کارشناسان بینالمللی اعلام کردند
پنج روند بازاریابی آنلاین سفرهای ۲۰۱۶
گروه گردشگری: همچنانکه سال ۲۰۱۵ به پایان میرسد و وارد سال جدید میشویم، بایسته و ضروری است که روند فراز و فرودها و موقعیتهای در حال ظهور را در سفرها بررسی کنیم. این تحلیل میتواند بر عملکرد تجاری ما طی ماههای پیش رو و حتی سالهای آینده تاثیرگذار باشد.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، وقتی بحث بازاریابی آنلاین مطرح شود با رخدادهای فراوانی در این فضا روبهرو میشویم؛ به عبارت دیگر، اتفاقات بسیار و با سرعت زیاد در مدتی اندک. اما روندها و الگوهای بازاریابی سفر در سال ۲۰۱۶ چیست؟ کارشناسان بینالمللی، تبلیغات در رسانههای اجتماعی، تبلیغات روی موبایل، شوک در محتوای تبلیغات، بازاریابی ویدئویی و بازاریابی مجدد را ۵ روند اصلی بازاریابی آنلاین در سال ۲۰۱۶ عنوان میکنند.
گروه گردشگری: همچنانکه سال ۲۰۱۵ به پایان میرسد و وارد سال جدید میشویم، بایسته و ضروری است که روند فراز و فرودها و موقعیتهای در حال ظهور را در سفرها بررسی کنیم. این تحلیل میتواند بر عملکرد تجاری ما طی ماههای پیش رو و حتی سالهای آینده تاثیرگذار باشد.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، وقتی بحث بازاریابی آنلاین مطرح شود با رخدادهای فراوانی در این فضا روبهرو میشویم؛ به عبارت دیگر، اتفاقات بسیار و با سرعت زیاد در مدتی اندک. اما روندها و الگوهای بازاریابی سفر در سال ۲۰۱۶ چیست؟ کارشناسان بینالمللی، تبلیغات در رسانههای اجتماعی، تبلیغات روی موبایل، شوک در محتوای تبلیغات، بازاریابی ویدئویی و بازاریابی مجدد را ۵ روند اصلی بازاریابی آنلاین در سال ۲۰۱۶ عنوان میکنند.
تبلیغات در رسانههای اجتماعی
هر چند در اغلب شبکههای معروف اجتماعی ایجاد حساب کاربری رایگان است، ولی پرداخت هزینه برای استفاده از امکانات خاص آن امری عادی شده و شرکتهای تجاری از طریق این روش در برابر سیل بیامان جمعیت کاربران ایستادگی میکنند. اما از طرف دیگر باید توجه داشت با این حال هرکسی میتواند در توییتر یا پینترست حضور فعال داشته و نیازی به رجوع به تبلیغات نداشته باشد و همزمان رستورانها و هتلها و دیگر موسسات میتوانند حساب خود را در تریپ ادوایزر، یلپ یا گوگل ریویو مدیریت کنند بدون آنکه مبلغی را پرداخت کنند. به روی دیگر سکه هم باید نگاه کرد؛ برای تبلیغات در فیسبوک و برای دستیابی به جامعه مورد هدف، شرکتها باید مبالغی را پرداخت کنند. اینستاگرام نیز رفته رفته سطوح خاصی از تارنمای خود را که پیش از این آزاد و رایگان بود، پولی میکند.
در سال ۲۰۱۶ انتظار میرود بازاریابهای بیشتری ظهور کنند که با پرداخت مبالغی دست به تبلیغات مبتکرانه در رسانهها بزنند. از طرف دیگر به نظر میرسد که بسیاری از هتلداران به جای آنکه بودجه بازاریابی و تبلیغات خود را در فضای مجازی افزایش بدهند، منابع مالی خود را از کمپینهای پرهزینه گوگل ادوُردز (AdWords) خارج کنند یا روشهایی را بهکار ببرند که بازده سرمایهای آن پایین یا روشهای محتمل در جهت سنجش بازده آن بسیار اندک باشد.
تبلیغات موبایل
بهتر است یک موضوع را روشن و مشخص کنیم: موبایل یک روند در بازاریابی تلقی نمیشود. هماکنون موبایل تاثیر عمیقی بر تمامی لایههای زندگی ما داشته است؛ تاثیراتی مانند تعیین روش ارتباط ما با دیگران و نحوه مصرف کردن کلی ما. در فضای تبلیغات مسافرتی، موبایل بهطور واضح روند توزیع بازاریابیهای آنلاین را مختل کرده و به علاوه نحوه خدمترسانی به مصرفکنندگان و همچنین فرآیند کلی تصمیمگیری در زمینه بازاریابی را تغییر داده است.
آیا این ادعا پذیرفتنی نیست؟ گوگل تینک در ماه نوامبر گزارشی را منتشر و در آن ۴ زمان را در تاریخچه ظهور و پیشرفت موبایل تعریف کرد که روند سفرهای مشتریان را تغییر داده بودند. نتایج تحقیق آنها نشان میدهد در یک بازه زمانی دوماهه، پیش از شروع فصل تعطیلات سال ۲۰۱۴ یک مصرفکننده معمولی، به فرض با نام امی، ۳۴ جستوجو انجام داده که در مجموع به تماشای ۵ ویدئو و بازدید از حدود ۳۸۰ وبسایت انجامیده است. ۸۷ درصد از زمان سپری شده وی در فضای مجازی از روی گوشی موبایل انجام شده بود. فکر میکنید این تنها یک نمونه خاص است؟ دوباره به این موضوع بیندیشید.
بازاریابهای فضای مجازی نیز مقالهای را در اواخر ماه نوامبر منتشر و در آن پیشبینی کردند در سال ۲۰۱۶ تقریبا سهچهارم از جستوجوها در فضای مجازی از طریق موبایل صورت میگیرد و این جستوجوها سبب ایجاد ۵۱ درصد از درآمدهای برنامههای مسافرتی تبلیغشده در فضای مجازی خواهد شد.
شوک در محتوای تبلیغات
پیشتر در سال ۲۰۱۴، اینکه یک شوک در محتوای مجازی درباره سفر قابل رخداد باشد، سوالبرانگیز بود. امروزه ما شاهدیم که چقدر محتوا در پایگاههای دیجیتالی مختلف به اشتراک گذاشته و غلبه بر شلوغی و همهمه مرتبا مشکلتر میشود. فقط در یوتیوب در هر دقیقه به تنهایی بیش از ۳۰۰ ساعت محتوا دانلود میشود. هر روز بیش از هشت میلیارد بازدید ویدئو در فیسبوک انجام و بیش از ۳۵ میلیون عکس در واتساپ به اشتراک گذاشته میشود و بسیاری موارد دیگر از این دست. اما اثر وارونه این اضافه بار محتوا این است که بازه تحمل و توجه مصرفکنندگان کمتر میشود، چرا که آنها در یک مبنای ثابت در معرض محتوای زیادی قرار میگیرند: تبلیغات، تصاویر خندهدار، ویدئوهای غمگین، نمایشهای تلویزیونی، سریالهای اینترنتی، اخبار و دیگر موارد. چطور برندهای مسافرتی پیام خود را در این فضا میرسانند؟ مثل همیشه پیشرفتن با شرایط، نکته کلیدی خواهد بود. اما برندها هر چقدر هم که محتوای اصیل و پویا داشته باشند، نمیتوانند همیشه فقط بر این نکته تکیه کنند. رسانههای پولی برای موفقیت در رویکرد بازاریابی دیجیتالی نقشی محوری خواهند داشت، خصوصا بهدلیل استفادهای که این رسانهها از رویکرد دیگر افراد میکنند؛ چیزی که از تبلیغات سنتی و محتوای تنظیم شده قابل اعتمادتر تلقی میشود.
بازاریابی ویدئویی
داستانسرایی، استفاده از تصاویر و ویدئوهای جذاب یکی از بهترین ابزارهایی است که در سبد یک بازاریاب سفر وجود دارد؛ مخصوصا زمانیکه برندها از داستانهای خلقشده توسط کارمندان، مردم محلی یا مشتریان استقبال کنند. برندهای مختلف، مخصوصا برندهای مقصد، به این ایده ملحق شدهاند که عکسها و فیلمهای به اشتراک گذاشته توسط کاربران در شبکههایی مثل اینستاگرام، پینترست یا فیسبوک را رصد و سپس از آنها در فضاهای دیگری مانند خبرنامهها، وبسایتها و دیگر رسانههای اجتماعی با اهداف جدیدی استفاده کنند.
از اوایل سال جاری، هتلهای ماریوت نمونهای از بازاریابی ویدئویی را نمایش دادند که به خوبی اجرا شده و از نگاه مسافرانی که برای تجربه به آمریکای مرکزی و لاتین رفتهاند تصاویر را نمایش میداد. در این تبلیغات ویدئویی، مسافران با گرفتن دوربین گوپرو، لحظات ویژه خود را با سبک شخصی خود به اشتراک گذاشتند. با این همه این مساله پیش میآید که ساخت ویدئوها پرهزینه است اما دیگر چندان هم اینطور نیست. اگر شما بخواهید یک تجربه هوایی تماشایی را به صورت تصویری داشته باشید، وسایل پرنده بدون خلبان معادل کسری از کرایه یک هلیکوپتر هزینه خواهند داشت و همچنین شماری از آپها و نرمافزارها وجود دارد که تصاویر متحرک با کیفیت، یا بدون صدا یا بدون جلوههای ویژه را مقدور میکند؛ بنابراین شاید دیگر تولید محتوای با کیفیت هزینه سرسامآوری نداشته باشد.
بازاریابی مجدد
آخرین ولی نه کم اهمیتترین مورد، این است که چطور میتوان بازدیدکنندگان مراجعهکننده به وبسایتهای مرتبط با سفر را در سال ۲۰۱۶ حفظ کرد؟ با وجود همه تلاشهای خوبی که تاکنون شده، تخمین زده میشود که ۹۲ درصد بازدیدکنندگان قبلی به وبسایتی که یک بار به آن سر زدهاند دیگر باز نخواهند گشت. بازاریابی مجدد فرآیند تبلیغات برای بازدیدکنندگان در زمانی است که آنها وبسایت شما را ترک کردهاند که با پیشنهادهای خلاقانه آنها را بازمیگرداند. اگرچه این شیوه یک راهبرد جدید برای بازاریابی نیست، اغلب در آژانسهایی که با ادرول(AdRoll) کار میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد؛ همچنین در شرایطی که بتوانید کمپینهای خود را در گوگل ادورز اجرا کنید، نیز بهکار می آیند.
با این همه چنانچه کسبوکارهای مرتبط با سفر اگر از بازاریابی مجدد استفاده نکنند، ابزارهایی هم مثل وه اینتراکتیو (Ve Interactive) وجود دارد که پیشنهادهای پاپ- آپ ( pop-up) را ایجاد میکند و روی رایانه به صورت باز باقی میماند؛ این یعنی وقتی یک کاربر صفحه مرورگر خود را طی روز میبندد، پاپ- آپ همچنان آنجا با این پیشنهاد که کاربر را به وب سایت موردنظر بازگرداند، باقی است. به گزارش «دنیای اقتصاد» کارشناسان معتقدند همزمان با پیشرفت فضای مجازی، امکاناتی که این فضا در اختیار بازاریابی گردشگری قرار میدهد نیز پیشرفت میکند و توسعه مییابد. به این ترتیب سالانه الگوهای جدیدی در اختیار فعالان این صنعت قرار میگیرد که شکل بازاریابی آنلاین در بازار سفر را پیچیدهتر و متنوعتر میکند. به باور کارشناسان مهمترین نکته در این باره نیز این است که فعالان گردشگری بدانند متناسب با کسب و کار و فضای کسب و کار خود، باید کدام یک از ابزارهای بازاریابی را بهکار گیرند؛ به این ترتیب الگوهای جهانی تنها میتوانند گزینههای متنوعی را برسر راه صاحبان کسبوکار قرار دهند.
ارسال نظر