شماره روزنامه ۶۲۲۸
|

آیا انقلاب ۵۷ متاثر از عوامل اقتصادی بود؟

در چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یکی از پرسش‌هایی که وجود دارد این است که آیا انقلاب ۵۷ ریشه‌‌های اقتصادی داشت؟

در گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دو نماینده مجلس مطرح شد؛

دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید بر لزوم بازبینی یارانه‌بگیران، به نحوه حذف یارانه پردرآمدها پرداختند. بر این اساس، یارانه دهک‌های پردرآمد براساس لایحه۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف و درآمد ناشی از آن به دهک‌های پایین تعلق گیرد.

    سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا انقلاب ۵۷ متاثر از عوامل اقتصادی بود؟

    ریشه‌یابی سقوط شاه

    در چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یکی از پرسش‌هایی که وجود دارد این است که آیا انقلاب ۵۷ ریشه‌‌های اقتصادی داشت؟
    یکشنبه، ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
  • در گفت‌و‌گوی «دنیای اقتصاد» با رئیس انجمن صنعت ساختمان بررسی شد

    وقت «خانه‌تکانی» نظام‌ مهندسی

    رئیس انجمن صنعت ساختمان، ماموریت دوره جدید هیات‌مدیره‌ نظام مهندسی ساختمان را «خانه‌ تکانی» شیوه‌کار و «اصلاح فوری» رویه‌های غلط گذشته عنوان کرد. پژمان جوزی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اشکالات نظام مهندسی را در دو دسته طبقه‌بندی کرد. او می‌گوید: «امضای زیر کولر» نظارت محسوب نمی‌شود. انتخابات سازمان نظام مهندسی در کشور طی روز هفتم دی ماه سال‌جاری انجام شد و پیروز حناچی شهردار سابق تهران با داشتن سابقه طولانی در مدیریت شهری و همچنین حضور در مناصب مختلف عرصه شهرسازی با کسب اکثریت آرا به همراه جمعی دیگر به عنوان هیات‌مدیره جدید برگزیده شد. بر این اساس دور تازه فعالیت نظام مهندسی در حالی آغاز می‌شود که همواره انتقادات زیادی از سوی فعالان صنعت ساختمان به این نهاد نظارتی وارد شده است. همین امر سبب شد تا در گفت‌وگو با پژمان جوزی، رئیس انجمن صنعت ساختمان، این انتقادها بررسی و گسل‌های ناکارآمدی در عملکرد این سازمان به بحث و بررسی گذاشته شود.
    یکشنبه، ۱۶ دی ۱۴۰۳
  • در گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دو نماینده مجلس مطرح شد؛

    فرمول حذف یارانه پردرآمدها

    دو نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید بر لزوم بازبینی یارانه‌بگیران، به نحوه حذف یارانه پردرآمدها پرداختند. بر این اساس، یارانه دهک‌های پردرآمد براساس لایحه۱۴۰۴ قرار است در سال آینده حذف و درآمد ناشی از آن به دهک‌های پایین تعلق گیرد.
    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • مصاحبه «دنیای اقتصاد» با پدرام سلطانی؛ فرصت طلایی توسعه صنعتی از دست رفت؛

    امید تجارت به انعطاف سیاست

    تجارت خارجی ایران در نتیجه «سیاست»، بی‌افق شده است. در دو دهه اخیر که تحریم میزبان همیشگی اقتصاد ایران بوده، اثر سیاست بر بازیگران تجارت پیوسته شدت یافته است تا حدی که به عقیده یک بازرگان باسابقه، بدون یک توافق جامع با جهان امکانی برای توسعه کشور در دسترس نیست.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • گفت‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با دکتر محمد‌مهدی بهکیش؛

    چشم‌انداز تجارت با کشورهای اسلامی درحال‌توسعه؛ D-۸ در خواب ۵۰۰ میلیارد دلاری

    کشورهای عضو پیمان «دی۸»، افقی ۵۰۰ میلیارد دلاری را برای تجارت با همدیگر انتخاب کرده‏‏‌اند، اما آیا این کشورها می‌توانند میزان همکاری‏‏‌های اقتصادی با یکدیگر را ظرف شش سال ۴ برابر کنند؟ محمدمهدی بهکیش با استناد به تجارب گذشته ایران در سازمان‌های مشابه از بعید بودن این هدف می‌گوید.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • دیپلمات سابق در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راه ورود به بازار سوریه را تشریح کرد

    «شام» جدید روی میز ایران

    نصرت‌الله تاجیک در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره بهترین استراتژی ایران در سوریه گفت که باید این کشور را به‌عنوان یک هاب انرژی و کالایی در شرق مدیترانه در نظر بگیریم و با کشورهای موثر دنیای عرب از جمله عربستان و مصر در سوریه هماهنگ شویم.
    دوشنبه، ۱۹ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگوی تفصیلی با محسن پورسیدآقایی، چالش اصلی صنعت حمل و نقل ریلی و تبعات سیاست‌گذاری نادرست در این بخش را بررسی می‌کند

    دست‌انداز دولتی در بخش‌خصوصی

    چرخ اقتصاد حمل‌ونقل ریلی نمی‌چرخد؛ چون دولت به جای «تنظیم‌گری» در این بخش، به «اجبار» و «دستور» متوسل شده است. محسن پورسیدآقایی، مدیرعامل پیشین شرکت راه‌آهن در گفت‌وگوی تفصیلی با «دنیای‌اقتصاد» به تبعات ساختار مشکل‌دار رگولاتور ریلی پرداخته است.
    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • روایت دولت از قانون حجاب

    سکینه‌سادات پاد، دستیار ویژه رئیس‌جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی درگفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» تاکید کرد که مخالف تعجیل در اجرای قانون عفاف و حجاب است و نظر متفاوتی به این موضوع دارد. در همین حال، دولت نیز اعلام کرده است که برای اصلاح قانون حجاب اقدام می‌کند.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • اعضای کمیسیون امنیت ملی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح کردند

    گزینه‌های مقابل آژانس

    رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» یکی از گزینه‌های پیش روی جمهوری اسلامی ایران در مقابل قطعنامه شورای حکام را کاهش همکاری با آژانس دانست. او همچنین افزایش سطح غنی‌سازی به بیش از ۶۰درصد را از دیگر گزینه‌های پیش رو عنوان کرد.
    شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳
  • گفت‏‏‏‌وگو با پویا جبل عاملی، سردبیر روزنامه «دنیای‌اقتصاد»

    بندبازی در رسانه

    صفحه لینکدین گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» به آدرس Donya-e-Eqtesad Newspaper با دکتر پویا جبل‌عاملی، سردبیر روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره چالش‌های کاری، گذار از روزنامه‌نگاری سنتی، مواجهه با نسل Z و حفظ تعادل بین رضایت مخاطب و پایبندی به خطوط رسمی، گفت‌وگو کرده است.
    چهارشنبه، ۱۶ آبان ۱۴۰۳
  • مدیرعامل مرکز مبادله طلا و ارز ایران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» مطرح کرد

    آپشن جدید بازار ارز

    بازار ارز توافقی، ابزار جدیدی است که بانک‌مرکزی با راه‌اندازی آن از طریق مرکز مبادله قصد دارد ماموریت خود را در بازار ارز اجرایی کند. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به تشریح سازوکار جدید بازار ارز پرداخته است.
    یکشنبه، ۱۳ آبان ۱۴۰۳
  • پیش‌نیازهای صنعتی‌سازی موفق ساختمان در گفت‏‏‌وگوی «دنیای‌اقتصاد» با رئیس انجمن صنعت ساختمان بررسی شد

    صنعتی‌سازی مسکن در کما

    رئیس انجمن صنعت ساختمان در تحلیل وضعیت «روش‌ ساخت‌و‌ساز در کشور» اعلام کرد: با وجود آنکه صنعتی‌سازی مسکن، سرعت تولید را افزایش می‌دهد و بر کاهش قیمت تمام‌شده ساخت اثر مثبت معنادار دارد، اما میزان استفاد‌ه‌ از این روش، اصلا رضایت‌بخش نیست. پژمان جوزی با تعریف مشخصات صنعتی‌سازی مسکن، آن را برای «تامین مسکن ارزان» ضروری دانست.
    شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳
  • دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی:

    ایران به آتش بس فکر می‌کند

    علی لاریجانی، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در تشریح تحولات منطقه تاکید کرد که جمهوری اسلامی علاقه‌مند به درگیری نیست. او همچنین تاکید کرد که ایران به آتش‌بس فکر می‌کند. لاریجانی در ادامه تصریح کرد درباره ۷اکتبر با ایران مشورتی نشده است.
    دوشنبه، ۰۷ آبان ۱۴۰۳
  • رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» رویکرد جدید به ابرچالش‌های اقلیم ایران را تشریح کرد

    چهار هدف برای حضور در کاپ ۲۹

    تغییر اقلیم مقوله‌ای است که نه‌تنها ایران، بلکه جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند. همین موضوع سبب شده که مجموعه اجلاس‌‌‌هایی در سطح بین‌المللی برای مقابله با آن تشکیل شود که مهم‌ترین آنها با عنوان کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد است که آن را با نام «کاپ» می‌‌‌شناسیم. حضور در کاپ ۲۹ که ۱۱ تا ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان تا ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود‌‌‌، چه ظرفیت‌‌‌هایی برای ایران دارد؟
    شنبه، ۰۵ آبان ۱۴۰۳
  • مرکز مبادله چگونه تقاضای بی‌‌‌سابقه را مدیریت می‌کند؟

    پوشش تقاضا در بازار حراج

    مدیر عامل مرکز مبادله طلا و ارز ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد که عرضه ربع‌سکه از سوی این مرکز، ۶۲.۷درصد تقاضا در بازار را پوشش داده که این رقم درباره نیم‌سکه ۵۳.۶درصد و درباره سکه تمام، ۳۴درصد بوده است.
    پنجشنبه، ۲۶ مهر ۱۴۰۳
  • واردات قاچاق پوشاک سه‌برابر واردات قانونی پارچه است

    صدای خاموش صنعت نساجی

    صنعت نساجی ایران با وجود داشتن سابقه تاریخی طولانی در مقایسه با رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عقب مانده است. ایران در سال گذشته تنها ۷۰۰میلیون دلار صادرات نساجی داشته که از این مقدار، فقط ۶۶میلیون دلار مربوط به پوشاک بوده است.
    دوشنبه، ۲۳ مهر ۱۴۰۳
  • رئیس سابق بانک مرکزی هند در گفت‌وگویی تشریح کرد

    مسیر خدماتی توسعه صنعتی

    راگورام راجان، اقتصاددان شناخته‌شده هندی در مصاحبه‌ای عنوان کرد که اقتصاددانان نباید تولید صادراتی را تنها راه دستیابی به توسعه اقتصادی معرفی کنند، بلکه خدمات جای‌گیر شده در تولیدات صنعتی نیز می‌تواند با بهبود سرمایه انسانی، نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت اقتصادی کشورهایی مانند هند داشته باشند.
    یکشنبه، ۲۲ مهر ۱۴۰۳
  • چرا بازنشستگان در ایران،دوباره تبدیل به کارمندان دولت می‌شوند؟

    راز کارمندی مادام‌العمر

    وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه عمومی موجب شده است کارمندان دولت و نیروهای مسلح، حتی پس از بازنشستگی حقوق‌بگیر دولت باقی بمانند. تغییرات جمعیتی، افزایش امید به زندگی، مدیریت ناکارآمد و تحریم‌ها از جمله ریشه‌های شکل‌گیری بحران این صندوق‌ها است که اصلاحات مدیریتی و اقتصادی در این حوزه را اجتناب‌ناپذیر کرده است.
    سه‌شنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۳
  • نمایندگان مجلس به پرسش «دنیای اقتصاد» پاسخ دادند

    انسجام از مسیر وفاق

    همزمان با شرایط امروز منطقه، کارشناسان بر لزوم همگرایی و وحدت میان نیروهای سیاسی و مردم در کشور تاکید می‌کنند. نمایندگان مجلس درگفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» بر لزوم حس مشترک میان مردم و افزایش سرمایه اجتماعی تاکید کردند. آنها بر این نظرند که هرقدر انسجام داخلی در کشور بیشتر باشد، انعطاف و پویایی‌مان در حوزه سیاست خارجی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
    یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳
  • رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»:

    حضور اتباع موقتی می‌شود؟

    جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: در طرح سامان‌دهی اتباع بیگانه، بحث اقامت موقت اتباع مطرح است. او همچنین تاکید کرد که تاکنون تصویب نشده است که اقامت اتباع در کشور چندساله باشد.
    یکشنبه، ۰۸ مهر ۱۴۰۳
  • معاون سرمایه‌گذاری و تامین مالی صندوق توسعه ملی توضیح داد

    کلید روشنایی صنعت برق

    معاون سرمایه‌گذاری و تامین مالی صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راهکار خروج صنعت برق از ناترازی کنونی را تشریح کرد. رضا محمدی علاوه بر ارائه آخرین آمار تاکید کرد که خروج از قیمت‌گذاری دستوری باعث تشویق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت برق و ترمیم ناترازی خواهد شد.
    دوشنبه، ۰۲ مهر ۱۴۰۳
  • نااطمینانی‌هادر تجارت ایران بر سر چیست؟

    گمرک زیر سایه آنارشی احکام

    اگر قابلیت پیش‌بینی‌پذیری از بین برود، بزرگ‌ترین صدمه به تجارت کشور وارد می‌شود. بی‏نظمی در احکام ابلاغی دستگاه‌های اجرایی باعث صدمات جدی به حوزه پیش‏بینی‏‏پذیری اقتصاد می‌شود و در نتیجه اتفاقی که وقوع می‌پیوندد این است که برند بین‌المللی «ساخت ایران» اعتبار خود را از دست می‌دهد.
    یکشنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۳
  • چرا برنامه هفتم در بخش مسکن نیازمند بازنگری است؟ پیشنهاد نسخه اصلاحی

    مسکن‌ اقتصادی با کدام برنامه؟

    «اشکالات و مخاطرات برنامه هفتم» در بخش مسکن، هدف «تامین مسکن مناسب و ارزان » را زیر سوال برده است. عضو هیات‌مدیره انجمن صنعت ساختمان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» نقد اصلی به برنامه هفتم را «غفلت از سیاست‌های شهرسازی ویژه حومه‌» می‌داند. سیامک پیربابایی نقشه مسکن‌ اقتصادی را تشریح کرد.
۱