بازار گوشیهای هوشمند جهان، فروش آیفون اپل در چین در سهماه سوم سال جاری ۰.۳درصد کاهش یافت و در مقابل، فروش هوآوی، افزایش ۴۲درصدی داشت. دادههای شرکت تحقیقاتی آیدیسی در روز جمعه نشان داد اپل با ۱۵.۶درصد سهم که ۰.۵درصد کاهش نسبت به سال قبل داشت، در بازار چین در جایگاه دوم ایستاد و هوآوی با ۱۵.۳درصد، در جایگاه سوم قرار گرفت.
دنیایاقتصاد:
در هفته جاری رئیسجمهور لایحه بودجه سال آینده را به مجلس ارائه کرد و بر اساس آن تعرفه واردات گوشیهای بالای ۶۰۰ دلار تغییر نکرده و همان ۱۵درصد باقی مانده است.
دنیای اقتصاد:
حسین افشین، معاون علمی رئیس جمهور ضمن تشریح حکم پزشکیان برای سازمان ملی هوش مصنوعی گفت: «سازمان هوش مصنوعی نهتنها از ذیل معاونت علمی خارج نشده است، بلکه درعالیترین سطح حاکمیتی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.»
ایسنا:
شرکتهای مایکروسافت و اوپنایآی در حال تامین مالی پروژههایی هستند تا ابزارهای هوش مصنوعی بیشتری را وارد اتاقهای خبر کنند. این دو شرکت ۱۰میلیون دلار به رسانههای عمومی شیکاگو، مینهسوتا استار تریبون، نیوزدی در نیویورک، فیلادلفیا اینکوایرر و سیاتل تایمز کمک مالی خواهند کرد. هر یک از این نشریات یک همکاری دوساله را با یک متخصص هوش مصنوعی برای توسعه پروژههایی برای پیادهسازی فناوری هوش مصنوعی و بهبود پایداری کسبوکار آغاز خواهند کرد.
مهر:
گوگل مجموعه از ویژگیهای ایمنی مخصوص اپ «مسجز» را اعلام کرد. این شرکت قابلیتهای تشخیص کلاهبرداری پیشرفتهای ارائه میکند که روی متنهایی که ممکن است به کلاهبرداری منجر شود، متمرکز است. گوگل مدعی شده این آپدیت تحلیل متون مبتنیبر کلاهبرداری را بهبود میبخشد. در حال حاضر اولویت این ابزار کلاهبرداریهایی شامل تحویل محموله و آگهیهای استخدامی هستند.
سیتنا:
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات روز گذشته در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: گزارش وضعیت اینترنت در قالب گزارشی به شورای سران ارائه شده و نگاه ما براساس واقعیتهایی است که وجود دارد. وی افزود: جمعبندی هم این بوده که ادامه وضعیت موجود به مصلحت نیست و باید به سمتی برویم که بازگشایی اتفاق بیفتد.
مهر:
حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور درخصوص حکم جدید پزشکیان برای سازمان هوش مصنوعی گفت: «رئیسجمهور در حکمی ریاست سازمان ملی هوش مصنوعی و شورای راهبردی آن را به آقای دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور تفویض کردند. در این حکم، همچنین معاون علمی رئیسجمهور بهعنوان دبیر سازمان ملی هوش مصنوعی و جانشین رئیس منصوب شد.»
ایسنا:
قوه قضائیه از مسدودسازی ۳۳۳ صفحه اینستاگرامی بهدلیل انتشار اطلاعات و تصویر بیماران خبر داد و در اینباره اعلام کرد: اخیرا انتشار اسناد و اسرار مربوط به بیماران در صفحه برخی از پزشکان و کلینیکها بسیار زیاد شده و حریم خصوصی بیماران را خدشهدار کرده است.
دنیای اقتصاد:
سیمکارتهای رند با چنان قیمتهای نجومی خرید و فروش میشوند که حالا دیگر وارد بازار کالاهای سرمایهای شدهاند؛ این را یکی از فعالان بازار سیمکارت میگوید که در زمینه سیمکارتهایی با شماره رند فعالیت میکند. او معتقد است مردمی که برای جلوگیری از گزند کاهش ارزش سرمایه خود را به آب و آتش میزنند، اکنون به خرید سیمکارتهای رند روی آوردهاند؛ سیمکارتهایی که از کد و ارقام تکراری و سادهای برخوردارند و درنتیجه آسان روی ذهن مینشینند.
مهر: مدیر ارشد اجرایی یک شرکت فناوری چینی معتقد است هوش مصنوعی در حباب است و پس از ترکیدن آن یک درصد شرکتهای فعلی فعال میمانند. به گفته او هوش مصنوعی ۱۰ تا ۳۰ سال دیگر مشاغل انسانی را میگیرد.
مهر: طبق پیشنویس قوانین جدید در استرالیا سایتهای قمار آنلاین و محتوای بزرگسالان بدون احراز سن کاربران از نتایج جستوجو حذف میشوند. به نقل از گاردین، براساس پیشنویس قوانینی جدید در صنعت دیجیتال استرالیا، سایتهای حاوی محتوای بزرگسالان احتمالا از نتایج جستوجو حذف و پیوند آنها به شبکههای اجتماعی مسدود شود؛ مگر آنکه سن کاربرانی که قصد دسترسی به محتوا را دارند، احراز کنند. ضمانت سنی برای دسترسی به محتوای بزرگسالان و قمار آنلاین بر توسعه فناوری احراز سن برای نوجوانانی که به شبکههای اجتماعی دسترسی دارند، تقدم دارد اما در برخی سایتها مانند ایکس که میزبان چنین محتوایی نیز هستند نوعی همپوشانی وجود دارد.
ایسنا: شرکت کوالکام از پردازنده مرکزی «اسنپدراگون ۸ الیت» که تراشهای برجسته با معماری جدید برای نسل جدید موبایلهای پرچمدار است، رونمایی کرد. شرکت کوالکام یک تراشه جدید موسوم به «اسنپدراگون ۸ الیت» با معماری اوریون برای تعبیه در گوشیهای هوشمند پرچمدار معرفی کرد.
ایسنا: تیم کوک ادعا میکند که اگرچه زمان زیادی صرف فناوریهای جدید هوش مصنوعی اپل شده است، اما این قابلیت «بهترین» خواهد بود. به نقل از ایندیپندنت، شرکت اپل در اوایل سال جاری در جریان رویداد نرمافزاری خود، مجموعهای از قابلیتهای جدید را با نام هوش اپل (Apple Intelligence) فاش کرد.
سیتنا: طبق لایحه بودجه سال آینده، حقوق گمرکی گوشیهای تلفن همراه وارداتی بالای ششصد (۶۰۰) دلار، در رویه تجاری پانزده (۱۵ درصد) و در سایر رویهها سی (۳۰ درصد) محاسبه و دریافت خواهد شد. وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) مکلف است منابع حاصل از اجرای این حکم را به ردیف درآمدی ۱۱۰۴۱۰ واریز کند. واردات این کالاها از طریق مناطق آزاد تجاری و صنعتی، نیز مشمول این حکم میشود.
ایسنا: مسعود پزشکیان، رئیسجمهور درباره تحقق وعده رفع فیلترینگ گفت: «بله، بنده گفتم که در حال کار کردن روی این موضوع هستیم. مجلس، قوهقضائیه و وزارت ارتباطات در حال بحث و رایزنی هستند تا با یک نگاه مشترک و به دور از اختلاف موضوع فیلترینگ مرتفع شود.»
دنیای اقتصاد:
بالاخره و امروز دومین انتخابات اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی پس از سه سال تعویق و سنگاندازی برگزار میشود. این انتخابات اینبار با خطر به حد نصاب نرسیدن تعداد شرکتکنندهها و حواشی رد صلاحیت دستوپنجه نرم میکند و در این شرایط فعالان اکوسیستم اقتصاد دیجیتال بهخصوص برخی از کاندیداها اهمیت حضور پرشور کسبوکار در انتخابات را تا جایی میدانند که معتقدند در غیر این صورت باید خبر تهدید انحلال اتحادیه به گوش کسبوکارها برسد. به گفته آنها شروع به کار مجدد اتحادیه در انتقال صدا و دغدغههای بخش خصوصی به حاکمیت تاثیرگذار است و اگر تعداد اعضای شرکتکننده در انتخابات به حد نصاب نرسد، تمام کسبوکارهای کوچک و بزرگ این حوزه بیشتر از قبل متضرر خواهند شد.
ایسنا: نمایشگاه فناوریهای مراقبت بهداشتی که در لاسوگاس برگزار میشود، میزبان نامهای بزرگ فناوری خواهد بود. انویدیا (Nvidia)، گوگل (Google)، مایکروسافت (Microsoft) و دهها شرکت فناوری دیگر به لاسوگاس میروند تا فناوریهای هوش مصنوعی را به نمایش بگذارند که به گفته آنها در وقت ارزشمند پزشکان و پرستاران صرفهجویی میکنند.
سیتنا: نماینده مردم فومن و شفت در مجلس گفت: «ممنوعیت واردات گوشی آیفون غیرمنطقی است و سیاستگذاری نادرست در این زمینه باعث محرومیت مصرفکنندگان از آخرین تکنولوژیها شده است و بسیاری از مردم در تماس با ما خواهان لغو ممنوعیت واردات گوشی آیفون هستند.»
سیتنا: از آنجا که بر اساس دستور جلسات کمیسیونهای مجلس قرار است امروز (۳۰مهر ماه) پیشنویس طرح جدیدی به نام «نظامبخشی فضای مجازی» در کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی مجلس به ریاست حمید رسایی بررسی شود، تنی چند از نمایندگان مجلس، حضور موثر مجلس در این حوزه برای ساماندهی فضای مجازی و رسانه را گامی رو به جلو دانستند که میتواند به نفع مردم، جامعه هدف و اصحاب رسانه باشد.
مهر: شبکه اجتماعی ایکس قوانین سرویس و حریم خصوصی خود را بهروزرسانی کرده است این بهروزرسانی به طرفهای ثالث اجازه میدهد سیستمهای هوش مصنوعی خود را براساس پستهای کاربران آموزش دهند.
مهر: سری آیفون ۱۶ با چالش عمر باتری روبهرو است. کاربران گله دارند که شارژ دستگاههایشان حتی هنگامی که به حال خود رها شدهاند نیز به سرعت تمام میشود. پیش از این کاربران آیفون ۱۶ پرو با اختلال فریز شدن نمایشگر روبهرو بودند. کاربران آیفون ۱۶ از چالشهای کاهش شارژ در شبکه اجتماعی ردیت و انجمنهای پشتیبانی اپل به این موضوع اشاره کردهاند. به نظر میرسد iOS اپل دلیل اصلی این اختلالات است. بنابراین ممکن است ارتقا به جدیدترین نسخه سیستمعامل چالش را برطرف کند.
دنیای اقتصاد:
اگر در سن خاصی باشید، عبارت انرژی هستهای احتمالا تصاویری از نیروگاههای در حال ذوب شدن، ویرانشهری از ضایعات درخشان رادیواکتیو، معترضان و دیگر صحنههای ناخوشایند آخرالزمانی از یک ویرانشهر را در ذهنتان تداعی میکند. حقیقت این است که شهرت انرژی هستهای از دهههای ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ بیشتر به خاطر فروپاشیهای هستهای در جزیره سه مایلی در پنسیلوانیا و چرنوبیل در اوکراین - که در آن زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بود- بهطور ناعادلانهای خدشهدار شده است.
ایسنا: دفتر دادستانی پاریس از همکاری بازرسان فرانسوی و بلژیکی برای پیگیری اقدام علیه تلگرام و پاول دوروف، مدیرعامل این شرکت پیامرسان خبر داد. پولیتیکو در گزارشی نوشت: «دادستان فرانسوی در حال حاضر سرگرم بررسی اتهامات علیه این غول فناوری روستبار است که شامل همدستی در مدیریت یک پلتفرم آنلاین برای فراهم کردن معامله غیرقانونی در گروه جرایم سازمان یافته و امتناع از همکاری با مقامات مجری قانون است.»
ایرنا: سرپرست معاونت امور پستی، ارتباطی و فناوری اطلاعات سازمان تنظیم مقررات درباره وضعیت بررسی واقعی بودن بستههای اینترنت، گفت: «این بررسی در حال انجام است و تاکنون نتایج حاصله تخلفی از سوی اپراتورها را نشان نداده است. هرچند اگر در هر مرحله تخلفی مشاهده کنیم با اپراتور برخورد خواهیم کرد.» پیشتر ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرده بود که گلایه برخی از کاربران درباره واقعی بودن حجم بستههای اینترنت و تمام شدن آنها بیش از موعد، در دست بررسی کارگروهی در سازمان تنظیم مقررات است و نتیجه آن به مردم اعلام میشود.
ایسنا: مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه اخیرا با حجم زیادی از حملات سایبری مواجه هستیم که از نقاط مختلف دنیا توزیع شده است، اعلام کرد که بهطور مثال اخیرا حملاتی از ۱۷۴ کشور دنیا به ما انجام شد که نشان میداد حمله مربوط به باتهاست. بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، درباره حملات سایبری اظهار کرد: «حملات سایبری همیشه بوده و در فضای سایبری وجود داشته و در ایران نیز وجود داشته است، اما در مواقعی این حملات زیاد میشوند.»
سیتنا: وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: «در حال حاضر اکثر افراد جامعه به فیلترشکن دسترسی دارند و علت آن این است که بهجای سایتهای مستهجن، پلتفرمهای اساسی فیلتر شده و این موضوع ضد فلسفه فیلترینگ است. احمد معتمدی پیرامون پیگیری موضوع رفع فیلترینگ اظهار کرد: «دولت در رفع فیلترینگ اثرگذار است، اما اختیار این تصمیم به دست شورای عالی فضای مجازی است.»
مهر: قاضی دادگاهی در ایالت کالیفرنیا درخواست گوگل برای توقف موقت دستور بازبینی کلی فروشگاه پلیاستور را تا یکم نوامبر ۲۰۲۴ قبول کرد. به گزارش رویترز، به این ترتیب مشتریان وقت کافی برای انتخاب شیوه دانلود نرمافزار خواهند داشت.
مهر: شرکت ژاپنی فوجیتسو لپتاپ FMV Zero Lifebook WU۵/J۳ را به عنوان سبکترین لپتاپ ۱۴ اینچی دنیا معرفی کرد که جنس بدنه آن از فیبر کربنی است. این دستگاه فقط ۶۳۴ گرم وزن دارد و برای افراد حرفهای ساخته شده است که نیاز دارند در حال حرکت از آن استفاده کنند. این محصول ترکیبی از ویژگیهای قابلحمل بودن، عمر طولانی و قابلیتهای هوش مصنوعی را در خود دارد تا تقاضا برای لپتاپهای ردهبالا برای محل کار و سفر را تامین کند. این دستگاه در مقابل افتادن، شوکهای ناگهانی و فشار مقاوم است.
دنیای اقتصاد:
بلافاصله پس از عملیات طوفانالاقصی حماس در هفتم اکتبر سال میلادی گذشته، در حدود یکسوم از کارمندان شرکت اسرائیلی سازنده پهپادهای ارتباطی السایت(Elsight) برای شرکت در جنگ غزه فراخوانده شدند. در آن زمان موارد مشابه دیگری هم از خروج دستهجمعی کارکنان بخش تکنولوژی اسرائیل اتفاق افتاد؛ بخشی که بیش از نیمی از صادرات اسرائیل، یکپنجم تولید ناخالص داخلی و یکپنجم نیروهای ذخیره در نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) را تشکیل میدهد.
دنیای اقتصاد:
در دهههای اخیر تکنولوژی با سرعت چشمگیری به زندگی روزمره افراد نفوذ کرد تا تجربهای از خدمات و امکانات تازه برای آنها به ارمغان بیاورد و همزمان محدودیتها را کمرنگتر کند. در این میان استارتآپها سهم قابلتوجهی از این روند را به عهده داشتند و در ایجاد دسترسیپذیری و برابری بیشتر برای کاربران مختلف و نیازهای متفاوتشان تاثیرگذار بودهاند. با این اوصاف افراد کمتوان که با محدودیتها و مشکلات بیشتری مواجه بودند، از مزایای خدمات متنوع آنلاین ارائه شده در پلتفرمها بهرهمند شدند. در همین راستا، روز جهانی نابینایان (دوشنبه گذشته) بهانهای شد تا «دنیایاقتصاد» به بررسی میزان دسترسیپذیری وبسایتها و اپلیکیشنهای ایرانی برای این افراد بپردازد.