شماره روزنامه ۶۱۵۳
|

ویژه نامه خراسان

  • کمبود واگن؛ مشکلی آشنا و قدیمی

    دنیای اقتصاد،نجمه موسوی زاده- خراسان رضوی یکی از استان‌های شرقی کشور است که به دلیل نزدیکی و مراودات فرهنگی و تاریخی با کشورهای حوزه CIS، می‌تواند نقش مؤثری در صادرات به این کشورها داشته باشد و از سوی دیگر هم‌جواری این استان و جایگاه آن به عنوان کانال ارتباطی با کشورهای آسیای مرکزی، سبب شده سهم صادرات فعالان اقتصادی استان به این کشورها نسبت به استان‌های دیگر بسیار چشم‌گیر باشد. با وجود اهمیت ارزآوری سالانه کالاهای غیرنفتی صادراتی برای اقتصاد کشور؛ ولی صادرکنندگان خراسان رضوی با مشکلات عدیده‌ای در این راه مواجه هستند.
  • توسعه صادرات، کلید توسعه اقتصاد خراسان رضوی

    حسین رجب پور* تجارت بین‌المللی در اقتصاد جهانی‌شده امروز نقشی بی‌بدیل در رونق یا رکود اقتصادهای ملی یافته است. مطالعات اقتصادی در دهه‌های گذشته نشان می‌دهد که از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۰۵ میلادی حجم تولیدات و درآمد ملی کشورهای مختلف در مجموع هفت برابر شده؛ اما در همین دوران، حجم تجارت بین‌الملل حدود ۲۸ برابر شده است که همین مساله اهمیت تجارت بین‌المللی را در اقتصادهای امروز نشان می‌دهد. درواقع جهانی‌شدن بازارها که در پی کاهش هزینه‌های حمل و نقل از یک‌سو و کاهش تعرفه‌ها و محدودیت مرزهای جغرافیایی از سوی دیگر رخ داده است و نیز ظهور شبکه‌های تولیدی که ابعاد تقسیم کار و زنجیره تولید محصولات صنعتی را از ابعاد منطقه‌ای به ابعاد بین کشوری مبدل ساخته است، موجب شده تا جایگاه و اهمیت تجارت بین‌المللی در اقتصاد جهانی هر چه بیشتر شود.
  • سازمان مدیریت؛ نیاز و ضرورت توسعه کشور

    دنیای اقتصاد،گروه سیاسی- دومین نشست استاندار خراسان رضوی با رسانه‌ها برگزار شد و علیرضا رشیدیان که به اتفاق معاونانش در این جلسه حضور یافته بود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. افزایش ظرفیت انتقال ریلی کالاهای صادراتی خراسان رضوی به این کشور و فراهم آوردن زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و تلاش برای آزادی زندانیان ایرانی در تاجیکستان از جمله مسائل مطرح شده در این باره بود.
    پیگیری حل بحران آب با استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه، انتقاد از برخی تصمیمات گرفته شده در سال‌های اخیر و تزلل جایگاه کشور در بازارهای آسیایه میانه و هم‌چنین پاسخ به سوالی درباره تشکیل دوباره سازمان مدیریت از جمله موارد مطرح شده در این نشست خبری بود.
  • اختصاص ۳۱ میلیارد تومان اعتبار به مشاغل خانگی استان

    تسنیم:مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به مصوبات سفر هیات دولت به خراسان رضوی اظهار کرد: ۳۱ میلیارد تومان اعتبار برای مشاغل خانگی خراسان رضوی که در این سفر مورد تصویب قرار گرفته بود، به استان اختصاص یافته و توزیع شهرستانی آن نیز انجام شده و بیشترین سهم به مشهد رسیده است. محمود احمدی اظهار کرد: تقویت بنیه مالی تعاونی‌های خراسان رضوی از دو محل اصلی، شامل دریافت وام و از محل افزایش سرمایه صورت می‌گیرد. وی گفت: حدود ۵۰ میلیارد و ۳۴۶ میلیون تومان اعتبار برای بنگاه‌های اقتصادی خراسان رضوی در نظر گرفته شده که تعاونی‌ها را نیز شامل می‌شود؛ اما چون نرخ این تسهیلات بالاست استقبال خوبی از سوی تعاونی‌های استان صورت نگرفته است.
  • مشهد میزبان پنجمین نمایشگاه خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک

    مهر: پنجمین نمایشگاه خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک با حضور بیش از ۳۰۰ شهرداری از شهرهای مختلف کشور با هدف رشد و ارتقا علمی و فنی شهرداری‌ها در مشهد برگزار می شود. در این نمایشگاه که با حضور تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات فنی و مهندسی در حوزه خدمات شهری و حمل و نقل عمومی برگزار خواهد شد، محصولاتی از قبیل ادوات و ماشین‌آلات سازمانی، ادوات و تجهیزات خدمات شهری، مبلمان شهری، تجهیزات پارکی و خدمات مرتبط با آتش‌نشانی و خدمات ایمنی در معرض نمایش گذاشته خواهند شد. همچنین در بخش‌های دیگر این نمایشگاه خدمات مربوط به بازیافت مواد، خدمات مرتبط با محیط زیست شهری، خدمات مرتبط با انتقال و نگهداری درختان، درختچه‌های زینتی شهر، خودروهای حمل و نقل عمومی و سامانه‌ها و علائم کنترل و مدیریت ترافیک به منظور انتقال تجربیات در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
  • نیشابور تولیدانحصاری آلو را در دنیا از دست می دهد

    ایسنا :رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار مشهد گفت: چنانچه روند کنونی تولید آلو در نیشابور ادامه یابد انحصار تولید آلو در دنیا را قطعا از دست خواهیم داد. علیرضا ارزانی ممقانی با بیان اینکه در حال حاضر انحصار تولید آلو در دنیا به شهرستان نیشابور تعلق دارد، توضیح داد: به دلیل به صرفه نبودن تولید آلو برای کشاورزان، آن‌ها در حال قطع درختان آلوی خود هستند و به جای تولید، باغ‌های خود را به منظور مصارف تفریحی واگذار می‌کنند، چرا که سود این کار بیشتر از تولید و رنج آن کمتر است. وی تاکید کرد: باید برای تولیدات خود ارزش قائل شویم و از تولیدکنندگان حمایت کنیم؛ اما در حال حاضر متاسفانه برای موز که ارزان‌ترین میوه در دنیاست کارتن‌های مخصوص در نظر گرفته‌ایم؛ اما آلو در کارتن موز صادر می‌شود.
  • تمامی فرمانداران خراسان رضوی تا پایان آذرماه مشخص می‌شوند

    معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی در حاشیه نشست خبری استاندار پیرامون انتصابات فرمانداران استان خراسان رضوی اظهار کرد: این انتصابات به زمان بسیار زیادی نیاز دارد و این موضوع در دولت‌های قبلی نیز معمول بوده است. به گزارش تسنیم، محسن صادقی افزود: به طور طبیعی زمانی که دولت‌ها تغییر می‌کنند برخی از تغییرات نیز صورت می‌گیرد؛ زیرا بسیاری از مدیران ماموریت خدمتشان از طرف وزارت کشور به پایان می‌رسد و دولت باید برای این عزیزان تصمیم‌گیری کند.
    معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی گفت: مدیران سیاسی در استان خراسان رضوی به سه دسته تقسیم می‌شوند و بر همین اساس باید عملکرد مدیران به صورت دقیق بررسی شود و این بررسی‌ها در دولت نیازمند یک زمان طولانی است.
  • ارزیابی کیفیت مجتمع‌های میان راهی آستان قدس رضوی

    دنیای اقتصاد- میزان رضایت مسافران از وضعیت مجتمع های میان راهی آستان قدس رضوی ارزیابی شد. رئیس اداره ارتباطات مردمی آستان قدس رضوی گفت: در جلسه‌ای که با حضور مدیران اداره کل روابط عمومی، شورای عالی فرهنگی و موسسه بقاع متبرک آستان قدس رضوی برگزار شد، میزان رضایت مسافران از وضعیت مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی مورد ارزیابی قرار گرفت. سید محمد حسینی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ پرسش‌نامه در ایام میلاد امام رضا(ع) و هفته پایانی شهریور بین مسافران در مجتمع‌های دیهوک، فیض‌آباد، دشت، دامغان، اسلامیه و تربت‌جام توزیع شد، افزود: در این پرسش‌نامه، مواردی هم‌چون میزان استفاده مسافران از انواع امکانات و خدمات مجتمع های میان راهی، مدت زمان توقف مسافران، نحوه کسب اطلاع از وجود مجتمع‌ها، انگیزه مسافران و وسیله سفر مسافران مورد ارزیابی قرار گرفت.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه - ۶

    هادی پژوهش با فراخوانده شدن حسین خان سردار ایروانی، سرپرست استانداری خراسان و برادرش حسن خان ازسوی پادشاه قاجار به تهران، فتحعلی شاه قاجار، احمد علی میرزا پسر نوزدهم (۱) خود را با وزارت و همراهی میرزا موسی نایب رشتی به سمت استانداری خراسان منصوب نمود. از آنجا که در این انتصاب خوانین خراسان خود را پیروز میدان مبارزه و مخالفت با حسین خان سردار و برادرش می‌دانستند از احمدعلی میرزا به گرمی استقبال نمودند و متعهد به تبعیت و همکاری با وی در اداره امور استان خراسان گردیدند و برای اثبات حسن نیت خود، رضا قلی خان زعفرانلو را متقاعد نمودند تا مناطق رادکان و نیشابور را که در شورش خوانین علیه سردار حسین خان به اشغال خود در آورده و ضمیمه قلمرو خود کرده بود تخلیه و به حکومت قوچان و چناران اکتفا کند.
  • برگزاری دومین همایش ملی مدیران کنترل کیفیت در مشهد

    دنیای اقتصاد- دومین همایش ملی مدیران کنترل کیفیت و مسئولان فنی صنایع خراسان رضوی با هدف ارتقا فرهنگ کیفیت و بیان توانمندی های مدیران کنترل کیفیت در مشهد برگزارشد. به گزارش ایسنا، مدیرکل استاندارد خراسان رضوی در این همایش با اشاره به پتانسیل ویژه استان خراسان رضوی در جذب گردشگر اظهار کرد: در هر سه سال کل جمعیت ایران وارد این استان می شوند و این جمعیت انتظار دارند که از کالاهایی با کیفیت در استان ما استفاده کنند و این حقی است که بر گردن ما و تولیدکنندگان وجود دارد.
    علیرضا جمیع اظهار کرد: تمامی بخش ها و دستگاه ها باید خود را در کیفیت و عملکرد کارشان مسئول بدانند، زیرا سازمان استاندارد و معاونت غذا و دارو با نیروهای محدود خود نمی تواند به تنهایی این حجم فعالیت را داشته باشد.
  • گسترش روابط اقتصادی مشهد و بغداد

    فارس: معاون سیاسی و امنیتی استاندار خراسان‌رضوی از گسترش روابط اقتصادی میان مشهد و بغداد با عنوان یکی از دستاوردهای سفر نوری‌المالکی به مشهد خبر داد. محسن صادقی در نشست مطبوعاتی که در محل استانداری خراسان رضوی برگزارمی‌شد، در تشریح اهداف و دستاوردهای سفر اخیر نوری‌المالکی، معاون اول رئیس‌جمهور عراق به مشهد اظهار کرد: این سفر در ادامه سفر وی به تهران بوده و هدف اصلی آن زیارت حرم مطهر رضوی بوده است. وی افزود: در کنار سفر زیارتی نوری‌المالکی، چند دیدار هم با هدف گسترش روابط و تعاملات اقتصادی و استفاده از توانمندی‌های دو کشور صورت گرفت.
  • با سرمایه‌گذار پروژه مجد به توافق می‌رسیم

    ایسنا-رئیس کمیسیون امور اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد گفت: پیش‌بینی می‌کنم با سرمایه‌گذار پروژه مشارکتی بازسازی بافت فرسوده مجد به توافق برسیم. سید عبدالکریم جوادی در خصوص عملکرد سرمایه‌گذار پروژه بازسازی بافت فرسوده مجد اظهار کرد: عملکرد سرمایه‌گذار این پروژه نسبت به سایر بافت‌های فرسوده سطح شهر از قبیل آبکوه، عامل و . . . بسیار مثبت بوده و پیشرفت خوبی داشته است. وی در خصوص مغایرت‌ها و ابهاماتی که در اعداد و ارقام پروژه مجد وجود دارد، خاطرنشان کرد: درباره این مسائل باید کار کارشناسی انجام شود.
  • لزوم جلوگیری ازموازی کاری ها

    دنیای اقتصاد- جلسه مجمع عمومی شورای ملی زعفران ایران در اتاق مشهد به ریاست غلامحسین شافعی تشکیل شد و آخرین تحولات مربوط به زعفران را در ایران و جهان مورد بررسی قرار داد. به گزارش روابط عمومی اتاق مشهد، غلامحسین شافعی در جلسه شورای ملی زعفران ایران ضمن اشاره به مصوبه نشست مشترک کمیسیون کشاورزی مجلس با شورای ملی زعفران در مورد اینکه شورای زعفران سخنگوی واحد زعفران کشور است از شورا خواست در جهت اجرایی کردن این مصوبه پیگیری‌های لازم را انجام دهد تا از موازی‌کاری‌هایی که در این مورد انجام شده و موجب اتلاف منابع و هزینه‌ها می‌گردد جلوگیری به‌عمل آید.
  • بارقه های امید با احیای سازمان برنامه

    دنیای اقتصاد، گروه اقتصادی - با گذشت ۱۵ماه از شروع به کار دولت یازدهم، شورای ‌عالی اداری کشور در نوزدهمین روز آبان ۹۳ کلیات طرح پیشنهادی دولت مبنی بر احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را به تصویب رساند تا سرانجام به یکی دیگر از وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهور، جامه عمل پوشانده شود. دولت در طرح خود پیشنهاد داده بود مصوبه ۲۴ تیرماه ۸۶ شورای‌ عالی اداری مبنی ‌بر تفکیک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به دو معاونت «نظارت و برنامه‌ریزی» و «مدیریت منابع انسانی» رئیس جمهور کان لم یکن تلقی شود. این پیشنهاد به تصویب شورا رسید و با توجه به رای مثبت اعضا، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بدون نیاز به تهیه لایحه جدید و کسب رای مجلس، به شرایط قبل از تفکیک بازگشت.
بیشتر