اتاق تهران بر عضویت در شورایعالی گردشگری تاکید کرد
همکاری اتاق تهران و مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه
گروه گردشگری: پیشنویس تفاهمنامهای میان مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی و کمیسیون گردشگری اتاق تهران آماده شده است که در صورت امضای این تفاهمنامه، همکاریهای لازم در زمینه پژوهش و برگزاری همایشها و سمینارها آغاز خواهد شد.
به گزارش «سایت خبری اتاق تهران»، سیدمجتبی محمودزاده، ریاست مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی که در دهمین گردهمایی کمیسیون گردشگری اتاق تهران حضور یافته بود، با اعلام این خبر افزود: «در مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه، پژوهشهایی در زمینه گردشگری بهویژه بازاریابی گردشگری انجام میگیرد و یکی از مهمترین مسائل این بخش، مساله برند است.
گروه گردشگری: پیشنویس تفاهمنامهای میان مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی و کمیسیون گردشگری اتاق تهران آماده شده است که در صورت امضای این تفاهمنامه، همکاریهای لازم در زمینه پژوهش و برگزاری همایشها و سمینارها آغاز خواهد شد.
به گزارش «سایت خبری اتاق تهران»، سیدمجتبی محمودزاده، ریاست مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه طباطبایی که در دهمین گردهمایی کمیسیون گردشگری اتاق تهران حضور یافته بود، با اعلام این خبر افزود: «در مرکز مطالعات گردشگری دانشگاه علامه، پژوهشهایی در زمینه گردشگری بهویژه بازاریابی گردشگری انجام میگیرد و یکی از مهمترین مسائل این بخش، مساله برند است. واقعیت این است که اکنون جهانیان، تصویری منفی از مقاصد گردشگری در ایران در ذهن دارند و ایران در زمینه تبلیغات و بازاریابی گردشگری بسیار ضعیف عمل کرده است.» وی همچنین اظهار کرد: «در ایران، سازمان متولی گردشگری، سازمانی کوچک است که نمیتواند چندان موثر واقع شود. از سوی دیگر نیز ۲۳ نهاد در ایران در بخش گردشگری دخیل هستند.»
در همین حال، محمود نجفیعرب، عضو کمیسیون گردشگری اتاق تهران گفت: «این مرکز میتواند در زمینه جمعآوری مستندات با کمیسیون گردشگری همکاری کند. در عین حال به نظر میرسد، اگر زیرساختها فراهم نباشد، بهترین پژوهشها نیز کارآیی نخواهد داشت.» او پیشنهاد کرد که تحقیقات مرکز مطالعات دانشگاه علامه طباطبایی در دو بخش مطالعه روی زیرساختها و مطالعه در مورد ضعفهای بخش غیرحاکمیتی حوزه گردشگری تمرکز کند. در همین رابطه، برخی از اعضای کمیسیون نیز این پیشنهاد را مطرح کردند که مطالعات این مرکز به بررسی مشکلات اتحادیههای فعال در عرصه گردشگری متمرکز شود تا این پژوهشها جنبه کاربردی پیدا کند. مهرعلیزاده، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق تهران نیز با تاکید بر کاربردی بودن این مطالعات گفت: «نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط مرکز مطالعات دانشگاه علامه طباطبایی باید به گونهای باشد که اتحادیهها و سندیکاها بتوانند از آن استفاده کنند؛ به طوری که فعالان بخش خصوصی بدانند در چه بخشهایی سرمایهگذاری کنند.» مسعود شیرینکلام، دبیر کمیسیون گردشگری اتاق ایران نیز که در این نشست حضور یافته بود، به ارتباط کمیسیون گردشگری اتاق ایران و دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و افزود: «ماهانه گزارشهایی که نتیجه این همکاری است توسط این کمیسیون منتشر و به نهادهای سیاستگذار یا اجرایی نیز منعکس میشد، اما متاسفانه بازخورد مناسبی دریافت نشد.»
ضرورت مطالعه بازار گردشگری روسیه
در این گردهمایی که به بررسی پیشنهادهایی برای همکاری این کمیسیون با برخی نهادهای دانشگاهی و پژوهشی اختصاص یافته بود، عضویت نمایندهای از اتاق بازرگانی در شورایعالی گردشگری نیز مورد تاکید قرار گرفت. یعقوب امینزاده، کارشناس کمیسیون گردشگری اتاق تهران با اشاره به برگزاری جلساتی که برای تدوین برنامه ششم برگزار میشود، در این باره توضیح داد و گفت: «این پیشنهاد را مطرح کردیم که نمایندگان اتاق بتوانند با حق رای در شورایعالی گردشگری شرکت کنند.» وی با اشاره به اعتقاد رئیس سازمان گردشگری به واگذاری امور به بخش خصوصی افزود: «براین اساس اگر بتوان با در اختیار داشتن حق رای در جلسات شرکت کرد، دغدغههای بخش خصوصی را نیز میتوان در همین جلسات مطرح کرد.» در ادامه این نشست همچنین محمد نجفیعرب، به تنشهای پیشآمده میان روسیه و ترکیه اشاره کرد و گفت: «به نظر میرسد، فرصت مغتنمی برای ایران ایجاد شده که بخشی از محصولات موردنیاز روسیه از جمله در بخش گردشگری را تامین کند.» در همین راستا وی، تجزیه و تحلیل ترکیب گردشگرانی که از روسیه به ترکیه میروند و جاذبههایی که سبب جذب آنها میشود را بسیار حائز اهمیت دانست. محسن مهرعلیزاده، رئیس کمیسیون گردشگری نیز در همینباره تصریح کرد: «میتوان طی نامهای از دولت درخواست کرد که صادرات مواد غذایی به روسیه و همچنین مبادله گردشگر به این کشور را تسهیل کند. شاید لازم باشد در کمیسیون مطالعهای صورت گیرد تا مشخص شود دولت چه مساعدتهایی میتواند داشته باشد.
دومین دستور دهمین نشست کمیسیون گردشگری اتاق تهران، بحث و بررسی در مورد سند عملیاتی توسعه گردشگری کشور برای تحقق سیاستهای برنامه ششم توسعه و سند چشمانداز بود که در همین خصوص، نمایندگان یکی از شرکتهایی که پروژههای متعددی در زمینه گردشگری به انجام رسانده و دارای پژوهشهایی در این زمینه است، با یک طرح پیشنهادی برای توسعه گردشگری در ایران به این کمیسیون آمده بودند. یکی از نمایندگان این شرکت با اشاره به برخی مشکلات صنعت گردشگری بیان کرد: «کمبود زیرساختهای اقامتی و حملونقلی، ناکارآمدی نیروی انسانی فعال در بخش کشاورزی، کمبود نقدینگی و سرمایهگذاری، مشکلات صدور روادید بهویژه روادید فرودگاهی و نبود برنامه جامع تبلیغات و برندسازی تنها بخشی از مشکلات است.» او افزود: «تحقیقات نشان میدهد نتایج عدم برنامهریزی اصولی برای گردشگری باعث ازدحام در برخی محدودههای گردشگری و توزیع نامناسب گردشگران شده است. همچنین تخریب منابع طبیعی و محیط زیست، ایجاد تنش در ساختارهای اجتماعی و فرهنگی و عدم توزیع مناسب و ساخت بیش از نیاز هتل در برخی مناطق از دیگر آثار عدم برنامهریزی است.» این فعال گردشگری در ادامه گفت: «آنچه برای تحقق اهداف چشمانداز باید موردتوجه قرار گیرد، افزایش سرمایهگذاری داخلی و خارجی در جهت توسعه زیرساختها، محو کامل پروژه ایرانهراسی و افزایش تمایل و علاقهمندی گردشگران برای سفر به ایران، تسهیل ورود گردشگران، افزایش درآمد حاصل از هر گردشگر و افزایش اشتغال در این صنعت است.»
ارسال نظر