سهامداران از عملکرد شش ماهه «وصندوق» خشنود شدند
افزایش دوبرابری سود شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری به ازای هر سهم شرکت در ۶ ماه دوم سال ۹۵ معادل ۲۴۰ ریال سود نقدی تصویب کرد. در این مجمع که با حضور اکثر سهامداران و با ریاست آقای سیدغلامرضا هاشمی، نظارت آقایان سعید شمسینژاد و محمد نادرخمجانی و دبیری دکتر علیرضا برادران برگزار شد، صورتهای مالی نیمه دوم سال ۹۵ به تصویب رسید.
مدیرعامل «وصندوق» دراین جلسه با ارائه گزارش عملکرد نیمه دوم سال ۹۵ شرکت به سوالات سهامداران پاسخ داد. دکتر علیرضا برادران در گفتوگویی اختصاصی گفت: برای افزایش بهرهوری و بازدهی سرمایه، این شرکت از اواخر سال ۱۳۹۴ به عنوان هلدینگ انرژی به طور رسمی فعالیت کاری خود را روی موضوعات مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی متمرکز کرد تا با بهرهگیری از ظرفیتهای ویژه نسبت به ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خود اقدام کند.
مجمع عمومی عادی سالانه شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری به ازای هر سهم شرکت در ۶ ماه دوم سال ۹۵ معادل ۲۴۰ ریال سود نقدی تصویب کرد. در این مجمع که با حضور اکثر سهامداران و با ریاست آقای سیدغلامرضا هاشمی، نظارت آقایان سعید شمسینژاد و محمد نادرخمجانی و دبیری دکتر علیرضا برادران برگزار شد، صورتهای مالی نیمه دوم سال ۹۵ به تصویب رسید.
مدیرعامل «وصندوق» دراین جلسه با ارائه گزارش عملکرد نیمه دوم سال ۹۵ شرکت به سوالات سهامداران پاسخ داد. دکتر علیرضا برادران در گفتوگویی اختصاصی گفت: برای افزایش بهرهوری و بازدهی سرمایه، این شرکت از اواخر سال ۱۳۹۴ به عنوان هلدینگ انرژی به طور رسمی فعالیت کاری خود را روی موضوعات مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی متمرکز کرد تا با بهرهگیری از ظرفیتهای ویژه نسبت به ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سهامداران خود اقدام کند. وی افزود: این شرکت با دارا بودن فرصتهای بالای جذب همکاری و سرمایهگذاری خارجی و قرار گرفتن در بین ۲۰ شرکت برتر از نظر ارزش بازار سهام در بین ۴۵۰ شرکت بورسی ایران، گامی بلند به سوی تبدیل شدن به یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی در ایران برداشت و رویکرد جدیدی را در ارزشآفرینی و ایجاد ارزش افزوده رقم زد. برادران با اشاره به اینکه طرح صبافولاد خلیج فارس شامل یک واحد تولید آهن اسفنجی با محصول HBI به ظرفیت ۵/ ۱ میلیون تن در سال، در قالب پروژه واحد احیای مستقیم و واحدهای جانبی با ارزش بیش از یک هزار میلیارد تومان، آماده بهره برداری است، گفت: طی دو سال گذشته با حمایت مدیریت عامل صندوق بازنشستگی کشوری و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین به موقع منابع مالی از سوی هلدینگ انرژی و تسریع در اقدامات اجرایی، روند احداث این پروژه از پیشرفت سریع و خوبی برخوردار شد و تاخیرات زمانی گذشته در این دوره جبران شد. به گفته وی این طرح بزرگ ملی مصوب در سال ۱۳۸۸ از سوی هیات مدیره وقت صندوق بازنشستگی کشوری در قالب ۴ پروژه تعریف شده که فاز اول آن شامل یک واحد فولادسازی به ظرفیت ۵/ ۱ میلیون تن در سال بوده که خود در سه مرحله تعریف شده است: برادران این سه مرحله را شامل: ایجاد یک واحد تولید آهن اسفنجی به روش HBI با ظرفیت ۵/ ۱ میلیون تن در سال، ایجاد یک واحد ذوب و ریختهگری (تولید بیلت، بلوم و بیم بلنک) به ظرفیت ۵/ ۱ میلیون تن در سال و ایجاد یک واحد گندلهسازی به ظرفیت ۵ میلیون تن در سال دانست. وی ادامه داد: همچنین فاز دوم برای تولید ۳ میلیون تن آهن اسفنجی به روش HBI با دو کوره مگا مدول و نیز تولید ۸/ ۲ میلیون تن شمش فولادی در سال پیشبینی شده است. به گفته وی در فاز سوم نیز واحد نورد محصولات فولادی یعنی تولید ۷۵۰ هزار تن میلگرد و ۷۵۰ هزار تن تیرآهن در امتداد فاز دوم تولید ورق نازک در ابعاد مختلف و نیز تولید ریل انجام خواهد شد.
مدیرعامل سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به اینکه در فاز پایانی نیز واحدهای جانبی به صورت موازی و متناسب با پیشرفت سایر پروژهها تعریف شده است این واحدها را: ایستگاه راه آهن و واگن برگردان مواد اولیه، یک واحد تولید برق (نیروگاهی) به ظرفیت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ مگاوات، یک واحد تولید آب شیرین به ظرفیت ۳۵۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ متر مکعب در روز، تولید آهک به ظرفیت تقریبی ۲۰۰۰۰۰ تن در سال، هوای فشرده و واحد تولید اکسیژن به ظرفیت ۲۰۰۰۰ متر مکعب ذکر کرد. برادران تشکیل کارگروههای تخصصی در جم برای دستیابی به تولید نزدیک به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی، افزایش ۲۱ درصدی بازده در دو سال گذشته و بهبود بازار فروش محصولات، شناسایی نقاط قابل بهبود شرکت با مقایسه آن با شرکتهای همتراز و اصلاح نظامهای حاکم، پیگیری اجرا و تامین منابع مالی پروژه ABS- Rubber، احقاق حقوق مالکانه بر حفظ ارتقا و پایداری منابع خوراک واحدهای پتروشیمی بررسی طرحهای سرمایهگذاری برای افزایش تولید محصولات و تکمیل زنجیره ارزش شامل تولید پروپیلن از طریق PDH را از مهمترین دستاوردهای شرکت در سال ۹۵ دانست. وی گفت: پتروشیمی مسجد سلیمان دیگر شرکت این هلدینگ است که موفق به انجام افزایش ۲۵ درصدی سقف اعتبار اسنادی گشایش یافته شده است. وی ادامه داد: همچنین پیگیری احداث یک واحد پتروپالایش در منطقه مسجد سلیمان شامل تامین خوراک، شناسایی لایسنسور، تامین منابع مالی، کسب مجوزهای لازم، تامین مالی Non-EPC پروژه و آورده نقدی سهامداران در گشایش اعتبار اسنادی از دیگر اقدامات شرکت است.
به گفته وی در لولهسازی اهواز افتتاح خط تولید لولههای اسپیرال (مخصوص انتقال آب) با ظرفیت اسمی سالانه ۲۳۰ هزار تن حفظ، ارتقا و افزایش تولید و دستیابی به سود عملیاتی از اقدامات موثر در شرکت مذکور است.برادران اضافه کرد: پتروشیمی پلی پروپیلن جم هم برنامهریزی برای دستیابی به تولید نزدیک به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی، برنامهریزی برای عرضه شرکت در بورس تهران، تولید گرید کو پلیمر رندوم بهبود یافته با کاربرد در تولید ظروف شفاف و کسب نشان زرین یک ستاره کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران را بهعنوان مهمترین فعالیت های خود ثبت کرده است.وی افزود: علاوه بر این در راستای اهداف صندوق بازنشستگی کشوری به منظور افزایش مالکیت در شرکتهایی با ارزش افزوده بالاتر، شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری اقدام به مذاکره با شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین کرد و با خریداری ۷۶/ ۳ درصد از سهام شرکت پتروشیمی جم، مجموع مالکیت صندوق بازنشستگی کشوری در این شرکت به بالای ۵۰ درصد رسید. وی در ادامه مهمترین منشور اقتصادی کشور را که بر سر اجرایی شدن آن تمام سطوح نظام تصمیمگیری کشور اجماع دارند، سند «اقتصاد مقاومتی» ذکر کرد و هدف از این سند اقتصادی فعال و پویا را بازسازی و احیای اقتصاد ملی دانست. وی افزود: در سیاستهای کلی ابلاغی مقام معظم رهبری مواردی است که به طور مستقیم به بازار سرمایه بازمیگردد. بهعنوان نمونه در بند ۹ بر اصلاح و تقویت همهجانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد و پیشگامی در بخش واقعی اقتصاد تاکید شده است. برادران اضافه کرد: موضوع دیگر تشویق سرمایهگذاری خارجی برای صادرات است که در بند ۱۰ سیاست های ابلاغی به آن اشاره شده است که یکی از پیشنهادها در این خصوص، انتشار اوراق مشارکت ارزی برای پروژههای صادراتی است که از محل صادرات، سود سرمایهگذاری خارجی تامین میشود. این امر میتواند کمک شایانی به اجرایی شدن این بند کند.
سرمایه
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۲۰ میلیارد ریال بوده که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ ۲۷،۰۰۰ میلیارد ریال (شامل تعداد ۲۷ میلیارد سهم به ارزش اسمی هر سهم ۱،۰۰۰ ریال) در پایان سال مالی منتهی به ۳۱/ ۰۶/ ۱۳۹۵ افزایش یافته است.
اقدامات کلان
* کنترل عملکرد و برنامه و بودجه شرکتهای تابعه به صورت فصلی
* وصول مطالبات معوق از شرکتهای سرمایهپذیر
* برگزاری جلسات کارگروه برنامهریزی در حوزه برق و انرژی
* برگزاری جلسات کارگروه برنامهریزی در حوزه پتروشیمی
* اصلاح ساختار سرمایهگذاریها و برنامهریزی خروج از صنایع غیر هدف
* پیگیری افزایش سرمایه شرکت و برگزاری مجمع فوقالعاده
اهم اقدامات انجام شده
پتروشیمی جم
* تشکیل کارگروههای تخصصی در جم برای دستیابی به تولید نزدیک به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی و بهبود بازار فروش محصولات
* شناسایی نقاط قابل بهبود شرکت با مقایسه آن با شرکتهای همتراز و اصلاح نظامهای حاکم
* پیگیری اجرا و تامین منابع مالی پروژه ABS- Rubber
* احقاق حقوق مالکانه پتروشیمی جم بر خط اصلی اتان و دریافت سهمیه تعیین شده مطابق با قرارداد فی مابین با شرکت ملی گاز
* تکمیل و راهاندازی خط لوله بوتان جهت تامین خوراک و کاهش وابستگی به پتروشیمی شهید نوری و افزایش سودآوری
* بررسی طرحهای سرمایهگذاری جهت افزایش تولید محصولات و تکمیل زنجیره ارزش شامل تولید پروپیلن از طریق PDH
* اخذ تسهیلات بانکی با ضمانت آن توسط هلدینگ
صبافولاد خلیج فارس
* تامین مالی و اتمام پروژه
* پیگیری جهت تامین منابع مالی از طریق انتشار صکوک و کاهش بار تامین مالی از سهامداران در جهت اتمام فاز اول آن
* پیگیری جهت انجام امور زیرساختی پروژه نظیر تامین برق، احداث آب شیرین کن و حمل و نقل موردنیاز جهت دریافت مواد اولیه و ارسال محصولات
* پیگیری جهت احداث واحد یوتیلیتی مورد نیاز (برق و آب شیرین) با استفاده از منابع خارجی
* تجهیز تیم مجرب جهت راهاندازی و فراهم کردن شرایط تولید مستمر محصول
* تامین سرمایه در گردش
پتروشیمی مسجد سلیمان
* افزایش ۲۵ درصدی سقف اعتبار اسنادی گشایش یافته به مبلغ ۸۵۰ میلیون یوآن
* پیگیری احداث یک واحد پتروپالایش در منطقه مسجد سلیمان شامل تامین خوراک، شناسایی لایسنسور، تامین منابع مالی و کسب مجوزهای لازم
* تامین مالی پروژه های Non-EPC و آورده نقدی سهامداران در گشایش اعتبار اسنادی
* مذاکرات در جهت بازیافت بخش قابل توجهی از سرمایهگذاری صورت پذیرفته (تعدیل قیمت تمام شده سرمایهگذاری)
لولهسازی اهواز
* بررسی و تحلیل کلان شرکت لولهسازی اهواز از ابعاد گوناگون نظیر فروش، بازاریابی، بدهی، هزینههای مالی با هدف استفاده از ظرفیتها و توانایی شرکت در تامین نیازهای خطوط لوله مورد نیاز وزارت نفت و شرکت ملی گاز
* بررسی وضعیت شرکت با هدف اصلاح ساختار مالی و اقتصادی
* شرکت در مناقصهها و حضور در کنسرسیومهای معتبر با مشارکت پیمانکاران داخلی و خارجی معتبر
* افتتاح خط تولید لولههای اسپیرال (مخصوص انتقال آب) با ظرفیت اسمی سالانه ۲۳۰،۰۰۰ تن با حضور وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی
* نصب و راهاندازی XRAY۲ جدید در کارخانه ۴ تولید لوله
* رسیدن شرکت به سود عملیاتی در صورتهای مالی بعد از ۵ سال
* بهبود قابل ملاحظه اخذ قراردادها و تولیدات شرکت
پتروشیمی پلی پروپیلن جم
* برنامهریزی جهت دستیابی به تولید نزدیک به ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی
* تصویب افزایش سرمایه شرکت توسط هیاتمدیره و حسابرس
* برنامهریزی جهت عرضه شرکت در بورس تهران
* بررسی امکان اجرای طرحهای توسعهای با هدف افزایش بازدهی
* تولید گرید کوپلیمر رندوم بهبود یافته با کاربرد در تولید ظروف شفاف
* کسب نشان زرین یک ستاره کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران
ارزشگذاری برخی از شرکتهای زیرمجموعه جهت جابهجایی سهام بین هلدینگهای صندوق بازنشستگی کشوری
برنامههای آتی شرکت
مجموعه فعالیتهای شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری با توجه به تغییر اهداف و تمرکز بر حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی به شرح زیر تدوین شد و در حال پیگیری است:
برنامههای بلندمدت
* شناسایی فرصتهای جذاب و پربازده سرمایهگذاری و ورود به آن
* سرمایهگذاری در حوزههای مکمل زنجیره ارزش الفین
* تمرکز در بازاریابی و فروش محصولات شرکتهای تابعه
* ورود به حوزه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
برنامههای میانمدت
* راهاندازی پروژه صبا فولاد خلیج فارس و سودآور شدن آن
* تمرکز و تسریع در اجرای پروژه ABS/ Rubber پتروشیمی جم
* راهاندازی فاز یک اوره و آمونیاک پتروشیمی مسجد سلیمان
برنامههای کوتاهمدت
* ساماندهی شرکتهای حوزه انرژی صندوق بازنشستگی کشوری
* خروج از شرکتهای غیرمرتبط
برخی از مهمترین برنامههای آتی شرکت عبارتند از:
* اقدامات تکمیلی جهت تبدیل شرکت به هلدینگ انرژی، نفت، گاز ، پتروشیمی و نیروگاهی
در ساختار جدید شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی تبدیل به هلدینگ انرژی، نفت، گاز و پتروشیمی شده است. به این منظور باید سهام شرکتهای موجود در پرتفوی که مرتبط با فعالیتهای این هلدینگ نیستند از پرتفوی خارج و به سایر هلدینگهای مربوطه انتقال یافته و شرکتهای مرتبط با این صنعت از صندوق بازنشستگی کشوری و سایر زیرمجموعههای آن به این هلدینگ منتقل شوند. در حال حاضر برخی شرکتها از جمله شرکت نوآوران مدیریت سبا و شرکت سرمایهگذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی و بیمه ملت از پرتفوی شرکت خارج شدهاند. برای بسیاری از شرکتهای دیگر نیز ارزشگذاری و جلسات کارشناسی به منظور انتقال انجام پذیرفته است. براساس برنامهریزیهای صورت گرفته در سال جاری پیشبینی میشود در صورت مساعد بودن شرایط، شرکتهای غیرمرتبط با صنعت پتروشیمی، نفت و گاز از پرتفوی شرکت خارج و در شرکتهای مرتبط با حوزه انرژی، سرمایهگذاریهای جدید صورت پذیرد و یا با سهام سایر هلدینگها تبادل شود.
* تمرکز بر سرمایهگذاریهای مرتبط با حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با اولویت پتروشیمی جم
به دنبال تشکیل هلدینگهای صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت کاملا روی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی متمرکز خواهد شد. اجرای پروژههایی با بازدهی مناسب و همچنین خرید و فروش سهام شرکتهای فعال در این حوزه از این دست خواهند بود. با توجه به اینکه پتروشیمی جم بزرگترین شرکت در پرتفوی سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری است؛ بنابراین حفظ شرایط سوددهی این شرکت و نیز اجرای پروژههای توسعهای دارای توجیه اقتصادی و فنی مناسب مرتبط با پتروشیمی جم در اولویت قرار خواهند گرفت.
* پیگیری برای تکمیل طرح ABS/ Rubber
برای خلق ارزش افزوده و تکمیل زنجیره ارزش بوتادین تولیدی پتروشیمی جم، طرح احداث واحدهای تولیدی ABS/ Rubber در سالیان گذشته در دستور کار قرار گرفت؛ متاسفانه بنا به مسائلی نظیر اختلاف با شرکت تامینکننده دانش فنی، کنسرسیوم دستاندرکار اجرای قرارداد EPC و دیگر مسائلی که عمدتا ناشی از اعمال تحریمهای ظالمانه علیه شرکتهای ایرانی بود اجرای طرح، پیشرفت چندانی نداشت که پس از گشایشهای صورت گرفته در سایه برجام و رفع موارد مورد بحث، سرعت تکمیل طرح افزایش چشمگیری یافته است و بنا بر اظهارات مدیرعامل پتروشیمی جم پیشبینی میشود اولین واحد تولیدی در پایان سال ۱۳۹۶ وارد مدار شود و کل پروژه در نیمه اول سال ۱۳۹۷ به بهرهبرداری رسیده باشد.
* بررسی طرح اجرای واحدهای PDH و PP توسط پتروشیمی جم
انجام طرحهای توسعهای توسط پتروشیمی جم به منظور افزایش درآمدها و فروش همواره مدنظر بوده است. با توجه به عدم توسعه زنجیره ارزش پروپیلن در کشور، وجود تقاضای مناسب داخلی و همچنین چشمانداز مناسب بازار جهانی و توسعه فرآیندهای نوین برای تولید هدفمند پروپیلن (تولید پروپیلن بهعنوان محصول اصلی تولید و نه به عنوان محصول جانبی نظیر آنچه در کراکرهای بخار واحدهای الفین انجام می گیرد)، پتروشیمی جم در همکاری با یک شرکت معتبر خارجی در حال انجام مطالعات تفصیلی به منظور احداث یک واحد تولید پروپیلن بر اساس هیدروژنزدایی از پروپان (PDH) و تولید مشتقات پروپیلن از محصول تولیدی آن است، بر اساس این مطالعات ظرفیت بهینه، مشتقات پروپیلن مناسب برای تولید و ظرفیت واحدهای تولیدی آنان مشخص خواهد شد. همزمان مذاکرات اولیه به منظور اخذ مجوزهای تولید، تامین مالی و ... در حال انجام است تا در صورت برآورد مناسب از بازدهی اقتصادی این پروژه و دریافت مجوزهای لازم اجرای آن عملی شود.
* بررسی خرید سهام مدیریتی در یک شرکت پتروشیمی
با توجه به راهبرد برگزیده برای تمرکز فعالیت شرکت در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه، مطالعات جامعی در خصوص شرکتهای پتروشیمی در حال بهرهبرداری یا در دست احداث و پتانسیل احتمالی رشد آنان انجام شده است، نتیجه مطالعات علاقهمندی شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری برای تملک سهام مدیریتی یکی از شرکتهای پتروشیمی کشور که قابلیت افزایش تولید و فروش و سودآوری را دارد پدید آورده است؛ با توجه به این موضوع، مذاکراتی با سهامداران فعلی این شرکت در دست انجام است که در صورت توافق منجر به انجام معامله بلوکی و خریداری سهام مدیریتی این شرکت خواهد شد که به اطلاع سهامداران شرکت رسانده خواهد شد. همافزایی با دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی، افزایش سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی و ایجاد درآمد پایدار از این محل با توجه به پتانسیل بالای این شرکت از جمله دلایل هدفگذاری برای تملک آن هستند.
* بررسی افزایش سرمایهگذاری در شرکت پتروشمیران
پتروشیمی جم فاقد واحد پایین دستی پروپیلن است و پروپیلن تولیدی آن توسط شرکت پلیپروپیلن جم به پلیپروپیلن تبدیل میشود، سهامداران پلیپروپیلن جم شرکتهای پتروشیمی جم و پتروشمیران هستند؛ با توجه به حاشیه سود ناخالص مناسب واحدهای پایین دستی اتیلن و پروپیلن و تلاش برای ایجاد ارزش افزوده برای محصولات تولیدی پتروشیمی جم، تعریف برنامه تولید، تعمیر و نگهداری و فروش مشترک، افزایش سرمایهگذاری در پلی پروپیلن جم مد نظر قرار گرفته است. در این راستا بخشی از سهام شرکت پتروشمیران در سال گذشته توسط پتروشیمی جم و شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری خریداری شد؛ با توجه به جمیع موارد تولیدی و اقتصادی و اهمیت راهبردی، در حال حاضر افزایش سرمایهگذاری در شرکت پتروشمیران در حال بررسی است.
* بررسی سرمایهگذاری در طرحهای پتروشیمی منطقه مکران
با توجه به محدودیت زمین و ظرفیتهای بارگیری در دو منطقه ویژه پتروشیمی عسلویه و بندر ماهشهر و با توجه به موقعیت ممتاز جغرافیایی چابهار که موجب کاهش قابل توجه هزینه حمل محصول تولیدی به مقاصد صادراتی در قیاس با هزینه حمل خوراک گاز میشود، نزدیکی منطقه به هند و اهمیت راهبردی این منطقه برای این کشور و زیرساخت انتقال خوراک به واسطه خط لوله صلح، چابهار به عنوان قطب سوم پتروشیمی کشور انتخاب شده و واحدهایی برای احداث در این منطقه تعریف شده است، مطالعاتی برای سرمایهگذاری در واحدهای پتروشیمی این منطقه در شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری در حال انجام است که در صورت نهایی شدن، مذاکرات لازم برای آن صورت خواهد پذیرفت.
* بهینهسازی نیروگاه تبریز
صنعت برق یکی از صنایع برگزیده به منظور تمرکز سرمایهگذاریهای شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری است، در این راستا بهینهسازی و افزایش راندمان تولیدی نیروگاههای زیرمجموعه مورد توجه قرار گرفته است. شرکت ماروبنی ژاپن که طرح اولیه نیروگاه تبریز را انجام داده است طرح بهینهسازی آن را مورد بررسی و امکانسنجی قرار داده و موافقت اولیه تامین مالی آن از طریق بانکهای ژاپنی را نیز کسب کرده است وطرح پیشنهادی این شرکت در حال مطالعه و بررسی بوده و پس از تایید هلدینگ و فراهم شدن مقدمات لازم، اجرایی خواهد شد.
* بررسی احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی
صنعت برق یکی از صنایع برگزیده به منظور تمرکز سرمایهگذاریهای شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری است، در این راستا طرحهای احداث واحدهای جدید نیروگاهی و همچنین بهینهسازی و افزایش راندمان تولیدی نیروگاههای کشور از سوی شرکت مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. بر اساس مطالعات انجام گرفته یکی از طرحهای احداث نیروگاه سیکل ترکیبی با استفاده از نسل جدید توربینها و با تامین مالی مناسب به عنوان سرمایهگذاری جدید شرکت برگزیده شده است و مذاکرات برای اجرای آن در مراحل پایانی قرار دارد که پس از قطعی شدن به اطلاع سهامداران خواهد رسید.
* راهاندازی فاز اول و انجام مطالعات اجرای واحد یوتیلیتی و فازهای بعدی صبا فولاد خلیج فارس
فاز اول صبا فولاد خلیج فارس تستهای سرد و گرم خویش را در سال گذشته انجام داده و در انتها، مراحل مربوط برای رسیدن به بهرهبرداری تجاری است، در مقطع کنونی یوتیلیتی مورد نیاز واحد از منابع بیرونی تامین خواهد شد، اما مطالعات و مذاکراتی برای احداث واحدهای یوتیلیتی در دست انجام است، همچنین با توجه به هدفگذاری برای تبدیل شدن به یکی از بزرگترین قطبهای فولاد شرکت مطالعات مربوط به اجرای فازهای بعدی در زنجیره فولادسازی و ... در دست انجام است که در مراحل پایانی خویش قرار دارد.
* پیگیری برای همکاری بیشتر با شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)
با توجه به تعداد بالای شرکتهایی که شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری و شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) سهامدار آن هستند و با توجه به مناسبات بالادستی مشترک با مجموعه وزارت رفاه، کار و تامین اجتماعی تلاش برای گسترش همکاریهای مشترک به منظور مدیریت بهتر، رفع اختلافات فیمابین و بهبود وضعیت شرکتهای زیرمجموعه در دستور کار قرار گرفته است که در گذر زمان نتایج مثبت خویش را نمایان خواهد ساخت.
ارسال نظر