سید‌رسول خلیفه‌سلطان در گفت‌وگو با «ایرنا» اظهار کرد: بررسی آمارها حاکی است در پنج ماه نخست امسال رشد تولید فولاد خام و محصولات فولادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته محقق شد. وی بیان کرد: هرچند با وجود طرح‌های جدیدی که همه ساله احداث شده و ظرفیت‌‌های توسعه‌‌ای شرکت‌‌های فولادی، همه ساله شاهد رشد ۶ تا ۷ درصدی در این صنعت هستیم، اما برخی عوامل از جمله کاهش قطعی‌‌های برق در سال جاری و مدیریت این مهم و قطعی‌‌های برنامه‌‌ریزی‌شده سبب شد تا واحدها کمتر با دغدغه افت تولید مواجه شوند.

خلیفه‌سلطان توسعه بازارهای منطقه‌‌ای را در شرایط کنونی برای بخش فولاد کشور ضروری برشمرد و افزود: آمارها گویای افزایش تولید فولاد و محصولات فولادی در سال جاری و همچنین سال‌های آینده است و باید بتوانیم مازاد تولیدات خود را پس از رفع کامل نیازهای داخلی صادر کنیم که در غیر این صورت می‌تواند مشکل‌‌ساز شود.

این مقام صنفی تصریح کرد: به‌طور قطع یافتن بازارهای جدید به ویژه در کشورهای همسایه و منطقه بسیار مهم است و دولت ضمن حمایت‌‌های خوبی که تاکنون از صادرکنندگان داشته، باید شرایط را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان تسهیل کرده و به ارائه مشوق‌‌هایی بپردازد که صادرات واحدها را بیش از پیش به‌‌صرفه کند. وی یادآور شد: اکنون روس‌‌ها با توجه به مناقشه نظامی پیش آمده با اوکراین و مواجهه با تحریم‌های غرب، بیش از گذشته در بازارهای ما حضور دارند و علاوه بر آن با دامپینگ قیمتی در منطقه صرفه اقتصادی محصولات کشورمان را با کاهش مواجه کرده‌‌اند. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خاطرنشان کرد: دغدغه تنظیم بازار برای فولاد در داخل وجود ندارد، عرضه‌ها پاسخگوی تقاضاهای موجود است و حتی برای رفع نیازها در طرح ملی مسکن آمادگی کامل وجود دارد؛ با این حال امروز تسهیل‌‌گری صادرات و یافتن بازارهای جدید مهم‌ترین چالش در صنعت فولاد به شمار می‌‌رود.

به گزارش «ایرنا»، بررسی عملکرد شرکت‌‌های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی حاکی از تولید ۹/ ۱۱ میلیون تن فولاد خام از ابتدای امسال تا پایان مردادماه و رشد ۹/ ۹ درصدی آن در هم‌‌سنجی با سال ۱۴۰۰ است. بررسی آمارها همچنین نشان‌دهنده رشد ۸ درصدی تولید محصولات فولادی در پنج ماهه امسال با ثبت ۷/ ۱۰ میلیون تن است.