واحد مرکزی خبر- همزمان با آمادگی ژاپن برای ورود به مذاکرات درباره توافقنامه تجارت آزاد دو سوی اقیانوس آرام، توکیو و واشنگتن در چارچوب این توافقنامه بر سر معافیت تعرفه‌های گمرکی در خودروسازی به توافق رسیدند. روزنامه ماینیچی و دیگر رسانه‌های ژاپن گزارش دادند: دو کشور به طور اصولی توافق کرده اند که آمریکا تعرفه‌های واردات خودرو را که ۵/۲ درصد برای خودروهای مسافربری و ۲۵ درصد برای خودروهای سنگین در نظر گرفته شده است به مدت حداقل پنج تا ده سال دیگر در چارچوب توافقنامه موسوم به «همکاری دو سوی اقیانوس آرام» همچنان ادامه دهد.

باراک اوباما رییس‌جمهور آمریکا این توافقنامه را اصلی مهم و اساسی در مناسبات این کشور با ژاپن، متحد خود در منطقه آسیا، خواند و افزود این توافقنامه زمینه‌ساز افزایش رشد اقتصادی و تعیین‌کننده قوانینی برای نظارت بر فعالیت‌های تجاری این منطقه پویا خواهد بود .

مشارکت آمریکا و ژاپن در این توافقنامه به عنوان بزرگ‌ترین کشورهای اقتصادی توسعه یافته به منزله آن خواهد بود که این توافقنامه نزدیک به ۴۰ درصد اقتصاد جهان را شامل می‌شود اما بخش خودروسازی آمریکا با ورود ژاپن به این توافقنامه مخالفت و اعلام کرده است توکیو همچنان موانعی را در زمینه حذف تعرفه گمرکی خودروها ایجاد می‌کند در حالی که این توافقنامه به خودروسازان ژاپنی امکان دسترسی نامحدود به بازار آمریکا را می‌دهد.