شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • اختلاف برسر حداقل دستمزد

    دنیای اقتصاد: اختلاف‌ها بر سر تعیین حداقل دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ به روزهای پایانی سال کشیده شده است. با وجود کمپین‌هایی برای افزایش ۱۸۰درصدی حداقل دستمزد از سوی کارگران، با توجه به چشم‌انداز نزولی سیاستگذار از روند تورمی سال آینده، به نظر نمی‌رسد حداقل دستمزد بیش از ۳۰درصد افزایش یابد.
  • سنگ بزرگ پیش‌روی صادرات

    دنیای اقتصاد: صادرات ایران با دو چالش وابستگی به تعداد محدودی از بازارهای خارجی و تمرکز بر صادرات مواد خام و نیمه‌خام مواجه است. پژوهش اتاق تهران نشان می‌دهد طی ۱۰سال گذشته، بیش از ۸۰درصد صادرات به ۱۰مقصد عمده بوده و بخش مهمی از صادرات به محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اختصاص دارد.
  • فراز و فرود خودرو

    دنیای اقتصاد: بازار خودرو در سال جاری تحت تاثیر نرخ ارز، رخدادهای منطقه‌ای و واردات خودرو با افت و خیز قیمتی همراه بوده است. این در شرایطی است که رد پای قیمت‌گذاری دستوری را می‌توان در دو قله قیمتی سال۱۴۰۲ به وضوح مشاهده کرد.
  • جاده یک‌طرفه مهاجرت

    دنیای اقتصاد: یک پژوهش تاکید می‌کند مساله نگران‌کننده در زمینه پدیده مهاجرت ایرانیان، نرخ پایین بازگشت آنها به کشور است. با این فرض که مهم‌ترین عامل بازگشت مهاجران، رشد اقتصادی کشور مبدا است، در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی موجب شده است درصد بالایی از ایرانیان در کشور میزبان ماندگار شوند و بازنگردند.
  • ایست «هسته» به صعود بورس

    دنیای اقتصاد : اختلال در هسته معاملاتی فرابورس به روز دوم کشیده شد. در حالی که پس از رشد شاخص در هفته گذشته امیدها به پایان خوش برای بورس در سال جاری افزایش یافته بود، این اختلال دو روزه، با سرد کردن تنور معاملات، معامله‌گران را دلسرد کرد.
  • اهرم افت قیمت غذا

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: فائو در جدیدترین گزارش خود از کاهش شاخص قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد. این گزارش علت تداوم افت شاخص مواد غذایی برای ماه هفتم را که در ماه فوریه رخ داده، پایین آمدن قیمت جهانی غلات اعلام کرده است که توانسته افزایش قیمت شکر و گوشت را جبران کند. شاخص قیمت مواد غذایی فائو که تغییرات قیمت کالاهای اساسی غذایی در سطح جهانی را رصد می‌کند، در ماه فوریه به‌طور متوسط به عدد ۱۱۷ رسیده‌است.
  • کپی واردات در تجارت ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: آمارهای ۱۰ماهه واردات در سال جاری نشان می‌دهد همچنان تمرکز سیاستگذاران بر تامین محصولات غذایی، قطعات خودرو و تلفن‌های هوشمند معطوف شده است. همچنین در لیست مبادی وارداتی و سهم این کشورها در واردات ایران تغییرات قابل توجهی مشاهده نمی‌شود.
  • بازار چاق داروی لاغری

    دنیای اقتصاد-گروه اقتصاد بین‏ الملل: تب سرمایه‌گذاری در صنعت داروهای لاغری بالا رفته است. پیش‌بینی می‌شود تا سال۲۰۳۰ میزان فروش سالانه داروهای کاهش وزن به ۸۰میلیارد دلار بالغ خواهد شد و دو شرکت اصلی در این زمینه ۹۰درصد بازار را در اختیار بگیرند. اشتهای سرمایه‌گذاران برای خرید سهام این دو شرکت در ماه‌های اخیر بسیار بالا بوده است.
  • فرصت رمزدارایی

    دنیای اقتصاد: ارزش بازار رمزدارایی‌ها در حالی به بیش از ۱.۶هزار میلیارد دلار رسیده که حدود ۵۸۰میلیون نفر در سطح جهان در بازار رمزارزها مشغول به معامله هستند. این موضوع موجب شده است که اهمیت این کلاس نوظهور از دارایی‌ها بیشتر نمایان شود؛ اما استفاده از فرصت این بازار نیازمند حمایت و سیاستگذاری صحیح است.
  • عیار صادرات در ابتدای زمستان

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: جزئیات تجارت خارجی ۱۰ماهه امسال نشان می‌دهد ترکیه، عراق و چین، واردات خود را از ایران کاهش داده‌اند و در ازای آن، صادرات به پاکستان، عمان و هند افزایش یافته است. همچنین کالاهای واسطه‌ای بیشترین سهم ارزشی از صادرات را به خود اختصاص داده‌اند.
  • ۵ پرسش از واردات خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: یک سال از پیش‌فروش خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه گذشته است. این در شرایطی است که با احتساب تحویل ۵هزار خودرو به متقاضیان، تنها ۱۵درصد از تعهدات وزارت صمت عملی شده است. بنابراین تحویل وارداتی‌ها با عقب‌ماندگی ۸۵درصدی روبه‌رو است.
  • محصول پوپولیسم خودرویی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: قیمت‌ها در بازار خودرو با وجود وعده و وعیدهای سیاستگذار در تنظیم بازار، حالا به شکل بی‌سابقه‌ای روند صعودی به خود گرفته است. بازار کنونی خودرو محصول سیاست‌های پرخطایی است که در یک سال گذشته برای آرامش بازار به‌کار گرفته شده است.
  • فایل سمی در بازار آنلاین مسکن

    دنیای اقتصاد: تابلوهای اینترنتی عرضه آپارتمان در بازار معاملات مسکن، «۱+۴» اشکال دارد که یکی از آنها، وجود «فایل سمی» در میان فایل‌های فروش است. این نوع از فایل‌ها با «قیمت سوخته»، آپارتمان‌هایی هستند که هفته‌ها از فروش قطعی آنها گذشته اما همچنان در بازار آنلاین در معرض دید است.
  • ناگفته‌های حراج ربع‌سکه

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: اولین حراج سکه‌های بانک ‌مرکزی روز یکشنبه ۱۳اسفندماه آغاز می‌شود. با وجود اینکه پیش‌بینی می‌شود استقبال از این طرح بالا باشد، اما ابهاماتی درباره حراج اول وجود دارد. «دنیای اقتصاد» در یک گزارش جزئیاتی از حراج نخست ارائه کرده است. عملکرد مثبت از اجرای این حراج می‌تواند باعث افزایش اعتماد برای حراج‌های آتی باشد.
  • خزش زمستانی قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: بررسی بازار خودرو طی ۲۵‌روز گذشته نشان می‌دهد که قیمت خودروهای داخلی به سقف یک ساله خود رسیده است. انتظار تورمی، اوج‌گیری نرخ ارز، عدم عرضه مناسب از سوی خودروساز و رشد تقاضای خودرو در ماه پایانی سال از جمله علل رشد قیمت‌ها در بازار عنوان می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر