تقسیم ۶۰۰ ریال سود در مجمع «فولاد مبارکه اصفهان»
در مجمع «فولاد» که ریاست آن بر عهده نجمالسادات و نظارت بر آن به عهده محمدجواد شیخ و ایرج اکبریه بود، مهندس رجایی، مدیرعامل شرکت به قرائت گزارش هیاتمدیره پرداخت و از آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی سخن گفت. بنا بر این گزارش، قرائت گزارش هیات مدیره از سوی مهندس رجایی که از عملکرد مناسب شرکت در سال وقوع بحران اقتصاد جهانی و کاهش بیش از ۴۰درصدی قیمت جهانی فلزات اساسی حکایت داشت، موجب شد تا سهامداران هیات مدیره را به خاطر این عملکرد مناسب مورد تقدیر قرار دهند. از طرفی دیگر گزارش حسابرس شرکت هم فاقد بند حسابرسی مبهم و غیرشفاف بود که صاحبان سهام از این بابت نیز از هیات مدیره قدردانی کردند. مجمع پس از استماع گزارش هیات مدیره و حسابرس، صورتهای مالی و ترازنامه شرکت برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۸۷ را مورد تصویب قرار داد، ضمن آن که مجمع با در نظر گرفتن منافع سهامدارن جزء تقسیم ۶۰۰ریال سود به ازای هر سهم را تصویب کرد.
نتایج کلیدی عملکرد شرکت
* ثبت بالاترین رکورد تولید در طول دوران بهرهبرداری با تولید ۵میلیون و ۱۰۰هزار تن فولاد خام
* کسب مقام اول تعالی سازمانی و دریافت تندیس سیمین برای نخستینبار در کشور
* ایجاد ظرفیت ۲/۱میلیون تن زیر سقف موجود و انجام اقدامات جهت افزایش ظرفیتهای تولید برای رسیدن به ظرفیت ۱۰میلیون تن ظرف سه سال آینده
* افزایش پنج برابری فعالیتهای تحقیقاتی
* انتخاب شرکت به عنوان عضو هیاتمدیره شرکت بورس کالای ایران برای دومین دوره متوالی
* صرفهجویی در کلیه هزینهها
* کسب مدال طلای یازدهمین نمایشگاه بینالمللی اختراعات و ابتکارات
* صادرکننده نمونه استان
* تولید فولاد با هیدروژن پایین
* دومین شرکت فعال در بورس اوراق بهادار از لحاظ ارزش بازار، ارزش و حجم معاملات
فروش و بازاریابی
سال 1387 برای مجموعه تولیدکنندگان فولاد و از جمله شرکت فولاد مبارکه اصفهان سالی پر فراز و نشیب بود، به طوری که با شروع سال 1387 روند صعودی قیمتها که از ماههای پایانی سال 1386 آغاز شده بود، همچنان تداوم داشت. مراجع ذیربط به منظور کنترل و مهار آن وارد عمل شده و اقداماتی را برای جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها انجام دادند، از جمله محدودیت برای صدور محصولات که برنامه صادراتی شرکت را به شدت تحت تاثیر قرار داد، اما به یک باره با آشکار شدن نمودهایی از بحران اقتصادی جهانی و سقوط قیمتهای نفت و سایر کالاها، به تدریج قیمتهای محصولات فولادی نیز تحت تاثیر بحران مذکور روند نزولی به خود گرفت و معادلات بازار به هم خورد.
سال 2008 میلادی با ادامه روند رو به رشد قیمت نفت، فلزات اساسی و طلا که شروع آن از سال 2007 بود، آغاز گردید. این رشد قیمتها به نحوی بود که قیمت نفت تا اواسط سال 2008 به بیش از 140دلار در هر بشکه افزایش یافت و در گروه فلزات اساسی نیز تقریبا تمامی فلزات در این مقطع حداکثر قیمت خود را تجربه نمودند. همچنین اکثر شاخصهای بورسهای بینالمللی نیز در ماه جولای به بالاترین میزان خود در سال 2008 رسیدند.
با شروع بحران اقتصادی جهانی و سقوط قیمتهای نفت و سایر کالاها، به تدریج قیمتهای محصولات فولادی تحت تاثیر بحران مذکور، از مرداد ماه سال ۱۳۸۷ روند نزولی به خود گرفت. کاهش قیمتها در محصولات گرم حدود ۶۰۰۰ریال و در محصولات سرد ۵۰۰۰ ریال بوده است که این موضوع نیز موجب بر هم خوردن معاملات بازار گردید.
مجموع معاونت فروش و بازاریابی با استفاده از توان و ظرفیتهای موجود و راهکارهای مختلف تلاش خود را در راستای دستیابی به اهداف برنامهریزی شده به کار گرفت و توانست با تمام مشکلاتی که بر سر راه فروش محصولات به دلیل رکود حاکم بر بازار وجود داشت، محصول تولیدی شرکت را در بازار داخل و خارج به فروش رساند. با توجه به عدم اعتماد مشتریان درخصوص قیمتها، وضعیت بازار و نگرانی از آینده، خریداران تنها به اندازه مصرف مورد نیاز خود اقدام به خرید نموده و به همین دلیل تقاضا به میزان قابل توجهی کاهش داشته است، از طرف دیگر در بازار جهانی هم به دلیل سقوط قیمتها، تولیدکنندگان فولاد، محصولات فولادی خود را (به ویژه کشورهایی چون چین و مجموعه کشورهای CIS) با قیمتهای پایین روانه بازارهایی مینمایند که با کمترین محدودیتهای بازرگانی و تجاری روبهرو هستند.
کشور ما نیز به دلیل عدم وجود تعرفه گمرکی روی ورود محصولات فولادی، محل مناسبی برای جذب این محصولات خواهد بود. به همین دلیل تلاشهایی برای وضع تعرفه توسط شرکت صورت گرفته، ولی تاکنون با عدم موافقت وزارت بازرگانی مواجه شده که این میتواند زنگ خطری برای تولیدکنندگان فولاد در داخل کشور باشد، چراکه پیشبینیهای منابع خارجی و تحلیلهای مختلف، آینده روشنی را نشان نمیدهد و به ناچار تلاشهای مضاعفی را برای جلب حمایتهای دولتی میطلبد.
با توجه به شرایط فوق، عمده مشکلات شرکت در فروش محصولات در سال 1387 که بعضا ادامه نیز دارند به شرح زیر میباشد:
۱ - تداوم رکود حاکم بر بازار و ادامه کاهش نزول قیمتها در بازار جهانی،
2 - عدم حمایت دولت در وضع تعرفه واردات محصولاتی که موجب تخریب بازار گردیده است،
۳ - عدم اعمال قانون ضدارزانفروشی مصوبه هیات محترم وزیران،
4 - مشکلات متعدد در گشایش L/C در بازارهای خارجی،
۵ - نبود انبار در مرز عراق برای تقویت صادرات شرکت به کشور مذکور،
در این وضعیت به طور خلاصه اقدامات شرکت جهت بازاریابی و فروش محصولات طی سال 1387 به شرح موارد زیر میباشد:
۱ - فروش بیش از ۴میلیون و ۵۵۰هزار تن محصولات تولیدی شرکت در بازار داخل و خارج
2 - فروش بیش از 53درصد از محصولات از طریق اعتبار-اسنادی
۳ - همراهی با مشتریان به منظور گذر از بحران کاهش قیمتها در قالب:
* ارائه اعتبارات اسنادی مدتدار
* تقسیط مطالبات مشتریان به منظور حفظ و تداوم روند فروش
* انعطافپذیری در تولید و تحویل محصول مطابق نیاز بازار
۴ - مدیریت بر فروش و توزیع محصولات شرکت نورد و لوله اهواز در بازار داخلی بر اساس سیاستهای مدیریت عالی شرکت
شرکت در طول سنوات گذشته توانسته است با صادرات محصولات خود به خارج از کشور علاوه بر ورود ارز به اقتصاد کشور به جایگاه قابل قبولی در بازار بینالملل دست یابد. وضعیت صادرات محصولات شرکت از سال 1380 تاکنون جمعا طی 8 سال، معادل 5.825.907 تن بوده است.
فعالیتهای مالی و اقتصادی
براساس پیشبینیهای صورت گرفته و بهرغم دامنه گسترده بحران اقتصادی در سال 9-2008، بازارهای مالی در حال سوی گرفتن به حذف نشانههای رکود و بحران اقتصادی میباشند، اما با این وجود همچنان فشارهای ناشی از بحران بر بازارهای مالی جهان سایه افکنده است. نهایتا میتوان بیان نمود که راه رهایی از بحران در سه مقوله مالی و اقتصادی: 1- تزریق نقدینگی 2- سرمایهگذاری 3- تعدیل ساختار سرمایه شرکتها است که این عوامل نهایتا در صورت همسوبودن با اقدامات دولتها بحران را تعدیل خواهند نمود. مدیریت شرکت فولاد مبارکه در سالی که گذشت سعی نمود به صورت متمرکز این سه مقوله را مدیریت نماید.
به برخی از اقدامات مالی و اقتصادی شرکت به صورت مختصر اشاره شده و در بخش سوم نیز آثار اقدامات صورت پذیرفته مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد:
* تهیه برنامههای اقتصادی سال 88 و 5 ساله 92-88 شرکت.
*برنامهریزی مالی در راستای رسیدن به تعادل مالی از طریق تامین منابع لازم و رفع نیازهای جاری و پرداخت به موقع دیون و تعهدات طرحهای توسعه شرکت.
* همکاری مستمر در بهبود و اجرای کنترل استانداردها و فرآیندها برای کنترل دقیقتر مصارف و هزینهها در جهت کاهش قیمت تمام شده محصولات و خدمات.
* تکمیل سیستم MIS در فولاد سبا به منظور بهینهنمودن نحوه جمعآوری اطلاعات مربوط به مقادیر مصرف، تولید و هزینهها و جوابگویی سریعتر.
* اقدامات نهایی در خصوص اخذ مصوبه از هیاتمدیره محترم شرکت در جاریسازی آییننامه اموال.
* حذف حدود یکصدمیلیارد ریال از لیست هزینههای غیرقبول مالیاتی عملکرد سال 84 از طریق تهیه لوایح دفاعی و پیگیری مراحل قانونی مربوطه.
* تهیه لوایح دفاعی و طی مراحل قانونی مربوط به مطالبه یکدرصد عوارض آلایندگی نسبت به فروش سال ۸۴ حدودا مبلغ ۲۹۰میلیارد ریال و صدور رای به نفع شرکت.
* پیگیری و اقدام جهت اخذ مجوزات قانونی مربوط به استفاده از معافیت مالیاتی طرحهای توسعه موضوع ماده 138 ق. م . م حدودا به مبلغ 2500 میلیارد ریال برای سالجاری.
* انجام اقدامات لازم جهت اخذ پروانه بهرهبرداری طرحهای توسعه و استقرار نظام مالیات بر ارزش افزوده.
* تامین پوشش بیمهای داراییهای شرکت از طریق ارزیابی کارشناسی شامل: کالاهای وارداتی و صادراتی- تجهیزات و ماشینآلات و ساختمانها- مسوولیت مدنی و بدنه مکانیزمهای کارگاهی و غیرکارگاهی- مسوولیت مدنی کارفرما نسبت به کارکنان شرکت و پیمانکاران- بیمه عمر و حوادث کارکنان شاغل و بازنشسته و همسران و فرزندان آنان.
* اخذ حدود مبلغ ۱۲۴۹۸میلیون ریال خسارت در ارتباط با پروندههای خسارتی پوششهای بیمهای در جهت پوشش ریسک منابع مالی شرکت.
* راهاندازی سیستم ثبتنام اینترنتی جهت حضور به موقع سهامداران در مجامع شرکت فولاد مبارکه.
* راهاندازی سامانههای اطلاعرسانی تلفن گویا و سیستم پیام کوتاه (SMS) جهت اطلاعرسانی به موقع به سهامداران.
* راهاندازی سیستم مکانیزه پرداخت سود با همکاری شرکت ایریسا.
* تهیه و ارائه گزارشهای تحلیل و توجیه اقتصادی جهت سرمایهگذاری در موارد استراتژیک مانند چادرملو و گلگهر و معادن و فلزات و دیگر موارد سرمایهگذاری.
* اجرای مصوبات هیاتمدیره محترم در راستای اهداف و خرید سهام شرکتهای چادرملو و گلگهر از طریق بازار سرمایه (بورس) و تهیه و تنظیم اسناد مالی مربوطه و پرداخت وجوه مربوطه.
* تهیه و ارائه گزارشات توجیه فنی اقتصادی جهت سرمایهگذاریهای مشترک مانند شرکت (JVC) طرح تولید سرباره فرآوری شده فولاد مبارکه با ارائهکننده طرح.
* قطعیشدن معاملات بلوکی شرکت:
بلوک اول- ۷۹۰میلیون سهم به ارزش ۳.۰۸۱ میلیارد ریال (هر سهم ۳.۹۰۰ریال)
بلوک اول- 790میلیون سهم به ارزش 3.081میلیارد ریال (هر سهم 3.900ریال)
بلوک اول- ۷۹۰میلیون سهم به ارزش ۳.۰۸۱میلیارد ریال (هر سهم ۳.۹۰۰ریال)
بلوک اول- 790میلیون سهم به ارزش 3.174میلیارد ریال (هر سهم 4.018ریال)
فعالیتهای طرح و توسعه
در حال حاضر ظرفیت موجود در تولید فولاد مذاب معادل 2/4میلیون تن است که نتایج حاصله از مطالعات فنی اقتصادی، افزایش ظرفیت تا 2/7میلیون تن مذاب زیر سقفهای موجود را توجیه نموده است. مرحله اول این توسعه تا رسیدن به 4/5میلیون تن در حال اجرا است و برنامه توسعه در واحد فولادسازی و نورد پیوسته، افزایش ظرفیت مذاب از 700هزار تن در سال به 4/1میلیون تن در سال میباشد و طرح شهید خرازی یک کارخانه در مجاور فولادسازی موجود با ظرفیت دومیلیون تن در سال میباشد که جمع کل تولیدات مذاب با طرحهای فوق 6/10میلیون تن مذاب که حاصل آن 10میلیون تن محصول نهایی خواهد بود.
طرح توسعه زیر سقف موجود
با اجرای این طرح 1.200.000 تن به ظرفیت کنونی تولید مذاب افزوده خواهد شد و ظرفیت به 5.400.000 تن خواهد رسید.
اصلاحات زیر برای رسیدن به ظرفیت ۴/۵میلیون تن مذاب انجام میگیرد:
* بهینهسازی در کورههای مذاب شماره 3 و 4 و 5 و 6 موجود.
* افزایش توان ترانسفورماتورهای کورههای فوق از ۹۰MVA به .۱۲۵MVA
* اصلاح سیستمهای غبار و اصلاح سیستم آب خنککننده کورهها.
* ارتقای سطح اتوماسیون ماشینها و بهینهسازی در ماشینهای ریختهگری و افزایش جرثقیلهای سقفی.
* تقویت پستهای برق و تولید اکسیژن به ظرفیت 30.000 نرمال متر مکعب در ساعت.
اهداف و مزیتهای توسعه زیر سقف موجود:
* ارتقای کیفیت محصولات (ایجاد ایستگاه گاززدایی)
* ایجاد ارزش افزوده در محصولات فولادی
* حضور فعالتر در بازار (به دلیل کیفیت مطلوبتر محصولات)
* استفاده از تاسیسات زیربنایی موجود (هزینه پایین سرمایهگذاری - استفاده بهینه از تجهیزات)
طرح توسعه فولادسازی 2 (شهید خرازی)
در واحد فولادسازی طرح شهید خرازی ۲/۲میلیون تن فولاد مذاب تولید خواهد شد.
با اجرای این طرح دومیلیون تن به ظرفیت توان تولید محصولات فولادی با روش جدید افزوده خواهد شد.
واحدهای اصلی طرح شهید خرازی عبارتند از:
* واحد واگن برگردان شماره 2
* دو واحد احیای مستقیم (مگامدول)
* دو واحد اکسیژن به ظرفیت 60.000NM3/h
* واحد ذوب
* واحد ریختهگری و نورد پیوسته
* واحد کوره پاتیلی (LF)
* نیروگاه با ظرفیت 1000MVA
اهداف و مزیتهای طرح توسعه فولادسازی ۲ (شهید خرازی):
* ارتقای کیفیت محصولات و ارزش افزوده در محصولات (ایجاد ایستگاه گاززدایی و واحد استیرینگ)
* کاهش مصرف انرژی (تقلیل فرآیند تولید)
* حضور فعالتر در بازار (بهبود زمان تحویل کالا به مشتری)
* تکمیل عملیات پروسه تولید ورق با روش نورد پیوسته
* کاهش آلودگیهای زیستمحیطی
طرح توسعه نورد پیوسته
در طرح توسعه نورد پیوسته سالانه 700هزار تن کویل ورق تولید خواهد شد.
طرح تکمیل واحد فولادسازی و نورد پیوسته پس از انجام بررسیها و مطالعات اولیه در زمینه انواع گزینههای مطالعاتی، گزینهای به شرح ذیل تعیین و مورد امکانسنجی قرار گرفته است:
* احداث واحد انباشت و برداشت
* احداث واحد احیای مستقیم به ظرفیت ۵/۱میلیون تن در سال
* احداث تجهیزات فولادسازی
* احداث یک ماشین ریختهگری
* تکمیل تجهیزات خط نورد ورق
* احداث کلیه واحدهای جنبی (واحد آهن قراضه - موادرسانی - واحد سرباره ...)
* احداث کلیه واحدهای تاسیساتی (برقرسانی - آبرسانی - گاز - اکسیژن و.....)
محصول نهایی طرح تکمیل واحد فولادسازی و نورد پیوسته، کویل ورق نورد گرم میباشد.
اهداف پروژههای نورد پیوسته:
* ارتقای کیفیت و کمیت محصولات
* ایجاد ارزش افزوده در محصولات فولادی
* حضور فعالتر در بازار
* تکمیل عملیات پروسه تولید ورق با روش نورد پیوسته
ارسال نظر