نسل بتا، جهان را به کجا می‌برد؟

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ درست پنج دقیقه بعد از سال نو ۲۰۲۵ به دنیا آمد تا اولین انسان بتای زمین باشد.

رمی استرالیایی، حالا برای خانواده‌اش یک تجربه سوررئال و برای دنیا کوچک‌ترین اینفلوئنسر نسل بتاست. نسلی که ما را به آینده‌ای متفاوت خواهد برد. 

رمی و هفت ژنرال بعد از او که اولین فرزندان هزاره‌های جوان‌تر و نسل بزرگ‌تر Zs هستند، به زودی آینده‌ای را زندگی خواهند کرد که پرامپت‌های هوش مصنوعی مشخص و آنها را کاربران بومی خود می‌کنند. 

این نسل، در جهانی غنی با تغییرات شدید آب‌وهوایی و تحولات اجتماعی نوظهور رشد می‌کنند و مباشران قرن ابرفناوری‌ها خواهند بود.

این گروه که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۵ بیش از ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل دهند، شاید شبیه نابغه‌های نسل z نباشند اما دنباله آلفاها هستند و می‌توانند در بطن نظریه‌های انتقال نسلی، فصل‌های جدیدی از تاریخ را بسازند.

نسل بتا، آلفاها را دنبال می‌کند، زمانی که آلفاها به دنیا آمدند، جهان درگیر مجموعه‌ای از اتفاقات با ماهیت بی‌ثباتی بود.

ابتدا رکود، تغییرات اقلیمی، ترامپ و برگزیت و سپس، پاندمی و درگیری‌های ژئوپولیتیک دنباله‌دار، گریبان مردم جهان را گرفت. 

بنا به استدلال مارک مک‌کریندل، جمعیت‌شناس، بتاها -هم‌گروه آلفاها- نسبت به دیگر نسل‌ها «جهانی‌تر و مشارکت‌کننده‌تر» هستند و این توانایی را دارند که «با احتیاط کامل» به انسان‌ها یک هویت جدید در دنیایی بیش از حد فناورمحور بدهند. 

بتاها، یکپارچه‌ترین نسل بشر از نظر فناوری هستند. آنها نسبت به آلفاهای ۱۴ ساله، از لحظه‌ای که بیدار می‌شوند تا وقتی که می‌خوابند، در جهانی از فناوری و ابزارهای هوشمند زندگی می‌کنند.

به لطف این همجواری تکنولوژیک، آنها می‌توانند از سنین بسیار پایین، به قدرت درک و مداخله در مسائل جهانی، خلق فرهنگ‌های متنوع و ایدئولوژی‌های نوین برسند و توانایی تفکر انتقادی خود را که به مهارت‌های «‌FRISCO‌»‌ یعنی «تمرکز، استدلال، استنتاج، موقعیت‌سنجی، شفافیت و نگاه کلی» نیاز دارد، توسعه دهند.

به‌عنوان مثال، به دانش‌آموزی که هوش ریاضی بالایی دارد، ممکن است تمرین‌های آماری و اعدادی بیشتری داده شود تا به‌صورت پویا، توانمندی غلبه بر چالش‌های خاص محاسباتی را بیاید، درحالی‌که دانش‌آموزی با توانمندی بیشتر در حوزه ادبیات، امکان دسترسی به متون پیشرفته ادبی و تمرین‌های مرتبط با تفکر نقادانه را می‌یابد تا متناسب با علاقه‌اش متخصص شود.

بتاهایی که با معادلات پیچیده بین‌المللی و تنش‌های ژئوپولیتیک پرتلفات، بلوغ را تجربه می‌کنند، به‌نحوی آموزش خواهند دید که بازیگر کلیدی ترویج صلح جهانی و حل منازعات بشری باشند.

البته درک اینکه این نسل چگونه می‌تواند در چنین مسیری قرار بگیرد و به‌طور بالقوه از درگیری‌ها جلوگیری کند، به نوع نظام آموزشی، قرابت آنها با فرهنگ‌های جهانی و سطح مهارتشان در فناوری و استفاده از ابزارها و راه‌حل‌های نوآورانه وابسته است. 

برای این نسل، الگو‌های یادگیری مبتنی بر شهروندی جهان‌شهری و آگاه‌سازی از تبدیل هویت بشری به یک مفهوم وسیع، یک اولویت محسوب می‌شود.

نسل بتا در دنیایی متولد می‌شود که در آن توجه به صلح، انرژی‌های تجدیدپذیر، بازیافت، تنوع زیستی، اقتصاد سبز و تاثیرات فعالیت‌های انسانی بر زمین و انتقال نسلی، نه‌تنها یک نیاز، بلکه عامل بقاست.//

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۷۸//