با تصویب ۵۰۰ تومان سود خالص به ازای هر سهم
کالسیمین ۱۰۰ میلیارد تومان سود به سهامداران پرداخت میکند
صاحبان سهام راجع به عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۸۵
صاحبان سهام راجع به عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۸۵
موضوع فعالیت شرکت
شرکت کالسیمین (سهامی عام) در تاریخ ۴/۹/۱۳۴۳ تحت شماره ۹۵۷۳ در اداره ثبت شرکتهای تهران به صورت شرکت سهامی خاص و با سرمایه ۵۰میلیون ریال به ثبت رسید و در تاریخ ۳۰/۶/۱۳۷۰ مرکز اصلی شرکت از تهران به زنجان تغییر و تحت شماره ۱۷۶۲ در اداره ثبت شرکتهای زنجان به ثبت رسید.
نوع شخصیت حقوقی شرکت طبق مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ 16/1/1376 از سهامی خاص به سهامی عام تغییر یافته است و در تاریخ 10/9/1376 شورای بورس و هیات محترم پذیرش اوراق بهادار، شرکت را در بورس پذیرفته و نهایتا در تاریخ 15/11/1376 اولین معامله سهام شرکت در تابلو بورس اوراق بهادار انجام گرفت.
اهم فعالیتهای شرکت بر طبق اساسنامه عبارت است از اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری از معادن، تغلیظ و ذوب مواد معدنی، ایجاد کارخانههای تبدیلی مواد معدنی و انجام کلیه عملیات بازرگانی در ارتباط با موضوع فعالیت شرکت همچنین دیدگاه کلی بر آن است که علاوه بر تامین سود برای سهامداران همواره در جهت خودکفایی کشور و ایجاد درآمد ارزی کوشا باشیم.
سرمایه و ترکیب صاحبان سهام شرکت
سرمایه اولیه شرکت در سال ۱۳۴۳ معادل ۵۰میلیون ریال بوده که طی ۱۷ مرحله افزایش یا کاهش، نهایتا براساس مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده مورخ ۲۵/۵/۱۳۸۵ مبنی بر موافقت با ۱۰۰درصد افزایش سرمایه به ۱۹۵میلیارد ریال منقسم به ۱۹۵میلیون سهم یکهزار ریالی افزایش یافت.
ملاحظات:
۱) به رغم کاهش تقریبی سهمیه خاک معدنی و تاخیر در ارسال سهمیه، ناشی از مشکلات به وجود آمده در معدن انگوران که ادامه فعالیت تولیدی کارخانههای صنعتی سرب و روی را مورد تردید قرار داده بود، شرکت با استفاده بیشتر از موجودی اول دوره، تغییر در ترکیب مصرف خاک پرعیار و کم عیار، استفاده از کل خوراک تولید، کاهش عمده ضایعات، انجام عملیات سنگ جوری و خردایش سنگهای اورسایز باقیمانده از سالهای قبل، با تلاش شبانهروزی پرسنل موفق به تولید کنسانتره روی خام به میزان ۵۵هزار تن بیشتر از سال ۱۳۸۴ شد و در نتیجه تامین صد در صد خوراک مورد نیاز کارخانه ذوب و روی قشم و بندرعباس فراهم گردید.
2) علت کاهش تولید روی پخته شرکت در سال 1385 به سبب عدم تمایل تولیدکنندگان شمش روی به خرید کنسانتره پخته و استفاده از کنسانتره خام و یا استفاده مستقیم از خاک معدنی جهت تولید شمش روی بوده است.
۳) به رغم اصلاحات انجام یافته در آب صنعتی خط تولید فلوتاسیون، بهینهسازی مصرف مواد افزودنی، به کارگیری سلولهای جدید در خط فلوتاسیون، آمادهسازی دو خط فلوتاسیون سرب جهت کارکرد همزمان در برخی از ماهها و دیگر تمهیدات به کار گرفته شده که خود موجب عمل سربگیری به نحو مطلوب را فراهم و باعث پالایش خروجی کارخانجات به هنگام استفاده از کنسانتره روی با سرب کمتر و نیز تحصیل کیک مناسب جهت تولید محصولات جانبی از جمله سولفات روی تولیدی (شرکت تولیدی سرب و روی البرز) میگردد، متاسفانه به علت کاهش درصد سرب در خاک ارسالی از معدن انگوران، تولید کنسانتره سرب که از بازار خارجی مناسبی برخوردار است با کاهش مواجه شده است.
کارخانه تولید شمش روی دندی
مالکیت و اداره این کارخانه با ظرفیت ۷هزار تن در مورخ ۱/۶/۱۳۷۸ به شرکت کالسیمین منتقل شد و در سال ۱۳۸۰ طرح افزایش ظرفیت کارخانه از
7هزار تن به 14هزار تن در دستور کار قرار گرفت که بخش اعظم طرح توسعه در سال 1381 به اتمام رسید و در ششماه دوم سال 1383 پس از بهسازی خط و گذر از تولید آزمایشی، تولید کارخانه به 13298تن رسید و در اواخر سال 1383 بازسازی اساسی سالن الکترولیز که در اثر گذشت زمان و نشت اسید در فوندانسیون در معرض تخریب قرار داشت به همراه طرح افزایش ظرفیت راندمان تولیدکارخانه از 14هزار تن به 5/18هزار تن در برنامه کار شرکت قرار گرفت که خوشبختانه اجرای هر دو مورد در اواخر سه ماه سوم سال 84 با موفقیت به پایان رسید. همچنین طرح افزایش ظرفیت این کارخانه از 5/18هزار تن
به ۵/۲۳هزار تن در اسفند ۸۵ به انجام رسید. میزان تولید محصولات این کارخانه در جدول شماره (۲) منعکس شده است.
لازم به ذکر است که بهرغم توقف فعالیت کارخانه در پارهای از زمان به سبب بازسازی اساسی کارخانه همزمان با اجرای طرحهای افزایش ظرفیت تولید، میزان تولید سال 1385 به همت مدیران و پرسنل از افزایشی برابر 3/4هزار تن برخوردار بوده و انشاا... در سال 1386 شاهد عملکرد کارخانه در حد افزایش تولید برابر 25هزار تن خواهیم بود.
کارخانه تولید شمش روی زنجان
کارخانه تولید روی زنجان به عنوان اولین واحد تولیدکننده فلز روی کشور، فعالیت خود را در قالب پایلوت شرکت فرآوری مواد معدنی ایران در تاریخ31/ 1/ 1372 آغاز و به تدریج به کارخانهای با ظرفیت اسمی 4200تن در سال بدل شد و در سال 1377 به مالکیت شرکت کالسیمین درآمد، با تغییر مالکیت و کسب تجربه بیشتر و تغییر افزودنیها جهت تولید و برخی برنامهریزیهای انجام شده تولید واقعی کارخانه در سال 1383 به سقف 4970تن ورق رسید. در اواخر سال 1383 طرح بازسازی اساسی به همراه افزایش ظرفیت کارخانه به میزان 7500تن در سال در برنامه کار شرکت قرار گرفت که در پایان ششماه اول سال 85 انجام توامان بازسازی و افزایش ظرفیت کارخانه به سعی و کوشش مدیران و پرسنل کارخانه به پایان رسید و در سال 1385 تولید کارخانه در حد ظرفیت امکانپذیر شد. مقادیر تولید این کارخانه در سال 85 به شرح جدول شماره (3) است.
وضعیت تولید و فروش محصولات در مقایسه با سال قبل
وضعیت تولید و فروش محصولات کارخانجات کالسیمین به شرح جدول شماره (4) است.
مبلغ ریالی فروش انواع محصولات شرکت در سال ۱۳۸۵ برابر ۱۳۱۱۱۷۶میلیون ریال است که
792890 میلیون ریال مربوط به فروش در بازار داخلی و مبلغ 518286میلیون ریال
مربوط به فروش محصولات در بازار خارجی بوده است.
شرکت مجتمع ذوب و احیای روی قشم (سهامی خاص)
شرکت مجتمع ذوب و احیای روی قشم در تاریخ ۲۶/۱۲/۱۳۷۶ با هدف احداث یک کارخانه تولید ورق روی و شمش با ظرفیت سالانه ۵۰۰۰ تن ورق در ناحیه صنعتی منطقه آزاد قشم ایجاد شد و در تاریخ ۲۳/۱۲/۱۳۷۷ به مالکیت شرکت کالسیمین درآمد و اولین محصول ورق تولیدی خود را در تاریخ ۵/۱۰/۱۳۷۸ استحصال و دوره بهرهبرداری آزمایشی آن آغاز شد و از زمان شروع تولید به ظرفیت رساندن کارخانه و رفع عیوب و نواقص آن مورد پیگیری قرار گرفت و متعاقبا پس از حصول به اهداف مورد نظر طی دو مرحله افزایش سرمایه ظرفیت تولیدی کارخانه نخست به ۱۰هزار تن و سپس به ۲۰هزار تن در سال افزایش یافت.
(جدول شماره 7)
شرکت تولید روی بندرعباس (سهامی خاص)
شرکت تولید روی بندرعباس
(سهامی خاص) با موضوع استخراج و استحصال از معادن کشور به منظور تهیه مواد معدنی فلزات غیر آهنی، واردات و صادرات به موجب پروانه بهرهبرداری ۱۳۶۰۶/۴۰۰ مورخ ۱/۱۲/۱۳۷۸ تاسیس و بهرهبرداری از کارخانه با ظرفیت ۱۲هزار تن شمش روی آغاز شد و همان طور که در گزارش دورههای قبل به اطلاع رسید شرکت کالسیمین از طریق شرکت مجتمع ذوب و احیای روی قشم مالکیت ۱۰۰درصد سهام شرکت مذکور را دارا میباشد.
سرمایه شرکت در تاریخ ترازنامه
(۲۹/ ۱۲/ ۱۳۸۵) به مبلغ ۱۵۰۰۰میلیون ریال گزارش شده است. (جدول شماره ۸)
شرکت تولیدی سرب و روی البرز
شرکت تولیدی سرب و روی البرز در تاریخ ۲۳/۸/۱۳۸۳ توسط شرکت کالسیمین با ۵۰درصد سهام و پرسنل شرکت کالسیمین با ۵۰درصد سهام به ثبت رسید و عملا کار اجرایی خود را آغاز نمود.
در تاریخ 2/10/1385 به میزان 10درصد از سهام شرکت کالسیمین به شرکت سرمایهگذاری احیای روی زنجان فروخته شد.
شرکت هدف خود را در استفاده از ضایعات کارخانجات روی قرار داد، ضایعات (کیک باطله) که یکی از معضلهای زیست محیطی شده بود با اجرای این طرح تبدیل به یک فرصت میشد، با این قصد شرکت نسبت به ارائه طرح و درخواست جواز تاسیس کارخانه سولفات روی و اکسید کبالت اقدام نمود که در تاریخ ۳۰/۸/۱۳۸۳ جواز تاسیس از سازمان صنایع و معادن استان زنجان اخذ شد.
از آذر 1384 با تکمیل شدن ساختمانها و نصب دستگاهها شرکت اقدام به شروع جذب پرسنل جهت آموزش و راهاندازی نمود و از بهمن ماه 1384 تعداد 42 نفر پرسنل برای این هدف جذب شد.
با پیگیری، نظارت، هماهنگی و همکاری تنگاتنگ شرکت و فروشنده خوشبختانه در فروردین سال ۱۳۸۵ کارخانه موفق به تولید محصول خود شد و عملا فروش محصول از تاریخ ۲۱/۱/۱۳۸۵ آغاز شد.
مبلغ فروش سولفات روی در سال 1385 به میزان 11295276400 ریال میباشد.
اهم فعالیتهای شرکت در سال ۱۳۸۵
1 - اتمام عملیات اجرایی طرح افزایش ظرفیت کارخانه روی دندی از 18هزار تن به 5/23هزار تن در سال و متعاقبا افزایش ظرفیت الکترولیز کارخانه تا سقف 30هزار تن که با کمک مشاوران و مدیران ارشد شرکت طراحی شد که انجام آن با استفاده از پیمانکارهای مجرب در عملیات ساختمانی، نصب، ساخت تجهیزات مکانیک و برق و ساخت سلولهای پلیمری بتونی پایان پذیرفته و مورد بهرهبرداری قرار گرفت. پروانه بهره برداری این طرح تا سقف 21هزار تن اخذ گردیده، ضمن آن که با سعی و کوشش شرکت در زمینه رعایت مسائل زیست محیطی از لیست کارخانههای آلاینده خارج شده است.
۲ - اقدام در زمینه طرح افزایش ظرفیت فیلتراسیون از طریق ایجاد خط دوم، این طرح در فیلتراسیون موجود در مجتمع تغلیظ انگوران و از طریق اضافه نمودن ۲دستگاه فیلترپرس و یک دستگاه نواری به همراه تجهیزات جانبی انجام و باعث بازیابی ۷۰درصد سرریز تیکنر روی شده و از هدر رفتن روی جلوگیری می نماید.
3 - اجرایی نمودن طرح تحقیق تولید نیکل از پسماندهای کارخانههای ذوب روی که دو محصول دیگر به نامهای کیک کادمیوم و سولفات روی از تولیدات جانبی آن می باشد از اهم فعالیت شرکت است. اقدام در این زمینه از 30آذر ماه 1383 در آزمایشگاه مجتمع تغلیظ سرب و روی انگوران توسط محقق آن شروع و اجرای آن با تولید 300گرم الی یک کیلو گرم ورق نیکل در فروردین 1384 با موفقیت به انجام رسید و پس از کارهای بهینهسازی و غیره با وصول ماده اولیه آن از خارج که زمان زیادی را جهت کسب مجوز و ورود
در پی داشته، در بهار سال ۱۳۸۶،اولین ورق آزمایشی نیکل در مقیاس پایلوت تولید گردید. طبق برآورد اولیه تولید صنعتی نیکل و کادمیوم و سولفات روی (از کیک نیکل و کادمیوم) سالانه ۱۵۰تن نیکل و ۴۸۰۰تن سولفات روی و ۴۵۰تن کادمیوم می باشد.
4 - افزایش ظرفیت فلوتاسیون در حال حاضر با تغییراتی که در آرایش و چیدمان ماشین آلات مستقر در سالن فلوتاسیون داده شده و همچنین نصب یک دستگاه آسیای میلهای جدید و سیستم شارژ خاک از طریق نوار جانبی امکان دو خط کار کردن کارخانه شامل (یک خط پرعیار و یک خط کم عیار ویا دو خط پرعیار همزمان مهیا شده است. طرحی در حال مطالعه است که بتوانیم با نصب یک دستگاه آسیاب گلولهای جدید امکان سه خطه کردن کارخانه را مهیا کنیم.)
۵ - تعمیرات اساسی و بازسازی کامل فیلتر b واحد فیلتراسیون کارخانه مجتمع تغلیظ انگوران.
6 - در راستای طرحهای توسعه و انجام تحقیقات جهت بازیافت عناصر همراه کیکهای الکترولیز، پایلوت استحصال روی از این کیکها نصب و راه اندازی گردید و هم اکنون شرکت در حال اجرایی کردن مساله است. استفاده از روی کیکها به عنوان یکی از منابع شرکت در سالهای آتی محسوب میگردد.
۷ - تبدیل و اصلاح واحد پایلوت سرب و روی به منظور تولید موفقیت آمیز کنسانتره بازیافتی و سولفات سرب.
8 - رفع معضلات استحصال سولفات سرب از باطله لیچ کارخانجات ذوب روی و تولید موفقیت آمیز این محصول در اشل پایلوت.
۹ - اقدام در زمینه بازسازی کارخانه روی زنجان (شامل بازسازی سالن الکترولیز، تعویض سلولهای فرسوده، نصب لاندرهای جدید، ترمیم کفپلتفرمها، بازسازی کف سالنها و...)
10 - اقدام در مورد ساخت استخر پساب در کارخانه روی زنجان.
۱۱ - افزایش سلولها در کارخانه روی زنجان.
12 - افزایش طرح تکمیل تاسیسات کیکشویی.
۱۳ - احداث محل دپوی کیکها به منظور کاهش آلودگیها در کارخانجات ذوب روی.
14 - اجرای طرح تصفیه پسابهای صنعتی کارخانه روی دندی با همکاری موسسه باران.
۱۵ -اقدام در زمینه اخذ پروانه بهرهبرداری کارخانههای ذوب شرکت متعاقب اتمام عملیات مربوط به افزایش ظرفیت که در مقطع کنونی پروانه بهرهبرداری کارخانه روی دندی با ظرفیت ۲۱هزار تن در سال اخذ شده، ضمن آنکه کارخانه مذکور با سعی وکوشش شرکت در زمینه رعایت مسائل زیستمحیطی از لیست کارخانههای آلاینده خارج شده است.
16 -ثبت علامت تجاری شرکت کالسیمین در سیستم ثبت علائم بینالمللی مادرید(شامل کشورهای چین، اتحادیه اروپا، انگلیس، ژاپن و کره).
۱۷ - اخذ سند مالکیت زمین کارخانه روی زنجان به نام شرکت کالسیمین که از زمان خرید کارخانه تاکنون بهرغم پیگیریهای متعدد به سبب مشکلات مالی مالک در جهت پرداخت بدهی به سازمان تامین اجتماعی و تسویهحسابهای مالیاتی لاوصول مانده بود.
18 - تصمیم به اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارخانههای مجتمع تغلیظ انگوران و ذوب روی دندی، مورد درخواست کارگران و مورد پیگیری وزارت کار و امور اجتماعی از سالهای قبل که در اوایل سالجاری طرح ارائه شده مورد تصویب وزارتخانه مذکور قرار گرفت.
۱۹ - اتخاذ روشهای مالی و بازرگانی مناسب و ایجاد فرصتهای لازم جهت تسویه به موقع دیون بانکی و سایر تعهدات شرکت به منظور پرهیز از هرگونه پرداخت اضافی در ارتباط با جرایم و بهره دیرکرد و همچنین اخذ تسهیلات از بانکها و موسسات مالی و افزایش سقف اعتباری شرکت.
20 - سرمایهگذاری در شرکتهای فعال صنعت سرب و روی از طریق خرید سهام و تعهد خرید و ایجاد شرکتهای جدید با مشارکت پرسنل در جهت متنوعسازی به منظور تولید محصولات جدید و جذب مشتریان جدید و نظارت دقیق بر عملکرد آنها از نظر اثرگذاری بر E.P.S و نقدینگی شرکت.
۲۱ - توسعه و تجهیز شهرک کارگری کالسیمین واقع در دندی و ایجاد امکانات رفاهی، آموزشی و... در جهت جذب و نگهداری کارگران محلی و ایجاد امکانات ورزشی در مجتمع تغلیظ دندی و مساعدت و کمک به مراکز ورزشی و فرهنگی منطقه در جهت غنیسازی اوقات فراغت پرسنل و جوانان و پرورش روحی و جسمی آنان.
22 - اجرای بیش از 20هکتار فضای سبز مازاد بر 35هکتار فضای سال 1384.
۲۳ - ایجاد حداکثر مسائل رفاهی برای کارکنان (برخورداری از بیمههای عمر و حوادث گروهی، بیمه درمان، مساعدتهای نقدی و غیرنقدی به مناسبت اعیاد و جشنهای ملی و مراسم مذهبی و پرداخت پاداش براساس فعالیتها و نقش هر یک در پیشبرد اهداف شرکت، شناخت استعدادها و پرورش آنان، حفظ و نگهداری تجربهها و ایجاد رضایتمندی پرسنل به عنوان اولین رکن لازمه تداوم فعالیت شرکت، به نحوی که در این راستا شرکت موفق به اخذ لوح سپاس از سازمان تامین اجتماعی استان زنجان به عنوان واحد نمونه و دوستدار کارگر شده است.) ۲۴ - برقراری دورههای آموزشی در محل کارخانهها و یا از طریق معرفی پرسنل واجد شرایط به موسسات آموزشی و اعزام برخی از مدیران و کارشناسان کارخانجات به خارج از کشور جهت بازدید از کارخانه سازنده لوازم و قطعات و ماشینآلات مورد سفارش شرکت و طی مراحل آموزشی به منظور ارتقای دانش عمومی و توسعه ذهنی که لازمه پیشرفت درونی در جهت استفاده از تکنولوژی خریداری شده میباشد. ۲۵ - اجرای پروژه RCR با استفاده از متخصصان و مشاوران داخلی و خارجی با همکاری پرسنل شرکت و شرکتهای تابعه در جهت افزایش راندمان تولید و جلوگیری از اتلاف روی محتوی در ماده
معدنی، افزایش ظرفیت تولید در خطوط فعلی کارخانجات با بهینهسازی آنان، کاهش قیمت تمام شده با انجام اصلاحات لازم در فرآیند تولید. وضعیت مالی و نقدینگی در سال مورد گزارش بهبود وضعیت بازارهای داخلی و سعی در خارجی متاثر از تداوم افزایش نرخ جهانی فلزات روی و سرب از یکسو، سعی و تلاش پرسنل در جهت بهبود راندمان، افزایش تولید، در حدود سقف ظرفیت عملی کارخانجات به همراه کوشش در انجام فعالیتهای مربوط به طرحهای توسعه و سایر اقدامات به عمل آمده که در این گزارش به استحضار رسانیده شد از سوی دیگر موجب گردید تا فروش محصولات با اثرات مثبت مضاعف همراه و شرکت از نقدینگی مناسب برخوردار گردد. درآمد حاصل از فعالیت شرکت کالسیمین و تجریه و تحلیل صورتحساب سود و زیان تقسیم سود درآمد: درآمد شرکت طی سال مالی ۱۳۸۵ بالغ بر ۱۷۶۶۳۲۹میلیون ریال بوده که حاصل فعالیتهای مشروحه جدول شماره ۹ است: وقایع مهم سال ۱۳۸۵ *افزایش بی سابقه قیمت خاک معدنی از آغاز سال ۱۳۸۵ تقریبا حدود ۵ تا ۷ برابر قیمت خاک سال قبل. *نامناسب بودن شرایط فروش. *عدم دسترسی به سهمیه خاک دریافتی با عیار مناسب و متناسب با ظرفیت کارخانجات شرکت و شرکتهای تابعه به سبب ریزش بخشی
از دیواره معدن انگوران. *رشد فروش محصولات شرکت در بازارهای داخلی و خارجی. *کوشش در حفظ موقعیت نسبی سهام شرکت در بازار بورس به رغم بحرانهای به وجود آمده. *افزایش مصرف خاک کم عیار در کارخانجات به سبب کاهش سهمیه خاک پرعیار. *افزایش ظرفیت کارخانه روی دندی از ۱۸هزار تن به ۵/۲۳هزار تن در سال و متعاقبا افزایش ظرفیت الکترولیز کارخانه تا سقف ۳۰۰۰۰تن در سال و افزایش ظرفیت تولید کارخانه ذوب روی زنجان از ۵/۴هزار تن به ۷هزار تن در سال. *بازسازی اساسی کارخانههای مجتمع تغلیظ انگوران و ذوب روی دندی از طریق ایجاد تغییرات لازم و بهینهسازی خطوط تولید در جهت استفاده از فناوریهای جدید. *انتخاب شرکت به عنوان برنده جایزه بینالمللی برای کیفیت، جایزه عصر جدید از سوی موسسه Trade Leaders Club. *انتخاب شرکت به عنوان صادرکننده نمونه استان زنجان، اخذ لوح سپاس از سازمان تامین اجتماعی استان زنجان به عنوان واحد نمونه و دوستدار کارگر. *اخذ استاندارد جهانی IMS (سیستم یکپارچه مدیریت) در سال ۱۳۸۵ پس از طی مراحل ممیزی نهایی در سال ۱۳۸۴. *انعقاد قرارداد خرید ۳۰۰هزار تن خاک مخلوط کمعیار ۱۵درصد (انگوران) ۳. *خرید ۲۵درصد سهام شرکت ملی سرب و
روی ایران. *حذف کنسانتره پخته از سیکل تولید، به سبب استفاده کارخانجات ذوب روی کشور از خاک معدنی به طور مستقیم یا کنسانتره خام بر حسب مورد. *شناور کردن ارزش اظهارنامهای کنسانتره سرب به تناسب نرخهای LME. *تلاش در حذف عوارض خروجی از صادرات شمش روی که معادل ۳۰درصد ارزش اظهارنامهای تعیین شده بود.
ارسال نظر