پس از گذشت یک سال از تحویل گرفتن کاخ «شمس»، درهای این عمارت تاریخی برای همیشه به روی گردشگران باز شد. به گزارش «ایسنا»، اوایل اردیبهشت سال گذشته، بر اساس رای دادگاه ۳۰ درصد از مجموعه‌ کاخ مروارید «شمس» (خواهر شاه مخلوع) به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز واگذار شد تا با مرمت و سامان‌دهی فضای کاخ، امکان بازدید مردم از آن فراهم شود. حالا با وجود اینکه سال گذشته در سه مقطع هفته‌ها‌ی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همزمان با انجام حفاظت و مرمت‌های اضطراری درهای این مجموعه به روی گردشگران باز بود، تعطیلات نوروز نیز این اتفاق تکرار و سرانجام اعلام شد، درهای این عمارت تاریخی که حدود ۱۰ سال مهجور و متروک مانده بود، قرار است مانند دیگر

کاخ‌ موزه‌های کشور برای بازدید مردم باز باشد.

ابوالفضل عبیدی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز در گفت‌وگو با «ایسنا» با اشاره به استقبال گسترده مردم از این بنای تاریخی در نوروز از تصمیم برای باز بودن درهای این کاخ قدیمی برای همیشه به روی گردشگران خبر داد. وی با اشاره به بازدید ۱۲ هزار نفر از گردشگران از این کاخ تاریخی در ایام نوروز اظهار کرد: با توجه به استقبال گسترده مردم در طول یک سال گذشته از این بنای تاریخی قرار شد درهای کاخ‌های مروارید برای همیشه به روی گردشگران باز باشد و مردم حتی در زمان مرمت این بنا هم می‌توانند از این عمارت تاریخی دیدن کنند.

بازدید از کاخ مروارید براساس بخشنامه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هر روز از ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر است و بهای بلیت ورودی آن برای گردشگران ایرانی ۱۵۰۰ تومان و گردشگران خارجی ۱۰ هزار تومان است. کاخ مروارید توسط موسسه «رایت» طراحی و با نظارت مهندس «ویلیام کیس» بین سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ ساخته شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت. این بنا محل سکونت شمس پهلوی و خانواده او تا سال ۱۳۵۷ بود. این مجموعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۶۳ با رای دادگاه انقلاب اسلامی در مالکیت بنیاد مستضعفان قرار گرفت و پس از آن، در قراردادی، این مجموعه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فروخته و در اختیار «بنیاد تعاون سپاه» گذاشته شد. حریم و عرصه این کاخ توسط اداره میراث فرهنگی استان تهران در سال ۱۳۷۹ روی نقشه (تهیه‌شده توسط اداره لجستیک ستاد مشترک سپاه) تعیین شد. کاخ مروارید ۱۲ بهمن‌ماه ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و تا سال ۱۳۸۲ به‌عنوان موزه و با نام «مجتمع اردویی تفریحی شهید فهمیده (کاخ مروارید)» از آن استفاده می‌شد؛ اما بعد از آن تعطیل شد. اوایل سال گذشته با اعتراض سیدمحمود کاشانی - حقوقدان و فرزند آیت‌الله کاشانی - نسبت به وضعیت تملک زمین‌های مجموعه کاخ مروارید، توجه‌ها به این مجموعه تاریخی جلب شد و سرانجام براساس رای دادگاه، ۳۰ درصد از این مجموعه به اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز داده شد.