احتمال جهانی شدن لوت تا تیر ماه آینده

شماره روزنامه: ۳۶۲۲ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۹۵۶۸۵۹ گردشگری

<p> معاون سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان با اشاره به وجود ۳ اثر ثبت جهانی در استان کرمان گفت: «در سفر اخیر کارشناسان یونسکو درباره پرونده ثبت جهانی کویر لوت، خوشبختانه این پرونده از سوی کارشناسان کاملا پذیرفته شده و به احتمال خیلی زیاد کویر لوت در تیرماه سال آینده به ثبت جهانی خواهد رسید. » </p> <p> به گزارش «ایسنا» «محسن موحدی» در پنل‌های تخصصی هدف‌های بنیادین و قطعی توسعه استان کرمان در قالب برنامه‌های تدوین طرح آمایش استان، با بیان اینکه متاسفانه در سند ملی آمایش سرزمین در فاز اول جای توسعه فرهنگی خالی بوده است و با اشاره به عدم توجه به نظام سکونتگاهی در کشور، از اینکه نتوانسته‌ایم این فرهنگ را در شهرها و روستاهای کشور توسعه دهیم ابراز تاسف کرد. </p>

معاون سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان با اشاره به وجود ۳ اثر ثبت جهانی در استان کرمان گفت: «در سفر اخیر کارشناسان یونسکو درباره پرونده ثبت جهانی کویر لوت، خوشبختانه این پرونده از سوی کارشناسان کاملا پذیرفته شده و به احتمال خیلی زیاد کویر لوت در تیرماه سال آینده به ثبت جهانی خواهد رسید.»

به گزارش «ایسنا» «محسن موحدی» در پنل‌های تخصصی هدف‌های بنیادین و قطعی توسعه استان کرمان در قالب برنامه‌های تدوین طرح آمایش استان، با بیان اینکه متاسفانه در سند ملی آمایش سرزمین در فاز اول جای توسعه فرهنگی خالی بوده است و با اشاره به عدم توجه به نظام سکونتگاهی در کشور، از اینکه نتوانسته‌ایم این فرهنگ را در شهرها و روستاهای کشور توسعه دهیم ابراز تاسف کرد. موحدی با بیان اینکه استان کرمان استانی ۴ اقلیمی است، تصریح کرد: «باید برای هر اقلیم، یک ساختار هویتی از آن اقلیم ترسیم شود که متاسفانه به‌دلیل نبود چنین نگاهی، جای خالی توجه به مقوله هویت‌بخشی در برنامه‌ها و سندهای آمایشی کشور و استان به وضوح دیده می‌شود. به همین خاطر اکنون این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان بدون هویت بخشی، اکوتوریسم قوی داشت؟»

معاون سازمان صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمان با تاکید بر اینکه هم‌اکنون بسترسازی برای پذیرش حضور گردشگر خارجی در استان به‌طور کامل فراهم نشده است، افزود: «باید بپذیریم در سال‌های آینده ورود گردشگر به استان کرمان افزایش پیدا خواهد کرد، پس هم‌اکنون باید برای ایجاد ساختارها و بسترهای لازم برای پذیرش این گردشگران به دنبال راه‌حل‌های عملی بود.» موحدی تصریح کرد: «هم‌اکنون پایگاه کویر لوت راه‌اندازی شده است و در روستاهای اطراف کلوت‌های شهداد، ۲۰ خانه قدیمی را به‌عنوان مهمانسراهای گردشگری بازسازی و راه‌اندازی کرده‌ایم.»

به گزارش «دنیای اقتصاد» تا به امروز هیچ‌کدام از آثار طبیعی ایران در فهرست آثار طبیعی یونسکو به ثبت نرسیده‌ است و به گفته دکتر فرهاد نظری، مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، پرونده کویر لوت یکی از ۹ پرونده‌ای است که برای ارسال به یونسکو با هدف قرار گرفتن در فهرست آثار طبیعی ثبت شده جهانی، در حال آماده‌سازی است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن