درحالی که مسوولان گردشگری از توسعه این صنعت خبر می‌دهند تورگردانان خارجی معتقدند با وجود میل و علاقه‌ای که برای سفر به ایران وجود دارد مشکلات حوزه صدور ویزای ایران، این روند را کند کرده‌است. به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی، در نشست تور آشناسازی کرمانشاه که با حضور ۱۸ تورگردان برجسته از کشورهای آلمان، بلژیک، سوئیس، ایتالیا، برزیل و لهستان برگزار شد، یکی از مهم‌ترین معضلات مطرح شده از سوی این تورگردانان مشکل صدور ویزا بود. کریستیانو از شرکت گردشگری برزیل در این باره گفت: مشکل اصلی برای اعزام گردشگر به ایران دریافت ویزای ایران است، چراکه سفارت ایران در برزیل در شهر برازیلیا است، درحالی‌که اغلب شرکت‌های گردشگری برزیلی در شهر سائوپائولو قرار دارند و فاصله این دو شهر از هم، بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر است که به همین جهت دریافت ویزای ایران با مشکل همراه است. کریستیانو تاکید کرد: امیدوارم با رفع مشکل صدور ویزا بتوانیم شاهد حضور گردشگران برزیلی در ایران و البته استان کرمانشاه باشیم. کانی از آژانس گردشگری کشور آلمان گفت: اولین بار است که به ایران و استان زیبای کرمانشاه سفر می‌کنم و خیلی خوشحالم که توانستم از نزدیک کتیبه‌های بی‌نظیر داریوش در بیستون را ببینم. وی ادامه داد: مشکل اصلی برای اعزام گردشگر به ایران صدور ویزا است، چراکه به سختی می‌توان ویزای ایران را دریافت کرد. این تورگردان آلمانی اظهار کرد: امیدوارم شرایطی فراهم شود که بتوانیم ویزای ایران را در محل فرودگاه کرمانشاه دریافت کنیم.

در ادامه این گردهمایی آمانتا از تورگردانان لهستانی نیز گفت: ایران به‌اندازه کافی دارای جاذبه‌های تاریخی و طبیعی هست و نیازی به تبلیغ و معرفی این آثار به جهانیان نیست؛ چرا که گردشگران با جاذبه‌های تاریخی ایران آشنا هستند. وی یادآور شد: نکته‌ای که ایران باید درباره آن تبلیغ بسیاری کند، این است که ایران کشوری امن و آرام است.

آمانتا تاکید کرد: اگر ایران بتواند درباره امن بودن خود تبلیغ کند، دیگر هیچ نیازی به معرفی آثار تاریخی‌اش ندارد، چون همه آثار ارزشمند ایران را می‌شناسند. پیرلویجی از تورگردانان ایتالیایی نیز گفت: مشکل اصلی برای اعزام گردشگر از ایتالیا به ایران در صدور ویزا است، به نحوی‌که این مهم بیش از سه هفته به طول می‌انجامد. وی افزود: همچنین وجود سرویس‌های بهداشتی مناسب در سایت‌های گردشگری از جمله نکات بسیار مهمی است که باید مسوولان ایرانی به آن توجه ویژه‌ای داشته باشند.