عمر ناوگان مسافربری لرستان ۲ سال بیشتر از میانگین کشور است

رضا عبدی اظهار کرد: اکنون عمر ناوگان ۱۵۸ دستگاه اتوبوس استان به‌طور متوسط ۱۱.۹۶ سال بوده که این رقم در کشور ۱۴.۹ سال است.

وی افزود: ۵۹۴ دستگاه مینی‌‌‌بوس فعال نیز در استان وجود دارد که عمر این ناوگان ۳۳.۱۷ سال است، در حالی که متوسط سن ناوگان مینی بوس کشور ۲۸.۱ سال است.

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای لرستان تاکید کرد: ۷۹۰ دستگاه سواری کرایه محورهای برون شهری نیز با متوسط سن ۱۴.۸۸سال در لرستان مشغول خدمت هستند و متوسط سن ناوگان سواری کرایه کشور ۱۲.۸۷ سال است، ولی متوسط ناوگان استان ۲۰ سال و کشور ۱۸.۶۲ سال برآورد می‌شود.

عبدی با بیان اینکه در مجموع یک‌هزار و ۸۱۰ کارت هوشمند برای رانندگان حوزه مسافر در لرستان صادر شده است، ادامه داد: خدمات پس از فروش، هزینه‌‌‌های بالای تعمیر و نگهداری، استهلاک، هزینه‌‌‌های سوخت، قطعات یدکی بدل و عدم‌افزایش واقعی کرایه بها از مشکلات اتوبوس‌‌‌داران است و به همین دلایل تعداد اندکی حاضر به خرید اتوبوس جدید و سرمایه‌‌‌گذاری میلیاردی در این بخش هستند به همین دلیل ناوگان اتوبوس استان در حال افزایش سن است.

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌ای لرستان گفت: سال گذشته با ابلاغ تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ اعتبارات سال ۱۴۰۱، صاحبان ۶۰ دستگاه اتوبوس و مینی‌بوس، معادل ۱.۵‌درصد سهمیه اعلامی، برای بازسازی و ارتقای بهره‌وری ناوگان به بانک‌های عامل معرفی شدند.

عبدی افزود: تاکنون ۳۳ متقاضی معادل ۸۳‌درصد سهمیه ۴۰ نفره استان موفق به دریافت ۱۴۵ میلیارد ریال تسهیلات شده‌‌‌اند و بقیه پرونده‌‌‌ها نیز در حال بررسی و طی مراحل بانکی در صندوق کارآفرینی امید است.

وی تاکید کرد: با توجه به تعداد صندلی‌‌‌های بیشتر اتوبوس و استقبال کمتر مردم از مینی‌‌‌بوس به‌ویژه در مسافرت‌‌‌های طولانی‌‌‌مدت و بین استانی، حدود ۹۰‌درصد این تسهیلات برای بازسازی ناوگان اتوبوس استان هزینه می‌شود.

به گفته وی سال گذشته برای نوسازی ناوگان  سواری استان ۲۵ متقاضی به بانک مهر ایرانیان معرفی شدند که تاکنون ۱۳ پرونده تشکیل شده و با تامین یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال سهم آورده متقاضی، پیش فاکتورپرداخت ۳میلیارد ریال وام برای این افراد صادر شده است.