در کنفرانس مونیخ مطرح شد
سرمایهگذاران آلمانی در راه بورس تهران
کنفرانس «آینده اقتصادی ایران پس از تحریمها» در حالی دو هفته پیش در مونیخ بهعنوان مرکز استان باواریا در آلمان برگزار شد که به نظر میرسد سرمایهگذاران آلمانی برای حضور فعالانه در بازار سرمایه ایران و فرصتهای سرمایهگذاری در اقتصاد ایران برنامهریزی کردهاند. این همایش با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از سرمایهگذاران، فعالان اقتصادی و تجار ایالت باواریا از سوی اتحادیه اقتصادی و صنعتی استان باواریا با هدف معرفی پتانسیلهای مثبت اقتصادی ایران بهویژه در دوره پساتحریم برگزار شد.
«چشمانداز مثبت همکاری اقتصادی ایران و آلمان پس از تحریم»، «بررسی وضعیت بازار سرمایه در ایران و مشخصات و مختصات این بازار» و «بررسی وضعیت صنایع موجود و بازار سرمایهگذاری در صنایع مختلف ایران» از جمله مباحث مطرح شده در این همایش بود.
رئیس اتحادیه اقتصادی و تجاری ایالت باواریا در این همایش از علاقهمندی صنایع این استان برای برقراری ارتباط تجاری و سرمایهگذاری و همکاریهای اقتصادی با ایران خبر داد. بورسارد (Borssardt) اظهار کرد: سابقه و تاریخچه همکاری ایران و باواریا که به چند دهه قبل و قبل از تحریمها برمیگردد دلیل خوبی است تا با رفع تحریمها این همکاری اقتصادی هر چه سریعتر مجددا برقرار شود. کنسول ایران در آلمان و رئیس افتخاری اتاق بازرگانی ایران- آلمان نیز در این کنفرانس با ترسیم چشمانداز مناسبی از ایران پس از تحریم، از برقراری مجدد همکاری اقتصادی فی مابین ابراز خرسندی کردند. بهزاد گلکار، مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا نیز در این کنفرانس با تشریح وضعیت اقتصاد کلان و بازار سرمایه ایران و زیرساختهای اقتصادی کشور اظهار کرد: بسترهای خوبی برای فعالیت در بازار سرمایه ایران و همکاری مجموعههای ایرانی و آلمانی وجود دارد.
در این کنفراس علاوهبر مجموعههای فعال بازار سرمایه آلمان، بانک سرمایهگذاری Cornelius Treuhand، بیمه، صندوق سرمایهگذاری DC Placemant Advisors و بانک BEV-Private Bank، همچنین نمایندگانی از صنایع خودرویی، خدمات مالی، بیمه، کشاورزی، هتلداری، حملونقل، انرژی، فناوری و اطلاعات و بانکداری حضور داشتند و دیدارهایی نیز با چند شرکت کارگزاری، بانک سرمایهگذاری Baader Bank و بیمه MunichRe انجام شد.
راهاندازی دفتر ایران - باواریا در تهران
رئیس اتحادیه اقتصادی و تجاری ایالت باواریا در این همایش ضمن ترسیم چشمانداز روشن از آینده فعالیت اقتصادی میان ایران و ایالت باواریا اظهار کرد: صنایع ایالت باواریا بهدلیل سابقه و تاریخچه همکاری اقتصادی صنایع این منطقه با ایران، علاقهمند به همکاری مجدد اقتصادی با ایران پس از رفع تحریمها است.
بورسارد (Borsardt) با اشاره به اینکه برگزاری این همایش گام اولیه برای برقراری مجدد ارتباط اقتصادی میان ایران و استان باواریا است، افزود: در این گام در نظر داشتیم تا با معرفی فرصتهای اقتصادی موجود در ایران پس از رفع تحریمها، زمینه آشنایی فعالان اقتصادی استان باواریا را با فرصتهای همکاری اقتصادی در ایران فراهم کنیم. وی ادامه داد: در مراحل بعدی در نظر داریم تا با ادامه مراودات اقتصادی در قالب سفر به ایران و برگزاری همایش در این کشور و همچنین راهاندازی دفتر ایران- باواریا در تهران، زمینه اجرایی شدن این اهداف را بیشتر و موثرتر فراهم کنیم.
سفر هیات 120 نفره فعالان اقتصادی باواریا به تهران
رئیس اتحادیه اقتصادی و تجاری ایالت باواریا از سفر خود به همراه وزیر اقتصاد ایالت باواریا و بیش از ۱۲۰ نفر از فعالان اقتصادی این استان به دعوت اتاق بازرگانی تهران در اول لغایت ۳ نوامبر (۱۰ تا ۱۲ آبانماه) به تهران خبر داد. بورسارد تصریح کرد: در این تاریخ دفتر ایران - باواریا نیز برای توسعه همکاریهای اقتصادی راهاندازی میشود.
وی همچنین در خصوص رابطه و سابقه اقتصادی خوب شرکتها و صنایع ایران با شرکتهای ایالت باواریا ابراز امیدواری کرد بهزودی این ارتباط مجددا برقرار و مستحکمتر خواهد شد. عبدالله نکونام قدیری، سرکنسول ایران در شهر مونیخ نیزدر این کنفرانس ضمن تشریح فضای مثبت سرمایهگذاری خارجی در ایران، چشمانداز همکاریهای اقتصادی بین دو کشور را بسیار مثبت ارزیابی کرد.
خانبداغی، رئیس افتخاری اتاق صنعت و بازرگانی تهران و آلمان نیز درباره سابقه و رشد صنعتی ایران و ارتباطات گذشته خود با صنایع آلمانی، در خصوص فضای مثبت سرمایهگذاری صنایع آلمان در ایران و نیز حضور برندهای اروپایی و آمریکایی در ایران صحبت کرد.
خانم دکتر کونراد (Conrad) رئیس گروه حقوق تجارت خارجی، کنوانسیون و سلاحهای شیمیایی وزارت فدرال اقتصاد و انرژی آلمان در برلین نیز در این کنفرانس در خصوص سند برجام سخنرانی کرد و ابعاد کنونی و اقدامات آتی را برای شفافیت صاحبان صنایع و تجار و سرمایهگذاران در این کنفرانس شرح داد. بهزاد گلکار، مدیرعامل هلدینگ مالی و سرمایهگذاری سینا نیز در این همایش در خصوص شاخصهای کلان اقتصادی و وضعیت دموگرافی کشور و مختصات و ابعاد بازار سرمایه ایران بهخصوص بازار بورس و فرابورس سخنرانی کرد. وی ضمن تشریح وضعیت اقتصاد کلان ایران به توضیح ابعاد و قدرت اقتصاد ایران بهصورت روند زمانی، شاخصهای کلان اقتصادی مثل GDP، GDP سرانه و شاخص Gini پرداخت. وی در ادامه بهصورت خالص به ابعاد و اندازه وضعیت تاریخی تا حال بازار سرمایه ایران و بورس اوراق بهادار اشاره کرد و نحوه حضور و بستههای تشویقی و ترکیبی سرمایهگذاری در ایران را در قالب قانون FIPPA توضیح داد.
گلکار با بیان اینکه اقتصاد ایران دارای زیربنای محکم و قوی صنعتی و اقتصادی است، افزود: کشور ایران در مقایسه با افغانستان، امارات، عراق یا حتی عربستان نیست، بلکه سابقه صنعت و سرمایهگذاری طولانی و بسترهای زیربنایی اقتصادی و صنعتی باسابقه تاریخی طی حداقل ۵۰ سال گذشته دارد. وی افزود: کاهش رشد اقتصادی کشورهای پیشرو، تقاضای نزولی، کاهش تقاضای کل و قیمت کالاهای اساسی همچون مس، فولاد و... در جهان شرایطی را به وجود آورده که سرمایهگذاری و مراودات اقتصادی و تجاری بدون هیچ تبلیغاتی با کشوری با پتانسیلهای ایران را توجیهپذیر میکند. گلکار با تاکید بر اینکه در زمان تحریم ها، کالاهای اساسی و واسطهای درایران حتی با برندهای اروپایی و آمریکایی موجود بود، افزود: تنها مساله هزینه مبادله (transaction costs) بالا بود که در زمان تحریمها افزایش پیدا کرد.
در ادامه کنفرانس آقای لوهمن (Lohman) محقق بخش تحقیقات آمریکایی بنیاد Wissenschaft و امور امنیت (SWP) از برلین با اشاره به وضعیت تحریمها از ابتدای انقلاب تا کنون، فضای اقتصادی و سرمایهگذاری در ایران را ترسیم کرد. او معتقد بود که تحریمهای ایران طی یک فرآیند زمانی رفع میشوند.
ایالت باواریا
ایالت باواریا (بایرن به آلمانی: Bayern)، بزرگترین و جنوبیترین ایالت در میان ایالات شانزدهگانه کشور آلمان است. پایتخت این استان شهر مونیخ است. این ایالت از جنوب همسایه اتریش و از شرق با جمهوری چک مرز مشترک دارد. سهم استان باواریا از تولید ناخالص داخلی آلمان ۱۷ درصد به قیمتهای ثابت و ۲۵ درصد به قیمتهای جاری است.
«باواریاییها» به فعالیت در چه بخشهایی علاقهمند بودند؟
تمایل به سرمایهگذاری در بازار سرمایه ایران و خرید سهام شرکتهای کارگزاری، بیمه و بانک
تمایل به تاسیس و راهاندازی مشترک صندوقهای سرمایهگذاری سهام و درآمد ثابت در داخل و خارج از ایران
تمایل به مشارکت درتشکیل صندوق تجهیز و تامین منابع مالی لیزینگ
سرمایهگذاری، فناوری، انرژی، صنعتی، کشاورزی، هتلداری، حملونقل، ساختوساز و...
تمایل به تامین مالی پروژههای زیربنایی و راهآهن و... در ایران
ارسال نظر