رشد 150درصدی ارزش سهام معادن و فلزات نسبت به سال گذشته
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات صبح روز یکشنبه سی‌ام تیرماه سال‌جاری با حضور بیش از 87درصد از سهامداران در تهران برگزار شد.

ریاست این جلسه بر عهده دکتر اکبریه بود و نظارت بر آن را منصور صهبا و غلامرضا کارگر بر عهده داشتند، ضمن اینکه مرتضی علی‌اکبری،
مدیر مالی و اقتصادی شرکت هم دبیر هیات رییسه مجمع بود.
در مجمع «ومعادن»، حسین ملاحسین آقا، مدیر عامل شرکت به قرائت گزارش هیات‌مدیره پرداخت و از آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی سخن گفت.
پس از قرائت گزارش هیات مدیره، گزارش حسابرس قانونی شرکت قرائت شد که بندهای حسابرسی از عملکرد مناسب و شفاف شرکت حکایت داشت.
صاحبان سهام سرمایه‌گذاری معادن و فلزات پس از استماع گزارش هیات‌مدیره و حسابرس، با پرداختa 100 ریال سود به ازای هر سهم موافقت کردند که این میزان تقسیم سود که بیش از 10درصد از EPS تحقق یافته شرکت را شامل می‌شود، با رضایت کامل سهامداران مورد موافقت قرار گرفت که دلیل آن نیز افزایش قابل توجه ارزش سهام شرکت بود.
ارزش هر سهم این شرکت با بیش از ۱۳۰درصد افزایش نسبت به سال گذشته از رقم ۳۴۵ تومان به ۸۸۰ تومان رسیده است که با احتساب سود تقسیم شده در یک‌ساله اخیر، می‌توان گفت بازدهی سهام «ومعادن» ۱۵۵ درصد افزایش یافته است.
انتخاب صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد، کارگزاری سی‌ولکس کالا، فولاد صبانور، توسعه تجارت بین‌المللی صبا و فولاد مبارکه اصفهان به عنوان اعضای حقوقی هیات‌مدیره نیز از دیگر مصوبات مجمع این شرکت بود.
پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه «ومعادن»، مجمع فوق‌العاده برگزار و طی آن افزایش سرمایه ۵۰درصدی شرکت به تصویب حاضران رسید.
قیمت سهام
قیمت سهام از ۳۷۲۸ ریال در ابتدای سال ۸۶ با بیش از ۶۹درصد رشد به ۶۳۲۴ ریال در پایان سال ۸۶ رسیده است.
در صورت محاسبه سود سهام عملکرد سال 1385 (به ازای هر سهم 150 ریال) بازده سهام در سال 86 بیش از 73درصد بوده است.

نسبت P/E
بیشترین نسبت P/E سهم در تاریخ ۵/۸/۸۶ معادل ۵۷/۱۲ (با EPSا۶۲۸ ریال)
کمترین نسبت P/E سهم در تاریخ 8/3/86 معادل 7/6 (با EPSا 507 ریال)

پرتفوی بورسی و غیر بورسی
در حال حاضر بهای هر سهم شرکت حدود ۸۰۰۰ ریال در نوسان است.
یعنی بهای سهام نسبت به سال قبل حدود 100درصد افزایش داشته است که نسبت به افزایش 250 واحد شاخص بورس (5/2درصد) و سهام سایر شرکت‌های بورسی هم گروه این رقم بسیار رقم خوبی است.
ضمنا در حال حاضر بهای هر سهم پرتفوی شرکت‌های بورسی متعلق به شرکت حدود ۱۲۳۰۰ ریال است و با احتساب شرکت‌های غیربورسی بهای هر سهم حداقل حدود ۱۳۵۰۰ ریال بدون احتساب پتانسیل‌های با اهمیت موجود در شرکت‌های گل گهر، چادرملو، ملی مس ایران، فولاد خراسان، تولید مواد اولیه فولاد صبا نور و گهر زمین می‌باشد.
EPS شرکت نیز حدود 100درصد افزایش داشته و P/E شرکت به رقم 8 کاهش یافت و رتبه نقدشوندگی شرکت به عدد 4 رسیده است. ضمن اینکه در تعدادی از ماه‌های سال نقدشوندگی سهام در ردیف دوم بین کل شرکت‌های بورس بوده است.
فعالیت‌های عمده شرکت در سال ۱۳۸۶
* شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات طی سال 1386 در مجامع عادی و فوق‌العاده شرکت‌های تابعه و وابسته حضور فعال داشته و در تعیین خط‌مشی و سیاست‌گذاری‌ها یا رفع مشکلات و کاستی آنها مشارکت موثر به عمل آورده است. همچنین در شرکت‌های تابعه و وابسته به سمت عضو هیات‌مدیره فعالیت داشته که تعداد آنها بین یک تا پنج نفر نماینده در سمت عضو هیات‌مدیره در تصمیم‌گیری‌ها و فعالیت‌های شرکت‌ها، نظارت فعال داشته و نقش عمده‌ای ایفا کرده است.
* جهت افزایش کارایی و سودآوری شرکت‌های تابعه و وابسته پس از بررسی کامل و همه‌جانبه بعضا در نحوه اداره و کار اجرایی شرکت‌ها در مدیریت عامل و هیات‌مدیره آنان تجدیدنظر شده که این تغییرات موجب افزایش سودآوری و عملکرد آنها و ارتقای ساختاری و فنی و شفافیت حساب‌ها شده است.
* در سال 1386 کماکان بودجه و برنامه شرکت‌های تابعه و وابسته مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و همچنین گزارش عملکرد میان دوره این شرکت‌ها دریافت و ضمن مقایسه با بودجه سال 1386 چنانچه مغایرت قابل توجهی ملاحظه می‌شد، موضوع جهت روشن شدن دلایل مغایرت، مورد پیگیری قرار گرفته است.
* علاوه بر موارد فوق شرکت همواره در کنار شرکت‌های مورد اشاره از اوضاع روزمره شرکت‌ها و فعالیت‌ها و مشکلات آنها و وضعیت مالی، تولید، فروش و سایر موارد مطلع شده و در صورت لزوم کمک‌ها و اقدامات ضروری برای رفع مسائل و مشکلات به عمل آمده است.
* فروش 60درصد از سهام گالوانیزه فجر سپاهان (پس از تلاش زیاد و تغییر مدیریت و اصلاح ساختار مالی و صنعتی و فروش و تولید) براساس مقررات سازمان بورس از طریق مزایده عمومی و درج در تابلوی بورس به قیمت هر سهم 1750ریال جمعا به مبلغ 450میلیارد ریال.
* رعایت قوانین و مقررات سازمان بورس اوراق بهادار
* تهیه انواع گزارشات یک ماهه، 3 ماهه و 9 ماهه و 12 ماهه و سایر گزارشات در این خصوص و ارسال به سازمان بورس اوراق بهادار.
* تهیه و ارسال بودجه سال ۱۳۸۷ به سازمان بورس.
* کسب مبلغ 578میلیارد ریال سود خالص بابت خرید مبلغ 4277میلیارد ریال سهم و فروش مبلغ 564میلیارد ریال سهم در طی سال 1386 و همچنین کسب مبلغ 921میلیارد ریال درآمد از محل سود سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر.
- فروش ۲/۴درصد از سهام شرکت فولاد خراسان و خرید ۳۱۰میلیون سهام صنایع مس ایران و فروش ۱۶درصد از سهام شرکت فولاد ارفع و ۳۰درصد سهام شرکت کارگزاری بورس فلزات سی ولکس کالا و خرید حدود ۲درصد سهام حق تقدم چادرملو و فروش سهام شرکت سرمایه‌گذاری قشم و فروش سهام سرمایه‌گذاری سامان.
- بازار سازی برای سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر بورس، شامل کابل‌های مخابراتی شهید قندی، چادرملو و گل گهر و فولاد خراسان در مقاطع زمانی مختلف.
- پیگیری، بررسی و کنترل روند ارزش سهام شرکت در بازار بورس و حتی‌المقدور جلوگیری از افزایش و کاهش بی‌مورد از طریق بازارسازی شرکت‌های مرتبط.
- پیگیری موارد مالیاتی سنوات گذشته شرکت و همچنین پیگیری قطعی شدن مالیات عملکرد سال 1385.
- همکاری در پیوستن شرکت‌های سرمایه‌پذیر شامل فولاد خراسان به سازمان بورس.
- همکاری با شرکت توسعه صنعت سرمایه‌گذاری در خصوص موضوعات مورد مطالعه در شرکت‌های سرمایه‌گذاری.
- بررسی و همکاری در تهیه طرح‌های سرمایه‌گذاری و افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر.
- احتساب ذخیره کاهش ارزش سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت و بلندمدت (ذخیره بلندمدت مربوط به شرکت کابل های مخابراتی شهید قندی) بدون کاهش EPS اعلام شده قبلی که از محل افزایش سودآوری شرکت تامین شده است.
- تهیه صورت‌های مالی میان دوره‌ای شرکت مادر و تلفیقی و انجام حسابرسی توسط بازرس قانونی شرکت.
- پرداخت سود سهام سال 1385 به سهامداران از طریق حواله تلفنی به انواع بانک‌های کشور برای حدود 52000 نفر شخص حقیقی.
- بررسی گزارشات توجیه افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر.
- به حساب گرفتن حدود 100درصد سود سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر و اخذ سایر اطلاعات و مدارک جهت ثبت سود سهام شرکت‌های مزبور در سال 1386 و برگزاری مجامع آنها جهت تهیه صورت‌های مالی شرکت مادر و صورت‌های مالی تلفیقی.
- بررسی و تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی شرکت‌های سرمایه‌پذیر و دعوت از مدیریت شرکت‌های سرمایه‌پذیر جهت پاسخگویی به عملکرد و برنامه‌های آنها در هیات‌مدیره.
دریافت حدود 100درصد سود سهام سال 1385 شرکت‌های سرمایه‌پذیر در سال 1386 (به جز مواردی که سود جهت تامین افزایش سرمایه در نظر گرفته شده است.)
- ارسال اصلاح مشخصات ۱۱۰۰ نفر از سهامداران قدیمی به اداره حقوقی سازمان بورس، همچنین ارسال انحصار وراثت تقسیم سهام مربوط به ۱۰۲ نفر از سهامداران فوت شده به اداره حقوقی سازمان بورس و پاسخ به سوالات وزارت دارایی در این خصوص و پیگیری ارسال اطلاعات به موقع شرکت‌های سرمایه‌پذیر به سازمان بورس.
- بررسی و پیگیری تکالیف مجمع عمومی شرکت‌های سرمایه‌پذیر به هیات‌مدیره.
- بررسی برگزاری مجامع عمومی و فوق‌العاده شرکت‌های سرمایه‌پذیر و تعیین و هماهنگی تاریخ برگزاری مجامع آنها به خصوص در پایان سال مالی و بررسی نتایج برگزاری مجامع سال مالی قبل پس از سال مالی.
- تهیه صورت مغایرت بانکی هر هفته با توجه به پرداخت سود سهام 52000 نفر از سهامداران از طریق سیستم بانکی.
- پیگیری جدی مسائل شرکت سی‌ولکس کالا که منجر به شفافیت حساب‌ها و ارتقای سودآوری و بهبود عملکرد ساختار مالی و اداری و کارگزاری آن شده است.
- پیگیری جدی مسائل شرکت کابل‌های مخابراتی شهید قندی و ترمیم برنامه آینده آن.
- تکمیل پرونده سهامداران و پاسخ مکتوب به سوالات موردی آنها در مورد سهام و سود سنوات گذشته و سایر مشکلات.
- تهیه گزارش توجیه 50درصد افزایش سرمایه و اخذ گزارش بازرس و ارائه آن به سازمان بورس که نهایتا افزایش سرمایه مورد موافقت سازمان بورس قرار گرفت و مجوز آن اخذ گردید.
- ارتقای سخت‌افزار کامپیوترهای شرکت و چاپ بروشورهای تبلیغاتی.
- حضور موردی پرسنل شرکت در کلاس‌های آموزشی و سمینارهای مرتبط.
- تعهد و ظهرنویسی اوراق و مدارک تسهیلات دریافتی شرکت‌های سرمایه‌پذیر از بانک‌ها.
- افزایش کارایی و انگیزه کارکنان شرکت و افزایش خدمات رفاهی پرسنل.
- پرداخت تمامی اقساط کابل‌های مخابراتی شهید قندی و آزاد شدن سهام وثیقه شده نزد سازمان خصوصی‌سازی با اخذ تخفیف.
- بررسی و تجزیه و تحلیل شرکت‌های بورسی
به خصوص شرکت‌های بورس تابعه و وابسته.
- اصلاح آیین‌نامه‌های شرکت.
- مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر.
وضعیت نقدینگی و برنامه‌های سال آتی (1387)
شرکت سرمایه‌گذاری در سال ۱۳۸۶ به علت نیاز منابع مالی جدید می‌بایست مبلغ ۳۴۹میلیارد ریال جهت شرکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر و مبلغ ۶۴۸میلیارد ریال بابت اقساط خرید سهام شرکت ملی صنایع مس ایران و حداقل مبلغ ۲۷۷میلیارد ریال سود سهام سال‌جاری و سنواتی به سهامدار عمده و سایر سهامداران پرداخت نماید که در این خصوص با کمبود نقدینگی مواجه بوده (جمعا حداقل به مبلغ ۱۲۷۴میلیارد ریال) و به منظور برطرف نمودن بخشی از این مشکلات شرکت در نظر دارد، در صورت ضرورت با فروش بعضی از سرمایه‌گذاری‌ها ضمن افزایش ۵۰درصدی سرمایه
و تامین 631میلیارد ریال جریان نقدینگی شرکت را بهبود بخشد.
برنامه‌ریزی جهت نحوه و چگونگی انجام و اتمام عملیات طرح توسعه شرکت گل گهر و چادرملو و فولاد نور، گهر زمین و فولاد خراسان براساس برنامه زمان‌بندی شده ادامه می‌یابد و در خصوص افزایش سودآوری شرکت‌های سرمایه‌پذیر راهکارهای مناسب تهیه و به مورد اجرا گذاشته شده، به نحوی که با تصمیمات به موقع شاهد افزایش بیشتر بهای هر سهم در بازار بورس باشیم.