«چادرملو» بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره سنگ‌آهن بیش‌از 79 درصد سود خالص را تقسیم کرد
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت چادرملو 600 ریال سود برای هر سهم سال 89 تصویب کرد.

این مجمع که با حضور ۹۳ درصد سهامداران برگزار شد صورت‌های مالی و ترازنامه شرکت را برای سال ۸۹ به تصویب رساند.
براساس گزارش هیات مدیره که در این جلسه ارائه شد، چادرملو در سال 89 توانست سود خود را تا دوبرابر معادل 45 میلیارد تومان افزایش دهد.
مجمع مزبور به ریاست آقای قاری‌زاده، دبیری آقای نادری و نظارت آقایان عمرانی و علی‌اکبری اداره شد.این مجمع روزنامه‌‌های «دنیای‌اقتصاد» و «اطلاعات» را به عنوان روزنامه‌های رسمی شرکت برای سال ۹۰ انتخاب کرد.
تاریخ تاسیس
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (سهامی‌خاص) در چهارم خردادماه سال ۱۳۷۱ تحت شماره ۲۲۵۷ در دفتر ثبت شرکت‌های یزد به ثبت رسید و سپس به موجب مصوبه مجتمع عمومی فوق‌العاده به تاریخ ۱۶/۸/۱۳۷۷ مرکز شرکت به تهران منتقل و به شماره ۱۴۵۸۵۷ مورخ ۳۰/۸/۱۳۷۷ در اداره کل ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده است.
شرکت برای مدت نامحدود تاسیس شده است. شخصیت حقوقی شرکت در مردادماه سال 1376 از دولتی به خصوصی تغییر یافته و در تاریخ هفتم مردادماه 82 به شرکت سهامی عام تبدیل و در تاریخ 12 مهرماه 1382 در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.
موضوع فعالیت شرکت
کلیات فعالیت‌های شرکت در اکتشاف، استخراج و بهره‌برداری از معادن سنگ‌آهن و تولید کنسانتره از آن، تولید گندله، تولید سنگ‌آهن‌های دانه‌بندی شده و تولید محصولات فولادی خلاصه می‌شود.
چادرملو بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌آهن در ایران
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال 1389 با تولید 9‌میلیون و پانصد و هشتاد و نه هزار تن سنگ‌آهن فرآوری شده که شامل هشت‌میلیون و چهارصد و شصت و سه هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن و یک‌میلیون و صد و بیست و شش هزار تن سنگ‌آهن دانه‌بندی شده به بزرگ‌ترین تولیدکننده سنگ‌آهن در کشور تبدیل شد. این شرکت بزرگ صنعتی و معدنی که 50 درصد تولیدات سنگ‌آهن کشور را به عهده دارد برنامه تولید 12 میلیون تن محصولات سنگ‌آهن و توسعه فعالیت‌های شرکت تا مرحله تولید یک میلیون تن فولاد (شامل واحدهای آهن‌سازی، ذوب، ریخته‌گری و نورد) را هدفگذاری کرده و از استراتژی مهم شرکت تلقی می‌شود.
«چادرملو که بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره سنگ‌آهن در کشور است، سال ۱۳۸۹ حدود ۲۵ درصد مازاد بر ظرفیت اسمی کارخانه تولید داشته است.»
همچنین در میان معادن عمده تولیدکنندگان سنگ‌آهن داخلی، «چادرملو» بالاترین درصد سهم از کل تولیدات این معادن را دارا است، به طوری که در سال 89 معادل 3/35 درصد از تناژ تولید کنسانتره سنگ‌آهن و سنگ‌آهن دانه‌بندی را به خود اختصاص داد.
این در حالی است که معادن گل‌گهر و سنگ‌آهن مرکزی در رتبه‌های بعدی از حیث تولید سنگ‌آهن قرار داشتند.
رشد درآمد حاصل فروش «کچاد»
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۸۹ با افزایش ۵۹ درصد فروش نسبت به سال ۸۸ مواجه بود. به طوری که این شرکت از فروش محصولات خود طی سال ۸۹ بالغ بر ۸ هزار و ۸۸ میلیارد و ۷۵۶ میلیون ریال درآمد کسب کرد.
عملکرد مالی چادرملو
شرکت صنعتی و معدنی چادرملو برای سال مالی ۸۹ معادل ۷۵۶ ریال سود به ازای هر سهم محقق کرد که مطابق دستورات جلسه مجمع عمومی عادی سالانه مبلغ ۶۰۰ ریال از این رقم میان صاحبان سهام تقسیم می‌شود. این شرکت در پایان سال ۸۹ مبلغ ۴ هزار و ۵۹۷ میلیارد و ۶۱۹ میلیون ریال سود ناخالص کنار گذاشت. همچنین سود خالص «کچاد» در سال ۸۹ برابر ۴ هزار و ۵۳۸ میلیارد و ۹۶۲ میلیون ریال بود. علاوه بر این سود خالص چادرملو در سال مالی مورد گزارش نسبت به سال مالی ۸۸ با رشد ۱۱۸ درصدی همراه بود. مطابق صورت سود و زیان این شرکت، سود عملیاتی «کچاد» با ۱۱۳ درصد افزایش در سال ۸۹ به رقم ۴ هزار و ۵۴۰ میلیارد و ۹۴۱ میلیون ریال بالغ شد.
آنچه از صورت‌های مالی چادرملو برداشت می‌شود کاهش دومیلیارد و 707 میلیون ریالی هزینه‌های مالی در این شرکت است.
افشای اطلاعات مربوط به طرح‌ها و پروژه‌های عمده توسعه شرکت:
الف- طرح مرحله دوم توسعه و افزایش ظرفیت با احداث خط پنجم تولید کنسانتره سنگ‌آهن
۱- ظرفیت طرح: تولید سالانه ۱.۷۰۰.۰۰۰ تن کنسانتره آهن
2- تاریخ شروع عملیات اجرایی: تیرماه سال 1387- زمان اجرای طرح 42 ماه
۳- کل سرمایه‌گذاری به مبلغ ۱۲۱۲ میلیارد ریال شامل ۶۷۲ میلیارد ریال و ۵/۳۸ میلیون یورو
4- پیشرفت فیزیکی طرح تا پایان اسفند 1389 به میزان 3/74 درصد.
۵- برنامه‌های آتی برای تکمیل طرح: عملیات نصب تجهیزات طرح تا پایان دی‌ماه سال ۱۳۹۰ خاتمه یافته و پس از انجام عملیات تست سرد و گرم و راه‌اندازی عملیات بهره‌برداری تجاری در تاریخ ۱/۱/۱۳۹۱ آغاز گردید.
6- تاثیر تکمیل پروژه بر عملکرد شرکت: افزایش تولید سالانه به مقدار 7/1 میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن مرطوب
۷- تغییرات انجام شده در برآوردهای اولیه در مبالغ سرمایه‌گذاری و زمان بهره‌برداری.
8- برنامه زمانی اجرای طرح براساس قرارداد (42 ماه) تاکنون تغییر ننموده، لیکن در سال 88 مبالغ سرمایه‌‌گذاری نسبت به برآوردهای مقدماتی اولیه از 800 میلیارد ریال به 1212 میلیارد ریال تغییر یافته که دلایل آن عبارتند از: تاخیر در اجرای قرارداد، انعقال الحاقیه مورخ 28 فوریه 2008، افزایش نرخ ارز، افزایش هزینه‌های ریالی در قرارداد منعقده قبلی حدود 42 درصد و ارزی حدود 15 درصد.
ب- طرح بازسازی و نوسازی ماشین‌آلات بخش معدن، احداث سنگ شکن دوم و سایر تاسیسات وابسته به کارخانه نوآوری به شرح پروژه‌های ذیل:
1- پروژه نوسازی ماشین‌آلات بخش معدن عمدتا انجام شده است.
۲- پروژه احداث سنگ‌شکن دوم کارخانه فرآوری.
2-1- ظرفیت پروژه: 2800 تن در سایت
۲-۲- تاریخ شروع: آذرماه سال ۱۳۸۷
2-3- مدت زمان اجرای پروژه: 36 ماه
۲-۴- سرمایه‌گذاری پروژه به مبلغ ۱۶۷ میلیارد ریال شامل ۷.۲۴۳ میلیون یورو و ۶۶ میلیارد ریال
2-5- پیشرفت فیزیکی پروژه تا پایان اسفندماه 1389 به مقدار 60 درصد
۲-۶- برنامه‌های آتی برای تکمیل پروژه، عملیات نصب تجهیزات طرح در پایان آذرماه سال ۱۳۹۰ به مقدار ۱۰۰ درصد انجام و طرح راه‌اندازی خواهد شد.
2-7- تاثیر تکمیل پروژه بر عملکرد شرکت:
بخش سنگ‌شکن از مهمترین تاسیسات وابسته به کارخانه فرآوری می‌باشد. لذا به منظور جلوگیری از توقف‌های ناشی از تعمیرات اساسی ادواری و اضطراری لزوما واحد دوم سنگ‌شکن احداث تا هر دو بخش به صورت دوره‌ای (نوبتی) و بدون توقف مشغول کار بوده و سنگ خرد شده موردنیاز پنج خط کارخانه فرآوری را تامین نماید.
ج-طرح احداث کارخانه فولادسازی:
۱- ظرفیت طرح: تولید سالانه یک‌میلیون تن فولاد خام، طرح در جوار کارخانه گندله‌سازی اردکان احداث خواهد شد.
2- سرمایه‌گذاری طرح در مجموع به مبلغ 2.962 میلیارد ریال که مبلغ 85 میلیون یورو جزئی از جمع کل به صورت ارزی می‌باشد.
۳- قرارداد تجهیزات اصلی کارخانه شامل بخش ذوب و ریخته‌گری با شرکت‌های تنوا (Tenova) و کن کست (Cencast) نهایی شده که از سازندگان معروف جهانی می‌باشند.
4- برنامه زمانبندی اجرای طرح قبلا به مدت 36 ماه پیش‌بینی گردیده بود که به دلایل گوناگون با 4 ماه تاخیر زمانی مواجه خواهد شد.
۵- پیشرفت فیزیکی طرح: تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۸۹ به میزان ۷۸/۶ درصد می‌باشد.
6- هزینه شده: به مبلغ 873.770میلیون ریال می‌باشد.


د- طرح احداث کارخانه گندله‌سازی در بهاباد:
این طرح مورد تصویب هیات مدیره شرکت قرار گرفته است. اقدامات اولیه از قبیل تهیه گزارش فنی و اقتصادی، اخذ و جواز تاسیس درخواست تامین امکانات زیربنائی توسط موسسات ذیربط انجام گردیده لیکن شروع عملیات و تدوین برنامه زمانبندی مشروط به مشخص شدن تاریخ تامین برق و گاز می‌باشد که تاکنون به خصوص در مورد گازرسانی محقق نگردیده و پاسخ لازم در مورد تامین گاز دوره بهره‌برداری از طرف شرکت گاز دریافت نگردیده است.
1- طرح احداث نیروگاه:
۱-۱- هدف از اجرای طرح احداث نیروگاه در جوار مجتمع گندله‌سازی اردکان می‌باشد.
1-2- ظرفیت طرح: 800 مگاوات ساعت
۱-۳- پیش‌بینی سرمایه‌گذاری به مبلغ ۱.۰۰۰ میلیارد ریال و ۵۰۰ یورو به صورت ارزی کلا به مبلغ ۸۰۰۰ میلیارد ریال می‌باشد که ۷۰ درصد آن سهم این شرکت خواهد بود.
1-4- برنامه زمانبندی اجرای طرح از تاریخ شروع عقد قرارداد به مدت 36 ماه پیش‌بینی گردیده است.
۱-۵- طرح در مرحله عقد قرارداد می‌باشد.
برنامه‌های آینده شرکت
مشارکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها
به دنبال مصوبات هیات مدیره، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو برنامه‌های آتی خود را به شرح ذیل ادامه می‌دهد:
۱- مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر
2- ادامه اجرای طرح یک‌میلیون تنی فولاد در جوار کارخانه گندله‌سازی اردکان
۳- اجرای طرح احداث نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی در جوار کارخانه گندله‌سازی اردکان
4- ادامه تکمیل طرح احداث خط پنجم فرآوری تولید کنسانتره
۵- ادامه تکمیل طرح بازسازی و نوسازی ناوگان و تجهیزات معدنی.