شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه

  • افق‌های تازه در نمایشگاه چهاردهم

    داریوش عباسی چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی ساختمان با روحیه و انگیزه هرچه بیشتر دست اندرکاران و شرکت کنندگان ساختمانی در تهران آغاز به کار کرد. نمایشگاه امسال پس از سال ها عسرت و تحریمهای کمرشکن و با گذشت دوران عدم شفافیت درفضای اقتصادی و ویژه خواریها، همراه با طرحها، ابداعات و حرفهایی تازه، درهای خود را به روی متخصصان، دست اندرکاران و علاقمندان حوزه بزرگ ساخت و ساز کشور گشود.
    صنعت ساختمان در سالهای گذشته از دو بابت دچار آسیب و مشکل بود: ازیک سو، تمایل برندهای بزرگ جهانی برای حضور در ایران کمرنگ بود - که بخشی از آن به محدودیت نقل و انتقال منابع پولی و بانکی بازمی گشت- و از سوی دیگر، تورم افسار گسیخته و روند کاهشی گردش اقتصادی، این حوزه را دچار آسیب کرد.
  • قرائت اتوماتیک کنتورهای برق؛ صرفه جویی و زیبایی در ساختمان 

    زینب طاری- قرائت اتوماتیک و متمرکز کنتورهای برق مجتمع‌های مسکونی و تجاری از راه دور که محصول جدید شرکت الکترونیک افزارآزماست، امکانات بسیار زیادی را از نظر صرفه جویی و زیبایی و کاهش اشغال فضای ساختمان در اختیار مصرف کنندگان می گذارد. مهندس جمشید بردبار، مدیر عامل شرکت الکترونیک افزارآزما در گفت و گو با روزنامه دنیای اقتصاد این مطلب را اعلام کرد و افزود: ویژگی‌های محصولات این شرکت (انواع کنتورهای برق دیجیتال) در اختیار داشتن دانش فنی ایرانی و کیفیت بالاست. محصولات ما تحت لیسانس شرکتهای خارجی نیست و کمترین مشکلات را در رابطه با تحریمهای بین المللی داریم.
  • لایحه پرداخت همه مطالبات پیمانکاران تقدیم مجلس می‌شود

    وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: لایحه اصلاح بودجه با موضوع پرداخت همة مطالبات پیمانکاران پروژه های عمرانی از طریق اوراق صکوک اجاره تقدیم مجلس می شود. عباس آخوندی با اشاره به اینکه در برنامة خروج از دولت، پرداخت مطالبات پیمانکاران مدنظر قرار گرفته است، بیان کرد: پیش بینی می شود در صورت تصویب لایحه مذکور حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران از طریق انتشار اوراق صکوک به اجاره پرداخت شود.
    وی با اشاره به اینکه پیمانکاران کشور تحت فشار هستند، یادآور شد: امیدواریم با تصویب لایحه تقدیمی دولت به مجلس، دفاتر مهندسی را زنده نگهداریم و آنها رمقی تازه بیابند تا بتوانند نقش توسعه ای خود را برای رسیدن به توسعه ملی ایفا کنند.
  • قانون نظام مهندسی به ضمانت اجرایی نیاز دارد

    با آنکه حدود بیست سال از تهیه و تدوین قانون نظام مهندسی می گذرد، اما محتوای آن همچنان قابل استفاده برای فعالان های ساختمانی است؛ اما مشکل اینجاست که این قانون ضمانت اجرایی ندارد. این گفته دکتر غفرانی رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران است که در گفت وگو با دنیای اقتصاد بیان کرد. او می گوید: اگر قانون اجرا نمی‌شود، یکی از دلایل آن عدم همکاری شهرداری‌هاست و اگر شهرداری ها همکاری کنند، حدود ۹۰ درصد قانون اجرا خواهد شد. به اعتقاد دکتر غفرانی، اگر حوزه‌های مدیریت شهری اعم از شهرداری‌ها و شوراهای شهر، مدیران راه و شهرسازی، نظام مهندسی و مردم با همدیگر همراهی کنند، می‌توان در جهت ساخت بهتر ساختمان‌ها، شناسنامه فنی ملکی را با رعایت قوانین صادر کرد.
  • تفاهم نامه همکاری سازمان نظام مهندسی تهران و انجمن صنفی تولید کنندگان بتن سبک امضا شد

    افسانه سیفی‌ناجی - انجمن صنفی تولید کنندگان بلوک سبک اتوکلاو شده AAC ، از انجمن‌های نوپایی است که فعالیت خود را در عرصه صنعت و ساختمان آغاز کرده است. محمد مهدی نثاری، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی بلوک سبک اتوکلاو شده گفت: با توجه به مزایای قابل توجه بهره گیری از بلوک سبک اتوکلاو شده AACدر ساخت و ساز بجای مصالح سنتی و کاهش ۲۰ درصدی وزن ساختمان، این صنعت به سرعت در کشور در حال گسترش بوده و مورد توجه جمع کثیری از فعالان عرصه ساخت و ساز از جمله نظام مهندسی استان تهران قرار گرفته است. انجمن صنفی در اولین گام با عقد تفاهم نامه ای با سازمان نظام مهندسی، گام بلندی برای گسترش فعالیت‌های خود برداشت.
  • ساختمـان ثروت ملی است غیر استانـدارد نسازیم

    اسکلت‌های فلزی مورد استفاده در ساختمان‌ها باید زیر نظر متخصصان ماهر و مجرب و در کارخانه‌های سرپوشیده تولید شود. این گفته مهندس کدخدازاده مدیرعامل شرکت پوشش فلزی ایران در گفت و گو با دنیای اقتصاد است و بشدت بر رعایت مقررات ملی ساختمان تاکید می ورزد. او همچنین کیفیت ساخت سازه‌های فولادی را مورد توجه قرار می دهد و معتقد است که شهرداری باید سازندگان را ملزم به استفاده از سازه‌های فلزی و اسکلت کارخانه‌ای کند. به اعتقاد مهندس کدخدازاده، ساختمان باید یک ثروت ملی در کشور تلقی شود و متولیان امر نباید اجازه ساخت ساختمان غیراستاندارد را صادر کنند.
  • تاسیس شرکت‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان؛ لازمه حمایت مالی کلان از صنعتی سازی ساختمان

    مهندس نادر ناصرالمعمار مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت ساخت صنعتی ساختمان پیشرو ، عضو هیات مدیره انجمن صنفی تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان و عضو هیات امنای انجمن مفاخر معماری ایران، ازجمله مهندسان باسابقه و دارنده تجربیات فراوان در حرفه مهندسی است که حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و ایده های جالبی برای ساخت و اجرای صنعتی. او که متولد ۱۳۲۹ و دارای کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه تهران در سال ۱۳۵۲ است، با وقوع انقلاب اسلامی همکاری وسیعی با نهادهایی همچون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت مسکن و شهرسازی وقت آغاز کرد و مسئولیت های مدیریتی در این نهادها داشت.
  • مسئولیت ساخت و ساز در شهرها و روستاهای ایران بر عهده کیست؟

    وزیر محترم راه وشهرسازی در همایش اخیر هیات عمومی نظام مهندسی ساختمان استانها ، نکات مهمی را افزون بر اظهارات گذشته شان در خصوص وضعیت ساخت وساز و مسئولیت شهرداری ها خصوصاً در کلان شهرها و از جمله شهر تهران بیان نمودند. شهردار محترم تهران نیز در این همایش مطالبی را در خصوص وظایف شهرداری بیان داشتند که هر چند حضور و آشتی ایشان در جمع مهندسان و متولیان ساخت و ساز قابل تقدیر بود، اما اظهارات ایشان و پاسخ غیر مستقیم وی به سخنان وزیر محترم راه و شهرسازی قابل نقد و است و البته تلاش ها و زحمات ایشان در طول سال های اخیر در شهر تهران بر هیچکس پوشیده نیست.
  • الزام به کارگیری سازه‌های فولادی کارخانه‌ای در ساخت و سازها

    تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه های فولادی این استان در حاشیه برگزاری ضیافت افطاری این انجمن منعقد شد. این تفاهم نامه با حضور سعید غفرانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، منوچهر شیبانی اصل مدیر کل دفتر سازمان های مهندسی و تشکل های حرفه ای وزارت راه و شهرسازی، معاون شهرسازی شهرداری تهران و هیات رئیسه انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه های فولادی به امضا رسید.
    در این راستا، رییس انجمن تولیدکنندگان سازه های فولادی استان تهران با بیان اینکه استفاده از سازه های فولادی کارخانه ای باید به صورت یک الزام و ضرورت در فرهنگ ساختمان سازی شکل بگیرد، گفت: هدف ما در واقع هشدار به بخش ساختمان است؛ در حال حاضر ۷۵ درصد ساخت و ساز را ساختمان های زیر پنج طبقه تشکیل می دهند که متاسفانه نسبت به کیفیت سازه های این ساختمان ها توجه نمی شود.
  • مصرف بلوک‌های سبک اتوکلاو شده، منافع ملی را تامین می‌کند

    تاکنون در مورد مصرف بالای انرژی در ایران بحث های زیادی صورت گرفته و راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از آن ارائه شده است. امروزه در صنعت ساختمان که بخش زیادی از اتلاف انرژی در آن صورت می گیرد، بکارگیری فناوری های نوین و استفاده از محصولات سبک رواج یافته که به نحو چشمگیری از اتلاف انرژی جلوگیری می کند. یکی از این محصولات مهم که مورد توجه بسیاری از متخصصان و مسئولان ساخت وساز قرار دارد، بلوک‌های سبک اتوکلاو شده است. مزایای این محصول در برابر زلزله ، سازگاری با محیط زیست و مزایای دیگر آن باعث شده است، کشورها یا خود به تولید آن بپردازند یا از طریق واردات نیازهای خود را تامین کنند.
  • غفلت برندهـا از تبلیغات فرودگاهی

    اجازه دهید مصاحبه را با معرفی کوتاهتان به عنوان مدیر یکی از موفقترین مجریان تبلیغات فرودگاهی در کشور آغاز کنیم؟ پژمان ضیائیان هستم، در سال ۱۳۴۵ در تهران متولد شده ام. فارغ التحصیل رشته عکاسی و مدیرعامل موسسه فرهنگی تبلیغاتی و انتشاراتی پژهان هستم.
    شرکت پژهان در چه گسترده و خدماتی در سطح کشور به کار مشغول است؟
    موسسه پژهان خود را خانواده ای در گستردگی ایران می داند. زیرا تنوع فعالیت ها پیش بینی شده در این موسسه و علاقه ای که برای خدمت در مجموعه هست، افتخار این را کسب نموده تا در نقاط مختلف ایران بزرگ و عزیز منشاء فعالیتهای در حد توان و بضاعت باشیم.
  • ضرورت برقراری ارتباط میان شهرداری و وزارت راه و شهرسازی

    اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران ۲۵ نفر هستند که ۱۱ نفر آنها رشته عمران، ۲۰ نفر معماری، سه نفر مکانیک، دو نفر برق و رشته‌های ترافیک، شهرسازی و نقشه‌برداری هستند و از هر کدام یک نفر عضویت دارند. هفت گروه تخصصی نیز داریم که هر کدام ، ۷ نفر عضو دارد که سه نفر آنها از اعضای هیات مدیره و چهار نفر دیگر در انتخاباتی که برگزار می‌شود، انتخاب می‌شوند. همه اینها جزو ارکان فنی و تخصصی سازمان هستند. این مطلب را مهندس کاظمی رییس دوم سازمان نظام مهندسی استان تهران در گفت وگو با دنیای اقتصاد بیان کرد.
  • حضور ایران درمیان کشورهای دارای شبکه شتاب نگار زلزله

    ایران از نظر شبکه شتاب نگاری زلزله پس از آمریکا و ژاپن در رده سوم جهان قرار دارد. مهندس معین فر که به عنوان «پدر مهندسی زلزله ایران» شناخته می شود، با اعلام این مطلب گفت: شبکه شتاب نگار، نیروی زلزله را به صورت دیجیتال ثبت می کند و دراین زمینه تاکنون موارد بی نظیری نیز ثبت شده که رکورد طبس یکی از این موارد محسوب می شود و کماکان برای دنیا باقی مانده است.
    وی افزود: این شبکه در حقیقت یک کار ملی و جهانی است و بر مبنای همین اطلاعات می توان نقشه های زلزله را تهیه و مناطق خطرناک تر را مشخص کرد.
    وی ادامه داد: مبنای این شبکه با «ریشتر» تفاوت دارد و مربوط به اثری است که زلزله در یک مکان می تواند داشته باشد و تخریب ساختمان با این عدد شناخته و نیروی شتاب در آن سنجیده می شود.
  • عدم وصول معوقات بانکی رکود قابل توجهی به مسکن تحمیل کرده است

    این روزها ساخت وساز ومسکن، حال و روز چندان خوشی ندارد. دولت و بانک‌ها با کمبود منابع مالی مواجه هستند و عدم وصول معوقات بانکی در دولت قبلی ، چرخه اقتصاد را با کندی مواجه کرده و در نتیجه رکود قابل توجهی را به بخش مسکن تحمیل کرده است. به اعتقاد مهندس محتشم رییس انجمن انبوه سازان، اگر وزارت راه و شهرسازی سهمی از صندوق توسعه ملی دریافت و آن را به بازار مسکن تزریق کند، می توانیم شاهد رونق در بازار مسکن باشیم. گفت وگوی دنیای اقتصاد با او را بخوانید.


    آیا سیاست‌ها و برنامه‌‌های دولت جدید در یکسال اخیر، کمکی به حل مشکلات ساخت و ساز کرده است؟
    دولت به علت محدودیت منابع مالی تاکنون نتوانسته اقدامی در جهت حل این مشکلات انجام دهد.
  • دخالت دولت در مسکن به صفر برسد

    مهندس احمد خرم وزیر اسبق راه در دولت هشتم و رییس فعلی انجمن فناوران صنعتی سازی ساختمان است. او که تجربیات و حرفهای بسیاری در مورد وضعیت ساخت وساز و صنعت ساختمان کشور دارد، تاکید می کند که صنعتی‌سازی باید در کشور جا بیفتد و این در حالی است که هنوز مطالعات لازم دراین خصوص صورت نگرفته و اگر هم مطالعه‌ای انجام شده دقیق و علمی نیست، چرا که این کار باید توسط مشاوران خبره انجام شود. وزیر راه دولت هشتم، ضمن آنکه به درآمدهای بالای نفتی در دولت های هشتم و نهم اشاره می کند(۸۰۰ میلیارد دلار در ۸ سال دولت نهم و دهم)، وضعیت اسفناک راه ها و جاده ها را از نظر دور نمی دارد و تصریح می کند که اگر ۱یک درصد این درآمد هنگفت صرف راه ها و جاده ها می شد، این اندازه تلفات انسانی نداشتیم و از این نظر رکورددار جهان نبودیم.
  • کم توجهی و نداشتن رغبت در صنعتی سازی ساختمان مهمترین آسیب در ارتقای صنعت احداث است

    مهندس مصطفی مهدیزاده عضو هیات مدیره و مدیر عامل شرکت کهن دژ میلاد و عضو هیات مدیره چند شرکت صنعتی و ساختمانی ، تجربیات فراوانی در زمینه ساخت واحد های صنعتی ، تجاری و مسکونی دارد. او صنعت ساختمان را صنعتی می داند که تاثیرات وسیع و غیرقابل انکاری در اقتصاد کشورها دارد، هم به لحاظ تامین مسکن خانوارها و هم به لحاظ ایجاد اشتغال و رفع معضل بیکاری. با وی در زمینه مشکلات ساخت وساز کشور، موانع و راهکارها و سیاستهای دولت یازدهم به گفت و گو نشستیم. مهدیزاده همچنین در خصوص راه اندازی فاز ۲ برج میلاد اطلاعات جالبی در اختیارمان گذاشت.
  • حضور پررنگ اروپایی‌ها در سایه امنیت اقتصادی ایران

    چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان توسط اتاق تعاون و با حضور جمعی از مقامات کشوری، ۱۹ تا۲۱ مرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، در حالی گشایش می یابد که امسال با مثبت شدن روند مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران، حضور کشورهایی اروپایی در نمایشگاه پررنگ‌تر شده است. محمد حسین کلاتهایی، مدیر امور نمایشگاهی اتاق تعاون ایران ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: نمایشگاه امسال در حالی کار خود را آغاز می‌کند که ۱۱۵۸شرکت داخلی و خارجی در فضایی به وسعت بالغ بر ۵۲ هزار متر مربع آخرین توانمندی‌های خود را در معرض دید همگان قرار داده و با یکدیگر به رقابت می پردازند.
  • صنعتی سازی ؛ افزایش رفاه و تولید پایدار

    امروز در جهان، صنعتی سازی و استفاده از فناوری های نوین در صنعت ساخت وساز حرف اول را می زند. این در حالی است که این مهم هنوز در کشور ما آنطور که باید و شاید شناخته شده نیست و در مورد آن فرهنگ سازی نشده است. صنعتی سازی و استفاده از فناوری های نوین ساخت وساز مزایای بیشماری دارد که از آن غافل مانده ایم و با استفاده نکردن از آن همچنان مزایای دیگری را از دست می دهیم. گفت وگوی ما با مهندس جعفر قرائتی دبیر انجمن تولیدکنندگان و فناوران فنی ساختمان، در خصوص صنعتی سازی است و اینکه برای رواج صنعتی‌سازی باید یک طرح جامع و کلی با رعایت همه جوانب در نظر گرفته شود تا سازندگان مجبور به اجرای آن شوند.
بیشتر