رو نمایی از توریست‌کارت ملی

گروه گردشگری: «توریست کارت ملی» با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و بانک ملی ایران رونمایی شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پس از آنکه رئیس سازمان میراث فرهنگى و گردشگرى در روزهای پایانی سال گذشته از درنظر گرفتن تسهیلاتی براى گردشگران خارجى و ارائه خدمات بهبود یافته ارزی خبر داده بود، عصر چهارشنبه مراسم رونمایی از «توریست کارت ملی» با حضور مرتضی رحمانی موحد، معاون گردشگری، اعضای هیات‌مدیره بانک ملی و مسوولان شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) در بانک ملی شعبه فرودگاه امام خمینی(ره) برگزار شد.

به گزارش میراث آریا، این توریست کارت برای گردشگران ورودی که به قصد خرید و گشت و گذار در ایران را دارند تا مبلغ ۵ هزار دلار قابل شارژ است. این کارت، یک کارت ریالی است که در قبال ارز ورودی گردشگران و با اعتبار زمانی مشخص صادر می‌شود و قابلیت استفاده در شبکه بانکی را دارد. در زمان صدور توریست کارت، رمز اول و دوم به همراه کد و رمز کاربری برای مشاهده صورتحساب اینترنتی به مشتری تحویل خواهد شد که رمز اول برای خرید از طریق پایانه‌های فروش و استفاده از دستگاه‌های خودپرداز و رمز دوم برای استفاده از خرید اینترنتی است.

معاون گردشگری در مراسم رونمایی از این توریست کارت با اشاره به اینکه نوع و نحوه ارائه خدمات به گردشگران، در انتخاب مقصد سفر به افراد تاثیرگذار است، گفت: یکی از مهم‌ترین خدماتی که کشورها به گردشگران ارائه می‌دهند خدمات ارزی و و مالی است، چراکه گردشگر به امنیت لازم برای فعل و انفعالات مالی نیاز دارد. مرتضی رحمانی موحد افزود: اقامت، حمل‌ونقل، نحوه رفتار و تعامل با گردشگران و بسیاری از موارد مرتبط با گردشگری در کشور ما مورد توجه قرار گرفته اما با توجه به شرایط کشورمان و تحریم‌های ناعادلانه‌ای که اعمال شده است، یکی از نواقص ما در این بخش، خدمات ارزی بود.

وی تصریح کرد: برای رفع این نقصان، طی گفت‌وگوهایی که با بانک ملی انجام شد، تهیه توریست کارت ملی در دستور کار قرار گرفت.

معاون گردشگری با بیان اینکه توریست کارت، زمینه و بستر میزبانی مناسب‌تر از گردشگران را فراهم می‌آورد، یادآور شد: این کارت به گونه‌ای طراحی شده است که خریدهای مربوط به صنایع دستی، سوغات، اقامت و سایر خریدهای گردشگران را با سهولت بیشتری ممکن می‌سازد.

رحمانی موحد با تبریک رونمایی توریست کارت به جامعه گردشگری، این رویداد را یک رویداد ملی دانست و از آن به عنوان خواسته و انتظار گروه‌های مختلف گردشگری یاد کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در نشست خبری خود در روزهای پایانی سال ۹۳ وعده داده بود که توریست کارت ملی تا خرداد ماه در دیگر فرودگاه‌هاى بین‌المللی کشور نظیر مشهد و اصفهان ارائه خواهد شد.

براساس این گزارش، از جمله ویژگی‌های توریست کارت می‌توان به امکان استفاده در تمام پایانه‌های فروش شبکه بانکی کشور، امکان دریافت وجه نقد در دستگاه‌های خودپرداز بانک ملی ایران، قابلیت استفاده از سرویس خرید اینترنتی، تغییر رمز و انتقال وجه از توریست کارت، امکان تبدیل وجه باقیمانده کارت به ارز و پرداخت آن به گردشگر به نرخ روز، تعیین مدت انقضا براساس مدت زمان ویزا، شارژ کارت به مبلغ حداکثر ۵ هزار دلار و امکان دریافت موجودی از طریق اینترنت اشاره کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیش از این نیز رئیس اداره بازاریابى بانک گردشگرى از طراحى نوعى دبیت کارت (کارت اعتبارى) براى گردشگران براى پرداخت‌هاى مالى در داخل ایران و اجرایى شدن آن تا اواخر فروردین سال‌جاری خبر داد. محمد ناصر چیتى با اشاره به طراحى توریست کارت به‌منظور ایجاد تسهیلات پرداخت الکترونیکى براى گردشگران خارجى، درباره کارت اعتبارى گردشگران که در حال طراحى است، گفت: در حال حاضر این طرح به صورت پایلوت با یکی از گروه‌هاى هتلى در حال انجام است که کارت‌هاى اعتبارى به نام هر گردشگر صادر مى‌شود. وى افزود: این کارت‌ها ذى نفع خاصى دارد و از هرجایى نمی‌توان تهیه کرد، ضمن اینکه مشکلاتى چون احراز هویت در کارت‌هاى اعتبارى در این طرح حل شده است. چیتى خاطرنشان کرد: طرح کارت اعتبارى مخصوص گردشگران تحت ضوابط بانک مرکزى اجرا مى‌شود، اما مشکلاتى که دبیت کارت‌ها براى گردشگران دارند در این طرح برطرف شده است.

به گفته کارشناسان و فعالان صنعت گردشگری، تحریم‌ها علیه ایران باعث شده است که گردشگران خارجی نتوانند از کارت‌های اعتباری خود در شبکه بانکی ایران برای پرداخت‌های خود استفاده کنند. این کارشناسان معتقدند این امر خود موجب کاهش هزینه‌کرد گردشگران خارجی در کشور می‌شود؛ چراکه این گردشگران اغلب از به همراه آوردن وجه نقد در مبالغ زیاد خودداری می‌کنند. ایجاد کارت‌های ریالی و اعتباری و ارائه آنها به گردشگران خارجی می‌تواند گام موثری برای ارائه تسهیلات ارزی برای این افراد باشد. علاوه‌بر این اکنون که پس از بیانیه لوزان زمزمه‌هایی در خصوص رفع تحریم‌ها به گوش می‌رسد، به تدریج سیستم بانکی ایران باید خود را برای خدمات‌دهی با کارت‌های اعتباری جهانی آماده کند.