بیاطلاعی وزارت امور خارجه از پیشنهاد سازمان میراث فرهنگی
پیشنهاد لغو روادید با ۲۸ کشور به کجا رسید؟
گروه گردشگری- نرگس لطیفپور: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامه حذف روادید با ۲۸ کشور را در حالی مطرح کرده است که تا کنون نامی از این کشورها برده نشده و جزئیات آن نیز همچنان در پردهای از ابهام است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، مسعود سلطانیفر هفته گذشته با اعلام این خبر گفته بود: «لغو روادید دو طرفه است و در حال حاضر از مجاری دیپلماتیک دنبال میشود. » به گفته او، از میان ۲۱۵ کشور در دنیا، ۴۰ کشور بهعنوان اولویت اصلی جذب گردشگر انتخاب شده و برای ۲۸ کشور پیشنهاد لغو روادید داریم.
گروه گردشگری- نرگس لطیفپور: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، برنامه حذف روادید با ۲۸ کشور را در حالی مطرح کرده است که تا کنون نامی از این کشورها برده نشده و جزئیات آن نیز همچنان در پردهای از ابهام است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، مسعود سلطانیفر هفته گذشته با اعلام این خبر گفته بود: «لغو روادید دو طرفه است و در حال حاضر از مجاری دیپلماتیک دنبال میشود.» به گفته او، از میان ۲۱۵ کشور در دنیا، ۴۰ کشور بهعنوان اولویت اصلی جذب گردشگر انتخاب شده و برای ۲۸ کشور پیشنهاد لغو روادید داریم.
وزارت امور خارجه در جریان نیست!
مسوول امور روادید وزارت امور خارجه ایران اما درباره این خبر به «دنیای اقتصاد» گفت: «کسی یا جایی که این خبر را اعلام کرده مسوول آن است و وزارت خارجه تا کنون در جریان این امر قرار نگرفته است.»
غلامرضا گلحسنی اضافه کرد: «روند لغو روادید به صورت یک یا دوطرفه به توافق دو کشور بستگی دارد. همچنین مدت زمان لغو روادید یا مدت ماندگاری گردشگران کشورهایی که لغو روادید با آنها صورت گرفته نیز بستگی به توافق طرفین دارد که در این مورد تا کنون چیزی اعلام نشده است.» در همین باره همچنین، بنفشهخواه، کارشناس لغو روادید وزارت امور خارجه نیز بر ابلاغ نشدن اطلاعاتی مبنی بر لغو روادید با ۲۸ کشور تاکید و از آن اظهار بیاطلاعی کرد.
لغو روادید با دیگر کشورها از جمله اقداماتی است که در عرف دیپلماتیک باید به صورت متقابل اعمال شود تا شأن شهروندان کشور لغوکننده نیز حفظ شود و رئیس سازمان میراث فرهنگی هم در این خبر اعلام کرده که این لغو روادیدها دوطرفه خواهد بود. ایران در حال حاضر برای تمام کشورها غیراز ۱۰ کشور کلمبیا، سومالی، انگلیس، کانادا، آمریکا، بنگلادش، اردن، عراق، افغانستان و پاکستان امکان صدور ویزا در فرودگاه را فراهم کرده است. مردادماه امسال نیز مدت زمان ویزای فرودگاهی با تصویب در هیات دولت از ۱۴ روز به یک ماه افزایش یافت. علاوهبر صدور ویزای فرودگاهی که دولت ایران امکان آن را بهعنوان راهی برای تسهیل سفر اتباع و گردشگران خارجی به این کشور فراهم کرده، اتباع هفت کشور سوریه، لبنان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، بولیوی، مصر و گرجستان میتوانند بدون ویزا و تنها با داشتن گذرنامه معتبر، مهر ورود به ایران را دریافت کنند و برای مدت زمانی مشخص بر اساس آنچه دولت ایران با توجه به توافقات دیپلماتیک و قوانین حاکمیتی تعیین کرده است، به کشور ما سفر کنند.
حذف روادید دغدغه اصلی دفاتر خدمات مسافرتی نیست
اما آنچه محل سوال است و از دورنمای این خبر دیده میشود این است که لغو روادید با کدام ۲۸ کشور و بر چه اساسی قرار است صورت گیرد؟ در صورتی که این اتفاق بیفتد چه تبعات و چه مزایایی برای ایران دارد؟ که البته به هیچیک از این سوالات، پاسخی از سوی سازمان میراث فرهنگی بهعنوان منبع انتشار این خبر، داده نشد.
سازمان میراث فرهنگی در شرایطی چنین مسالهای را مطرح میکند که در یک فضای محدودتر، یعنی ارتباط با خبرنگاران داخلی، باید از هفت خوان عبور کرد؛ بنابراین در چنین شرایطی که امور داخلی روزمرهمان با سازمان میراث فرهنگی پس از سالها و با تغییر دولتهای مختلف حل نشده، سخن گفتن از پیشنهاد لغو روادید با چند کشور چه میتواند باشد جز کاری نمایشی؟
چه بسا این امر بتواند در میزان ورود و خروج گردشگران به ایران موثر باشد، اما عامل دست و پاگیری برای این ورود و خروج هم نیست؛ چراکه آژانسداران در این زمینه مشکل خاصی ندارند و معتقدند که مشکل و دغدغه اصلی آنها مساله روادید نیست؛ بلکه مساله کمبود زیرساختهای خدماتی است که با ورود توریستها به ایران در فصل سفر با آن مواجهند.
دفاتر خدمات مسافرتی در ایران برای دریافت روادید مسافرانشان چه برای ورود به ایران چه برای خارج شدن از ایران بهطور مستقیم با وزارت امور خارجه کار میکنند و با سازمان میراث فرهنگی کاری ندارند. هرچند آنها میگویند که برداشته شدن روادید فارغ از اینکه با کدام کشورها است از نظر روانی تاثیر بسیار خوبی هم روی آژانسدارها و هم مسافران دارد، اما در حال حاضر وزارت امور خارجه در ایران و دفاتر کنسولی در خارج از ایران به خوبی همکاری میکنند.
درحالیکه لغو روادید میتواند اتفاقی مثبت در عرصه گردشگری کشور باشد، اما دغدغه نخست فعالان این حوزه نیست و مشکلات و دغدغههای بسیار بیشتری در مسیر فعالیت آژانسداران و دفاتر خدمات مسافرتی وجود دارد که رسیدگی به آنها باید در اولویت قرار گیرد؛ چراکه در شرایط کنونی بدون لغو روادید سفرها انجام میشود و میهمانان و توریستها به ایران میآیند، اما در صورتی که امکانات و زیرساختهای مورد نیاز فراهم نباشد، نمیتوان به ادامه روند کنونی ورود گردشگران به کشور خوشبین بود.
ارسال نظر