«رایان سایپا» 66تومان سود نقدی تقسیم کرد - ۱۶ تیر ۸۸
شرکت رایان‌سایپا مبلغ 66تومان سود را به ازای هر سهم میان سهامداران خود تقسیم کرد.به گزارش خبرنگار ما، در این مجمع که با مشارکت 92درصدی سهامداران همراه بود، آقای جمشیدی به عنوان رییس حضور داشت. همچنین آقایان روشنی‌مقدم و حسین پناه به عنوان ناظر و در نهایت آقای زارع‌پور نیز سمت دبیری جلسه را عهده‌دار بودند. بعد از قرائت گزارش هیات‌مدیره و استماع گزارش حسابرس و بازرس قانونی، صورت‌های مالی منتهی به اسفندماه سال 87 مورد تصویب اکثر حاضران جلسه قرار گرفت.

۱ - کلیات
پیشینه: شرکت رایان سایپا ابتدا با نام شرکت تولید قطعات برقی خودرو سایه روا (سهامی خاص) در تاریخ 28/12/1376 به شماره ثبت 139061 با سرمایه 1.000.000 ریال تاسیس گردید. این شرکت در بهمن‌ماه 1377 به شرکت تولید لوازم برقی سایپا و سپس به رایان سایپا و در سال 1387 به لیزینگ رایان سایپا تغییر نام داد. واژه «رایان» برگرفته از «رای» به معنی دانایی و خرد است.این شرکت در زمینه فروش قسطی خودرو (لیزینگ)، خدمات بیمه‌ای و کارت از اوایل سال 1380 آغاز فعالیت‌ نمود و طی سال‌های فعالیت خود به نحو چشمگیری توسعه یافته است.طبق تصمیمات متخذه در مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام مورخ 27/5/1383 نوع شرکت به «سهامی عام» تبدیل شد.
شرکت در تاریخ ۳/ ۱۲ /۱۳۸۳ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرش گردید و از تاریخ ۵/۴/۱۳۸۴ نام این شرکت به عنوان چهارصد و سی‌امین (۴۳۰) شرکت پذیرفته شده در بورس با کد «۰۴-۹۱-۶۵» و نماد «ولساپا» در فهرست تالار فرعی درج و در پایان سال ۱۳۸۵ به تابلوی اصلی انتقال یافت.
در اواخر شهریورماه سال 1384 شرکت رایان سایپا با کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین شرکت خدماتی در ایران معادل 300میلیارد ریال اوراق مشارکت 3 ساله با نرخ سود علی‌الحساب 17درصد و در سال 1387 معادل 400میلیارد ریال اوراق مشارکت سه ساله با سود علی‌الحساب 18درصد منتشر و به فروش رساند.
پروژه استقرار سیستم مدیریت کیفیت در اواخر سال ۱۳۸۴ به پایان رسید و شرکت رایان سایپا در تاریخ ۱۰/۱۲/۱۳۸۴ به عنوان اولین شرکت لیزینگ در ایران موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت ۲۰۰۰-۹۰۰۱ ISO از شرکت DQS گردید.این شرکت در پایان سال ۱۳۸۴ با توجه به ارزیابی صورت گرفته بر اساس مدل EFQM در اولین دوره فرآیند ارزیابی جایزه تعالی گروه سایپا، موفق به دریافت جایزه «لوح زرین تعالی» و در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت «نشان زرین تعالی» گردید.
همچنین در سال 1385 در راستای پیاده‌سازی مدل تعالی سازمانی (EFQM)، این شرکت موفق به اخذ گواهینامه «اشتهار به تعالی» از شرکت DQS آلمان و نیز گواهی «تعهد به تعالی» از سازمان ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی گردید.
به دنبال آن در سال ۱۳۸۶ شرکت موفق به اخذ «تقدیرنامه» و در سال ۱۳۸۷ موفق به اخذ «تقدیر نامه ۴ ستاره» از سازمان ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی گردید.
در سال 1386 از طرف موسسه بین‌المللی CAPITAL INTELLIGENCE رتبه‌بندی اعتباری شرکت رایان سایپا مورد ارزیابی قرار گرفت و مجموعا برابر رتبه‌بندی کشوری تعیین گردید.
چشم‌انداز
گروه رایان‌سایپا عبارت است از: تبدیل شدن به قطب مالی / اعتباری در کشور که قابلیت ایجاد ارتباطات و پیوندهای عملیاتی با سیاست‌های مشابه جهانی را داشته باشد.
ماموریت
گروه رایان‌سایپا عبارت است از: ارائه خدمات اعتباری، مالی، بیمه‌ای و کارت، به‌خصوص لیزینگ باکیفیت و قابل‌رقابت و به موقع به شرکت‌های گروه سایپا به طور خاص و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی به طور عام، از طریق تجهیز منابع، تخصیص اعتبار و لیزینگ، مدیریت بهینه منابع مالی، خدمات بیمه‌ای و کارت با توجه به مشتری‌مداری، مشارکت کارکنان، احترام به دیگران و همچنین رضایت ذی‌نفعان.
اهداف کلان
گروه رایان‌سایپا عبارت است از: 1 - تجهیز منابع مالی، 2 - تخصیص اعتبار،3 - مدیریت بهینه منابع مالی، 4 - توسعه و نوآوری خدمات بیمه‌ای 5 - توسعه و نوآوری خدمات کارت.
مطالعات استراتژیک
گروه رایان‌سایپا از ابتدای تشکیل، برنامه‌ریزی استراتژیک را در همه حرکات خود در نظر داشته است. برنامه‌ریزی استراتژیک فرآیندی است که برای هماهنگی بین منابع داخلی و فرصت‌های خارجی انجام می‌گیرد. این فرآیند عناصری مانند چشم‌انداز، ماموریت، اهداف کلان و خرد را در نظر گرفته و جهت حرکت شرکت را برای رسیدن به اهداف مذکور تعیین می‌کند. تجارب سه ساله گذشته گروه از مطالعات استراتژیک نتایج زیر را فراهم آورده است:
* تغییرات محیطی را تحلیل و شرایط عکس‌العمل مناسب در برابر تغییرات را فراهم آورده است.
* نیازهای لازم برای تعریف مجدد ساختارهای سازمانی را به وجود آورده است.
* به مدیران کمک کرده تا درک روشن‌تری از سازمان داشته و در تصمیم‌گیری‌های خود اهداف کلان و جهت حرکت خویش را در نظر بگیرند.
* تفکر آینده‌نگری را در کارکنان تشویق کرده و باعث افزایش انگیزه آنان در مشارکت موثر شده است.
* اولویت‌های سازمانی شناسایی‌شده و تاکتیک‌های به‌موقع اتخاذ شوند.
* فرصت‌های بازار شناسایی‌شده و زمان و منابع به فرصت‌های مناسب‌تر تخصیص و برنامه‌های عملیاتی موثرتر، تدوین گردد.
گروه رایان‌سایپا هر ساله به شناسایی و تحلیل متغیرهای محیطی خود می‌پردازد و توانمندی‌های داخلی خود را سنجیده و با تشخیص فرصت‌ها و تهدیدهای بیرونی تلاش می‌کند تا برنامه‌هایی برای حرکت موثر‌تر جهت غلبه بر آن تهدیدها یا استفاده از فرصت‌های پیرامونی خود، تدوین کند.سال ۱۳۸۷ نیز از نظر محیطی برای حرکت گروه، سالی پرآشوب و پرتهدید بود و به این لحاظ بر شناسایی فرصت‌هایی موجود و احتراز به‌موقع از تهدیدهای محیطی در شرایط PEST (اقتصادی، سیاسی، ‌اجتماعی، فنی و قانونی) تاکید فراوان به‌عمل آمد.در سال ۱۳۸۷ برای تحقق اهداف کلان پروژه‌های متعددی در زمینه‌های لیزینگ، بیمه‌گری و PSP (خدمات پرداخت) تعریف شد و تمامی تلاش کارکنان معطوف به اجرای هر یک گردید.
از آن جمله می‌توان به پروژه‌های زیر اشاره نمود: کنترل مطالبات معوق، افزایش رضایت مشتریان، کسب امتیاز بیشتر از 400 در جایزه تعالی براساس مدل EFQM در سطح ملی، اخذ مجوز تاسیس بانک رایان،‌ اخذ مجوز لیزینگ رایان‌سایپا، افزایش خلاقیت و نوآوری پرسنل، افزایش رضایت پرسنل، تحقق پروژه‌های بهبود، بهینه کاوی، پروژه‌های بیمه‌ای جدید و توسعه PSP (خدمات پرداخت) در سطح کشور.
عملکرد شرکت‌های فرعی
شرکت رایان‌سایپا به منظور راه‌اندازی کارت‌های خرید نقدی،‌ مطالعات و بررسی‌هایی را از سال 1378 آغاز کرد و با فراهم شدن مقدمات اولیه و خرید شرکت انوار امین از ابتدای سال 1379 با داشتن تجهیزات فنی و نرم‌افزار مربوطه و در اختیار گرفتن سایر امکانات امین کارت، عملا ارائه خدمات مربوط به کارت‌های نقدی را با نام سایپا کارت آغاز نمود. به دنبال این اقدامات، شرکت سایپا کارت در تاریخ 05/05/1379 به شماره 165137 در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید. سایپاکارت از ابتدای سال 1380 با ترکیب سازمانی جدید و با انتقال کلیه حساب‌ها و دارایی‌های انوارامین کار خود را دنبال نموده است. فعالیت شرکت سایپاکارت در راستای ارائه خدمات ویژه به مشتریان از طریق کارت‌های هوشمند طی سال 1383 با توجه به توصیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران محدود به شرکت‌های گروه سایپا گردید. در نیمه دوم سال 1383 همزمان با اعلام مقررات حاکم‌ بر موسسات ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSP) از سوی بانک مرکزی، شرکت درخواست خود را جهت دریافت مجوز PSP تسلیم بانک مرکزی نمود که در تاریخ 6/9/1384 موفق به اخذ مجوز فعالیت در زمینه فوق از بانک مرکزی گردید.با توجه به لزوم پیوستن به شبکه بانکی 49% از سهام سایپا کارت به شرکت سرمایه‌گذاری صنعت و معدن و شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند واگذار گردید و نام شرکت به سایان کارت تغییر یافت. شرکت سایان کارت در طول سال 1386 اقدام به استقرار سیستم مدیریت کیفیت نموده و در بهمن‌ماه 1386 موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت 2000-9001 ISO از شرکت TUV NORD گردید.این شرکت در پایان سال 1386 با توجه به ارزیابی صورت گرفته براساس مدل EFQM در سومین دوره فرآیند ارزیابی جایزه تعالی گروه سایپا، موفق به دریافت «گواهینامه اهتمام در مسیر
تعالی» گردید.
شرکت خدمات بیمه رایان سایپا
اندیشه ارائه خدمات بیمه‌ای در گروه خودروسازی سایپا، پس از تاسیس شرکت رایان سایپا و در جهت بخشی از سیاست‌های سایپا در راستای مشتری‌مداری و صرفه‌جویی در هزینه‌های بیمه‌ای شرکت‌های گروه شکل گرفت و از نیمه دوم سال ۱۳۷۹ به‌صورت طرح در شرکت رایان سایپا آغاز شد. در تاریخ ۱۸/۱۱/۱۳۷۹ شرکت خدمات بیمه‌ای رایان سایپا با شماره ثبت ۱۷۱۳۱۸ تاسیس شد و انجام خدمات بیمه‌ای به این شرکت محول گردید.
این شرکت در سال 1382 به‌عنوان اولین شرکت نمایندگی بیمه موفق به اخذ گواهینامه ایزو 9001 گردید. در سال 1386 در راستای پیاده‌سازی مدل تعالی سازمانی موفق به دریافت گواهینامه «تعهد به تعالی» از سازمان ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی گردید.
شرکت خدمات بیمه سایان
تاریخچه فعالیت: شرکت خدمات بیمه‌ای سایان در تاریخ 22/08/85 به‌صورت شرکت سهامی خاص و با مجوز بیمه مرکزی ایران با شماره 284029 در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی به ثبت رسید.این شرکت در سال 1386 موفق به اخذ گواهینامه ایزو 2000-9001 گردید. در اسفندماه 1387 با انجام ممیزی صدور گواهینامه از سوی شرکت
TUV NORD شرکت بیمه سایان به‌عنوان اولین شرکت دارنده گواهینامه ۹۰۰۱:۲۰۰۸ ISO در صنعت بیمه موفق به دریافت این گواهینامه گردید.