انتخابات کنگره؛ کابوس غول‌های فناوری

از نظارت و برنامه‌های دولت گرفته تا نفوذ مالی غول‌های فناوری و افراط‌گرایی مذهبی، انتخابات امسال موضوعات بحث‌برانگیز زیادی دارد؛ اما مراکز داده هم به یکی از محورهای اصلی این رقابت‌ها تبدیل شده‌اند. حتی برخی نامزدها از سوی رقبایشان لقب‌های تحقیرآمیزی مانند «نامزد مراکز داده» گرفته‌اند تا ارتباطشان با این صنعت برجسته شود. اگرچه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند مسائل اقتصادی و هزینه‌های زندگی احتمالا مهم‌ترین دغدغه رأی‌دهندگان خواهند بود، مخالفت با مراکز داده آن‌قدر جدی شده که می‌تواند نتیجه رقابت‌های نزدیک را تغییر دهد و در نهایت، توازن قدرت در کنگره را به هم بزند. نشریه وایرد چند رقابت مهم را که در آستانه انتخابات سوم نوامبر زیر نظر دارد، بررسی کرده است.

در این شرایط کمیته ملی جمهوری‌خواهان برای انتخابات سنا در ماه اوت، در یادداشتی هشدار داد که شرود براون، نامزد دموکرات سنا در اوهایو، با تمرکز بر موضوع مراکز داده به‌شدت به جان هیوستد، سناتور جمهوری‌خواه، افتاده است؛ موضوعی که ممکن است نتیجه رقابت را تغییر دهد. این کمیته مراکز داده را «موضوعی غافلگیرکننده اما تعیین‌کننده در سراسر چرخه انتخاباتی» توصیف کرد.

براون، هیوستد را «چهره اصلی مراکز داده در اوهایو» خوانده و در تبلیغات انتخاباتی‌اش او را به استقبال از ساخت این مراکز در ایالت و افزایش هزینه ‌برق متهم کرده است.

دموکرات‌های سنا نیز از موضع براون حمایت کرده‌اند و طرح پیشنهادی هیوستد را که بر اساس تعهد دولت کاخ سفید برای حمایت از پرداخت‌کنندگان قبوض انرژی تنظیم شده بود، به‌شدت مورد انتقاد قرار داده‌اند. چاک شومر، رهبر اقلیت سنا، این طرح را «بی‌دندان» خوانده است. مراکز داده در رقابت‌های نزدیک دیگری برای سنا، از جمله در میشیگان، آیووا و تگزاس نیز به موضوعی بحث‌برانگیز تبدیل شده‌اند؛ با این حال، رقابت اوهایو همچنان مهم‌ترین مورد برای پیگیری است.

مجلس نمایندگان؛ ۴۳۵ کرسی،یک میدان نبرد

تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا در انتخابات پیش رو به رای گذاشته می‌شود و مراکز داده در ده‌ها رقابت انتخاباتی در سراسر کشور به نقطه اختلاف تبدیل شده‌اند. در میان رقابت‌هایی که موسسه «کوک پولیتیکال ریپورت» آنها را نزدیک و غیرقابل پیش‌بینی ارزیابی کرده است اما عمدتا مراکز داده هدف نامزدها قرار گرفته است. مثلا در میشیگان، حوزه هفتم، ویل لارنس با تکیه بر مخالفت محلی با مراکز داده توانست در انتخابات مقدماتی دشوار دموکرات‌ها پیروز شود. او اکنون با تام بارت، نامزد جمهوری‌خواه، رقابت می‌کند و چند تبلیغ علیه او منتشر کرده است. لارنس همچنین وعده داده است در برابر قدرت شرکت‌های بزرگ بایستد. همچنین در پنسیلوانیا، حوزه هشتم، راب برسنهن، نماینده جمهوری‌خواه و نامزد فعلی، در تبلیغاتش وعده داده در برابر صنعت مراکز داده سخت‌گیر باشد؛ این در حالی است که سهام مرتبط با این مراکز را در اختیار دارد و پیش‌تر نیز موضعی دوستانه نسبت به این صنعت داشته است. پیج کوگنتی، رقیب دموکرات او، نیز تبلیغاتی علیه این صنعت منتشر کرده است.

در اوهایو، حوزه نهم، مارسی کپتور، نماینده دموکرات فعلی، در تبلیغات خود به آنچه سابقه درک مرین، رقیب جمهوری‌خواهش، در اعطای معافیت‌های مالیاتی به مراکز داده می‌خواند، حمله کرده است. در این تبلیغات، مرین، «درکِ مراکز داده» نامیده می‌شود. مرین در مقابل مدعی است کپتور رای او به یک طرح قانونی گسترده‌تر را نادرست جلوه می‌دهد. همچنین در ویسکانسین، حوزه سوم، ربکا کوک، نامزد دموکرات، در تبلیغاتی به دریافت کمک‌های مالی دریک ون اوردن، نماینده جمهوری‌خواه فعلی، از توسعه‌دهندگان مراکز داده حمله کرده و به او لقب «دریکِ دی‌سی» داده است. ون اوردن نیز با اشاره به ارتباطات کوک با صنعت فناوری واکنش نشان داده و مدعی شده او مسوول پوشاندن زمین‌های کشاورزی مرغوب ویسکانسین با مراکز داده است. اما در نیویورک، حوزه هفدهم: مایک لاولر، نماینده جمهوری‌خواه فعلی، در تبلیغاتی، اظهارات پیشین کیت کانلی، رقیب دموکرات خود، را هدف گرفته است؛ کانلی پیش‌تر گفته بود «منطقه ‌هادسون‌ولی به مراکز داده نیاز دارد».

همچنین بر اساس پژوهش موسسه مولتی‌استیت، دست‌کم ۲۰ نامزد در میان ۳۶ رقابت فرمانداری وعده داده‌اند در صورت پیروزی، نوعی توقف یا تعلیق ساخت مراکز داده را اجرا کنند. در حال حاضر، تنها تعلیق واقعی در مقیاس مراکز داده فوق‌بزرگ در آمریکا، در ماه ژوئیه با امضای کتی هوکول، فرماندار نیویورک، اجرایی شده است. هوکول با فاصله‌ای قابل‌توجه از بروس بلیکمن، رقیبش که از توسعه مراکز داده حمایت می‌کند، پیشتاز است. حتی نامزدهایی که اختلاف چندانی با یکدیگر ندارند، تلاش کرده‌اند از این موضوع برای پیشی گرفتن از رقیب خود استفاده کنند. در رقابت نزدیک فرمانداری ویسکانسین، تام تیفانی، نامزد جمهوری‌خواه، با تبلیغاتی که دیوید کراولی، نامزد دموکرات را «دیویدِ مراکز داده» می‌نامد، به او حمله کرده است. با این حال، هر دو نامزد می‌گویند از اعمال محدودیت بر این صنعت حمایت می‌کنند.

در ایالت‌هایی که به کانون فعالیت مراکز داده تبدیل شده‌اند، برخی نامزدهای حاضر در رقابت‌های نزدیک ناچار شده‌اند موضع خود را تغییر دهند. نمونه روشن این وضعیت تگزاس است؛ جایی که گرگ ابوت، فرماندار فعلی، در کمتر از یک سال از استقبال از توسعه مراکز داده به وضع محدودیت‌هایی رسیده که عملا صدور مجوزهای جدید را متوقف می‌کند. جینا هینوجوسا، رقیب او، معتقد است ابوت هنوز به اندازه کافی بر این صنعت نظارت و محدودیت اعمال نکرده است.