یزد از اندیشمندان اندیشکده های کشور میزبانی می کند
در این خصوص رئیس هیات مدیره اندیشکده صنعت ، فناوری و اقتصادی (صفا) یزد در جمع خبرنگاران استان با اشاره به اینکه گردهمایی اندیشکدههای اقتصادی ایران در روزهای ۱۲ و ۱۳ دیماه در شهر جهانی یزد برگزار می شود ، اظهار داشت: این گردهمایی ۲ روزه ، ۱۰ پنل تخصصی در موضوعات کلیدی اقتصاد و نیازهای کشور برگزار می شود.
محمدحسین فنایی با بیان اینکه در این گردهمایی با حضور ۱۰۰ نفر از اندیشمندان ، صاحب نظران و فعالان اقتصادی و نمایندگان اندیشکدههای مختلف سراسر کشور حضور خواهند داشت ، ادامه داد : پنل های دهگانه این همایش شامل : شفافیت اقتصاد؛ ضرورت زیربنایی (بر مبنای بند ۱۹ اقتصاد مقاومتی ) ، تحلیل و آسیب شناسی برنامه ششم توسعه و راهکارهای تحقق برنامه هفتم ، مردمیسازی اقتصاد و ارائه الگوهای موفق، ناترازی انرژی و فناوریهای نوین، حکمرانی آب در ایران و چالشهای مرتبط با آن، چشمانداز اقتصاد ایران مبتنی بر آمایش سرزمین، تحول در مدیریت سرمایههای انسانی، ارتقاء نقش اندیشکدهها در فرآیند سیاستگذاری و تصمیمسازی کشور، اقتصادهای نوظهور و فناوریهای تحولزا و مدیریت و برنامه ریزی واحد شهری است.
وی با اشاره به ظرفیت های استان یزد در ترکیب علم ، دانش و تجربه از گذشته تاکنون تصریح کرد : اندیشکده صفا تلاش دارد با برگزاری اولین گردهمایی اندیشمندان اندیشکده های ایران در این استان ، فکر ، اندیشه و اقتصاد یزد را که همواره با تجارب خوبی در حوزه هایی همچون قنات و بادگیر مشهود است ،گسترش و توسعه دهد.
رئیس هیأت مدیره اندیشکده صفا ، هدف دیگر این همایش و گردهمایی تخصصی را الگوسازی ، ارتقای نقش اندیشکدههای استانی در توسعه اقتصادی و گسترش مشارکت آنها در فرایند سیاستگذاری و تصمیمسازی کشور و بهرهگیری از ظرفیتهای استانی عنوان کرد و گفت : تلاش می کنیم موجی از اندیشهورزی و تفکر ساختاری برای حل مشکلات اقتصادی کشور ایجاد شود و در ادامه ، وظیفه مطالبه گری اجرای این نظرات با رسانه ها خواهد بود.
این کارآفرین یزدی خاطرنشان کرد : متاسفانه به دلیل نبود مدیران اجرایی در دولتها ، بحث های اجرای اقتصاد مقاومتی ، مردمی سازی ، استفاده از تجربه مدیران موفق و نخبه پروری مغفول مانده واز سوی دیگر همواره به استفاده از تجارب سایر کشورها در مشورت با اندیشمندان و اندیشکده های مستقل کم توجهی شده است.
فنایی یادآور شد : در روز اول این گردهمایی ، علاوه بر میزگردها ، سخنان مسئولان را خواهیم شنید اما در روز دوم ، مسئولان شنونده نظرات کارشناسی اندیشمندان خواهند بود و در پایان در قالب جمع بندی ، یک بیانیه صادر خواهد شد و امیدواریم در موضوعات مشخص شده به سیاستگذاری های حاکمیت کمک کنیم.
در ادامه این نشست ، مدیرعامل اندیشکده صفا گفت : اولین اندیشکده دنیا در سال ۱۹۲۴ بعد از جنگ جهانی دوم و در آمریکا تاسیس شد و گفت : هم اکنون در ایران حدود ۸۷ اندیشکده تاسیس شده که در این زمینه در جایگاه ۲۱ جهان قرار داریم.
حسن بلندیان افزود : اندیشکده دانشبنیان صفا در سال ۱۳۹۸ به عنوان نخستین اندیشکده استانی و به صورت مستقل در یزد تأسیس شد و این اندیشکده بهطور رسمی از وزارت کشور مجوز گرفته و فعالیت خود را در راستای اجرای اصول اقتصاد مقاومتی آغاز کرده و امسال هم بعنوان نخستین اندیشکده ایران ، گرید دانش بنیان از معاونت علمی ریاست جمهوری گرفته است.