مجمع عمومی عادی سالانه شرکت توسعه صنایع بهشهر به ریاست مهندس داداش برگزار شد. بر این جلسه آقایان هاتف و مهجوری نظارت کردند. دبیری جلسه نیز بر عهده مهندس مقیم زاده بود. در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت توسعه صنایع بهشهر که 67‌درصد از سهامداران حضور داشتند، تقسیم مبلغ 200 ریال سود به ازای هر سهم این شرکت مورد تصویب اعضای جلسه یاد شده قرار گرفت.

مرور کلی بر وضعیت و تحولات صنعت و جایگاه شرکت در صنعت در سال ۱۳۸۸
شرکت توسعه صنایع بهشهر به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین مجموعه‌های تولیدی و خدماتی، کمک به توسعه کشور و گسترش عدالت اجتماعی را در کنار سودآوری مطلوب، رسالت خود قرار داده و به حضوری قدرتمند در عرصه کسب و کار می‌اندیشد. اگر چه رونق و رکود در اقتصاد امری اجتناب‌ناپذیر بوده و بحران اقتصاد جهانی اخیر تهدیداتی را در پیش روی شرکت‌ها و بخش خصوصی‌ کشور قرار داده و حاشیه سود بسیاری از فعالیت‌های صنعتی را دچار تغییر نموده، اما این امر در صنایع دارای مزیت‌ نسبی در قیاس با صنایع دیگر می‌تواند به عنوان یک فرصت نگریسته شود. شرکت‌ توسعه صنایع بهشهر سعی کرده است که با آگاهی از این مزیت‌ها تلاش نماید تا کارآیی و بهره‌وری شرکت‌های عضو گروه را افزایش و بدین وسیله چشم‌انداز مثبتی به لحاظ قدرت رقابت‌پذیری برای شرکت‌های مجموعه و به تبع آن بازدهی مناسبی برای سهامداران محترمش تامین نماید.
مرور کلی بر جایگاه شرکت در صنعت و وضعیت رقابتی آن در سال مالی ۱۳۸۸
در حال حاضر شرکت توسعه صنایع بهشهر از لحاظ طبقه‌بندی بورس یک شرکت صنایع غذایی شناخته می‌شود؛ اما از لحاظ فعالیت این شرکت، یک شرکت‌ سرمایه‌گذاری بوده که عمده سرمایه‌گذاری‌های آن بر شرکت‌های صنایع غذایی متمرکز می‌باشد. در حال حاضر شرکت توسعه صنایع بهشهر از لحاظ سرمایه‌ و دارایی جزو 10 شرکت سرمایه‌گذاری بورسی می‌باشد.
بیان استراتژی شرکت
طبق سند چشم‌انداز، این شرکت می‌خواهد به عنوان یکی از سه شرکت سرمایه‌گذاری برتر از لحاظ ارزش بازار مطرح بوده و با جذب و مدیریت سرمایه در صنایع و خدمات سودآوری که دارای مزیت رقابتی می‌باشد با اولویت خدمات توزیع، صنایع پایه‌ای، خدمات مالی، صنایع غذایی و بهداشتی، بالاترین ارزش را برای سهامداران خود به ارمغان آورد.
عملکرد شرکت
الف- کنترل بر عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر: نظر به لزوم اعمال کنترل بر عملکرد شرکت‌های سرمایه‌پذیر و نظارت بر فعالیت آنان، پیوسته گزارشات مورد نیاز در زمینه‌های مالی، اداری، حقوقی، پرسنلی و خصوصا تولید و فروش دریافت و پس از بررسی عملکرد و ارزیابی وضعیت با توجه به بودجه مصوب و برنامه‌های از پیش تعیین شده، انحرافات، کاستی‌ها و مشکلات شناسایی و مورد پیگیری قرار گرفته است. در این میان سعی گردیده تا ضمن بهره‌گیری از رهنمون‌های کارشناسان و مشاوران، تدابیر لازم جهت بهبود فعالیت‌ها و رفع تنگناهای شرکت‌های مجموعه اتخاذ گردد.
ب- شناسایی موقعیت‌های مناسب سرمایه‌گذاری در بازار و اصلاح ساختار سرمایه‌گذاری‌ها: شناسایی مزیت‌های نسبی و مطلق کشور و حوزه‌هایی که می‌تواند به دلیل بهره‌مندی از امتیازات مالی، مالیاتی، مواد اولیه، منابع انسانی و... دارای مزیت باشد مورد توجه خاص سرمایه‌گذاری شرکت قرار گرفته است. مهم‌ترین و اصلی‌ترین هدف شرکت کسب سود و تامین منافع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت و نتیجتا به حداکثر رساندن ثروت سهامداران شرکت توسعه صنایع بهشهر می‌باشد. در این راستا تغییر انجام شده در سرمایه‌گذاری‌های شرکت طی سال ۱۳۸۸ در سه قالب سرمایه‌گذاری‌های جدید، افزایش سرمایه در شرکت‌های سرمایه‌پذیر و سرمایه‌گذاری‌های فروخته شده به شرح زیر می‌باشد:
1) سرمایه‌گذاری‌های جدید انجام شده
سرمایه‌گذاری‌های جدید بالغ بر ۵ میلیارد ریال و عمدتا کوتاه مدت بورسی بوده است.
2) افزایش سرمایه یا علی‌الحساب‌های پرداختی از این بابت در شرکت‌های سرمایه‌پذیر
شرکت براساس سیاست خود در راستای حفظ نفوذ و کنترل بر شرکت‌های سرمایه‌پذیر و نیز افزایش توان بالقوه سودآوری، نسبت به مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر از محل مطالبات جمعا به مبلغ ۴۴۹ میلیارد ریال اقدام نموده است.
3) سرمایه‌گذاری‌های واگذار شده
شرکت طی سال ۱۳۸۸ اقدام به واگذاری جمعا ۵۷ میلیارد ریال از سرمایه‌گذاری‌های خود با قیمت ۶۲ میلیارد ریال نمود که سودی بالغ بر ۵/۴ میلیارد ریال از این بابت عاید شرکت گردید. شایان ذکر است که مبلغ ۱۰۱۴۴ میلیون ریال سود سهام نیز از سرمایه‌گذاری‌های فوق‌الذکر شناسایی و دریافت شده است که بدین ترتیب با احتساب سود حاصل از فروش، بازده‌ای به میزان ۵/۲۵ درصد داشته است.
ج- تمرکز بر سود عملیاتی در راستای کسب سود پایدار: شرکت در راستای ایجاد سودآوری پایدار، تمرکز اصلی خود را بر سودآوری ناشی از سرمایه‌گذاری‌ها قرار داده است. روند صورت‌های مالی سال‌های اخیر شرکت نشان‌دهنده آن است که سود حاصل از سرمایه‌گذاری (بدون عایدات ناشی از فروش سرمایه‌گذاری‌ها) از رشد مناسبی برخوردار بوده و با تکمیل و به انجام رسیدن سرمایه‌گذاری‌های جدید بهبود خواهد یافت. روند رشد سود عملیاتی شرکت (سهم توسعه از سود تقسیمی شرکت‌های سرمایه‌پذیر) بر حسب میلیارد ریال به شرح زیر می‌باشد.
د- آموزش: شرکت به منظور ارتقای دانش مدیران شرکت‌های مجموعه و اعضای هیات مدیره شرکت‌های تحت پوشش، سمینارهای آموزشی بر حسب نیازسنجی انجام شده در زمینه‌های گوناگون برگزار کرده که بهبود مدیریت و عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه را به دنبال داشته است.
ه- اصلاح ساختار تامین مالی: شرکت طی سال‌های اخیر، به دلیل حجم بالای سرمایه‌گذاری‌های انجام شده، اقدام به اخذ تسهیلاتی نموده بود که این امر تحمیل هزینه‌های مالی قابل توجهی را در پی داشت. طی سال 1387 و 1388 در راستای بهبود وضعیت مالی فعلی و آتی، اصلاح ساختار تامین مالی به طور جدی در دستور کار مدیریت شرکت قرار گرفت. براین اساس، ضمن حفظ تسهیلات ارزان‌قیمت، متعاقبا نسبت به تسویه تسهیلات گران قیمت اقدام شد. بدین ترتیب مانده تسهیلات شرکت با کاهشی 50 درصدی از مبلغ 287 میلیارد ریال در پایان سال 87 به مبلغ 150 میلیارد ریال در پایان سال 88 رسید. بهبود نسبت‌های مالی به همراه افزایش شفافیت و اطلاع‌رسانی شرکت منجر به این شد که در اول خرداد 1389، نماد شرکت مجددا از تابلوی فرعی بازار اول بورس به تابلوی اصلی بازار اول بازگردد.
و- کاهش هزینه‌های شرکت: با توجه به تمهیدات انجام گرفته طی سال ۱۳۸۸ هزینه‌های اداری و تشکیلاتی شرکت از مبلغ ۲۳ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۷ به مبلغ ۱۶ میلیارد ریال رسید و شرکت بدین‌ترتیب شاهد کاهشی به میزان ۳۰ درصد در هزینه‌های اداری و تشکیلاتی خود بود.
نتیجه
نتیجه عملکرد مدیریت، سود ۶۳۷,۱۳۴ میلیون ریالی (به ازای هر سهم ۲۹۵ ریال) برای عملکرد سال ۱۳۸۸ گردیده است. بدین ترتیب ۹۷ درصد از بودجه هدف‌گذاری شده (۳۰۴ ریال به ازای هر سهم) محقق شد.
برنامه‌ها و چشم‌انداز وضعیت شرکت برای سال مالی آتی
مجموعه فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده شرکت توسعه صنایع بهشهر را می‌توان در سرفصل‌های زیر خلاصه نمود:
1) برنامه‌ریزی راهبردی و ترسیم چشم‌انداز آتی شرکت
بیانیه چشم‌انداز: ما می‌خواهیم در بازار سرمایه کشور به عنوان یکی از سه شرکت سرمایه‌گذاری برتر از لحاظ ارزش بازار مطرح باشیم و با جذب و مدیریت سرمایه در صنایع و خدمات سودآوری که دارای مزیت رقابتی هستیم با اولویت خدمات توزیع، صنایع پایه‌ای، خدمات مالی، صنایع غذایی و بهداشتی، بالاترین ارزش را برای سهامداران خود به ارمغان آوریم.
بیانیه ماموریت
* ما می‌خواهیم با به‌کارگیری شیوه‌های ارزش‌آفرینی، موجب افزایش بهره‌وری و بازدهی دارایی شرکت‌های عضو خانواده خود شویم.
* ما می‌خواهیم با سرمایه‌گذاری در توسعه و تکمیل زنجیره‌های صنعت توزیع و مدیریت برند، مزیت رقابتی خود را در بخش خدمات تقویت کنیم.
* ما می‌خواهیم در بازار سرمایه کشور با انجام سرمایه‌گذاری‌های سودآور بلندمدت و میان‌مدت با اولویت اعمال نفوذ غیرکنترلی و مدیریت ریسک پرتفوی، رشد پایدار بازده سرمایه صاحبان سهام را به ارمغان آوریم.
* ما می‌خواهیم با جذب و مدیریت مطلوب سرمایه‌ها، موجبات بهبود کارآفرینی و خلق ارزش را برای جامعه فراهم آوریم.
* ما می‌خواهیم با ارتقای سطح انگیزه‌ها، ضمن توسعه و تحول سرمایه‌های انسانی خود، سازمانی یادگیرنده و منعطف داشته باشیم تا با به‌کارگیری تمام استعداد و توان، بهترین ارزش‌آفرینی‌ها و نوآوری‌ها را ارائه دهیم.
2) اهتمام به توسعه توانایی‌های مدیریتی در مجموعه
توسعه توانایی‌های مدیریتی در مجموعه مدیران ستاد و شرکت‌های گروه از طریق انتقال تجارب، برگزاری سمینارهای آموزشی و برگزاری دوره‌های هدفمند در حوزه‌های مختلف مدیریتی در برنامه‌ریزی کلان و عملیاتی شرکت مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
3) حضور موثر در بازار سرمایه و تمرکز بر سرمایه‌گذاری در صنایع دارای مزیت نسبی
مدیریت شرکت، سرمایه‌گذاری در صنایع پایدار و دارای مزیت نسبی را در دستور کار خود قرار داده و در همین راستا اقدام به سرمایه‌گذاری وسیع در شرکت‌های پتروشیمی، معدنی و فولادی نموده است.
4) اخذ تسهیلات مالی ارزان‌قیمت
با عنایت به سیاست شرکت به منظور مشارکت هر چه بیشتر در صنایعی که در آن دارای مزیت نسبی کشور می‌باشیم، جهت تامین منابع مالی موردنیاز، دریافت تسهیلات ارزا‌ن‌قیمت از بانک‌های داخلی و خارجی از اولویت‌های کاری هیات مدیره می‌باشد.
بودجه سال 1389
برآورد درآمد هر سهم شرکت توسعه صنایع بهشهر (سهامی‌عام) برای سال مالی ۱۳۸۹ براساس آخرین برآوردها که به سازمان بورس اوراق بهادار تهران نیز اعلام گردیده است، ۲۸۴ ریال به ازای هر سهم می‌باشد که جزئیات آن در صفحه ۲۴ گزارش ارائه شده است.