یک سرمایهگذار گردشگری خواستار شد
مقرراتزدایی و امنیت برای سرمایهگذاران
گروه بنگاهها: میزان سرمایه ایرانیهای خارج از کشور را صدها میلیارد دلار تخمین میزنند. اگر فرض کنیم که بخشی از این مبلغ را بتوان جذب داخل کرد، به نظر میرسد تحولات عظیمی در زمینه کار با آن ایجاد میشود.
سرمایهگذار و موسس شهر زیرزمینی کاریز در اینباره گفت: «این در حالی است که مبلغ مزبور تنها به صورت سرمایه مالی وارد نمیشود بلکه ایده و نگاه نو را نیز با خود وارد میکند. » منصور حاجیحسینی با اشاره به اینکه نیروی کار ایران از خیلی کشورهای جهان به ویژه اروپا ارزانتر است و دانش فنی بالاتری دارد، افزود: «ایران با وجود منابع طبیعی فراوان و نیروی متخصص و ماهر میتواند با جذب سرمایهگذاران خارجی به ویژه سرمایهگذاران ایرانی خارج از کشور در ردیف ۲۰ کشور توسعهیافته صنعتی و در گروه بیست (G۲۰) قرار گیرد.
گروه بنگاهها: میزان سرمایه ایرانیهای خارج از کشور را صدها میلیارد دلار تخمین میزنند. اگر فرض کنیم که بخشی از این مبلغ را بتوان جذب داخل کرد، به نظر میرسد تحولات عظیمی در زمینه کار با آن ایجاد میشود.
سرمایهگذار و موسس شهر زیرزمینی کاریز در اینباره گفت: «این در حالی است که مبلغ مزبور تنها به صورت سرمایه مالی وارد نمیشود بلکه ایده و نگاه نو را نیز با خود وارد میکند.» منصور حاجیحسینی با اشاره به اینکه نیروی کار ایران از خیلی کشورهای جهان به ویژه اروپا ارزانتر است و دانش فنی بالاتری دارد، افزود: «ایران با وجود منابع طبیعی فراوان و نیروی متخصص و ماهر میتواند با جذب سرمایهگذاران خارجی به ویژه سرمایهگذاران ایرانی خارج از کشور در ردیف ۲۰ کشور توسعهیافته صنعتی و در گروه بیست (G۲۰) قرار گیرد.»
وی در حالیکه مهمترین عاملی که سرمایهگذار به آن نیاز دارد را، امنیت و کاهش دیوانسالاری دست و پاگیر دانست، افزود: «بدون امنیت و مقرراتزدایی حتی سرمایهگذار ایرانی خارج از کشور هم به داخل جذب نخواهد شد، چه رسد به سرمایهگذار خارجی.» وی امنیت را تا بخش زیادی به قوانین مصوب و قوهقضائیه منوط دانست و گفت: «اگر از سرمایهگذاران خارجی و حقوق آنها به خوبی و قاطعانه دفاع شود، به طور قطع جذب سرمایهگذار خارجی تسهیل میشود.»
به گفته حاجیحسینی، سرمایهگذار خارجی در درجه اول باید احساس کند میتواند پولی را که وارد میکند در هر زمان بدون دغدغه از کشور خارج کند. مسوولان به راحتی درباره جذب سرمایهگذار گفتارهای زیبایی را مطرح میکنند اما پس از جذب، او را رها کرده و به مشکلاتش رسیدگی نمیکنند. این فعال بخش خصوصی در این زمینه افزود: «به طور مثال سرمایهگذاران خارجی باید دارای اتاقی همانند شوراهای حل اختلاف باشند که در دادگاهها سرگردان نشوند و مسائل آنها به راحتی در اتاقهای داوری بررسی و حل شود.»
وی خاطرنشان کرد: «یکی از بزرگترین مشکلات سرمایهگذاران خارجی، نبود مرجعی متناسب و متخصص به موضوع خودشان در دستگاه قضایی کشور است. خوب است که قبل از رسیدن به دوران پساتحریم به فکر جذب سرمایهگذاری خارجی هستیم؛ اما به گمان من هنوز زیرساختها آماده نیست و سرمایهگذار با ورود به ایران دچار سرگردانیهای زیادی خواهد شد.» این سرمایهگذار افزود: «ما حتما باید بستههای آماده در زمینه صنایع مختلف، ساختوساز، راهسازی، زیرساختها، به ویژه گردشگری و صنایع مادر داشته باشیم و زمینههای سرمایهگذاری را به روشنی از طریق سفارتخانه یا طی سفرها به سرمایهگذاران توضیح دهیم و فضاهای سرمایهگذاری را برای آنها تبیین کنیم.»
حاجیحسینی تاکید کرد: «در حال حاضر تنها صحبت از جذب سرمایهگذاران است و زمینههای لازم برای حضور آنها نیاز به برنامهریزی مناسبتر و روشنتری دارد.» وی در پایان یادآور شد: «باید بتوانیم با دعوت از متخصصان و جذب سرمایهگذاران و ترسیم فضای سرمایهگذاری پربازده و کارآمد در کشور، ضمانتهای لازم را طبق شرایط بینالمللی به آنها بدهیم تا با اطمینان وارد شوند.»
ارسال نظر