در مجمع عمومی عادی سالانه تصویب شد
کشتیرانی ۱۶۰میلیارد تومان سود تقسیم کرد
همچنین در این مجمع پس از قرائت گزارش حسابرس و بازرس قانونی و ارائه گزارش توسط مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، صورتهای مالی منتهی به پایان خرداد ماه 88 نیز مورد تصویب قرار گرفت.
در ابتدای مجمع عمومی عادی سالانه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بهروز خالق نماینده شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به عنوان رییس، فروغی نماینده سازمان بازنشستگی کشوری، خالدی، نماینده شرکت کارگزاری سهام عدالت به عنوان ناظر و محمد نبی به عنوان منشی، انتخاب و در جایگاه هیاترییسه جلسه مستقر شدند.
این مجمع با حضور بیش از 54/98درصد از سهامداران کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در محل این شرکت برگزار شد.
همچنین در راستای تصمیمات مجمع عمومی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، اعضای هیاتمدیره این شرکت انتخاب شدند.
بر این اساس، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی، سازمان بازنشستگی کل کشور، شرکت کارگزاری سهام عدالت به عنوان اعضای حقوقی و محمدحسین داجمر و محمدصادق مفتح به عنوان اعضای حقیقی هیات مدیره این شرکت برای مدت دو سال انتخاب شدند.
همچنین این مجمع به اتفاق آرا با تصدی مسوولیت مدیرعاملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توسط رییس هیاتمدیره موافقت کرد.
در حال حاضر محمدحسین داجمر ریاست هیاتمدیره و مدیرعاملی کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را عهده دار است.
یادآور میشود، سازمان حسابرسی به عنوان بازرس قانونی این شرکت برای سال مالی آینده و روزنامه اطلاعات به عنوان روزنامه کثیرالانتشار برگزیده شد.
افزایش تعداد کشتیهای گروه به 169 فروند
تعداد کشتیهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در انتهای سال مالی ۸۹-۸۸ به ۱۶۹فروند کشتی با ظرفیت ۵میلیون و ۷۶۵هزار تن خواهد رسید.
محمدحسین داجمر، رییس هیاتمدیره و مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت به تحولات بازار حملونقل و تجارت جهانی اشاره کرد و افزود: بحران مالی جهانی و کاهش شاخص بالتیک (BDI) در سال 2009 باعث شد تجارت جهانی با مشکلات جدی مواجه شود؛ به طوری که در ششماه اول سال 2009 میلادی تجارت جهانی با حدود 10درصد کاهش همراه بود.
وی گفت: بسیاری از شرکتهای بزرگ جهان در این شرایط با کاهش شدید درآمد، سقوط قیمت انواع کشتی، اختلال در خطوط اعتباری و برهم خوردن قراردادهای ساخت مواجه شدند.
داجمر به کاهش شاخص BDI اشاره کرد و گفت: از آنجا که بیشترین تاثیرات کاهش مربوط به کشتیهای کیپ سایز بوده است با توجه به اینکه کشتیهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از نوع کیپ سایز نیست در حال حاضر در وضعیت مطلوبی به سر میبریم.
وی ادامه داد: تاثیرات بحران جهانی بر شرکتهای بزرگ کشتیرانی جهانی بسیار مضاعف بوده است؛ به طوری که تعدادی از این شرکتها با ورشکستگی و زیانهای قطعی مواجه شدند.
مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال مالی 88-87 با مساله تحریم و پدیده دزدی دریایی مواجه شد؛ به طوری که با اجرای طرح محافظت از شناورهای عبوری ناوگان در منطقه خلیج عدن با همکاری نیروهای مسلح و استقرار دو فروند از کشتیهای ناوگان در این منطقه هزینههایی را متحمل شد.
وی گفت: در حال حاضر با اعزام دو فروند کشتی به این منطقه این مشکل نیز مدیریت شده است.
رییس هیاتمدیره کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: مجموع ناوگان و ظرفیت گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تا پایان سال مالی گذشته (88- 87) به 139 فروند کشتی با ظرفیت بیش از 5میلیون تن رسید.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: علاوه بر این در سال مالی گذشته ضمن خروج و اسقاط سه فروند کشتی، ۹ فروند کشتی جدید فله بر و سه فروند کشتی کانتینربر وارد ناوگان این شرکت شد.
وی به برنامههای توسعه ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: قرارداد ساخت 85 فروند کشتی در سال مالی گذشته امضا شد که تاکنون از این تعداد 31 فروند تحویل شده و در حال فعالیت است.
به گفته وی، از این تعداد ۲۰ فروند متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ۱۱ فروند مربوط به شرکتهای تابعه است.
داجمر گفت: در حال حاضر 160 فروند کشتی با ظرفیت 5میلیون و 176هزار تن در اختیار گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت: با روندی که پیشبینی کردهایم در انتهای سال مالی ۸۹-۸۸ تعداد کشتیهای گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ۱۶۹فروند کشتی با ظرفیت ۵میلیون و ۷۶۵هزار تن میرسد که حدود ۱۱۴هزارتن آن مربوط به ظرفیت کشتیهای کانتینری است.
به گفته مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران متوسط سن ناوگان این شرکت هم اکنون به 43/14 سال رسیده است که با متوسط سن ناوگان با شرکتهای تابعه به 71/13 میرسد.
وی در ادامه به حمل بار توسط گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال مالی گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۸۸-۸۷ میزان حمل بار توسط این گروه به ۳۰میلیون و ۳۹۴هزار تن رسید که این تناژ نسبت به سال قبل با ۲/۴درصد افزایش مواجه شده است.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اضافه شدن خط جدید کانتینری جدید به خطوط این شرکت افزود: در سال جاری خط کانتینری آسیا به اروپا راهاندازی شد.
مدیر عامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران گفت: از سوی دیگر خطوط منظم فیدری بین بنادر دریای مدیترانه برقرار شده است و این در حالی است که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران توانست بهرغم تحریمها و محدودیتهای شدید بینالمللی؛ یک خط مستقیم حمل حملونقل کانتینر را سال گذشته در کریدور آسیا به اروپا راهاندازی کند.
داجمر در پایان به موفقیتهای عمده امور کانتینری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سال مالی 88-87
و انتخاب این شرکت به ریاست اتحادیه IRA اشاره کرد و افزود: با توجه به رکود شدید در بازار حملونقل محصولات کانتینری در سطح جهان، تلاش شد ضمن حفظ سهم بازار در مسیرهای موجود و حضور در بازارهای جدید، میزان حمل بار نیز افزایش یابد که این مهم نیز محقق شد.
به دلیل بحران مالی در جهان و کاهش ۹درصدی حجم تجارت جهانی، حجم بار و قیمت کرایه حمل در صنعت حملونقل دریایی کاهش یافته است. لیکن گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱/۲درصد نسبت به سال گذشته بیشتر بار حمل نموده است. در سال مالی مورد گزارش مقدار ۳۰میلیون و ۳۳۰هزار تن بار حمل گردیده که این میزان در سال پیش از آن ۲۹میلیون و ۷۰۰هزار تن بوده است که به جهت کاهش کرایههای حمل، درآمد شرکت در حدود ۷/۸درصد کاهش داشته و از ۶۵/۱میلیارد دلار به ۵/۱میلیارد دلار رسیده است.
شایان ذکر است که شرکتهای بزرگ کشتیرانی در نیمه اول سال جاری میلادی مواجه با زیانهای تاریخی و بیسابقهای گردیدند که بر اساس شمارههای مختلف نشریه Lloyds list در ماه اوت سال 2009، شرکت HAPAG LLOYD آلمان 625میلیوندلار، شرکت COSCO چین 673میلیوندلار، شرکت MAERSK دانمارک، 540میلیون دلار، شرکت CSCL چین 502میلیون دلار، شرکت CSAV شیلی، 6/412میلیوندلار، شرکت NOL سنگاپور 391میلیون دلار، شرکت EVER GREEN تایوان 143میلیوندلار و شرکت STXا PAN OCEAN کره جنوبی، 112میلیون دلار زیان متحمل گردیدهاند.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در راستای رسالت خویش به عنوان ناوگان ملی کشور، در سالهای اخیر اقدامات وسیعی به منظور توسعه فعالیتها و ظرفیتسازی ناوگان به انجام رسانده، به گونهای که در انتهای سال مالی
88-1387 گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران دارای 156 فروند شناور (شامل 20فروند شناورهای خدماترسان) از انواع مختلف، به ظرفیت کل 5.087.160 Dwt، 88.998 Teu و ظرفیت حمل مسافر 1.868 نفر میباشد. از تعداد مذکور 97 فروند کشتی با ظرفیت 4.321.414اDwt و 79.905 Teu متعلق به شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (شرکت اصلی) میباشد.
بر اساس برآوردها تا پایان برنامه چهارم (پایان امسال) تعداد کشتیهای ناوگان به ۱۷۳ فروند و ظرفیت آن به پنجمیلیون و ۸۷۸هزار تن افزایش مییابد که انشاءا... هدف برنامه که رسیدن به ظرفیت ۵/۵میلیون تن بوده است، محقق خواهد شد.
با احتساب کشتیهای سفارش داده شده توسط شرکتهای تابعه، جمع کل شناورهای طرح توسعهای ناوگان گروه 82 فروند با ظرفیت 5/3میلیون تن Dwt میباشد.
دستاوردهای عملی برنامههای فنی و مدیریت کشتیها
انجام تعمیرات ادواری توسط شرکت پرشیاهرمز.با بهرهگیری از سرمایهگذاری عظیم انجام شده در ایزوایکو، اهداف عمده تاسیس شرکت پرشیاهرمز اشتغالزایی و جلوگیری از خروج ارز از کشور بوده است، به طوری که از زمان تاسیس تاکنون 435 نفر در پرشیاهرمز و همین تعداد نیروی انسانی در شرکتهای پیمانکار طرف قرارداد پرشیاهرمز به کار گرفته شدهاند. درآمد شرکت نیز طی دوره چهارماهه فعالیت آن بالغ بر 45میلیارد ریال بوده است.
انجام تعمیرات ادواری ۳۵ فروند کشتی، شامل دو فروند شناور متعلق به کشتیرانی والفجر، چهار فروند بارج سوخترسان متعلق به شرکت خدمات دریایی و مهندسی کشتیرانی، هشت فروند شناور اقیانوسپیما متعلق به کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و ۲۱ فروند شناور متعلق به شرکتهای خصوصی، از جمله فعالیتهای مهم شرکت پرشیاهرمز میباشد.
وسعت محدوده کاری درخصوص تعمیرات انواع کلاسهای مختلف شناورها شامل: بارج، یدککش، کشتیهای اقیانوسپیما از نوع تانکر، فلهبر، کانتینربر و چندمنظوره با ظرفیتهای مختلف و همچنین قابلیت انجام تعمیرات حساس و اساسی شامل تعمیرات و تنظیمات تراز شافت اصلی، مدت زمان انجام تعمیرات، هزینه و کیفیت کار از جمله قابلیتها و مزایایی است که باعث گردیده تا شرکت پرشیا هرمز بتواند در بازار منطقه به عنوان یکی از قطبهای اصلی تعمیرات کشتی با سایر شرکتهای تعمیراتی منطقه رقابت نماید.
انجام تعمیرات ادواری یک کشتی یونانی با پرچم پاناما و ظرفیت ۳۱هزار تن در مدت زمان ۲۲ روز و با رضایتمندی مشتری از لحاظ کیفیت و هزینه یکی از فعالیتهای بارز این شرکت میباشد.
شرکت پرشیا هرمز هماکنون با دارا بودن سیستم تعمیراتی مجهز، توان انجام تعمیرات حدود 60 فروند تا ظرفیت 80هزار تن شناور در سال را دارا میباشد.در کنار فعالیت اصلی این شرکت و در راستای اهداف تعیین شده میتوان به فعالیتهای آموزشی شرکت پرشیا هرمز اشاره نمود. هماکنون این شرکت آمادگی برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینههای مرتبط از جمله جوشکاری با استانداردهای بینالمللی را اعلام نموده است.
موفقیتهای عمده امورهای کانتینری در سال مالی ۸۷-۸۶
* انتخاب کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به ریاست اتحادیه خطوط کشتیرانی IRA که شامل 16 شرکت بزرگ کشتیرانی فعال در مسیر آسیا به خاورمیانه و خلیجفارس میباشد.
* با توجه به رکود شدید در بازار حمل و نقل محمولات کانتینری در سطح جهان، حفظ سهم بازار در مسیرهای موجود و نفوذ در بازارهای جدید که نهایتا منجر به افزایش میزان حمل نسبت به سال گذشته گردید.
* تردید مستقیم به بنادر کواینگ دائو و تیانجین که باعث افزایش سهم بازار از این بنادر گردید.
* برقراری خطوط منظم فیدری بین بنادر دریای مدیترانه
* نفوذ در بازارهای داخلی کشور عراق و جذب محمولات ترانزیتی به مقصد شهرهای داخلی آن کشور
* راهاندازی خط مستقل حمل و نقل کانتینر در کریدور آسیا/ اروپا بهرغم تحریمها و محدودیتهای شدید بینالمللی
* اخذ گواهینامه ACEP جهت کانتینرهای کشتیرانی جمهوری اسلامی که گامی بلند جهت کاهش هزینههای ممیزی کانتینرها میباشد.
* مشارکت فعال در حمل صادرات محمولات شیمیایی و پتروشیمی از بنادر امامخمینی و عسلویه با ایجاد خطوط مستقیم
* مذاکره با شرکتهای طرف قرارداد و کاهش نرخ اجاره و بیمه کانتینر که باعث کاهش هزینههای کانتینر گردید.
ارسال نظر