نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی
ایران در جایگاه ۴۸ جذب گردشگر خارجی قرار گرفت
ایران طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی برای اولین بار در فهرست ۵۰ کشور برتر دنیا از نظر آمار ورود گردشگران خارجی قرار گرفت و رتبه چهل و هشتم را به خود اختصاص داد. به گزارش خبرگزاری مهر، مسوول دبیرخانه UNWTO در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر گفت: هر سال سازمان جهانی جهانگردی فهرستی از ۵۰ کشور برتر دنیا از نظر تعداد ورود گردشگران خارجی ارائه میکند که ایران برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در سال ۲۰۱۳ رتبه ۴۸ را در این فهرست بهدلیل جذب ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر خارجی کسب کرد.
ایران طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی برای اولین بار در فهرست ۵۰ کشور برتر دنیا از نظر آمار ورود گردشگران خارجی قرار گرفت و رتبه چهل و هشتم را به خود اختصاص داد. به گزارش خبرگزاری مهر، مسوول دبیرخانه UNWTO در معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اعلام این خبر گفت: هر سال سازمان جهانی جهانگردی فهرستی از ۵۰ کشور برتر دنیا از نظر تعداد ورود گردشگران خارجی ارائه میکند که ایران برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی در سال ۲۰۱۳ رتبه ۴۸ را در این فهرست بهدلیل جذب ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر خارجی کسب کرد. علی باقر نعمتی زرگران درباره ابهام در آمار گردشگران ورودی ایران بیان کرد: در معاونت گردشگری تمام تلاشمان را کردهایم تا از طریق تکمیل فرمها و جداول مدنظر سازمان جهانی جهانگردی، آمار کاملی از گردشگران ورودی به این سازمان ارائه و تصویر درستی از جایگاه گردشگری کشور منعکس کنیم. اما دریافت آمار صحیح مستلزم برقراری و استقرار نظام جامع آماری است که اکنون معاونت گردشگری با کمک سازمان جهانی جهانگردی درحال کار کردن روی این موضوع است. چون برای اطلاع از نقش گردشگری در اقتصاد و تاثیر آن در کسبوکار جامعه و سهم آن در تولید و ثروت ملی باید نظام جامع آماری گردشگری در کشور پیاده شود. در آن صورت به درستی و بهصورت دقیق میتوانیم سهم صنعت گردشگری در اقتصاد و درآمد را اعلام کنیم.
وی تصریح کرد: تقریبا میدانیم که متوسط سرانه درآمد حاصل از ورود گردشگران خارجی در ایران چقدر است و کارشناسان UNWTO این آمار را از ما قبول میکنند؛ اما برای برنامهریزی در داخل کشور، نیاز داریم که خودمان این آمار را به صورت دقیق محاسبه کنیم.
نعمتی هزینهای که هر گردشگر برای ورود به ایران میپردازد را به عوامل مختلفی نسبت داد و گفت: در یک ارزیابی کلی هر گردشگر متوسط ۱۳۰۰ دلار هزینه میپردازد. اما برخی از گردشگران بیشتر خرج میکنند و برخی کمتر. به عنوان مثال اروپاییها بیشتر و گردشگران کشورهای همسایه کمتر هزینه میکنند. از سوی دیگر براساس بررسی و نظر کارشناسی سازمان جهانی جهانگردی میانگین درآمد کشورهای جنوب آسیا از گردشگران ۱۵۷۰ دلار برای هر گردشگر است. در تقسیمبندی این سازمان ایران نیز در این منطقه قرار گرفته است.
مشاور معاون گردشگری افزود: با توجه به اینکه در سال ۲۰۱۳ مجموعا ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر وارد ایران شده است، اگر تعداد آنها را در میانگین درآمد هر گردشگر ضرب کنیم بهصورت تقریبی درآمد ایران از گردشگری حدود ۷ میلیارد و ۳۷۹ میلیون دلار میشود.
نعمتی خاطرنشان کرد: براساس جدول درآمد کشورها که از سوی سازمان جهانی جهانگردی منتشر شده است، آمریکا با ۱۲۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ پردرآمدترین کشور دنیا است اگر درآمد ۷ میلیارددلاری را برای کشورمان فرض کنیم، جایگاه ایران در رتبهبندی جهانی از نظر درآمد تقریبا در رتبه ۳۵ دنیا قرار میگیرد. البته این میزان درآمد تقریبی است و امیدواریم با استقرار نظام جامع آماری با قطعیت و بهصورت دقیق بتوانیم سهم صنعت گردشگری را در اقتصاد و تولید ناخالص ملی
اعلام کنیم.
ارسال نظر