افت نسبی قیمت‌ها در یک هفته

در همین راستا، محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی، تصویری، تلفن همراه و لوازم جانبی تهران، در گفت‌وگویی اعلام کرد روند ثبت‌سفارش واردات که پیش‌تر با کندی و محدودیت روبه‌رو بود، مرتفع شده و وضعیت تامین کالا بهبود یافته است. به گفته وی، واردات از محل ارز صادراتی در حال انجام است و بازار مسیر طبیعی و قانونی خود را طی می‌کند.

بیشترین کاهش قیمت را می‌توان در میان‌رده‌ها دید. جایی که Galaxy A۱۷ با افت ۴.۵درصدی، از ۶۰‌میلیون و ۲۰۰هزار تومان به ۵۷‌میلیون و ۴۷۰هزار تومان رسیده است. Poco M۷ نیز تقریبا به همین میزان ارزان شده و قیمت آن از ۶۶‌میلیون و ۵۰هزار تومان به ۶۳‌میلیون و ۵۰هزار تومان کاهش داشته است. Poco C۸۵ حدود ۲.۷درصد و Galaxy A۳۶ نزدیک به ۲.۵درصد از ارزش قیمتی خود را در یک هفته از دست داده‌اند. 

Galaxy A۵۶ هم با افتی حدود ۱.۳درصدی، در محدوده ۱۱۲‌میلیون و ۴۷۰هزار تومان معامله می‌شود. به نظر می‌رسد در این بخش از بازار، قسمتی از رشدهای اخیر در حال تعدیل دیده می‌شوند.

در گروه اقتصادی اما شرایط یکنواخت نیست. Redmi A۵ با رشدی کمتر از یک درصد، خود را به ۴۴‌میلیون و ۳۷۰ هزار تومان رسانده و Galaxy A۷ نیز حدود ۰.۶درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است. در سوی دیگر، Poco C۷۱ حدود ۱.۵درصد پایین آمده است. این تفاوت میان مدل‌های هم‌رده نشان می‌دهد عقبگرد قیمت هنوز فراگیر نشده و بخشی از گوشی‌های اقتصادی همچنان در برابر کاهش قیمت مقاومت می‌کنند.

در بالارده‌ها نیز کفه ترازو اندکی به سمت کاهش سنگینی می‌کند. Galaxy S۲۶ Ultra حدود ۰.۹درصد ارزان شده و قیمت آن به ۳۷۰‌میلیون و ۲۸۰هزار تومان برگشته است. اما iPhone ۱۷ Pro Max روندی متفاوت را پشت سر گذاشته و قیمت این مدل با رشدی حدود ۴.۲درصدی، از ۴۷۹‌میلیون با قیمت ۴۹۹‌میلیون تومان ثبت شده است. Poco X۷ نیز این هفته بدون تغییر، بازار ثابتی داشته و قیمت آن تغییری نکرده است.

البته وقتی دامنه زمانی مقایسه را از یک هفته به یک ماه افزایش دهیم، تصویر متفاوتی شکل می‌گیرد. Redmi A۵ از مردادماه تاکنون بیش از ۵۲درصد، Poco C۷۱ حدود ۴۹درصد و Poco M۷ نزدیک به ۳۰درصد افزایش قیمت داشته‌اند. در نتیجه، کاهش اخیر را نمی‌توان به‌تنهایی نشانه بازگشت بازار دانست.

آنچه در هفته جاری رخ داده، بیشتر به یک مکث پس از جهش شباهت دارد. شمار مدل‌های ارزان‌شده از گوشی‌های گران‌شده بیشتر است، اما اندازه این کاهش‌ها هنوز با رشدهای ثبت‌شده در هفته‌های قبل فاصله دارد. بازار فعلا بخشی از فشار قیمتی خود را پس گرفته، بدون آنکه به محدوده قیمت‌های پیشین بازگردد.