شماره روزنامه ۶۲۵۷
|

اخبار بازارها

    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • بازوی پژوهشی اتاق بازرگانی ایران گزارش‌های دو نهاد آماردهی را بررسی کرد؛

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    سرگیجه اقتصادی با آمارها

    بررسی‌ها حاکی از آن است که اختلاف و ابهامات قابل توجه مابین ارقام اعلامی تولید ناخالص داخلی و تورم دو نهاد مرکز آمار ایران و بانک مرکزی در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است. در این شرایط، گام برداشتن در راستای یکپارچگی آماری بیش از پیش اهمیت دارد.
  • دلار آزاد به روند مثبت ادامه داد

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    کاهش شکاف ارزی با نرخ‌های جدید‌

    روز گذشته فاصله بازار‌های ارز کشور کاهش یافت. پس از جایگزینی نرخ‌‌های ترجیحی با نرخ‌های توافقی فاصله بین اسکناس دلار آزاد و اسکناس دلار مرکز مبادله که به حوالی ۳۰درصد رسیده بود مجددا به محدوده ۲۲ درصد بازگشت. اما بررسی‌های به عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران گویای آن است که روند نرخ ارز در معاملات آزاد به پشتوانه ریسک‌های سیاسی همچنان افزایشی است.
  • بازده اوراق خزانه‌داری آمریکا رکورد زد

    ایسنا: بازده ۱۰ساله اوراق ایالات‌متحده برای اولین بار از سال۲۰۲۲ به بالاترین سطح سه ماهه رسید. بازدهی اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری آمریکا به ۴.۳۶۱درصد رسید و از بازدهی سه‌ماهه خزانه‌داری پیشی گرفت که اولین بازگشت از ماه نوامبر۲۰۲۲ بود. این حرکت منعکس‌کننده تقاضای قابل توجه‌تر برای اوراق قرضه کوتاه‌مدت است؛ زیرا سرمایه‌گذاران انتظار کاهش احتمالی نرخ‌های فدرال رزرو در اواخر سال جاری را دارند. همچنین می‌تواند نشان‌دهنده اعتماد مجدد به ثبات اقتصادی بلندمدت باشد. خبرگزاری مارکت نوشت، بازدهی اوراق خزانه سه‌ماهه در روز رکورد با ۰.۷واحد درصد کاهش به ۴.۳۲۸درصد رسید. در همان زمان، بازده اوراق ۱۰ساله خزانه‌داری با ۴.۳واحد افزایش به ۴.۳۶۷درصد رسید؛ درحالی‌که بازده اوراق ۳۰ساله یک دقیقه بعد با ۳.۹واحد درصد افزایش به ۴.۵۸۷درصد رسید.
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی چین چه میزان است؟

    ایسنا: معاون کمیسیون مرکزی امور مالی و اقتصادی چین گفت: ذخایر ارزی چین احتمالا در سال جاری بالای ۳.۲تریلیون دلار باقی بماند؛ در حالی که انتظار می‌رود اشتغال و قیمت‌ها ثابت بماند. هان ونسیو، یکی از مقامات ارشد حزب کمونیست حاکم اظهار کرد: رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال جاری حدود ۵درصد خواهد بود و انتظار می‌رود دومین اقتصاد بزرگ جهان نزدیک به ۳۰درصد از رشد جهانی را تشکیل دهد. او خاطرنشان کرد: نیاز به تقویت مصرف و در نظر گرفتن گسترش تقاضای داخلی به‌عنوان حرکت استراتژیک بلندمدت وجود دارد که به نیروی محرکه اصلی رشد اقتصادی تبدیل خواهد شد.
  • انگستان به بلوک تجاری اقیانوس آرام پیوست

    دنیای اقتصاد: بریتانیا به‌عنوان اولین کشور اروپایی به بلوک تجاری مشارکت جامع و پیشرو اقیانوس آرام (CPTPP) می‌پیوندد. این توافق‌نامه که توسط بادنُک، وزیر سابق تجارت بریتانیا، در سال۲۰۲۳ امضا شد، شامل ۱۲کشور از جمله ژاپن، کانادا، استرالیا و مکزیک است و هدف آن تقویت تجارت آزاد است.بلوک تجاری اقیانوس آرام (Pacific trade bloc)، به گروهی از کشورها اشاره دارد که در منطقه اقیانوس آرام قرار دارند و با هدف افزایش تجارت آزاد و همکاری اقتصادی به یکدیگر پیوسته‌اند.
  • حراج بعدی شمش طلا ۲۷آذرماه برگزار می‌شود

    مرکز مبادله ایران: به دنبال اعلام تعطیلی روزگذشته از سوی استانداری تهران و تعطیلی شبکه بانکی تهران، برگزاری هفتاد و ششمین حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران که قرار بود از ساعت۱۲ روز یکشنبه ۲۵آذرماه آغاز شود به روز سه‌شنبه ۲۷آذرماه منتقل شد. متقاضیان خرید شمش طلای مرکز مبادله ایران می‌توانند تا ساعت۲۴ روز دوشنبه ۲۶آذرماه، با واریز مبلغ سه‌میلیارد و پانصدمیلیون ریال (۳۵۰ میلیون تومان) به‌عنوان وجه‌الضمان به ازای هر قطعه شمش طلا در هفتادوششمین حراج این مرکز در روز سه‌شنبه شرکت کنند.
  • کارمزد جدید خدمات بانکی تعیین می‌شود

    تسنیم: با تصمیم هیات عالی بانک مرکزی تصمیم‌گیری درباره نرخ کارمزد خدمات بانکی به هیات عامل بانک مرکزی محول شد. هیات عالی بانک مرکزی در نشستی که اخیرا برگزار کرد، تصمیم‌گیری درخصوص نرخ کارمزد انواع خدمات بانکی متناسب با هزینه‌های تمام‌شده خدمات را به هیات عامل بانک مرکزی محول کرد.
  • تلفن‌های همراه تولید داخل همچنان در سلطه مونتاژی‌هاست؛

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    بازار بدون مشتری گوشی‌های ایرانی

    مسوولان در سال‌های اخیر سیاست‌هایی را برای حمایت از تولید داخلی تلفن همراه مد‌نظر قرار داده‌اند و دولت چهاردهم نیز تاکنون مواضع متفاوتی در این خصوص نداشته است. در حالی‌که به اعتقاد کارشناسان و فعالان این حوزه، تولید گوشی در داخل کشور با چالش‌های زیرساختی و تکنولوژی درگیر است و در عمل دستیابی به تولید داخل دشوار است. مسوولان وزارت صمت برون‌سپاری تولید گوشی تلفن همراه براساس طراحی اصلی یا ODM (تولید طرح اورجینال) را به عنوان یکی از روش‌های تولید شناسایی کردند. این موضوع مورد انتقاد کارشناسان است و معتقدند که نمی‌توان تلفن‌های همراهی را که در کشور تولید می‌شود مصداق تولید داخلی دانست. از سوی دیگر کارشناسان، حذف ارز نیمایی طی روزهای گذشته را از دیگر موانع تولید داخل تلفن‌های همراه عنوان می‌کنند و اعتقاد دارند با ادامه این روند در آینده نیز گوشی‌های تولید داخل سهم چشمگیری در بازار موبایل ایران نخواهد داشت.
  • گزارش سالانه کلادفلر منتشر شد؛

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    کاهش ترافیک اینترنت ایران همزمان با توسعه استارلینک

    سیتنا: سایت کلادفلر در گزارش سالانه خود پیرامون وضعیت اینترنت ایران در سال ۲۰۲۴ تاکید کرده است که ۲.۴ درصد از ترافیک اینترنت ایران در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته، در حالی که اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران همچنان در حال گسترش است.
  • مرکز توسعه تجارت الکترونیکی:

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    فقط از سکوهای دارای اینماد، طلا بخرید

    ایسنا: علیرضا جاوید عربشاهی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، پایش و مطالعات راهبردی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گفت‌وگو با برنامه رادیو تهران از اقدامات موثر این مرکز برای افزایش امنیت و شفافیت در بازار خریدوفروش طلای آنلاین خبر داد و گفت: «طلای خریداری‌شده توسط مردم از این‌پس به‌جای نگهداری در محل فروشنده، در بانک‌ها ذخیره می‌شود و پدیده خالی‌فروشی به‌طور کامل ممنوع شده است و نظارت مداوم بر عملکرد سکوها در دستور کار قرار دارد تا با هرگونه تخلف، برخورد جدی صورت گیرد.»
  • پیام‌رسان وایبر در روسیه فیلتر شد

    ایسنا: دیده‌بان ارتباطات روسیه‌(روس کومنادزور)، دسترسی به اپلیکیشن پیام‌رسان «وایبر» را مسدود کرد. «وایبر»، جدیدترین اپلیکیشن از میان اپلیکیشن‌های شبکه اجتماعی است که در روسیه فیلتر می‌شود. روس کومنادزور در بیانیه‌ای اعلام کرد فیلتر این اپلیکیشن، در ارتباط با نقض مقررات مربوط به جلوگیری از تروریسم، افراط‌گرایی و تجارت مواد مخدر بوده است.
  • دبیر شورای فضای مجازی:

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    درباره فیلترینگ رای‌گیری نشده که موافقان و مخالفانش مشخص باشند

    سیتنا: سید محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی در جلسه شورای فضای مجازی استان فارس گفت: «در موضوع فیلترینگ که امروز جزو اخبار داغ است، برخلاف مطالبی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود، تاکنون رای‌گیری در جلسه شورای عالی فضای مجازی انجام نشده که موافقان و مخالفان مشخص شوند. معلوم نیست رسانه‌ها از کجا می‌گویند فلانی موافق است و دیگری مخالف!» آقامیری همچنین بیان کرد: «جلسات کارگروه فیلترینگ در حال برگزاری است و معاون اول رئیس‌جمهور که خوشبختانه جزو متخصصان حوزه فضای مجازی هستند در جلسه اول حضور داشته و نکات با نظر ایشان جمع‌بندی شد. به زودی در جلسه شورای عالی فضای مجازی نظر نهایی کمیته، بررسی خواهد شد.» دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره مهاجرت نیروی انسانی نیز بیان کرد: «بحث سرمایه انسانی در فضای مجازی بسیار مهم است و مهاجرت در خیلی از بخش‌های نرم‌افزاری، سخت‌افزاری و امنیت شبکه متاسفانه اتفاق می‌افتد، بنابراین نگهداری این سرمایه‌های انسانی نیاز به همت ملی دارد که در صورت تحقق آن، فرصتی ایجاد خواهد شد تا در این مسیر توسعه یافته و حرکت سریع‌تری داشته باشیم.»
  • وزیر پیشین ارتباطات مطرح کرد‌

    روزنامه شماره ۶۱۷۸

    رگولاتوری ارزیابی عملکرد اپراتورها در زمان خاموشی‌ها را منتشر کند

    سیتنا: سید احمد معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره اختلال در ارتباطات کشور به هنگام قطعی برق، اظهار کرد: «باتری سایت‌های ارتباطی باید دو تا سه ساعت پس از قطعی برق به نیاز کاربران پاسخ دهند، وجود باتری‌ها نیز به همین دلیل است، در غیر این صورت فایده دیگری ندارند.»
  • آی‌فون‌های فعال در کشور همچنان رجیستر نمی‌شوند

    مهر: معاون وزیر صمت گفت: «رجیستری آی‌فون‌های ۱۴ و ۱۵ فعال همچنان درحال بررسی است و هنوز به نتیجه خاصی نرسیده‌ایم.» محمدعلی دهقان‌دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران درباره سرنوشت رجیستری گوشی‌های آی‌فونی که از قبل وارد کشور شده است، اظهار کرد: «رجیستری آی‌فون‌های ۱۴ و ۱۵ فعال هنوز در حال بررسی است و به نتیجه خاصی نرسیده‌ایم. در واقع همچنان گیر مقرراتی این بحث رفع نشده است.» او با بیان اینکه البته برداشت ما از مقررات در سازمان توسعه تجارت ایران این است که این کار قابل انجام است، افزود: «باید تفسیری که دستگاه‌های مختلف از اجرای قانون دارند، با هم هماهنگ شود تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.» معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه نباید در آینده مشکلی ایجاد شود، گفت: «با هماهنگی با دستگاه‌های دیگر این مشکل حل می‌شود.» بر اساس گزارش‌ها، گوشی‌های آی‌فون مدل‌های ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ که از ۹ آبان به قبل در شبکه فعال شده باشند (سیم‌کارت درون آنها قرار گرفته باشد) امکان رجیستر ندارند.
۱