وزیر ارتباطات خبر داد
آغاز پایش کیفیت اینترنت در همه نقاط کشور
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برنامه پایش میدانی برای بررسی پوشش اینترنت در کشور را آغاز کرده است تا ضمن سنجش میزان پوشش مناطق مختلف، مشکلات موجود را نیز کاهش دهد. ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره جزئیات این پایش گفت: «یکی از دغدغههایی که نمایندگان مجلس نیز به ما منعکس کردند، مساله عدم پوشش در برخی مناطق کشور بود؛ از گذشته تعدادی سامانه پایش برخط برای سنجش کیفیت ارتباط وجود داشته است، اما اتفاقی که در چند ماه اخیر رخ داده و در آغاز دولت چهاردهم با آن روبهرو شدیم، این است که آمار سامانههای برخط در واقع با آماری که نتیجه تجربه کاربری و ملموس مردم است، تفاوت دارد.»
هاشمی با بیان اینکه طبق برنامه هفتم، برای ۱۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار کیفیت و پوشش مناسب ایجاد خواهد شد، درباره پایش سطح شهر گفت: «در شهرها نیز نقاط کوری داریم که کیفیت ارتباط خوبی ندارند. پس از ۲ ماه بررسی، قراردادی منعقد شده تا در کل کشور تست درایو انجام دهیم؛ یعنی به صورت کاملا میدانی شرکتهایی در سطح شهر، کیفیت سیگنال را اندازهگیری و میزان کیفیت سیگنالهای دریافتی را گزارش میکنند. پس از آن نقاطی که شناسایی شده برای پوشش بهتر اقدام کنند. برای این کار یک بازه زمانی نیز برایشان در نظر خواهیم گرفت تا به تعهداتشان عمل کنند.»
وزیر ارتباطات درباره برنامه این وزارتخانه برای مقابله با تماسهای صوتی و ضبط شده مزاحم که کاربران را کلافه کرده است، گفت: «در زیرساختهای ارتباطی یک سامانه مهم وجود دارد که کار آن مدیریت تخلف است؛ واقعیت ماجرا این است که باید «سامانه کشف تخلف» را بهصورت مستمر ارتقا دهیم تا مانع از تخلف کلاهبردارانی شود که در تلاش برای نفوذ بهحساب شهروندان هستند یا برای آنها از روشهای مختلف ایجاد مزاحمت میکنند. به سازمان تنظیم ماموریت داده شده و کارهای نهایی مربوط به ارتقای این سامانه نیز در حال انجام است. پس از شناسایی افراد متخلف توسط این سامانه حتما با آنها قاطعانه برخورد خواهیم کرد.»
هاشمی افزود: «توسعه زیرساخت نیازمند تامین تجهیزات است. بخشی از این تجهیزات در کشور وجود دارد و برخی دیگر باید از خارج وارد شود. اگر چه تاکید ما بر حمایت از تولید بومی است، اما واقعا در بخشهایی ما تولید بومی متناسب با نیاز نداریم و باید وارد کنیم. حفاری، تولید فیبر و استفاده از داکت و تمام این مسائل نیازمند زمان برای بهسازی و بهینهسازی است. از طرف دیگر در بخش ارتباطات بینالملل نیاز به سرمایهگذاری ویژه در لینکها و ارتباطات بینالملل داریم که این الان مساله دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار دارد. مذاکرات زیادی نیز با شرکتهای مختلف انجام شده که امیدواریم اینها زودتر به نتیجه برسند و تجهیزات مورد نیاز در مناطق نصب شوند.»