با در نظر گرفتن منافع سهامداران جزء تصویب شد
تقسیم ۴۵۰ریال سود نقدی در مجمع «قطعات اتومبیل ایران»
به گزارش خبرنگار ما، در مجمع «ختوقا» که با استقبال بیش از ۸۴درصد از سهامداران شرکت مواجه شد، عباس پوربصیر ریاست جلسه را بر عهده گرفت و علی شیخی به همراه خانم ایزدی به عنوان ناظران جلسه انتخاب شدند.
بنابراین گزارش، در مجمع عمومی عادی سالانه گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران، مهندس مهدی ریاحی پور مدیرعامل شرکت به قرائت گزارش هیات مدیره پرداخت و آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی را تشریح کرد. وی در اظهارات خود از سود خالص 125میلیارد ریالی شرکت در سال 88 خبر داد و گفت: این شرکت به رغم مشکلات موجود توانست در سال 88 نسبت به سال 87 رشد بیش از 34 درصدی سود خالص را ثبت کند.
وی EPS واقعی سال ۸۸ را ۴۷۰ریال اعلام کرد و گفت: تلاش هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تحقق پیشبینیهای ارائه شده به بازار سرمایه بود که خوشبختانه این مهم محقق شده و در شرایط کنونی شرکت میتواند به صاحبان سهام خود تحقق پیشبینی سود ارائه شده را اعلام کند.
این گزارش میافزاید: مجمع قطعات اتومبیل ایران پس از استماع گزارش هیات مدیره که از عملکرد بسیار مناسب شرکت در سال 88 حکایت داشت، از هیات مدیره و مدیرعامل بابت تحقق EPS و در مجموع عملکرد سال 88 تشکر و قدردانی کرد.
از طرفی دیگر قرائت گزارش بازرس قانونی هم که فاقد بند حسابرسی قابل اهمیت بود، موجب شد تا سهامداران بابت شفاف بودن حسابهای شرکت از مدیران شرکت مجددا قدردانی کرده و برای تمام مدیران و کارکنان «ختوقا» آرزوی توفیق روز افزون نمایند.
بر اساس این گزارش، پس از قرائت گزارش هیات مدیره و بازرس، مهندس ریاحیپور مدیرعامل و اسماعیل وفاییزاده معاون مالی شرکت با اختصاص زمان قابلتوجهی به پرسشهای سهامداران پاسخ دادند که پاسخگویی آنها با رضایت سهامداران به ویژه حقیقیها مواجه شد.
این گزارش حاکی از آن است که مجمع گروه صنعتی قطعات اتومبیل در پایان ضمن تصویب کلیه صورتهای مالی سال مالی منتهی به اسفند ۸۸، در حالی که پیشنهاد هیات مدیره توزیع ۷۵درصد از سود قابل تقسیم بود، با در نظر گرفتن منافع سهامداران جزء نسبت به تقسیم ۴۵تومان سود (معادل ۹۵درصد از سود تحقق یافته) اقدام کرد.
گزیدهای از گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام که در مجمع «ختوقا» از سوی مهندس ریاحیپور قرائت شد، در ادامه از نظرتان میگذرد.
پیام هیات مدیره
کشور ایران با جمعیت 70 میلیونی خود به شدت تشنه خودرو است و پس از نفت، صنعت خودرو با استخدام 150 هزار نفر 4 درصد از تولید ناخالص ملی کشور را تامین میکند و هر سال نیز بالغ بر یک میلیون خودرو جدید وارد بازار میشود. ایران هم اکنون بزرگترین تولیدکننده خودرو در خاورمیانه و آسیای مرکزی است. در عین حال با توجه به اینکه حدود 20 درصد از ارزش افزوده صنعت مربوط به صنعت خودرو بوده است، لطمه دیدن این صنعت به سایر بخشهای صنعتی نیز سرایت میکند؛ چرا که صنعت خودرو بخشهای دیگر صنایع بالادستی و پایین دستی را نیز به حرکت وا میدارد. در سال 1388 کاهش شدید بهای نفت و افزایش تورم باعث شد تا سیاستهای مالی و پولی سختتری اتخاذ شود که در نتیجه این سیاستها رشد اقتصادی و تورم کاهش یافت. رشد واقعی تولید ناخالص داخلی از تقریبا 7 درصد در سال 1387 به 5/2 درصد در سال 1388 کاهش یافت. سال 1388 در ایران به لحاظ تمامی اتفاقات متعددی که برای خودروسازان به همراه داشت. شاید بتوان گفت موفقیت چشمگیر خودروسازان را به لحاظ افزایش تیراژ تولید را هم به همراه داشت.میزان تولید خودرو (سواری و سنگین) توسط خودروسازان اصلی کشور (گروه ایران خودرو و
گروه سایپا که بالغ بر 95 درصد تولید را در اختیار دارند) در سال 1388 برابر 1,358,688 دستگاه بوده که رشد نشان میدهد. در سال 1387 نیز کلیه خودروسازان داخلی (شامل بخش خصوصی) موفق به تولید 1,300,993 دستگاه خودروسواری شدند که در مقایسه با سال 1386 معادل 12 درصد رشد را نشان میدهد. تا سال 87 فروش خودروسازان در شرایط خوبی به سر میبرد. اما بالاخره بحران جهانی از راه رسید؛ بحرانی که از میانه سال 87 پس لرزههای آن در مناطق مختلف جهانی به ویژه آمریکا و اروپا شنیده شد. لیکن به لحاظ ماهیت متفاوت بازار ایران نسبت به سایر بازارهای جهان، این صنعت در مقابل این بحران مصون ماند و کمتر دچار آسیب شد.امید است سال 89 آغاز دوبارهای برای احیا و شکوفایی اساسی در صنعت خودروی جهان باشد. براساس پیشبینیها، فروش خودروهای سبک جهان طی سال 1389 حاکی از رشد در مقایسه با سال قبل است.این در حالی است که سال 89 کل جامعه ایران و بخش صنعت کشور جراحی بزرگ طرح تحول اقتصادی را در پیش دارد و در آن به واسطه حذف یارانههای انرژی، هزینههای تولید، صعودی چشمگیر را تجربه خواهد کرد.سرنوشت بازار خودرو در سال 89 تابع پارامترهای مختلفی است. اجرای قانون
هدفمند کردن یارانهها، گرانی بنزین و تغییرات نرخ ارز، مجموعه مواردی است که سرنوشت بازار خودرو طی سال 89، در گرو آنها است. به هر حال خودروسازان ایرانی به واسطه آنکه از خارجیها قطعه میخرند، همواره در کش و قوس تغییرات ارز قرار داشته و هزینههای آنها متغیر است که البته طی چند سال گذشته تحولات ارز به سمت صعود قیمتها حرکت کرده است.گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران به عنوان یکی از مهمترین تولید و تامینکنندگان صنعت خودرو کشور طی سالیان متوالی نقشی اساسی در صنعت خودرو و قطعهسازی برعهده داشته است. این گروه با در اختیار داشتن 7 شرکت تخصصی در عرصه تولید قطعات خودرو حسب محاسبات انجام گرفته توسط سازمان مدیریت صنعتی طی دهه اخیر همواره جزو 100 شرکت برتر کشور بوده و میان قطعهسازان در رده سوم قرار دارد.گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران در سال 1388 با فروشی معادل 3,481,029 میلیون ریال نسبت به سال 1387 رشدی 12 درصدی را نشان میدهد. مطابق برنامه و بودجه سال مورد نظر، پیشبینی فروش 3,565,449 میلیون ریال بوده است، لذا تحقق 6/97 درصدی حاصل شده است. همچنین سود تلفیقی گروه رشد 23 درصدی را نشان میدهد. شرکت در سال مالی 88 بهرغم
مشکلات و رکود بازار جهانی خودرو موفق به صادرات به میزان 2,465,094 دلار نیز گردیده است.با عنایت به استراتژی اساسی شرکت که افزایش فروش، کسب سهم بیشتر از بازار و حفظ و ارتقای جایگاه شرکت در میان شرکتهای برتر کشور است، گروه مطابق برنامه و بودجه سال 1389 در نظر دارد سطح فروش خود را با رشدی 35 درصدی به 4,696,538 میلیون ریال برساند. برنامه افزایش میزان صادرات، تداوم حضور فعال در بورس و حفظ و حراست از حقوق صاحبان سهام به ویژه سهامداران جزء از دیگر برنامههای شرکت میباشد.
جایگاه شرکت در میان ۵۰ شرکت برتر بورس
شرکت بورس اوراق بهادار براساس میانگین هارمونیک شش فاکتور مهم شامل ارزش معاملات، حجم معاملات، میانگین ارزش بازار، میانگین تعداد سهام معاملهشده، تعداد دفعات معامله و تعداد روزهای معاملاتی برای یک دوره یک ساله، لیست 50 شرکت فعالتر بورس اوراق بهادار را برای هر سه ماه منتشر میکند. بهعبارتی شرکت بورس براساس شش فاکتور مهم ارزش معاملات، حجم معاملات، میانگین ارزش بازار، میانگین تعداد سهام معاملهشده، تعداد دفعات معامله و تعداد روزهای معاملاتی برای یک دوره یک ساله، تمامی شرکتهای پذیرفتهشده را رتبهبندی میکند که در این میان 50 شرکت فعالتر برای هر فصل معرفی میشود. معمولا سهام شرکتهای موجود در تابلوی 50 شرکت برتر بورس خیلی راحتتر و سریعتر دادوستد شده و معامله انجام میگیرد.هر چقدر نقدشوندگی سهام در بازار بیشتر باشد، به این معنا است که هزینه تامین سرمایه برای شرکتها کمتر بوده و عاملی برای تعیین قیمت بازار و میزان ارزشگذاری از جانب سرمایهگذاران تلقی میشود. درجه نقدشوندگی قابلیت تبدیل سهام به پول نقد را نشان میدهد. هرچه درجه نقدشوندگی سهام شرکتی در بورس بالاتر باشد، به همان نسبت تقاضا برای خرید سهام شرکت
افزایش مییابد.نقدشوندگی عامل بسیار مهمی است که هرگز نباید مورد غفلت قرار گیرد. این فاکتور متاثر از پارامترهایی مثل حجم معاملات شرکت، تعداد سهام معاملهشده، دفعات معامله، تعداد خریدار و ... میباشد. نقدشوندگی به صورت رتبهای مطرح میشود و رتبه یک به معنای بالاترین میزان نقدشوندگی است و رتبههای دو و سه و چهار به ترتیب نقدشوندگی کمتری دارند. رتبه نقدشوندگی در یک محدوده زمانی قابلمحاسبه است؛ مثلا یک ساله، شش ماهه، یک ماهه و ... اما در بیشتر موارد از نقدشوندگی سه ماهه استفاده میشود. براساس آخرین گزارش فدراسیون جهانی بورسها، سرعت گردش سهام به عنوان معیاری برای سنجش میزان نقدشوندگی سهام در بورس تهران معادل 13/8 درصد بوده است. در واقع در مدت زمان یاد شده، تنها 13/8 درصد از کل سهام موجود در بورس کشور مورد معامله قرار گرفته است.براساس فهرست منتشره بورس برای سه ماهه چهارم سال 1388 شرکت قطعات اتومبیل ایران در رتبه 25 فهرست 50 شرکت قرار گرفته است. (روزنامه دنیای اقتصاد)
البته رتبه شرکت در میان شرکتهای گروه خودرو و ساخت قطعات در موقعیت ممتازتری؛ یعنی رتبه دوم قرار دارد.
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت در صنعت خودرو و ساخت قطعات فعالیت میکند. رشد تولید صنعت مذکور در سال ۱۳۸۸ نسبت به سال قبل ۱۲ درصد بوده است. شرکت در بین شرکتهای فعال در این صنعت (سازندگان قطعات خودرو) با حجم فروش معادل مبلغ ۳,۴۸۱,۰۲۹ میلیون ریال در رده نخست قرار دارد.
طرحهای توسعه شرکت
۱ - پروژه توسعه فروش محصول یدک منبع اگزوز (شرکت اگزوز خودرو خراسان)
2 - پروژه ایربگ (شرکت ایمن خودرو شرق)
۳ - پروژه تولید سیم خودرو (شرکت الکتریک خودرو شرق)
4 - پروژه برف پاککن (شرکت کابل خودرو سبزوار)
۵ - پروژه خط رنگ کاتدیک (شرکت رینگسازی مشهد)
اهم برنامههای سال 1389
۱ - فروش:
مطابق بودجه تلفیقی فروش کل گروه 4,696,538 میلیون ریال پیشبینی شده که نسبت به عملکرد سال 88 رشدی 35 درصدی را نشان میدهد.
۲ - صادرات:
پیشبینی صادرات به میزان 4,205,000 دلار (1,205,000 دلار رینگسازی و 3,000,000 دلار الکتریک)
۳ - سود پس از کسر مالیات:
پیشبینی شرکت قطعات اتومبیل ایران برای سود پس از کسر مالیات 173,310 میلیون ریال است. بر این اساس سود هر سهم (EPS) حدود 650 ریال پیشبینی میگردد.
۴ - پروژههای ساختمانی مشهد:
- پروژه ساختمانی خیام که از نیمه دوم سال 1386 شروع گردیده و مطابق برنامهریزی صورت گرفته برآورد میگردد تا اوایل سال 1389 به اتمام برسد.
- همچنین مشارکت در پروژه عظیم مجتمع تجاری اقامتی امید۲ در مشهد از جمله دیگر پروژههایی است که شروع گردیده است و قرارداد آن به امضا رسیده است.
5 - ارتقای استانداردهای کیفی:
اخذ گرید A ساپکو در سطح تمامی شرکتها و تجدید گواهینامه کیفی و نیز پیگیری اجرای مدل تعالی سازمانی (EFQM) در شرکتهای گروه.
6 - انجام طرحها و پروژههای توسعهای:
۱ - پروژه توسعه فروش محصول یدک منبع اگزوز (شرکت اگزوز خودرو خراسان)
2 - پروژه ایربگ (شرکت ایمن خودرو شرق)
۳ - پروژه تولید سیم خودرو (شرکت الکتریک خودرو شرق)
4 - پروژه برف پاککن (شرکت کابل خودرو سبزوار)
۷ - دسترسی به انطباق ۹۳ درصدی عملکرد با برنامه و بودجه مصوب اولیه
8 - کاهش هزینهها (به ویژه هزینههای مالی)
۹ - تنوع بخشی به مشتریان و حضور جدی در بازار یدک (به میزان ۱۰ درصد بیشتر از فروش یدکی سال ۱۳۸۸)
10 - حفظ و ارتقای سهم از بازار و کسب سهم از محصولات و بازارهای جدید
۱۱ - پذیرش شرکتهای گروه در بازار بورس اوراق بهادار براساس توانمندیهای هر یک.
ارسال نظر