گزارش عملکرد بانک کارآفرین در سال 86
از موسسه اعتباری تا بانک خصوصی
بانک کارآفرین از جمله شش بانک خصوصی کشور است که پس از تصویب قانون اجازه تاسیس بانک‌های غیردولتی در تاریخ ۲۱/۱/۱۳۷۹ با توجه به مزیت‌های متعدد یک بانک نسبت به موسسه اعتباری تغییر وضعیت داد و با اقدام هیات‌مدیره در تاریخ ۱۴/۹/۱۳۸۰ مجوز مربوطه را از بانک مرکزی دریافت کرد.

در تاریخ 1/10/1380 این بانک خصوصی با نام بانک کارآفرین و با سرمایه 200میلیارد ریال تماما پرداخت شده به ثبت رسید و به صورت یک بانک تجاری، مجوز انجام کلیه عملیات بانکی را دریافت نمود. بانک کارآفرین هم‌اکنون توسط هیات‌مدیره‌ای مرکب از یازده عضو منتخب مجمع عمومی عادی ‌به طور فوق‌العاده مورخ 27/10/1386 اداره می‌شود.
ترکیب کلی سهامداران این بانک در پایان سال ۱۳۸۶ عبارت است از ۴هزار و ۴۸۴ شخصیت حقیقی با ۶۳۹میلیون و ۸۳۷هزار و ۹۳۱سهم. ۲۵۳شخصیت حقوقی با ۴۱۰میلیون و ۱۶۲هزار و ۶۹سهم که جمع تعداد سهامدار و میزان سهام بانک را به ترتیب به ۴هزار و ۷۳۷ و یک‌میلیارد و ۵۰میلیون سهم می‌رساند. سرمایه بانک کارآفرین براساس مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۱۷/۱۰/۱۳۸۳ و پس از اخذ مجوز بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق‌بهادار تهران از مبلغ ۷۰۰میلیارد ریال به یک‌هزار و ۵۰میلیارد ریال افزایش یافته و هیات‌مدیره این بانک در نظر دارد براساس مصوبه مجمع عمومی فوق‌العاده مورخ ۲۷/ ۱۰/ ۱۳۸۶ سرمایه بانک را از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران از مبلغ یک‌هزار و ۵۰میلیارد ریال به ۲هزار میلیارد ریال افزایش دهد.
اهم فعالیت‌های بانک در سال 1386سپرده‌های دریافتی
بانک کارآفرین به منظور کاهش اثر ریسک ناشی از نوسان نرخ سود سپرده‌های سرمایه‌گذاری، استراتژی خود را از جذب منابع درازمدت به جذب منابع کوتاه‌مدت تغییر داده و از اواخر سال ۱۳۸۴ فقط سپرده‌های تا یک سال را از مشتریان پذیرفته است.
گزارش هیات‌مدیره بانک کارآفرین به مجمع عمومی این بانک در سال 1386 حاکی است به‌رغم این سیاست، سپرده‌های این بانک در سال مورد گزارش از لحاظ حجم و تعداد حساب‌ها از رشد مناسبی برخوردار بوده است. بنابراین گزارش مبلغ سپرده‌های بانک کارآفرین در پایان سال 86 با 39درصد رشد نسبت به سال قبل از آن به مبلغ 23هزار و 350میلیارد ریال افزایش یافته است.
سپرده‌های دیداری این بانک در سال ۸۶ معادل یک هزار و ۹۴۲ میلیارد ریال ، سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت دار ۱۸ هزار و ۷۵۱ میلیارد ریال، سایر سپرده‌ها
2 هزار و 657 میلیارد ریال بوده است که جمع سپرده‌های بانک کارآفرین را به رقم 23 هزار و 350 میلیارد ریال می‌رساند.
تعداد حساب‌های بانک کارآفرین نیز در پایان سال ۸۶ معادل ۲۰۵ هزار و ۶۳۶ فقره گزارش شده است.
تسهیلات اعطایی
در پایان سال مورد گزارش، مانده خالص تسهیلات اعطایی بانک کارآفرین از مبلغ ۱۱ هزار و ۴۹ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۵ به مبلغ ۱۷ هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال افزایش یافته که نشانگر ۵۷ درصد افزایش در مانده تسهیلات این بانک می‌باشد.
عملیات ارزی
خرید و فروش ارز به عنوان یکی از مهم‌ترین عملیات ارزی بانک‌ها در بانک کارآفرین طی سال ۸۶ معادل ۶۲۰ میلیون دلار بوده است.
رقم اعتبارات اسنادی گشایش یافته و ضمانت‌نامه‌های ارزی صادره نیز که در آمد ناشی از کارمزد و نه سرمایه بانک است در بانک کارآفرین برای سال 86 به ترتیب 960 و 72 میلیون دلار گزارش شده است.
ما‌به التفاوت سود علی‌الحساب و قطعی
در پایان سال مالی 1386 خالص سهم سود سپرده‌گذاران از درآمدهای مشاع به مبلغ 2 میلیون و 269 هزار و 672 میلیون ریال بود. بانک کارآفرین در آغاز سال مالی مذکور مبلغ 2 میلیون و 222 هزار و 668 میلیون ریال به صورت علی‌الحساب به سپرده‌گذاران ریالی پرداخت کرده است و مابه‌التفاوت سود علی‌الحساب و قطعی به میزان 47 هزار و 4 میلیون ریال درآینده نزدیک به حساب سپرده‌گذاران این بانک واریز می‌شود.
تعداد شعب
شعب بانک کارآفرین طی سال 1386 از 45 شعبه به 64 شعبه افزایش یافت.
بنابرگزارش هیات‌مدیره این بانک، طی سال ۱۳۸۷ نیز تعداد ۲۶ شعبه افتتاح خواهد شد که ۱۸ شعبه آن در تهران و ۸ شعبه دیگر در شهرستان‌ها خواهد بود.
سرمایه‌گذاری‌ها
میزان سرمایه‌گذاری بانک کارآفرین در شرکت‌های وابسته به قرار جدول شماره یک است:
در سال مالی 1386 بابت سرمایه‌گذاری در شرکت‌های وابسته به بانک کارآفرین مبلغ 12هزار و 135میلیون ریال سود شناسایی و در یادداشت صورت‌های مالی این بانک افشا گردیده است.
سرمایه‌گذاری در اوراق مشارکت
بانک کارآفرین به منظور استفاده از نقدینگی خود اقدام به خرید اوراق مشارکت کرده و طی سال مالی مورد گزارش حدود 460میلیارد ریال درآمد از محل سرمایه‌گذاری در اوراق حاصل کرده است. اوراق مشارکت به لحاظ قابلیت نقدینگی فوری آن توسط بنگاه‌های اقتصادی خریداری می‌شود و در مواقع نیاز سریعا تبدیل به نقد می‌شود و در دارایی‌های با بازده بالاتر سرمایه‌گذاری می‌شود.
سرمایه‌گذاری در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس
با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و رکود حاکم بر بازار بورس اوراق بهادار، خرید و فروش سهام از بازار مذکور توسط بانک کارآفرین به حداقل رسیده است. در سال 86 سود نقدی مجامع شرکت‌هایی که بانک کارآفرین سهام آنها را خریداری کرده 29هزار و 73میلیون ریال و زیان حاصل از خرید و فروش سهام به مبلغ 3هزار و 679میلیون ریال رسیده که در حساب‌های مربوطه منظور شده است. از سوی دیگر با توجه به روند نزولی قیمت‌ها مبلغ یک‌هزار و 966میلیون ریال ذخیره کاهش ارزش سهام شناسایی و در حساب‌ها ثبت شده است.
وضعیت معاملات سهام بانک کارآفرین در سال ۸۶
تعداد خریداران 635/1
تعداد سهام معامله شده ۷۷۶/۶۰۱/۲۱۰
جمع معاملات (میلیون ریال) 245/812
پایین‌ترین قیمت (ریال) ۹۰۰/۲
بالاترین قیمت (ریال) 764/4
آخرین قیمت در ۲۸/۱۲/۸۶ (ریال) ۱۴۵/۴
راه‌اندازی اولین صندوق سرمایه‌گذاری در ایران
بانک کارآفرین در سال ۱۳۸۶ موفق شد اولین صندوق سرمایه‌گذاری کشور را با اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ ۲۳/۴/۸۶ راه‌اندازی کند. این صندوق که به صورت سرمایه باز (open end) اداره می‌شود با حداقل سرمایه ۲۰۰میلیارد ریال تشکیل شد و سرمایه آن تا سقف یک هزار میلیارد ریال قابل افزایش است. این صندوق حداقل سود ۵/۱۶درصد را در مقاطع سه ماهه تضمین کرده و در دوره‌های اخیر به ترتیب ۸/۱۶درصد، ۷/۱۶درصد و ۱/۱۷درصد سود قطعی بین سرمایه‌گذاران خود تقسیم کرده است. طی سال گذشته و طی ۲۰۲ روز کاری مجموعا ۷۷۶ درخواست صدور واحد سرمایه‌گذاری برای صدور ۸۳۶هزار و ۵۸۴واحد سرمایه‌گذاری مجموعا به مبلغ ۸۴۸میلیارد ریال و ۳۷۸ درخواست ابطال برای ابطال ۴۴۰هزار و ۳۰۸ واحد سرمایه‌گذاری مجموعا به مبلغ ۴۴۹میلیارد ریال از طریق شعب منتخب بانک کارآفرین برای سرمایه‌گذاران صادر و ابطال شده است.