گسترش بازارهای فروش، تنوع تولیدات و سرمایهگذاری در بهینهسازی خطوط تولید
سیمان شاهرود به هر سهم ۵۴۰ ریال سود داد
شرکت سیمان شاهرود در تاریخ ۲۶/۹/۱۳۶۳ به صورت سهامی خاص تاسیس و طی شماره ۲۱۲/۲۴۸ مورخ ۲۶/۹/۱۳۶۳در اداره ثبت شرکتهای شهرستان شاهرود به ثبت رسیده است.
شرکت سیمان شاهرود در تاریخ ۲۶/۹/۱۳۶۳ به صورت سهامی خاص تاسیس و طی شماره ۲۱۲/۲۴۸ مورخ ۲۶/۹/۱۳۶۳در اداره ثبت شرکتهای شهرستان شاهرود به ثبت رسیده است.
نوع شرکت در ابتدا سهامی خاص بوده که بعدا به موجب صورتجلسه مجمع عمومی فوقالعاده مورخه 14/3/1366 به سهامی عام تغییر و در تاریخ 27/1/1377 به بهرهبرداری رسیده و در تاریخ 21/8/1381 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است. موضوع فعالیت شرکت براساس ماده 3 اساسنامه عبارت است از: تولید سیمان و به طور کلی اقدام به هر نوع فعالیت تجاری و صنعتی مجاز.
پیام هیات مدیره شرکت سیمان شاهرود به مجمع عمومی سالانه ۱۳۸۸
مروری بر وضعیت صنعت سیمان و جایگاه سیمان شاهرود در صنعت در سال مالی منتهی به 29/12/1388 مهمترین اتفاق در سال 1388 انجام برنامه صادراتی در صنعت سیمان بود که محقق گردید.
از مقدار کل صادرات انواع سیمان تولیدی کشور به میزان ۵/۵ میلیون تن، حدودا ۲۱۵۰۹۵ تن توسط این شرکت به کشورهای ترکمنستان، آذربایجان و عراق صادر گردید.
هم اکنون در زمینه ظرفیت تولید مقام نهم و در رابطه با صادرات مقام دهم جهانی را کسب نموده و در میان کشورهای خاورمیانه به لحاظ تولید سیمان مقام دوم را پس از ترکیه به دست آورده است و سهم ایران از کل تولید جهانی سیمان در سال 1388 به میزان حدود 56 میلیون تن معادل حدود 6/1 درصد میباشد.
با عنایت به راهاندازی کارخانجات جدید تولید سیمان در شرق کشور و کاهش تقاضا با توجه به وضعیت ساختوساز بهرغم امکان تولید انواع سیمان تیپ ۳۲۵-۱ و ۴۲۵-۱، تیپ۲، تیپ ۳ (سیمان زودگیر) و تیپ ۵ با بهترین کیفیت به لحاظ عدم تعادل بین عرضه و تقاضا رقابت شدیدی بین تولیدکنندگان وجود داشت که به واسطه تنوع محصول و کیفیت پایدار و مطلوب و توجه ویژه صادرات مقادیر بودجه سال مالی مذکور تحقق یافته است. در سال ۸۸ کل سیمان تولیدی کشور ۸/۴۶ میلیون تن و تولید این شرکت ۲۴/۱ میلیون تن بوده که دو درصد تولید سیمان کشور را شامل میشود.
استراتژیهای اصلی شرکت شامل:
کاهش قیمت تمام شده
از طریق کاهش هزینههای مالی، اخذ وامهای ارزان قیمت داخلی و خارجی و کاهش داراییهای مازاد، استفاده از معافیتهای مالیاتی، برون سپاری امور خدماتی، کاهش قیمت مواد اولیه از طریق رقابت بین پیمانکاران، مدیریت انرژی و بررسی سوخت جایگزین، اجرای دقیق سیستم P.M و CM برای کلیه ماشینآلات. افزایش بهرهوری از طریق کاهش داراییها و پرسنل مازاد و آموزش.
افزایش سهم بازار
از طریق تعامل با شبکه حمل و نقل، ارتقای خدمات شهری، ورود به صنایع پایین دست، تنوع محصول، بازاریابی و تبلیغات، ارائه محصول با بستهبندی جدید وزنی، تحویل سیمان با جامبوبگ.
توسعه صادرات
از طریق: رفع موانع استفاده از امکانات ریلی، ایجاد تاسیسات مستقل در ایستگاه راهآهن شاهرود برای تسهیل در بارگیری، استفاده از مزایای بارگیری با جامبوبگ، استفاده از ویژگیهای کیفیتی محصول.
تسلط بر فنآوری
از طریق: برنامهریزی آموزش و تامین سختافزار مورد نیاز.
تنوع محصول
از طریق تولید انواع سیمان با توجه به تقاضای بازار به خصوص سیمانهای 525-1 و مخصوص چاه نفت تولید و فروش بتن آماده، تولید قطعات بتنی.
ثبات کیفیت
از طریق: مواد اولیه مناسب و هموزن، کنترل محصول هر دپارتمان جهت احراز شرایط تعریف شده، استفاده از فنون مختلف آماری برای کنترل فرآیند، استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی مدرن و کالیبره نمودن آنها، استفاده از سیستمهای جدید توزین برای مواد افزودنی.
تعامل بامشتریان
از طریق تحویل به موقع، سهولت در شرایط فروش، هدایت شبکه حمل و نقل در جهت رضایت مشتری، متنوعسازی و نوآوری در نحوه فروش با توجه به فزونی عرضه بر تقاضا.
برنامهها و چشمانداز وضعیت شرکت برای سال مالی ۱۳۸۹
با عنایت به موارد ارسال شده جهت بورس اوراق بهادار، تولید و فروش و سود هر سهم پیشبینی شده به شرح ذیل آورده میشود.
تولید سیمان به مقدار ۱.۵۶۰.۰۰۰ تن که به تفکیک خط قدیم ۶۳۷.۶۶۷ تن و تولید سیمان خط جدید ۹۲۲.۳۳۳ تن
فروش سیمان به مقدار 1.560.000 تن که از این مقدار 212846تن صادراتی و 1347154در بازار داخل توزیع خواهد شد. خط قدیم 637.667 تن که شامل 563.170تن فروش داخلی و 74.497تن صادرات میباشد.
فروش سیمان خط جدید ۹۲۲.۳۳۳تن که شامل ۷۸۳.۹۸۴تن فروش داخلی و ۱۳۸.۳۴۹تن صادرات میباشد.
سود هر سهم پیشبینی شده 493ریال میباشد.
شرکت در رابطه با افزایش سرمایه مبادرت به تهیه گزارش توجیهی نموده که حسابرس و بازرس محترم نیز آن را تایید نموده و جهت بورس اوراق بهادار تهران ارسال گردیده است و پس از تایید آن سازمان محترم اقدام به تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده جهت تصویب سهامداران محترم خواهد گردید.
طرحهای سرمایهای شرکت برای سال آینده شامل تکمیل طرح افزایش ظرفیت سیمان خط قدیم، تکمیل نصب تجهیزات و ساختمان بایپاس خط جدید، نصب آسانسور تولید، اجرای محوطهسازی کارخانه، مشارکت در احداث و جاده دسترسی به کارخانه، احداث ساختمان سیلوی 15000 تنی سیمان و اجرای طرح الکتروفیلتر هیبرید خرید و نصب الواتور سیمان میباشد.
ریسکهای عمده شرکت به شرح ذیل میباشد
- ریسک نوسانات نرخ بهره.
- ریسک کیفیت محصولات.
- ریسک نوسانات نرخ ارز.
- ریسک قیمت نهادهای تولیدی.
- ریسک کاهش قیمت محصولات.
- ریسک تجاری.
- ریسک نقدینگی.
سیاستهای تامین مالی و سیاستهای اعتباری شرکت به شرح ذیل اعلام میگردد:
با توجه به تکلیف مجمع عمومی عادی سالانه در مورخه 28/2/1388 در خصوص اصلاح نسبت مالی حقوق صاحبان سهام به مجموع داراییها، شرکت اقدام به تهیه گزارش افزایش سرمایه از مبلغ 300میلیارد به 600میلیارد نموده که به تایید حسابرس و بازرس قانونی شرکت رسیده و هم اکنون جهت اخذ مجوز به بورس اوراق بهادار ارسال گردیده است که انشاءا... پس از تایید نسبت به تشکیل مجمع عمومی فوقالعاده اقدام خواهد گردید.
همچنین با عنایات به مصوبه ۳۱۱۲۶/۸۸/۱ مورخه ۳/۱۲/۸۸ هیات وزیران در خصوص تبدیل بدهی ارزی از یورو به دلار و تغییر نرخ بهره آن شرکت در نظر دارد بررسیهای لازم را انجام داده و پیشنهاد تغییر نرخ را درخواست نماید. مبلغ ۲/۲۵میلیون یورو بدهی شرکت بابت تعهدات صندوق ذخیره ارزی شامل این مصوبه خواهد شد.
همچنین شرکت در نظر دارد تسهیلات اخذ شده با نرخ سود بالا را تسویه نماید که این مورد شامل مبلغ 45میلیارد ریال تسهیلات اخذ شده از بانک پاسارگاد خواهد شد.
برنامههای سال آتی شرکت
برنامههای سال آتی شرکت به شرح ذیل میباشد:
الف- گسترش بازارهای فروش محصولات در استانهای تهران و مازندران و ورود به بازارهای جدید صادراتی در کشورهای تاجیکستان، ازبکستان و آذربایجان.
حفظ و افزایش سهم بازار در کشورهای ترکمنستان و تنوع بخشی در ارسال کالاهای صادراتی در مسیر حمل زمینی، دریایی و ریلی.
حضور در نمایشگاههای بینالمللی در آسیای میانه و کشور عراق.
ارائه محصول در پاکتهای 25 کیلویی.
ب- تولید محصولات و معرفی محصولات جدید
تولید و فروش بتن آماده و قطعات بتنی
ج- مشارکت و سرمایهگذاریها
مشارکت با راهآهن جمهوری اسلامی ایران در تکمیل سکوی بارگیری اختصاصی سیمان در ایستگاه راهآهن شاهرود به منظور تسریع و تسهیل در ارسال محصولات صادراتی، مشارکت و سرمایهگذاری در استقرار آسیای سیمان در کشور ترکمنستان.
سرمایهگذاری در بهینهسازی خطوط تولید با توجه به استانداردهای زیستمحیطی.
سرمایهگذاری در طرحهای تولید از بازیافت حرارتی از خطوط تولید به منظور صرفهجویی مصرف انرژی.
ارسال نظر