پس از اجرای توافق تاریخی ایران و کشورهای ۱+۵ ، حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان در یک سخنرانی که بلافاصله بعد از اعلام توافق انجام شد، آینده روشنی را برای مردم و اقتصاد کشور نوید داد و اهداف مذاکرات هسته ای را به تفصیل تشریح کرد. از آنجا که سخنرانی رئیس جمهور حاوی نکات مهمی در خصوص آینده وضعیت سیاسی و اقتصادی ایران بود، در اینجا شرح کامل آن را از نظر می گذرانید.
عیدانه فراوان شد تا باد چنین بادا
ما امروز در یک مقطع مهم در تاریخ کشور و انقلابمان و شرایط منطقه داریم. شرایطی که باید بگوییم دوران ۱۲ ساله گذشته که همراه با توهماتی از سوی قدرتها و نشر آن توهمات در میان جامعه و افکار عمومیبود، کاملا ورق خورده است و صفحه جدیدی آغاز شده است.
با توجه به اینکه تاکنون بارها گفته شده توافق ایران با کشورهای ۱+۵ فقط درباره پرونده هستهای کشورمان بوده و دیگر حوزههایی را که ایران با کشورهای عضو ۱+۵ دارای اختلافنظر است دربر نمیگیرد، ولی کم نیستند تحلیلگرانی که تاکید میکنند پیامدهای امضای توافق میان دوطرف، محدود به مساله هستهای نمانده و سطح اثرگذاری آن، گسترهای از مسائل بینالمللی را بهطور مستقیم یا غیرمستقیم تحتتاثیر قرار میدهد.
با توجه به سابقه یکساله این گفتوگوها، میتوان تاثیر این مذاکرات بر بسیاری از بحرانها و مسائل جهانی را مرور کرد تا اهمیت این توافق بیش از پیش قابل درک باشد.
کنسرسیوم همکاری توسعه فضاهای گردشگری متشکل از ۶۵ شرکت معتبر مهندسین مشاور و پیمانکاران به منظور تعمیق مبانی معماری در توسعه پایدار و رشد هدفمند و تاثیرگذار طرحهای گردشگری در سراسر کشور طی سال ۹۳ با پروژه شهر سلامت شیراز به عنوان بزرگترین سطح پزشکی در خاورمیانه آغاز به کار کرد. این کنسرسیوم اولویت طرحهای گردشگری را مشخص و طی مذاکره با مقامات دولتی و شهرداریها امکانسنجی و توسعه منسجم طرحهای گردشگری را در مجاری کارشناسی و حرفهای بررسی میکند. مصاحبه کوتاهی با مهندس شهرام آلبا، مدیرعامل شرکت کنسرسیوم همکاری توسعه فضاهای گردشگری انجام دادهایم که در زیر میآید:
مهندس آلبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این کنسرسیوم براساس چه ضرورتهایی شکل گرفته و چه اهداف و برنامههایی را دنبال میکند و این که نقش آن در توسعه گردشگری ایران تا چه اندازه می تواند باشد، گفت:
ضرورت برنامهریزی برای فعالیت در تاسیسات گردشگری، از جایی آغاز شد که بحث درآمدهای نفتی و بودجههایی که بر این اساس تنظیم میشد در دو سال اخیر تغییرات نزولی کرد.
صفحه اقتصادی روزنامههای کشور در این ایام روزهای شلوغی را پشت سر میگذارد. توافق هستهای خبرهای خوشی درباره رشد شاخص بازار سرمایه و وعدههای ارزانی برخی کالاها را به دنبال داشته است.
گزارشها نشان می دهد، اثر کوتاه مدت رفع تحریمها پیش از آنکه در بخش های دولتی و خصوصی مشاهده شود، در روند بازارها ملموس خواهد بود. در حوزه دولت اثراتی دوگانه پیش بینی می شود: گرچه برخی منابع دولتی احتمالا در میان مدت آزاد می شود اما اثر کاهشی قیمت نفت در کوتاه مدت بر منابع دولت فشار وارد خواهد کرد.
در بخش کسب و کار نیز حوزه مرتبط با تجارت خارجی به زمان کمتری برای رونق در مقایسه با دیگر بخشها نیاز دارد.