با رشد تولید و فروش در سال ۹۳
بارز ۲۱۰۰ریال سود بهازای هر سهم تقسیم کرد
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت لاستیک بارز تقسیم ۲۱۰ تومان سود به ازای هر سهم را تصویب کرد. در مجمع عمومی عادی سالانه «بارز» که با حضور اکثریت سهامداران شرکت برگزار شد، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید.
مهندس عباسی ابیانه، مدیرعامل شرکت لاستیک بارز در این جلسه گزارش مشروحی از عملکرد سال ۹۳ شرکت به سهامداران ارائه داد.
وی گفت: در سال ۹۳ همانند سالهای اخیر شاهد تغییرات مهمی در محیط بیرونی و درونی گروه بودیم که با پیشبینیهای به موقع و مدیریت عملکرد مناسب، شاهد رشدی قابل توجه در سودآوری گروه بودیم.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت لاستیک بارز تقسیم ۲۱۰ تومان سود به ازای هر سهم را تصویب کرد. در مجمع عمومی عادی سالانه «بارز» که با حضور اکثریت سهامداران شرکت برگزار شد، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید.
مهندس عباسی ابیانه، مدیرعامل شرکت لاستیک بارز در این جلسه گزارش مشروحی از عملکرد سال ۹۳ شرکت به سهامداران ارائه داد.
وی گفت: در سال ۹۳ همانند سالهای اخیر شاهد تغییرات مهمی در محیط بیرونی و درونی گروه بودیم که با پیشبینیهای به موقع و مدیریت عملکرد مناسب، شاهد رشدی قابل توجه در سودآوری گروه بودیم.
وی با اشاره به واردات بیرویه تایرهای چینی افزود: گروه صنعتی بارز با توجه به شرایط موجود تحلیلهای تطبیقی را در خصوص وضعیت صنعت تایر در ایران و مقایسه آن با سایر کشورهای دنیا انجام داد و با پیگیریهای مداوم در محافل مسوول توانست تعرفه واردات تایرهای سواری و باری را از ابتدای سال ۹۴ افزایش دهد.
وی همچنین با اشاره به افزایش تنوع خودرو در ایران اضافه کرد: شرکت بارز در نظر دارد با چابکسازی فرآیند توسعه محصولات جدید، تنوعی در تولید محصولات جدید ایجاد کند که تولید تایر خودروهای مگان، مزدا ۳ و کیاسراتو از آن جمله بود.
وی در ادامه همچنین با پرداختن به تغییرات در محیط درونی شرکت گفت: موفقیتهای بارز در تقویت بلوغ سازمانی و افزایش توانمندی فرآیندهای شرکت موجب شد گروه صنعتی بارز بعد از اخذ تندیس بلورین تعالی سازمانی به عنوان یکی از ۱۸ شرکتی که تاکنون چنین جایزهای در کشور دریافت کردهاند، در سال ۱۳۹۳ جایزه جهانی مدیریت دانش (۳MAKE) را نیز کسب کند، همچنین موفق به کسب تقدیرنامه مدیریت دانش شد.
چشمانداز
گروه صنعتی بارز قصد دارد تا در افق چشمانداز ۱۴۰۴ خود، ضمن حفظ جایگاه نخست در کشور، ۲۵درصد از تولیدات خود را صادر کند.
ارزشهای سازمانی
مشتریمحوری / نوآوری / کار تیمی / تصمیمسازی مبتنی بر مطالعه و تحلیل / رعایت نظم و آراستگی / احترام به محیطزیست
تهدیدها
* کاهش قدرت خرید مردم در اثر افزایش تورم یا حذف یارانهها
* افزایش قیمت بنزین یا گازوئیل و متعاقب آن کاهش تقاضای تایر جایگزین (کاهش پیمایش)
* تحریمهای بینالمللی
* عدم توانایی تامینکنندگان داخل در تولید مواد اولیه با کیفیت و استاندارد
* کاهش تعرفه واردات تایر
* واردات تایر از مجاری غیرقانونی (قاچاق تایر)
اهداف راهبردی گروه تا سال ۱۳۹۵
* رساندن تولید به ۱۰ میلیون حلقه تایر
* رساندن سهم بازار داخلی تایر تعویضی به ۳۰درصد
* کسب سهم بازار تایر تجهیزی تا ۳۵درصد
* دستیابی به صادرات ۱۰۰ میلیون دلار
* دریافت تندیس سیمین تعالی
ماموریت
ارزشآفرینی و نوآوری در حوزه ترابری جادهای، با به کارگیری فناوریهای روز دنیا در تولید و عرضه انواع تایر خودرو همراه با تاکید بر تامین نیازهای مشتریان داخلی و منطقهای گروه و سایر ذینفعان آن
فرصتها
* افزایش رشد و حجم بازار تایرهای جایگزینی رادیال سواری به دلیل تولیدات زیاد خودروهای سواری در سالیان اخیر
* افزایش حجم و رشد بازار تایرهای رادیال باری
* لزوم توسعه و نوسازی ناوگان تجاری و عمومی
* نرخ بالای رادیالگرایی تایرهای باری و اتوبوسی در خاورمیانه و کشور
* بازار نوظهور تایر رادیال وانتی و کامیونتی
* گرانی تایرهای خارجی به علت بالا رفتن قیمت ارز
* لغو تحریم خودروسازان ایران
راهبردهای اصلی گروه صنعتی بارز
* افزایش مقیاس تولید با احداث و توسعه
* گسترش شبکه توزیع و ایجاد تمایز نسبت به رقبا
* حفظ همکاری با خودروسازها
* توسعه صادرات به کشورهای هدف
* سرآمدی عملیاتی از طریق مهندسی مجدد فرآیندها
تولید
تولید ناخالص شرکت در سال مالی۹۳معادل
۳۷۰, ۷۸ تن بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ نشانگر ۴/ ۳درصد رشد وزنی و رشد ۷درصد تعداد تایر است. قابل توجه اینکه رشد تولید وزنی تایرهای رادیال باری گروه در سال مورد بحث ۸/ ۱۰درصد بوده است.
گروه در این سال توانست همگام با افزایش مقیاس تولید، تنوع محصولات خود را افزایش دهد، بهطوری که در سال ۱۳۹۳ شرکت توانست ۶ طرح جدید تایر سواری، ۲ طرح جدید تایر رادیال باری و یک طرح جدید تایر کشاورزی را به محصولات تولیدی خود اضافه کند.
برخی از اقدامات مهم انجام شده در حوزه تولید:
* ساخت و راهاندازی دستگاه رزین خردکن در بخش توزین مواد شیمیایی برای اختلاط بهتر و آسانتر رزینها
* نصب فلزیاب روی بچ آف بنبوری خط F جهت جلوگیری از ورود مواد اضافه فلزی احتمالی در آمیزهها
* اصلاح درایورهای اسکروی بنبوری لاین C
* راهاندازی سیستم ضخامت سنج کلندر چهار رول
* تغییر در سیستم برش سایدوال تایرهای وانتی رادیال از گیوتینی به «اسکایوری»
* نصب دستگاه اتوماتیک برش و اتصال لایه
* نصب ۸ پرس پخت تایر رادیال سواری
* نصب ۳ پرس پخت تایر رادیال باری
فروش
واردات ۱۵۰ هزار تن تایر در سال گذشته (با رشد ۵۰ درصد نسبت به سال ۹۲) در حالی که واردات تایرهای ارزانقیمت چینی نیز سهم عمدهای از آن را به خود اختصاص میداد، موجب رقابتی شدن بیش از پیش بازار تایر شد و در نتیجه فروش تایر با حفظ قیمتهای قبلی امری دشوار و در پارهای موارد غیرممکن شد. قرائن موجود و تحلیلهای تعدادی از صاحبنظران صنعت این دیدگاه را تایید میکند که این رقابت در سال آتی نیز همچنان ادامه داشته و مشکل فروش یکی از چالشهای مهم رهبران این صنعت خواهد بود.
با وجود این مشکلات، گروه صنعتی بارز توانست با فروش ۷۴,۷۰۱ تن معادل ۹,۲۷۲ میلیارد ریال در سال ۹۳ رشد وزنی ۴/ ۱درصد و مبلغی ۴درصد را به ترتیب تجربه کند.
مقایسه فروش شرکت در این سال با بودجه مصوب ۱۳۹۳ آن بیانگر تحقق ۹۹درصد مبلغی و ۹۹درصد وزنی آن میباشد.
با توجه به یکی از راهبردهای بارز که بر حفظ همکاری شرکت با خودروسازها تاکید دارد، گروه صنعتی بارز با فروش ۲.۷۶۶ میلیارد ریال به خودروسازان داخلی از رشد ۵۳درصدی نسبت به سال ۱۳۹۲ برخوردار است؛ بهطوری که سهم فروش به خودروسازان در سال ۱۳۹۳، ۳۰درصد از کل فروش را به خود اختصاص داده است.
قابل ذکر است که فروش سرانه شرکت همچنان در این سال نیز روند افزایشی را طی نموده و به ۴.۶۰۴ میلیون ریال نفر - سال رسیده است.
برنامههای سال ۱۳۹۴
شرکت علاوه بر پیگیری اجرای طرحهای توسعه خود نظیر پروژههای «لاستیک بارز کردستان»، «توسعه رادیال باری - اتوبوسی» و «میدان آزمون» پروژههایی را در جهت تحقق راهبردهای خود در فرآیندهای مختلف در سال ۱۳۹۴ اجرا خواهد کرد که اهم آن عبارتند از:
* توسعه صادرات
* ارتقای CP و CPK مواد اولیه، محصولات میانی و تایر
* طراحی و تولید ۱۵ محصول جدید
* استقرار فرآیند معرفی محصول جدید
* استقرار برچسب تایر
* مدیریت دانش
* بهینهسازی مصرف انرژی
* ادامه پروژه اخذ استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ در آزمایشگاهها
* ادامه پروژه اخذ استاندارد سیستم مدیریت داراییها ایزو ۱۵۰۰۱
* ادامه پروژه اخذ استاندارد و رسیدگی به شکایات مشتری ایزو ۱۰۰۰۲
طراحی و توسعه
افزایش رقابت و انگیزه بقا در سالهای اخیر بسیاری از سازمانها را بر آن داشته که فعالیتهای خود را بر تولیدات اساسی و توانمندیهای محوری خود متمرکز کنند که این امر نیز به نوبه خود سرمایهگذاری در تحقیقات و ایجاد نوآوریهای فناورانه را ایجاب کرده است. اصولا انجام تحقیقات در سازمانها با هدف حمایت از نوآوری صورت میگیرد و بر همین مبنا نیز فعالیتهای R&D سازمانها باید فرصتهای کسب و کار جدیدی خلق کرده یا کسب و کار فعلی سازمان را متحول کند.
پیچیدگی فعالیتهای تحقیقات مبتنی بر دانش، فناوری و نوآوری و نیز پویایی کسب و کار و بازارهای این عصر، سازمانها را مجبور ساخته است تا در حجم، مقیاس، موقعیت مکانی و جهتگیری فعالیتهایشان تجدیدنظرهای اساسی کنند. بارز متاثر از همین دیدگاه در سال ۱۳۹۳ اقدامات متعددی در زمینههای تحقیقات، طراحی و تولید و پایش محصولات جدید به مرحله اجرا گذاشت که اهم آنها در ادامه بیان شده است:
* تعریف پروژههای متعدد در راستای ارتقای فناوری بارز و بالا بردن توان رقابت در بازار صادرات از جمله پروژههای ارتقای برچسب تایر و...
* توسعه توان ابزاری و دانشی واحد طراحی محصول گروه
* پشتیبانی فرآیند تولید از نظر تشخیص فنی عیوب و کشف راهکار و رفع عیب با تغییر در شرایط فرآیند
* بهرهبرداری از میدان آزمون تایر به منظور افزایش توان آزمون عملکردی تایرهای طراحی شده در راستای بهبود عملکرد تایرهای جدید و ارتقای عملکرد تایرهای موجود و ارائه خدمات به خودروسازان
* تعریف پروژههای مشترک دانشگاه و همکاری با مشاوران با هدف بالا بردن توان فنی و علمی طراحان
در ادامه شرحی از اقدامات و نوآوریهای محصولی گروه طی سال ۱۳۹۳ ارائه میشود:
الف) طراحی و ساخت محصولات جدید
محصولات جدید طراحی شده در سال مورد بحث عبارتند از:
* پروژه طراحی و ساخت ۲ تایر رادیال سواری گل برفی
* پروژه طراحی و ساخت ۴ تایر رادیال سواری
* پروژه طراحی و ساخت ۲ تایر رادیال باری
* پروژه طراحی و ساخت یک تایر کشاورزی
* پروژه طراحی و ساخت بلادر
* طراحی و ساخت تیوب
برچسب تایر و اخذ استانداردهای بینالمللی
امروزه شرکتهای بزرگ و صاحبان فناوری در کشورهای توسعهیافته جهان، معمولا قواعد رقابت در یک صنعت را خود تعیین میکنند و با ایجاد سطح بالایی از الزامات استانداردهای محصول، رسانهای کردن اهمیت ارتقای سطح کیفی محصولات و مذاکره با دولتها، دیوارهای بلندی در مقابل تازه واردین به عرصه صنایع برپا میکنند، بهطوری که بهرغم تعرفههای پایین، ورود به بازارهای تحت سلطه آنها با دشواریهای متعدد همراه شود.
گروه صنعتی بارز در ادامه جمعآوری اطلاعات پایهای در کشورهای منطقه که از سال ۱۳۹۲ آغاز شده بود و اخذ استاندارد رایج در کشورهای اروپایی و شمال آسیا یعنی «EMark» در سالهای گذشته اینک به دنبال اخذ تاییدیههای منطقه کشورهای حاشیه خلیجفارس موسوم به «GSO» بوده و همچنین ارتقای بازده سوختی تایرهای رادیال سواری خود را در برنامه کاری قرار داده (ارتقا به رده E) تا همراه با اخذ تاییدیهها و استانداردهای بینالمللی به تقویت موقعیت برند محصولات خود در بازار به ویژه نزد مشتریان خودروساز (OE) بپردازد.
صنعت تایر
تایرسازان داخلی با توجه به مشکلات ناشی از تحریم در تامین مواد اولیه در سال ۱۳۹۳ تقریبا تولیدی مشابه سال ۱۳۹۲ را رقم زدند که در این میان گروه صنعتی بارز با تولید ۳۷۰, ۷۸ تن رشد وزنی، تولیدی معادل ۳درصد را برای خود ثبت کرد و با سهم تولید ۶/ ۳۵ درصدی برای سیزدهمین سال پیاپی بیشترین سهم تولید داخلی را به خود اختصاص داد.
گروه صنعتی بارز با افزایش تولید خود توانست سهم تولیدش را در کشور از ۸/ ۳۴درصد در سال ۱۳۹۲ به ۶/ ۳۵درصد در سال ۱۳۹۳ افزایش دهد.
ارسال نظر