باتصویب در مجمع عمومی عادی سالانه
«وتوسم» ۴۳۰ ریال سود تقسیم میکند
شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی ۴۳۰ ریال سود به هر سهم سال مالی منتهی به پایان آذرماه ۹۴ میدهد. به گزارش خبرنگار ما در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت که با حضور ۹۵ درصد سهامداران برگزار شد، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید. در این جلسه فواد فتحاللهی، مدیرعامل شرکت ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۹۴ به سوالات سهامداران پاسخ داد. وی سال ۹۴ را بهرغم رکود موجود در بازار سهام برای «وتوسم» سالی موفق دانست و گفت: شرکت در سال مزبوردوهزار و ۱۸۵ میلیارد ریال سود خالص داشته است. وی درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای شرکت را معادل یکهزار و ۵۴۷ میلیارد ریال ذکر کرد.
شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی ۴۳۰ ریال سود به هر سهم سال مالی منتهی به پایان آذرماه ۹۴ میدهد. به گزارش خبرنگار ما در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه این شرکت که با حضور ۹۵ درصد سهامداران برگزار شد، صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید. در این جلسه فواد فتحاللهی، مدیرعامل شرکت ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۹۴ به سوالات سهامداران پاسخ داد. وی سال ۹۴ را بهرغم رکود موجود در بازار سهام برای «وتوسم» سالی موفق دانست و گفت: شرکت در سال مزبوردوهزار و ۱۸۵ میلیارد ریال سود خالص داشته است. وی درآمد حاصل از سرمایهگذاریهای شرکت را معادل یکهزار و ۵۴۷ میلیارد ریال ذکر کرد. وی افزایش سرمایه شرکت به ۶ هزار میلیارد ریال، کاهش ریسک، افزایش بازده سرمایهگذاریها، حفظ تنوع سبد داراییها با توجه به شرایط رفع تحریمها، تداوم اصلاح و بهبود مستمر سبد داراییها، فروش سرمایهگذاریهای با بازده انتظاری اندک و تبدیل وجوه حاصل به سرمایهگذاریهای مناسبتر در صنایع پیشرو و بررسی صنعت املاک و مستغلات به منظور اجرای پروژههای جدید سودآور را از جمله برنامههای آینده شرکت دانست. بنابراین گزارش در مجمع «وتوسم» روزنامه دنیایاقتصاد و اطلاعات بهعنوان روزنامههای کثیرالانتشار شرکت و موسسه حسابرسی آزمودهکاران بهعنوان بازرس شرکت برای سال ۹۵ انتخاب شدند. همچنین شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، بانک ملت، شرکت مدیریت توسعه نگاه پویا، شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان و شرکت خدمات مدیریت سرمایهمدار بهعنوان اعضای اصلی و شرکت کارآفرینان سبز خلیجفارس و شرکت ملی شیمی کشاورز بهعنوان اعضای علیالبدل بهعنوان اعضای هیاتمدیره شرکت انتخاب شدند.
تاریخچه
شرکت گروه صنایع ثروتآفرین در تاریخ ۱۵/ ۶/ ۱۳۸۲ به صورت شرکت سهامی عام تاسیس گردیده و طی شماره ۲۰۸۶۶۹ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده است. برابر مصوبات مجامع عمومی فوقالعاده صاحبان سهام که در تاریخهای ۲۰/ ۸/ ۱۳۸۲ و ۲۷/ ۳/ ۱۳۸۳ تشکیل گردیده، نام شرکت ابتدا به شرکت گسترش صنایع بهمن (سهامی عام) و سپس به شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی (سهامی عام) تغییر یافته است.
سرمایه و تغییرات آن
سرمایه شرکت در بدو تاسیس معادل ۱۰ میلیون ریال بوده که طی ۲ مرحله سرمایه شرکت به مبلغ ۴.۵۰۰ میلیارد ریال رسیده است.
خلاصه عملکرد سرمایهگذاریها
نظر به فلسفه وجودی شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی، عمده فعالیت شرکت در بخش خرید و فروش داراییهای مالی متمرکز است. بهینهسازی سرمایهگذاریهای شرکت به صورت یک فرآیند مستمر، همیشه در دستور کار قرار دارد و راهبرد سرمایهگذاری عمدتا مبتنی بر تجزیه و تحلیل بنیادی و تجزیه و تحلیل تکنیکال استوار است. بر این اساس سرمایهگذاریهای شرکت با هدف افزایش منافع آتی سهامداران، در افقهای زمانی و بخشهای مختلف سرمایهگذاری به شرح ذیل انجام گرفته است. طی سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۴ از مجموع ۱.۵۴۷.۶۱۸ میلیون ریال سود نقدی سرمایهگذاریهای صورت گرفته مبلغ ۱.۴۴۱.۹۵۵ میلیون ریال از محل شرکتهای بورسی و فرابورسی شناسایی شده است. با در نظر گرفتن مبلغ ۸.۹۷۰.۴۷۰ میلیون ریال میانگین ارزش بازار سرمایهگذاریهای بورسی و فرابورسی در ابتدا و انتهای دوره مالی مورد گزارش، سرمایهگذاریهای بورسی و فرابورسی شرکت، به طور متوسط ۰۷/ ۱۶ درصد بازده نقدی داشتهاند. این درحالی است که با در نظر گرفتن ۳۴۲.۴۶۴ میلیارد ریال جمع سود تقسیمی شرکتهای بورسی در دوره یکساله منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۴ و نیز میانگین ارزش بورس در ابتدا و انتهای دوره مذکور به مبلغ ۲.۹۰۲.۵۹۳ میلیارد ریال بازده نقدی بورس در این مدت ۸۰/ ۱۱ درصد بوده است.
خالص ارزش داراییهای شرکت (NAV)
در پایان سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۳ خالص ارزش داراییها به ازای هر سهم (NAV) شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی، معادل ۲.۵۲۳ ریال بوده است که پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه سال مالی ۱۳۹۳ و با توجه به تقسیم سود ۱.۱۵۰ ریالی به ازای هر سهم در مجمع، خالص ارزش داراییها به ازای هر سهم شرکت در پایان اسفند ۱۳۹۳ به ۲.۰۰۲ ریال کاهش یافت و در انتهای سال مالی منتهی به ۳۰/ ۰۹/ ۱۳۹۴، NAV شرکت معادل ۲.۰۰۱ ریال بوده است.
اهم رویدادها و اقدامات صورت پذیرفته طی سال مالی مورد گزارش
۱- اعلام شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی بهعنوان شرکت پیشرو از نظر شاخصهای مالی، اقتصادی و بهرهوری در شرکتهای زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی.
۲- اعلام شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی بهعنوان شرکت پیشرو به لحاظ رشد کمی و کیفی در شاخصهای مالی و اقتصادی در گروه بانک ملی ایران.
۳- کسب گواهی کیفیت مطلوب در خدمات سرمایهگذاری از ICS group
۴- کسب رتبه ۲۰۰ در آخرین رتبهبندی ۵۰۰ شرکت برتر و ارتقای رتبه شرکت از ۳۰۴ به ۲۰۰ طی ۴ سال گذشته.
۵- کسب جایزه ملی مدیریت مالی ایران.
۶- خرید و فروش سهام شرکتها.
۷- دریافت مطالبات از شرکتهای سرمایهپذیر و مدیریت نقدینگی بهمنظور استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری.
۸- سرمایهگذاری پیگیر، گسترده و کارشناسانه در عرضههای اولیه همراه با ورود و خروج بههنگام در این سرمایهگذاریها بهگونهایکه ضمن حفظ نقدینگی شرکت، بیشترین عایدی ممکن نصیب سهامداران شود.
۹- مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر.
۱۰- حضور موثر و فعال در مجامع عمومی و فوقالعاده شرکتهای سرمایهپذیر در جهت حفظ و صیانت از سرمایهگذاریهای انجام شده بورسی و غیربورسی به منظور ایفای نقشهای کنترلی و مدیریتی و انجام وظایف قانونی.
۱۱- برقراری ارتباطات موثر با شرکتهای گروه توسعه ملی و سایر سهامداران در سطوح مدیریتی و کارشناسی به منظور هماهنگی هر چه مطلوبتر در پیشبرد اهداف مجموعه.
۱۲- اصلاح و بهبود مستمر سبد داراییها در راستای رسیدن به سبد داراییهای هدف از طریق گردش مناسب سبد سهام و ارتقای ارزش خالص داراییها.
۱۳- تحصیل سود با کیفیت و مستمر (عملیاتی) از طریق سرمایهگذاری در سهام شرکتهایی که سود نقدی مصوب را در تاریخ مقرر بهصورت کاملا نقدی پرداخت نموده و امکان سرمایهگذاری مجدد را برای شرکت فراهم میسازند.
۱۴- افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد ریال به ۴۵۰۰ میلیارد ریال.
برنامههای آینده شرکت
۱- بهروز رسانی چارچوب سبد داراییهای هدف با در نظر گرفتن دیدگاههای مناسب سرمایهگذاری، کاهش ریسک، افزایش بازده سرمایهگذاریها و حفظ تنوع سبد داراییها با توجه به شرایط رفع تحریمها
۲- تداوم اصلاح و بهبود مستمر سبد داراییها در راستای رسیدن به سبد داراییهای هدف
۳- فروش سرمایهگذاریهای با بازده انتظاری اندک و با نقدشوندگی کم و تبدیل وجوه حاصل، به سرمایهگذاریهای مناسبتر در صنایع پیشرو و استفاده از فرصتهای بازار سرمایه
۴- بررسی کارشناسانه صنایع و شرکتهای فعال کشور به خصوص شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران به منظور داشتن تصویری دقیق و شفاف از وضعیت آتی این شرکتها
۵- بررسی صنعت املاک و مستغلات به منظور اجرای پروژههای جدید سودآور
۶- افزایش سرمایه شرکت به ۶.۰۰۰ میلیارد ریال
تجزیه و تحلیل ریسک شرکت
به غیر از ریسکهای سیستماتیک سیاسی و اقتصادی (شامل دورههای رکود و رونق) که بر اوضاع کلی اقتصاد جهانی، منطقهای و اقتصاد کشور به خصوص بازار سرمایه، اثرگذار هستند، ریسک های موجود که بر فعالیت شرکت تاثیرگذار هستند به شرح زیر است:
ریسک نوسانات نرخ ارز
تغییرات نرخ ارز یکی ازعمده ریسکهایی است که بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار میدهد. بورس اوراق بهادار تهران نیز به علت حضور شرکتهایی که منابع یا مصارف ارزی دارند تحت تاثیر تغییرات نرخ ارز است. این موضوع میتواند سبد سرمایهگذاری شرکت را تحت تاثیر قرار دهد.
ریسک مربوط به تغییر شرایط بینالمللی
رویارویی با تحریمها و محدودیتهای اقتصادی منجر به تحدید فعالیت شرکتهای ایرانی و اختلال در جریان کسبوکار و تجارت میشود و به طور مستقیم عملکرد شرکتهای سرمایهپذیر را تحت تاثیر قرار میدهد.
ریسک مربوط به تغییر مقررات و آییننامههای دولتی
تغییر قوانین مربوط به قیمتگذاری منابع طبیعی توسط دولت منجر به افزایش نااطمینانی در نرخ مواد اولیه مصرفی برخی صنایع شده است که میتواند تاثیر بسزایی در ارزش شرکتهای پتروشیمی، سنگآهنی و فولادی به طور مستقیم و سایر صنایع به طور غیرمستقیم داشته باشد.
ریسک نقدشوندگی
محدودیت در تامین منابع مالی لازم به جهت کاهش توانایی در فروش برخی از سهام شرکتهایی که درصد شناوری و حجم معاملات روزانه اندکی دارند.
ریسک تورم و نرخ سود
افزایش قیمت کالاهای مصرفی و سرمایهای تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم بر بازار سهام دارد. نوسانات و تغییرات قیمتی در بازارهای موازی بازار سهام یکی از تاثیراتی است که در این قالب میتوان مطرح کرد.همچنین تغییرات نرخ سود که در نرخ تنزیل برای بررسی طرحها و ارزشگذاری سهام تبلور مییابد، متاثر از تغییرات نرخ تورم است.
ارسال نظر