دوازدهمین مجمع عمومی عادی سالانه بانک سامان پنجشنبه گذشته، نوزدهم خردادماه، با حضور نزدیک به 90 درصد صاحبان سهام در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد.

از مهم‌ترین مفاد دستور جلسه این مجمع، اتخاذ تصمیم درخصوص صورت‌های مالی و پیشنهاد تقسیم سود سال مالی منتهی به پایان اسفندماه ۱۳۸۹ و انتخاب اعضای هیات‌مدیره (اصلی و علی‌البدل) و تصویب افزایش سرمایه بانک سامان بود. براساس رای اکثریت قاطع صاحبان سهام پس از ارائه گزارش عملکرد مالی بانک سامان در سال ۱۳۸۹، صورت‌های مالی سال مورد گزارش به تصویب رسید.

همچنین با رای اکثریت صاحبان سهام، اعضای اصلی هیات‌مدیره بانک سامان برای دو سال آینده ابقا شدند و شرکت بیمه سامان و شرکت ایران و غرب (سهامی خاص) به‌عنوان اعضای علی‌البدل هیات‌مدیره سکان هدایت این بانک را به‌عهده خواهند داشت. با پیشنهاد هیات‌مدیره بانک سامان از مبلغ ۱۱۵ میلیارد تومان سود قابل تقسیم مربوط به عملکرد سال مالی ۱۳۸۹ مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان به حساب افزایش سرمایه بانک سامان منظور شد و ۱۵ میلیارد تومان باقی مانده به عنوان سود نقدی بین سهامداران تقسیم شد. به این ترتیب سرمایه اولیه این بانک از مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۸۹ به ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد و بر مبنای سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومان مبلغ ۵ تومان سود نقدی به هر سهم این بانک تعلق گرفت.پس از تصویب سود نقدی مورد نظر، بلافاصله مبلغ یاد شده با دستور ولی ضرابیه، مدیرعامل بانک سامان، به حساب سهامداران واریز شد. بانک سامان در سال مالی ۱۳۸۹ دستاوردهای بزرگی را داشته است که از آن جمله می‌توان به رشد ۷۲ درصدی سود خالص این بانک، افزایش ۷۶ درصدی مانده تسهیلات اعطایی و رشد ۳۷ درصدی مانده سپرده‌ها اشاره کرد. همچنین بانک سامان طی ۵ سال گذشته بالاترین میزان سود عملیاتی را داشته و سهم بازار خود را در بین بانک‌های خصوصی از ۶/۸ درصد به ۵/۹ درصد رسانده و سهم خود را در کل بازار بانکی از ۹۲/۱ درصد به ۱۶/۲ درصد افزایش داده است.این بانک خصوصی در سال ۱۳۸۹ رتبه نخست در بازار بین‌الملل در میان ۶ بانک برتر خصوصی کشور را به دست آورده و سهم عملیاتی بین‌الملل خود را از ۱۳ درصد در سال ۱۳۸۸ به ۲۵ درصد در سال گذشته افزایش داده است که یک چهارم سهم این بازار می‌باشد.بانک سامان در سال ۱۳۸۹ با بیش از ۳ میلیارد دلار عملیات ارزی، در بروات ارزی و تنزیل اسنادی رتبه نخست و در گشایش اعتبار ارزی مقام دوم را کسب کرده است.

تاریخچه
موسسه اعتباری سامان اقتصاد در شهریورماه 1378 با سرمایه اولیه 11 میلیارد ریال آغاز به فعالیت نمود. با تصویب قانون اجازه تاسیس بانک‌های غیردولتی مصوب 21/09/1379 و با توجه به ماده 28 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه 1351 با هدف جلب مشتریان، امکان ارائه خدمات متنوع بانکی و استفاده بهینه از امتیازات قانونی بانک، موسسه اعتباری سامان اقتصاد در سال 1381 طی مجوز شماره 33ع/م هه مورخ 16/05/1381 بانک مرکزی و با سرمایه 200 میلیارد ریال تحت عنوان بانک سامان به نظام بانکی کشور پیوست.
موضوع فعالیت
به موجب شرح تفصیلی مفاد ماده 5 اساسنامه، موضوع فعالیت بانک عبارت است از: افتتاح و نگهداری حساب‌های قرض‌الحسنه جاری و پس‌انداز، قبول سپرده‌های مدت‌دار و صدور گواهی سپرده سرمایه‌گذاری، اعطای انواع تسهیلات اعتباری در چارچوب عقود رایج در کشور، خرید اسناد و اوراق بازرگانی و انجام سایر معاملات مربوط به آنها، تحصیل وام و اعتبار، نقل‌و‌انتقال وجوه در داخل و خارج از کشور، انجام معاملات ارزی، افتتاح اعتبار اعم از اعتبار اسنادی و غیره و انجام امور مربوطه، صدور اعتبارنامه و انواع چک و انجام معاملات مربوط به آنها، صدور و قبول انواع تعهدنامه و ضمانتنامه بانکی، صدور، خرید و فروش اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار، پذیره‌نویسی و انجام کلیه عملیات خرید و فروش سهام، قبول امانات، ‌اجاره صندوق امانات، انجام معاملات طلا و نقره، مشارکت و سرمایه‌گذاری، کارگزاری فی‌مابین بانک‌ها و موسسات داخل و خارج از کشور، حمل‌و‌نقل و ترخیص کالای مشتریان و سایر امور مربوطه، بیمه مربوط به امور بانک‌ها، مدیریت نقدی برای مشتریان، قبول نمایندگی موسسات یا بانک‌ها و انجام کلیه عملیات بانکی و بازرگانی در قالب قانون و مقررات بانکی کشور.