بیمه سامان سال 86 را با بیشترین بهره‌وری پشت‌سر گذاشت
مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام شرکت بیمه سامان 25 تیرماه امسال در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران برگزار شد و صورت‌های مالی منتهی به 29 اسفند سال 86 به تصویب رسید.

با توجه به عملکرد سال‌مالی 86 و صورت‌های مالی ارائه شده، خالص سود دوره عملکرد مزبور معادل 41میلیارد و 651میلیون و 119هزار ریال بود که با سود انباشته پایان سال 85 به مبلغ یک میلیارد و 330میلیون ریال به 42میلیارد و 981میلیون و 879هزار ریال بالغ شد.
براساس مصوبه مجمع پس از کسر ذخایر معادل ۳۶میلیارد و ۷۳۴میلیون ریال سود انباشته پایان دوره تعیین شد وتقسیم سود به ازای هر سهم به رییس هیات‌مدیره بیمه سامان تفویض اختیار شد.
محمد ضرابیه، رییس هیات‌مدیره بیمه سامان در مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت در این خصوص به سهامداران حاضر در جلسه توضیح داد:
طبق مصوبه مورخ ۱۳ آذرماه سال ۸۵ هیات‌وزیران، حداقل سرمایه شرکت‌های بیمه غیردولتی از ۱۴۰میلیارد ریال به ۲۸۰میلیارد ریال افزایش یافته و شرکت‌های بیمه وظیفه دارند ظرف دو سال سرمایه خود را با این مصوبه تطبیق نمایند. با توجه به پایان مهلت در آذرماه سال‌جاری و نظر به اینکه شرکت نسبت به تامین ۵۰درصد سرمایه در تعهد سهامداران تاکنون اقدام نکرده است، ناگزیر است تا آذرماه سال‌جاری ۵۰درصد بقیه را وصول و ۸۰میلیارد ریال علاوه‌بر وصول ۵۰درصد مذکور دریافت کند.
او همچنین یادآور شد: چنانچه بیمه سامان خواستار عملیات اتکایی داخلی باشد باید سرمایه خود را طبق مصوبه به 400میلیارد ریال افزایش دهد.
صورت‌های مالی شرکت توسط موسسه حسابرسی بیات رایان مورد بررسی قرار گرفت و مجمع، این موسسه را برای یک سال دیگر انتخاب کرد.
روزنامه‌های کثیرالانتشار اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه‌های رسمی انتخاب شدند.
گزارش هیات‌مدیره به مجمع عمومی
علی ضیایی، مدیرعامل بیمه سامان در مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان این شرکت تحصیل اطمینان و ‌آرامش فکری و ایجاد تعامل و آسایش در زندگی اجتماعی و اقتصادی برای هر فرد ایرانی در تمام سطح جامعه با اشاعه و توسعه فرهنگ بیمه‌ای و گسترش و تعمیم خدمات بیمه‌ای را چشم‌انداز بیمه سامان اعلام کرد و گفت: بیمه سامان توانست با رشدی 125درصدی حق بیمه تولیدی را از 109میلیارد ریال در پایان سال 85 به 247میلیارد ریال در پایان سال 86 افزایش دهد. او با اعلام اینکه شرکت در سال 86، 43هزار و 901 فقره بیمه‌نامه در رشته‌های مختلف صادر کرده است، یادآور شد: این شرکت برای جبران خسارات 2هزار و 752 پرونده بیش از 15میلیارد ریال غرامت به بیمه‌گذاران بپردازد.
به گفته مدیرعامل بیمه سامان، ضریب خسارت در این شرکت ۱۹درصد است که در مقایسه با سایر شرکت‌های بیمه‌گر از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
ضیایی در خصوص ترکیب کلی پرتفوی بیمه سامان عنوان کرد: بیمه‌های اتومبیل 16، باربری 34/9، آتش‌سوزی 68/13، مهندسی 52/3، مسوولیت 27/4، حادثه 4/1، درمان 39/5، عمر 28/1، عمر و تشکیل سرمایه 43/8، هواپیما 32، نفت و انرژی 54/2 و اعتباری 01/0درصد از پرتفوی بیمه سامان را در انحصار دارند که سهم رشته اتومبیل با 66/19 و درمان با 88/16درصد از سایرین در کل خسارات پرداختی بیشتر است. این در حالی است که سهم رشته باربری و آتش‌سوزی که جزو رشته‌های سودده در صنعت بیمه کشور به حساب می‌آیند در پرتفوی بیمه سامان رقم قابل توجهی است و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (85) هر کدام به ترتیب از رشد 66 و 104درصدی برخوردارند. مقایسه عملکرد شرکت بیمه سامان در تولید حق بیمه در جدول شماره یک آمده است.
سود بیمه گذاران عمر و تشکیل سرمایه
علی ضیایی، مدیرعامل بیمه سامان با یادآوری ارائه طرح جدید بیمه عمر این شرکت و رشد 663درصدی حق بیمه در رشته عمر و تشکیل سرمایه طی سال 86 گفت: برای دومین سال متوالی بیمه‌گذاران عمر و تشکیل سرمایه سودی به مراتب بیش از مبلغ تعهد شده دریافت نمودند. او افزود: بیمه سامان خوشبختانه برای دومین سال پیاپی سودی به مراتب بیش‌تر از نرخ‌های تضمین شده را به اندوخته بیمه‌گذاران عمر و تشکیل سرمایه این شرکت پرداخت کرد. اوبا اشاره به امکان سرمایه‌گذاری بیمه‌گذاران سامان در یکی از سه صندوق کم ریسک، ریسک متوسط و پر ریسک افزود: در حالیکه حداقل سود پرداختی به هر یک از این سه صندوق برای ده سال به میزان 15درصد برای صندوق کم‌ریسک، 14درصد برای صندوق با ریسک متوسط و 12درصد برای صندوق پر ریسک تضمین شده، بیمه سامان برای دومین سال متوالی سودی به مراتب بالاتر از نرخ تضمینی به بیمه‌گذاران خود پرداخت می‌نماید. در این رابطه به صندوق پرریسک 23درصد سود تعلق می‌گیرد که حدودا 2 برابر سود تضمینی 12درصد می‌باشد. به صندوق با ریسک متوسط 21درصد سود تعلق گرفته که 50درصد بیشتر از سود تضمینی 14درصد می‌باشد و بالاخره برای صندوق کم ریسک‌ به رغم کاهش نرخ بهره در سال 86 توسط بانک‌ها، کماکان 19درصد سود که حدودا 30درصد بیشتر از نرخ تضمینی 15درصد می‌باشد را پرداخت کرده است.
مدیرعامل بیمه سامان با اشاره به افزایش میزان اندوخته بیمه‌گذاران اضافه نمود که افزایش میزان اندوخته‌ها، امکانات سرمایه‌گذاری‌های در اختیار بیمه سامان را بیشتر و متنوع‌تر خواهد نمود و اطمینان داریم که در آینده نیز قادر خواهیم بود مبالغ قابل توجهی سود به بیمه گذارانمان پرداخت نماییم.
ضیایی در ارتباط با چگونگی محاسبه پرداخت این سود به بیمه‌گذاران اظهار کرد تمامی بیمه‌گذاران، بیمه‌های عمر و تشکیل سرمایه سامان در پایان هر سال بیمه‌ای یک گزارش سالانه، حاوی آخرین اطلاعات مربوط به بیمه‌نامه خود را دریافت می‌نمایند که در این گزارش سود متعلقه به اندوخته آنان محاسبه و به حسابشان واریز می‌گردد.
به گفته مدیرعامل بیمه سامان کلیه بیمه‌گذاران این شرکت پس از گذشت یکسال از شروع بیمه خود می‌توانند از اندوخته ایجاد شده و سود متعلقه به آن از طریق برداشت مستقیم یا اخذ وام استفاده نمایند.
مدیرعامل بیمه سامان بهره‌وری نیروی انسانی شرکت در سال 86 را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: سرانه حق بیمه خالص در این شرکت معادل یک میلیاردو 686 میلیون ریال و سرانه سود معادل 347 میلیون ریال است.
به گفته ضیایی بیمه سامان اکنون دارای ۷ شعبه، ۱۲۹ نماینده و ۳۴ باجه بیمه در شعب منتخب بانک سامان است.
مدیرعامل بیمه سامان گفت: در سال 86 پروژه پیاده‌سازی سیستم مدیریت کیفیت 2000 و ISO9001 در فرآیندهای داخلی شرکت آغاز شد که به کارگیری آن مقدمه‌ای برای استقرار سیستم مدیریت کیفیت فراگیر TQM و مدل تعامل سازمانی، کاهش هزینه‌ها از طریق کارایی و اثربخش فرآیندها و حذف اشکالات و جلوگیری از دوباره کاری‌های غیرمجاز و اتلاف وفت خواهد بود.
ضیایی ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی به بیمه‌شدگان و بیمه‌گذاران جاری شرکت، افزایش سهم بازار صنعت بیمه کشور و گسترش شبکه فروش را از برنامه‌های آتی بیمه سامان عنوان کرد و گفت: ایجاد تعاملات همکاری با کشورهای منطقه و شرکت‌های بیمه خارجی از کشور جهت کسب دانش فنی مطابق با روش‌ها و استانداردهای جهانی و به‌روزرسانی محصولات و روش‌های ارائه خدمات شرکت از برنامه‌های اجرایی این شرکت در سال جاری است.



عکس:آکو سالمی