شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

گزارش «دنیای‏‏‌اقتصاد» از ریز هزینه ۴ شکل سفر به جنوب ایران؛ بودجه گردشگری خانوار هم سنجش شد

سفر به جنوب «ترند» بازار گردشگری ایران شده است؛ اما یک تحقیق میدانی از «هزینه‌های ۴شکل سفر به استان جنوبی کشور» نشان می‌دهد مسافرت برای خیلی از ایرانی‌ها غیرممکن شده است. یک خانوار ۳نفره برای یک سفر متعارف به استان هرمزگان، در کمترین حالت باید بالای ۱۵میلیون تومان هزینه کند.

«دنیای‌اقتصاد» تورم نقطه به نقطه خودرو را بررسی کرد؛

طبق گزارش مرکز آمار، در حالی تورم عمومی در آذرماه سال جاری کاهشی بوده که تورم مصرف‌کننده خودرو روند صعودی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای خودروهای داخلی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که همین امر تورم خودرو نوسان در بازار را رقم زده است.

    شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور در پنجمین مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی:

    همبستگی؛ ادامه راه شهید سلیمانی

    پنجمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی روز پنج‌شنبه در تهران و کرمان برگزار شد. در تهران این مراسم با سخنرانی رئیس‌جمهور برگزار و بر اهمیت وحدت اسلامی و مقابله با دشمنان تاکید شد. همزمان دوستداران شهید سلیمانی روز پنج‌شنبه با حضور در گلزار شهدای کرمان یاد و نام او را گرامی داشتند.
  • گزارش «دنیای‏‏‌اقتصاد» از ریز هزینه ۴ شکل سفر به جنوب ایران؛ بودجه گردشگری خانوار هم سنجش شد

    سلب قدرت سفر ایرانی‌ها؟

    سفر به جنوب «ترند» بازار گردشگری ایران شده است؛ اما یک تحقیق میدانی از «هزینه‌های ۴شکل سفر به استان جنوبی کشور» نشان می‌دهد مسافرت برای خیلی از ایرانی‌ها غیرممکن شده است. یک خانوار ۳نفره برای یک سفر متعارف به استان هرمزگان، در کمترین حالت باید بالای ۱۵میلیون تومان هزینه کند.
    پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳
  • یک هفته پیش از مراسم تحلیف ترامپ در ژنو برگزار می‌شود؛

    ایران و اروپا؛ ۲۴ دی

    ایران، فرانسه، انگلیس و آلمان یک ماه پس از دور اول گفت‌وگوهای خود در ژنو و یک هفته پیش از مراسم تحلیف ترامپ در یکم‌بهمن، روز جمعه ۲۴دی در سوئیس گرد هم می‌آیند تا مسائل اختلافی را روی میز مذاکرات قرار دهند.
  • به‌روزرسانی «شاخص کیفیت زندگی شهروندان» در پایان ۲۰۲۴؛

    رتبه تهران در بدترین شهرها

    ۲۶۶شهر جهان با شاخص «کیفیت‌زندگی» سنجش شدند و نتایج پایش در پایان ۲۰۲۴، تهران را «سومین بدترین» محیط‌شهری برای سکونت معرفی کرد. این شاخص براساس سطح ۶فاکتور مرتبط با رفاه ساکنان از جمله «قدرت خرید و هزینه مسکن» به دست می‌آید. بین کیفیت‌ پایین زندگی و فرار سرمایه، رابطه معناداری است.
    چهارشنبه، ۱۲ دی ۱۴۰۳
  • احمد الشرع: سوریه نمی‌تواند با کشور بزرگی مانند ایران قطع ارتباط کند؛

    راستی‌آزمایی سیگنال جولانی

    ابومحمد الجولانی سرکرده «تحریرالشام» در اظهاراتی گفت که دولت جدید سوریه نمی‌تواند روابطش را با کشورهای بزرگ از جمله ایران قطع کند؛ اما این نیازمند تحقق برخی شروط است.
  • تاکید سخنگوی دولت بر مرجعیت رسانه‌ای «دنیای ‌اقتصاد»

    سخنگوی دولت صبح دیروز در جریان بازدید از گروه رسانه‌ای «دنیای ‌اقتصاد»، ضمن تقدیر از روند تولید محتوای علمی در این رسانه، توسعه فعالیت‌ رسانه‌های بخش‌ خصوصی در کشور را یک نیاز اساسی و ضروری دانست.
    سه‌شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۳
  • بانک مرکزی جزئیات آمارهای پولی و بانکی مهرماه و آبان‌ماه را منتشر کرد؛

    برگشت رشد پول از کف

    بانک مرکزی جزئیات آمارهای نقدینگی مهر و آبان۱۴۰۳ را منتشر کرد. رشد ماهانه نقدینگی ۱.۷درصد و رشد نقطه‌به‌نقطه آن ۲۸.۲درصد بوده است. رشد پول که به‌نوعی نمایانگر انتظارات تورمی شناخته می‌شود، از کف ۷۵ماه اخیر در فروردین با رقم ۱۵.۷درصد به ۲۷.۶درصد در آبان ماه امسال افزایش یافته است.
  • «دنیای‌اقتصاد» تورم نقطه به نقطه خودرو را بررسی کرد؛

    رنکینگ تورمی ۱۰ خودرو

    طبق گزارش مرکز آمار، در حالی تورم عمومی در آذرماه سال جاری کاهشی بوده که تورم مصرف‌کننده خودرو روند صعودی داشته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که بهای خودروهای داخلی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری نسبت به مونتاژی‌ها با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده که همین امر تورم خودرو نوسان در بازار را رقم زده است.
    دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳
  • حقابه ایران از افغانستان هر روز پیچیده‌تر می‌شود

    دیپلماسی آب در کما

    احداث سد پاشدان روی رودخانه هریرود در مرز ایران و افغانستان نگرانی‌ها از حقابه ایران و تامین آب شرب خراسان رضوی را تحت‌الشعاع قرار داده است. با توجه به تاکیدات بر دیپلماسی آب در دولت چهاردهم باید دید مقامات چه راهکاری را تدبیر خواهند کرد.
    یکشنبه، ۰۹ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» بررسی کرد؛

    ایست فروش خودرو

    بازار خودرو این روزها و بعد از حرکت به سمت شناور‌سازی نرخ ارز تجاری، بلاتکلیف‌تر از همیشه است؛ به‌طوری‌که تولیدکنندگان از فروش فوری انصراف داده و بیشتر تمایل به پیش‌فروش خودرو با قیمت غیرقطعی دارند. گرچه با نظم ارزی گام‌هایی در راستای شفافیت هزینه تولید و واردات خودرو برداشته شده است، با این حال سمت عرضه و تقاضا در بلاتکلیفی به سر می‌برند.
  • وزرای خارجه ایران و چین ۵ بند تفاهمات مشترک را بررسی کردند؛

    «خاورمیانه»؛ محور رایزنی تهران و پکن

    وزرای خارجه ایران و چین در پکن، منطقه غرب آسیا را محور رایزنی‌های خود قرار دادند و پنج‌ بند تفاهمات مشترک را بررسی کردند. همزمان اندیشکده آمریکایی بروکینگز با تشریح نقشه راه پکن در دوره ریاست‌جمهوری ترامپ به مختصات معماری چینی در خاورمیانه پرداخت.
    شنبه، ۰۸ دی ۱۴۰۳
  • پزشکیان از فعال شدن تجارت در شمال شرق خبر داد

    عایدی خراسان‌شمالی از پزشکیان

    درجریان سفر دوروزه رئیس‌جمهور به خراسان شمالی۳۴۰هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های مختلف تصویب شد. مسعود پزشکیان در این سفر از پیگیری مسیر بازرگانی و بازارچه مرزی برای رشد این استان خبر داد. او همچنین از مصرف معادل ۳۵میلیارد دلار گاز در کشور انتقاد کرد و خواستار صرفه‌جویی مردم شد.
    پنجشنبه، ۰۶ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بازگشت خودروی بورسی را در سه سناریو بررسی کرد؛

    بازگشت دوباره خودرو به بورس؟

    با ورود یکی از محصولات خودروساز نیمه‌دولتی به بورس‌کالا، حالا این سوال مطرح است که آیا مسیری برای بازگشت خودرو به تالار نقره‌ای باز شده است؟ تصمیم‌گیری در این زمینه به نیاز مالی خودروسازان، شرایط بازار و رویکرد وزارت صمت بستگی دارد.
    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • رگولاتور صنعت هوانوردی از نسخه «بالانس خدمات پروازی» رونمایی کرد؛

    دو بال تعادل صنعت هوایی

    رئیس سازمان هواپیمایی کشوری برنامه بالانس «کیفیت» و «اقتصاد» را به‌عنوان دو بال تعادل صنعت هوایی تشریح کرد. ایجاد بستر رقابت با ایرلاین‌های خارجی، تمایز بین مالکان و بهره‌برداران ناوگان هوایی، حرکت از «خرده‌مالکی» به سمت «کلان‌مالکی» و راه‌اندازی صندوق‌های توسعه بخشی از جمله اجزای این برنامه چندوجهی است.
  • «دنیای‌اقتصاد» با توجه به ادغام دو خودروساز ژاپنی بررسی کرد؛

    امکان‌سنجی ادغام خودرویی‌ها

    با ادغام شرکت‌های خودروساز ژاپنی، حالا این پرسش مطرح است که آیا ادغام، نسخه مناسبی برای خودروسازان ایرانی برای رفع چالش‌های کنونی است؟ به نظر می‌رسد اصلی‌ترین انگیزه برای ادغام، کاهش هزینه باشد. این در حالی است که با حضور دولت در دو شرکت خودروساز ادغام معنایی ندارد.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • رئیس‌جمهور و معاون اول با معاونان نخست‌وزیر روسیه دیدار کردند

    همکاری جامع ایران و روسیه

    معاونان نخست‌وزیر روسیه روز دوشنبه برای رایزنی‌ با مسعود پزشکیان به تهران آمدند تا دستورکار پیگیری توافق راهبردی بین تهران و مسکو را بررسی کنند. به گفته سخنگوی وزارت خارجه، این سند در چارچوب یک سفر دوجانبه و احتمالا در اواخر دی‌ماه به امضا خواهد رسید.
  • مسیریابی شاخص کل بررسی شد

    «شاخص» در مسیر ۳ میلیون؟

    شاخص کل بورس در حالی روز گذشته تا مرز ۲میلیون و ۷۹۹ هزار واحد بالا آمد که مقایسه این وضعیت با روزهای کم‌رمق نشان می‌دهد شاخص تا لمس ابرکانال ۳میلیون واحدی تنها ۷ درصد فاصله دارد. اکنون پرسش این است؛ با توجه به شرایط فعلی بورس، شاخص سهام توانایی تکیه زدن بر محدوده‌ مذکور را دارد؟
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • بغداد الیوم مدعی شد؛

    پیام ترامپ به تهران از کانال عمان

    بغداد الیوم روز گذشته از ارسال پیام ترامپ به تهران از طریق عمان خبر داد و محتوای آن را مذاکره درباره برخی پرونده‌ها از جمله هسته‌ای خواند. این رسانه به نقل از یک منبع ایرانی نوشت: نامه ارسالی ترامپ، آمادگی وی برای مذاکره و احتمال دستیابی به توافق را نشان می‌دهد.
  • الزام عرضه وارداتی‌ها در سامانه یکپارچه،از سوی شورای رقابت به‌زودی لغو می‌شود؛

    پایان سامانه‌ای خودروی وارداتی

    پس از ناکارآمدی سامانه عرضه یکپارچه خودروهای داخلی در تنظیم بازار و لغو فعالیت آن، حالا زمان وداع با سامانه محصولات وارداتی فرارسیده است. سامانه‌های فروش یکپارچه خودرو نه تنها به ساماندهی بازار منجر نشد، بلکه فرآیند فروش را پیچیده‌تر کرد. حالا شورای رقابت در پی حذف سامانه‌های عرضه یکپارچه است.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • امروز؛ جلسه ویژه مجلس برای واگذاری سهام دولتی خودروسازان

    فاز جدید خصوصی‌سازی خودرو؟

    کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی مجلس امروز میزبان برخی از دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی، نظارتی و مدیران دو شرکت خودروساز است تا به نوعی واگذاری سهام دولتی خودروسازان تعیین تکلیف شود.
  • جهان در سالی که گذشت؛

    زیر و بم اقتصاد ۲۰۲۴

    یک سوال دو بخشی؛ یعنی چگونگی روند اقتصادی جهان در سال۲۰۲۴ و چشم‌انداز اقتصاد در سال۲۰۲۵، دستمایه گزارش شورای آتلانتیک بوده است. سال۲۰۲۴، سال برگزاری انتخابات در نیمی از جهان بود. کارشناسان گفته‌اند که درگیری‌ها بین چین و آمریکا، به‌ویژه با حضور ترامپ در سال۲۰۲۵ تشدید خواهد شد. این درگیری‌ها عمدتا در حوزه فناوری از جمله ممنوعیت صادرات نیمه‌هادی‌ها به چین است.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • چرا سرمایه‌های انسانی به فکر خروج از کشور هستند؟

    میل به مهاجرت سنجش شد

    به تازگی یک گزارش از دو جامعه‌شناس ایرانی درباره علت و انگیزه‌های مهاجرت ایرانیان منتشر شده است. نتایج این گزارش نشان می‌دهد که تنها ۱۶.۷ درصد از پاسخ‌دهندگان این نظرسنجی به مهاجرت فکر نمی‏‏‌کنند. همچنین تنها ۳.۹ درصد افراد نیز مهاجرت کرده و قصد بازگشت به ایران را دارند.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • مشترکان صنعتی موظف به کاهش بار مصرفی برق براساس برنامه توانیر شدند؛

    بستن تولید به تیر برق

    ناترازی انرژی در فصل سرد سال به اوج خود رسیده است. بر اساس برنامه محدودیت برق صنایع که از سوی توانیر اعلام شده، همه مشترکان صنعتی برای مدیریت بار، موظف به کاهش برق مصرفی خود هستند که در چنین شرایطی همچون تیر خلاصی به صنایع است.
  • «دنیای اقتصاد» افت‌و‌خیز منحنی قیمت خودرو در فصل سوم سال را بررسی کرد

    بازدهی فصلی بازار خودرو

    بازار خودرو در فصل پاییز روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از بازدهی ۱۳.۵درصدی خودرو در سه‌ماه گذشته حکایت دارد. در کنار تاثیرات افزایش ۳۰درصدی قیمت و ابلاغ آیین‌نامه واردات خودروهای نو و کارکرده برقی، آنچه در بازدهی فصلی مورد توجه است، جدایی نسبی بازار خودرو از نرخ ارز است.
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • می‌خواهند جریان اطلاع‌رسانی را به خاطر نبود برق و گاز متوقف کنند؟

    قطع خبررسانی بخاطر ناترازی؟

    به دنبال ناترازی‌های انرژی در کشور به تازگی شاهد هشدارهایی برای قطع گاز و برق رسانه‌ها هستیم. این در حالی است که با توجه به نقش انکارناپذیر رسانه‌ها در کمک به دولت و حمایت از مردم در عصر بحران‌ کمبود انرژی، خاموش کردن چراغ اطلاع‌رسانی به نوعی پاس گل به تشدید ناترازی محسوب می‌شود.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • با ارز ۳میلیارد و ۳۰۰میلیونی چه تعداد کارکرده وارد می‌شود؟

    ‌چرتکه واردات خودرو

    با ۳میلیارد و ۳۰۰میلیون یورو چه تعداد خودرو وارد کشور خواهد شد؟ این سوال در شرایطی مطرح است که واردات نتوانسته اهداف سیاستگذار مبنی بر تنظیم بازار خودرو را محقق کند. بنابراین تنوع‌بخشی به واردات با ورود محصولات نو، کارکرده، بنزینی و برقی می‌تواند سطح گسترده‌تری از تقاضا را پوشش دهد.
    یکشنبه، ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • دو رسانه عربی از احتمال دیدار پزشکیان و اردوغان در مصر خبر دادند

    ایران و ترکیه در قاهره

    دو سایت عربی از سفر رئیس‌جمهور ایران به مصر در اواخر هفته جاری خبر دادند. این سفر با هدف شرکت در نشست دی۸ به میزبانی قاهره صورت می‌گیرد که با توجه به تحولات سوریه می‌تواند منجر به دیدار پزشکیان با اردوغان در حاشیه نشست شود.
  • رصد شاخص‏‏‌های منتهی به ۶ماه اول ۱۴۰۳ در بخش صنعت نشان داد

    یک‌سالگی بحران صنعتی

    گرچه بخش صنعت در ایران در سال‌های اخیر با رکودهای خفیف مواجه بوده، اما در یک‌سال گذشته بحران‏‌های سمت عرضه و تقاضا منجر به تعمیق رکود در این بخش شده است. داده‌ها حاکی از آن است که رکود از آغاز ۱۴۰۳ تشدید شده است.
  • دادگاه درباره سرنوشت «یون» تصمیم می‌گیرد؛

    رئیس‌جمهور تزیینی

    در دومین تلاش پارلمان کره‌جنوبی، بالاخره استیضاح رئیس‌جمهور این کشور رای آورد. با پیوستن ۱۲تن از حزب قدرت مردمی رئیس‌جمهور، رای‌گیری به حد نصاب رسید. هم‌اینک اختیارات «یون» به نخست‌وزیر این کشور تفویض شده و رئیس‌جمهور فاقد قدرت باید منتظر رای دادگاه در ۶ماه آینده باشد.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • راهبرد پایان‌دادن به ادعاهای بی‏‏‏‏‌اساس امارات درباره جزایر سه‏‏‏‏‌گانه در یک همایش علمی بررسی شد

    دروازه اقتصادی جزایر ایرانی

    رکن اصلی راهبرد ایران برای تثبیت حاکمیت بر جزایر سه‌گانه «اقتصادی» است. دولت درصدد جبران غفلت ۵۰ساله نسبت به اقتصاد دریامحور، اهدافی از قبیل ایجاد مناطق آزاد تجاری در این جزایر و تصمیمات مکمل دیگر در حوزه تسهیلات مالیاتی، حقوقی و گمرکی را در دستور کار قرار داده است.