شماره روزنامه ۶۱۵۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۱۷۸ دنیای اقتصاد

اخبار گفت و گو - روزنامه شماره ۵۱۷۸

  • بندبازی در رسانه

    صفحه لینکدین گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» به آدرس Donya-e-Eqtesad Newspaper با دکتر پویا جبل‌عاملی، سردبیر روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره چالش‌های کاری، گذار از روزنامه‌نگاری سنتی، مواجهه با نسل Z و حفظ تعادل بین رضایت مخاطب و پایبندی به خطوط رسمی، گفت‌وگو کرده است.
  • آپشن جدید بازار ارز

    دنیای اقتصاد: بازار ارز توافقی، ابزار جدیدی است که بانک‌مرکزی با راه‌اندازی آن از طریق مرکز مبادله قصد دارد ماموریت خود را در بازار ارز اجرایی کند. مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به تشریح سازوکار جدید بازار ارز پرداخته است.
  • صنعتی‌سازی مسکن در کما

    دنیای اقتصاد: رئیس انجمن صنعت ساختمان در تحلیل وضعیت «روش‌ ساخت‌و‌ساز در کشور» اعلام کرد: با وجود آنکه صنعتی‌سازی مسکن، سرعت تولید را افزایش می‌دهد و بر کاهش قیمت تمام‌شده ساخت اثر مثبت معنادار دارد، اما میزان استفاد‌ه‌ از این روش، اصلا رضایت‌بخش نیست. پژمان جوزی با تعریف مشخصات صنعتی‌سازی مسکن، آن را برای «تامین مسکن ارزان» ضروری دانست.
  • ایران به آتش بس فکر می‌کند

    دنياي اقتصاد: علی لاریجانی، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در تشریح تحولات منطقه تاکید کرد که جمهوری اسلامی علاقه‌مند به درگیری نیست. او همچنین تاکید کرد که ایران به آتش‌بس فکر می‌کند. لاریجانی در ادامه تصریح کرد درباره ۷اکتبر با ایران مشورتی نشده است.
  • چهار هدف برای حضور در کاپ ۲۹

    دنیای اقتصاد: تغییر اقلیم مقوله‌ای است که نه‌تنها ایران، بلکه جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کند. همین موضوع سبب شده که مجموعه اجلاس‌‌‌هایی در سطح بین‌المللی برای مقابله با آن تشکیل شود که مهم‌ترین آنها با عنوان کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد است که آن را با نام «کاپ» می‌‌‌شناسیم. حضور در کاپ ۲۹ که ۱۱ تا ۲۲ نوامبر (۲۱ آبان تا ۲ آذر) در شهر باکو برگزار می‌شود‌‌‌، چه ظرفیت‌‌‌هایی برای ایران دارد؟
  • پوشش تقاضا در بازار حراج

    دنیای‌اقتصاد: مدیر عامل مرکز مبادله طلا و ارز ایران در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد که عرضه ربع‌سکه از سوی این مرکز، ۶۲.۷درصد تقاضا در بازار را پوشش داده که این رقم درباره نیم‌سکه ۵۳.۶درصد و درباره سکه تمام، ۳۴درصد بوده است.
  • صدای خاموش صنعت نساجی

    دنیای اقتصاد: صنعت نساجی ایران با وجود داشتن سابقه تاریخی طولانی در مقایسه با رقبای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای عقب مانده است. ایران در سال گذشته تنها ۷۰۰میلیون دلار صادرات نساجی داشته که از این مقدار، فقط ۶۶میلیون دلار مربوط به پوشاک بوده است.
  • مسیر خدماتی توسعه صنعتی

    راگورام راجان، اقتصاددان شناخته‌شده هندی در مصاحبه‌ای عنوان کرد که اقتصاددانان نباید تولید صادراتی را تنها راه دستیابی به توسعه اقتصادی معرفی کنند، بلکه خدمات جای‌گیر شده در تولیدات صنعتی نیز می‌تواند با بهبود سرمایه انسانی، نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت اقتصادی کشورهایی مانند هند داشته باشند.
  • راز کارمندی مادام‌العمر

    دنیای اقتصاد: وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه عمومی موجب شده است کارمندان دولت و نیروهای مسلح، حتی پس از بازنشستگی حقوق‌بگیر دولت باقی بمانند. تغییرات جمعیتی، افزایش امید به زندگی، مدیریت ناکارآمد و تحریم‌ها از جمله ریشه‌های شکل‌گیری بحران این صندوق‌ها است که اصلاحات مدیریتی و اقتصادی در این حوزه را اجتناب‌ناپذیر کرده است.
  • انسجام از مسیر وفاق

    دنیای اقتصاد: همزمان با شرایط امروز منطقه، کارشناسان بر لزوم همگرایی و وحدت میان نیروهای سیاسی و مردم در کشور تاکید می‌کنند. نمایندگان مجلس درگفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» بر لزوم حس مشترک میان مردم و افزایش سرمایه اجتماعی تاکید کردند. آنها بر این نظرند که هرقدر انسجام داخلی در کشور بیشتر باشد، انعطاف و پویایی‌مان در حوزه سیاست خارجی نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
  • حضور اتباع موقتی می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: در طرح سامان‌دهی اتباع بیگانه، بحث اقامت موقت اتباع مطرح است. او همچنین تاکید کرد که تاکنون تصویب نشده است که اقامت اتباع در کشور چندساله باشد.
  • کلید روشنایی صنعت برق

    دنیای اقتصاد: معاون سرمایه‌گذاری و تامین مالی صندوق توسعه ملی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» راهکار خروج صنعت برق از ناترازی کنونی را تشریح کرد. رضا محمدی علاوه بر ارائه آخرین آمار تاکید کرد که خروج از قیمت‌گذاری دستوری باعث تشویق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در صنعت برق و ترمیم ناترازی خواهد شد.
  • گمرک زیر سایه آنارشی احکام

    دنیای اقتصاد: اگر قابلیت پیش‌بینی‌پذیری از بین برود، بزرگ‌ترین صدمه به تجارت کشور وارد می‌شود. بی‏نظمی در احکام ابلاغی دستگاه‌های اجرایی باعث صدمات جدی به حوزه پیش‏بینی‏‏پذیری اقتصاد می‌شود و در نتیجه اتفاقی که وقوع می‌پیوندد این است که برند بین‌المللی «ساخت ایران» اعتبار خود را از دست می‌دهد.
  • مسکن‌ اقتصادی با کدام برنامه؟

    دنیای ‌‌‌اقتصاد- گروه ساختمان: «اشکالات و مخاطرات برنامه هفتم» در بخش مسکن، هدف «تامین مسکن مناسب و ارزان » را زیر سوال برده است. عضو هیات‌مدیره انجمن صنعت ساختمان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» نقد اصلی به برنامه هفتم را «غفلت از سیاست‌های شهرسازی ویژه حومه‌» می‌داند. سیامک پیربابایی نقشه مسکن‌ اقتصادی را تشریح کرد.
  • محرک مالی مسکن چیست؟

    ایران به عنوان کشوری که همواره با مشکل مسکن روبه‌رو بوده، نیازمند آن است تا در مواجهه با تقاضای بالای مسکن و البته قدرت خرید پایین مردم از روش‌های اثربخش برای حل معضل مسکن بهره ببرد.
  • تیم اقتصادی پزشکیان چگونه باشد؟

    دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به زمان تشکیل کابینه دولت چهاردهم، توصیه‌ها به رئیس‌جمهوری منتخب برای انتخاب وزرا آغاز شده است. سه نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» ویژگی‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی و تاکید کرده‌اند که تیم اقتصادی دولت باید دانش لازم را برای عبور از چالش‌ها داشته باشد.
  • بازی بزرگ صنایع کوچک

    دنیای اقتصاد: صنایع کوچک نقش بزرگی در توسعه اقتصادی جوامع ایفا می‌کنند. این صنایع با داشتن بیشترین سهم اشتغال در کشورهای در حال توسعه و همین‌طور داشتن ایده‌های نوآورانه، پیشران رشد اقتصادی هستند. رفع موانع تامین مالی این صنایع از مهم‌ترین سیاست‌های توسعه است.
  • جامعه ایران؛ یک طرح ناتمام

    دنیای اقتصاد: وقتی بحث زوال اجتماعی به میان می‌آید، مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس ایرانی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با آن مخالفت می‌کند و می‌گوید: «ایران جامعه‌ای گمراه‌کننده است.» ایران جامعه‌ای‌ است با حافظه تاریخی و ادبیاتی که در آن آمده: «در نومیدی بسی امید است.»
  • اولویت اصلی سکاندار جدید

    دنیای اقتصاد: محمدباقر نوبخت، رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با تاکید بر نقش پررنگ و تخریبی تحریم‌ها بر اقتصاد ملی و خانوار، مهم‌ترین اولویت دولت چهاردهم را بهره‌گیری از قدرت دیپلماسی برای کاهش فشار سنگین تحریم‌ها دانست.
  • قانون تخریب تجارت؟

    دنیای اقتصاد: اولین قانون تجارت ایران حدود یک قرن پیش در زمان علی‌‌‌‌‌اکبر خان داور به تصویب رسید ‌و مشتمل بر ۶۰۰ماده ‌بود. منبع تقنین این قانون، قانون بازرگانی فرانسه بود که در زمان خود به کد ناپلئون معروف بود. «کد» به مجموعه‌‌‌‌‌ای از یک رشته قوانین جامع اطلاق می‌شد. در زمان ناپلئون چهار کد نوشته شد که این کدها حقوق عرفی را در قالب یک کل درآوردند و قانون تجارت و مدنی هم جزئی از آن بود. هدف این بود که تمام مسائل حوزه تجارت در یک جا مدون شود. شاکله قانون تجارت فعلی ایران به استثنای دو مورد همان قانونی است که در زمان علی‌‌‌‌‌اکبر خان داور به تصویب رسید. موارد استثنا یکی اصلاحیه سال‌۱۳۴۷ در مورد شرکت‌های سهامی مشتمل بر۳۰۰ماده و دیگری درباره ورشکستگی و دلالی است. چندین سال‌است که دولت به‌دنبال تدوین قانون تجارت است و نهایتا در ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ مجلس، لایحه‌ای را که سال‌ها تحت بررسی قرار داشت، تصویب و برای بررسی به شورای‌نگهبان ارسال کرد. این قانون مشتمل بر ۱۳۴۳ ماده‌است و قصد دارد ایرادات قانون تجارت فعلی را برطرف کند، اما به باور بعضی کارشناسان این قانون نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه باری بر دوش حوزه تجارت می‌شود و در آینده با تفسیرهای سلیقه‌‌‌‌‌ای روبه‌رو خواهد شد.
  • اولویت دولت در بحران بورس

    در آستانه پایان زودهنگام دولت سیزدهم، بورس که یکی از اولویت‌های مهم این دولت در ابتدای راه معرفی شد، حالا در وضعیتی بحرانی است. بازار سهام مجموعا در این سه سال ۱۳۰هزار میلیارد تومان نقدینگی از دست داده و شاخص به از دست دادن ابرکانال ۲میلیون واحدی نزدیک است.
  • بدعهدی پس‌از حریق «گاندی»

    آتش‌سوزی «گاندی» که سال گذشته به خاطر «نمای دارای مجوز اما مستعد حریق» به معما تبدیل شده بود، اکنون از بعد دیگری سوال‌‌برانگیز شده است. پرونده خسارت بیمه‌ این مجتمع هتل‌بیمارستان «ماراتن ۹۰روزه» را طی می‌کند و با وجود توافق سه‌جانبه برای پرداخت مبلغی معادل نصف «برآورد مالک»، هنوز پرداختی صورت نگرفته است.
  • جواب نامعادله در پتروشیمی‌ها

    دنیای اقتصاد : اهتمام به مدیریت ناترازی انرژی و توجه جدی به زنجیره ارزش ۲ کلیدواژه‌ای بود که علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به آن پرداخت. رهگیری وضعیت تولید در صنعت پتروشیمی نشان می‌دهد که باید اهتمام حداکثری به ناترازی خوراک گازی پتروشیمی‌ها داشت.
  • زمان بازگشت برنامه هفتم به مجلس

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد: همزمان با شورای نگهبان، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص در حال بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه است و تا آخر هفته جاری ایرادات این لایحه جمع‌بندی و به مجلس ابلاغ می‌شود.
  • رد صلاحیت‌ها خلاف توصیه‌ها بود

    دنیای‌اقتصاد: مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس در گفت‌وگوی تفصیلی با «دنیای‌اقتصاد» روایت خود را از اعتراض رهبری به ردصلاحیت‌ها از جمله ردصلاحیت خودش بیان کرد. به اعتقاد او، ردصلاحیت‌ها در هیات‌های اجرایی با دستورات و تاکیدات رهبری منافات دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر