408 ریال سود برای هر سهم بیمه سامان
عکس: خشایار حسامی
پرتفوی بیمه سامان درسال گذشته ۷۰ درصد رشد کرد
گروه بنگاه‌ها- بیش از 89 درصد صاحبان سهام بیمه سامان ساعت 15 روز یازدهم تیرماه امسال درسالن اجتماعات هتل سیمرغ تهران گرد هم آمدند تا درخصوص صورت‌های مالی سال 90، تعیین حسابرس قانونی، روزنامه رسمی‌و تقسیم سود تصمیم‌گیری کنند.

آنان پس از برگزاری مجمع عمومی‌عادی سالانه درساعت ۱۷ مجمع عمومی‌فوق‌العاده را نیزتشکیل داده و اصلاح اساسنامه شرکت مطابق با خواسته سازمان بورس اوراق بهادارو بیمه مرکزی جمهوری اسلامی‌ایران را تصویب کردند.مجمع عمومی‌عادی سالانه بیمه سامان به ریاست آقای محمد ضرابیه برگزارشد و آقای فرهاد زمانی نماینده شرکت سرمایه‌گذاری مس سرچشمه و آقای خسروفخیم ‌هاشمی، ‌نماینده شرکت شیشه همدان به عنوان ناظر و آقای محمدعلی معظمی‌به عنوان منشی جلسه ایشان را دربرگزاری جلسه یاری دادند.
گزارش هیات مدیره به مجمع توسط آقای جواد گوهرزاد، مدیر نهاد نظارت و حسابرسی داخلی بانک سامان قرائت شد و آقای علی ضیایی مدیرعامل بیمه سامان به سوالات سهامداران حاضردرجلسه پاسخ داد.
مجمع عمومی ‌بیمه سامان در خصوص ۱۰۶میلیارد و ۷۰۹ میلیون و ۹۸۴ هزار و ۶۸۳ ریال سود قابل تخصیص سال مالی ۹۰ تصویب کرد: مبلغ ۵ میلیارد و ۷۲۴ میلیون و ۲۰۳ هزار و ۹۴۵ ریال به حساب اندوخته قانونی منظورشود و مبلغ ۱۱ میلیارد و ۴۴۸ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۸۸۹ ریال به حساب اندوخته سرمایه ای انتقال یابد.
همچنین طبق مصوبه مجمع عمومی‌عادی سالانه بیمه سامان، مبلغ 84 میلیارد ریال سود به سهامداران تخصیص یافت.
با تصویب مجمع عمومی‌صاحبان سهام بیمه سامان، موسسه حسابرسی بهرادمشار به عنوان حسابرس و بازرس قانونی اصلی و موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت آزموده کاران به سمت حسابرس و بازرس قانونی علی‌البدل برای مدت یک سال مالی دیگرتعیین شدند.
طبق مصوبه همین مجمع روزنامه‌های کثیرالانتشار اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه‌های رسمی ‌شرکت انتخاب شدند.
مجمع عمومی‌فوق‌العاده سالانه بیمه سامان نیز ساعت ۱۷ همان روز (یازدهم تیرماه ۹۱) با همان ترکیب هیات رییسه برگزارشد.
تصویب اساسنامه جدید شرکت مطابق با اساسنامه نمونه سازمان بورس و اوراق بهادارو بیمه مرکزی در 56 ماده و 25 تبصره تصویب و جایگزین اساسنامه قبلی شد.
همچنین مجمع عمومی ‌عادی و فوق‌العاده بیمه سامان به آقای علی ضیایی مدیرعامل این شرکت اختیارتام داد تا با مراجعه به اداره ثبت شرکت‌ها و امضای دفاترمربوط نسبت به ثبت آگهی مفاد این صورتجلسه اقدام نماید.
عملکرد بیمه سامان درسال مالی 90
بیمه سامان درسال مالی ۹۰ با تولید یک هزارو۳۸۱میلیارد ریال حق بیمه سهم خود را ازبازاربیمه کشوربه ۵/۱درصد افزایش داد. این درحالی است که پرتفوی بیمه سامان درسال ۹۰ نسبت به سال مالی ۸۹ ازرشد ۷۰درصدی برخورداراست.
درعین حال پرتفوی کل بازاربیمه کشور در سال 90 با 47درصد رشد معادل 87 هزار میلیارد ریال گزارش شده است.
درآمد حق بیمه شرکت بیمه سامان درپایان سال ۹۰ با بیش از ۷۲ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۶۹,۰۷۶ میلیون ریال افزایش یافته است.
مجموع ذخایرفنی بیمه سامان نیز با بیش از 76 درصد رشد به 577,396 میلیون ریال رسیده است.
دارایی‌های بیمه سامان نیزدرپایان دوره مذکور با بیش از ۴۰درصد رشد به ۱,۵۷۲,۵۲۳میلیون ریال رسیده است.
ترکیب پرتفوی:
به دنبال تغییررویکرد مدیریت شرکت بیمه سامان به توسعه بیمه‌های زندگی و برنامه ریزی برای دارابودن ترکیب همگون پرتفوی، سهم رشته زندگی ازکل پرتفوی بیمه سامان به ۲۰ درصد رسید؛ که پرتفوی این رشته نسبت به سال مالی۸۹ ازرشد ۴۳ درصدی برخوردار است.
این درحالی است که سهم رشته‌های سوددهی مانند بیمه‌های آتش سوزی و باربری نیزدرپرتفوی بیمه سامان ازرشد صعودی برخورداراست به طوری که تولید حق بیمه آتش سوزی و باربری درسال مالی 90 نسبت به سال 89 به ترتیب ازرشد 56 و 117درصدی برخوردار است.
خسارات پرداختی:
میزان خسارت پرداختی در سال1389 به میزان 254,366میلیون ریال بود که این رقم درسال 90 به 474,563 میلیون ریال رسیده است؛ ( این امر به علت رشد بالای حق بیمه صادره می باشد .)
در سال مورد مطالعه بالاترین نسبت خسارت به ترتیب متعلق به بیمه ثالث با ۴۸ درصد و پس از آن درمان با۲۱ درصد بود که بیشترین سهم از خسارت شرکت را دارا بودند. این در حالی‌است که سهم خسارت رشته ثالث در کشور ۴۸درصد و سهم خسارت رشته درمان در بازار ۲۸ درصد بوده است.
اکثر رشته‌های مورد فعالیت به‌رغم رشد در صدور از کاهش نسبت خسارت نسبت به سال 1389 برخوردارند. رشته مهندسی با 53 درصد بیشترین کاهش نسبت خسارت را به خود اختصاص داده است.
سرمایه‌گذاری‌ها:
سرمایه گذاری یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های شرکت‌های بیمه می باشد، به‌طوری که به‌صورت معمول حجم قابل ملاحظه‌ای از درآمدهای شرکت‌های بیمه از ناحیه سرمایه‌گذاری‌های مختلف تحصیل می‌گردد. شرکت بیمه سامان نیز با توجه به منابع در اختیار در سال 1389 بالغ بر 497 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری کرده است که این امر در سال 1390به 857 میلیارد ریال رسیده است. درآمد سرمایه‌گذاری‌ها از محل سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت 64,864 میلیون ریال، سود سهام بورسی و غیر بورسی11,357 میلیون ریال و سود حاصل از فروش سهام در بورس و فرابورس مبلغ4,493 میلیون ریال بوده است.
شبکه فروش:
بیمه سامان درراستای توسعه بازار به موازات راه‌اندازی شعب درمراکزاقتصادی استان‌ها سیاست جذب نماینده را نیز درفعالیت خود دنبال کرد.
ازآنجا که کار اصلی شعب ارائه خدمات پشتیبانی صدور و خسارت به شبکه‌های فروش نمایندگان و کارگزاران است، شعب بیمه سامان نیزتوانستند درصدور کلیه بیمه نامه‌های مورد درخواست شبکه کارگزاران نیز عملکرد قابل‌قبولی داشته باشند.
عملکرد فروش غیرمستقیم بیمه سامان نشان می‌دهد، پرتفوی نمایندگان درسال 90 نسبت به سال قبل از آن ازرشد 106درصدی و پرتفوی کارگزاران از رشد 44درصدی برخورداراست؛ این درحالی است که فروش مستقیم بیمه سامان یا عملکرد شعب دردوره مذکور42درصد رشد نشان می‌دهد.
اهم اقدامات انجام شده در سال ۱۳۹۰:
* اجرای پروژه استقرار سیستم مدیریت کیفیت( 2008-9001 ISO) در کل شرکت شامل مستند سازی فرآیندها، تهیه روش‌های اجرایی، دستورالعمل‌ها و فرم‌های وابسته و چک لیست‌های ارزیابی
* اعزام مدیران و روسای ادارات به دوره‌های کارشناسی ارشد MBA جهت ارتقای و رشد مهارت‌های عمومی مدیریتی و فروش
*‌راه‌اندازی کامل سیستم آموزش مجازی
* بازنگری و بهینه کاوی در خصوص ارتقای سیستم‌های جبران خدمت و مزایای کارکنان شرکت بیمه سامان
* طراحی و ایجاد سامانه مدیریت و ارزیابی عملکرد
* طراحی و ایجاد کانون ارزیابی و ارتقا جهت هدایت و توسعه شغلی کارکنان در کارراهه و مسیر شغلی خود
* گسترش زیرساخت مجازی و انتقال تمامی سرورهای سازمان به روی زیرساخت مذکور
* تست و راه‌اندازی سیستم تلفن مبتنی بر IP جهت افزایش قابلیت انعطاف و زیرساخت لازم جهت مرکز تماس بیمه سامان
*‌پیاده‌سازی و تست دیواره آتش (Fire wall ) جهت ایمن سازی شبکه داخلی سازمان و کنترل دسترسی کاربران به خارج از سازمان
* آموزش اداره شبکه جهت پیاده‌سازی چارچوب خدمات ITIL در مدیریت فناوری اطلاعات
* استقرار مدیریت توسعه بازار
* استخراج اطلاعات مورد نیاز پروژه اعتبارسنجی بیمه‌ای
* استخراج اطلاعات مورد نیاز جهت انجام محاسبات آکچوئری محصولات مختلف
* راه‌اندازی نرم‌افزارهای پشتیبانی جهت کاهش زمان بازیابی و تعویض سیستم عامل رایانه‌های سازمان.
برنامه‌های آتی بیمه سامان
از مهم‌ترین برنامه‌های آتی شرکت بیمه سامان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* متنوع‌سازی و متوازن سازی پرتفوی شرکت برحسب ضرایب خسارت رشته ای و جغرافیایی
* تنظیم و تعادل و تنوع بخشی در پرتفوی سرمایه‌گذاری شرکت
* برنامه‌ریزی جهت افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور از طریق طراحی محصول جدید
* توسعه سهم پرتفوی شبکه فروش نمایندگان در تمامی رشته‌های بیمه ای
*‌ گسترش و توسعه شبکه فروش نمایندگی در سراسر کشور در خلال سال‌های 91 و 92
*‌استقرار نظام آموزش جامع سرمایه انسانی اعم از کارکنان ستادی و شعب و نمایندگان
*‌تکمیل سیستم‌های یکپارچه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات.