ضرورت تکامل بیشتر سازمان گردشگری و نیروی انتظامی
گروه گردشگری: معاون گردشگری با اشاره به برخی مشکلات موجود با ناجا، اختلاف در مصادیق جرم مشهود را یکی از این مشکلات برشمرد و با انتقاد از برخی برخوردهای نیروی انتظامی با گردشگران از آمادگی خود برای برگزاری یک نشست مشترک با فرمانده ناجا خبر داد. مرتضی رحمانی موحد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در واکنش به وجود برخی مشکلات میان پلیس امنیت اخلاقی ناجا و معاونت گردشگری در خصوص فعالیت بعضی از تورهای مختلط اظهار کرد: باید به این موضوع توجه داشت که حوزه گردشگری یک حوزه مجرد و مجزا از دیگر حوزهها نیست و اقدامات در این حوزه متاثر از همکاری و همدلی بسیاری از دستگاهها است و گردشگری سالم و پررونق زمانی حاصل میشود که همکاری دستگاههایی همچون وزارت راه، سازمان حملونقل، نیروی انتظامی، بخش خصوصی، وزارت اطلاعات و.
گروه گردشگری: معاون گردشگری با اشاره به برخی مشکلات موجود با ناجا، اختلاف در مصادیق جرم مشهود را یکی از این مشکلات برشمرد و با انتقاد از برخی برخوردهای نیروی انتظامی با گردشگران از آمادگی خود برای برگزاری یک نشست مشترک با فرمانده ناجا خبر داد. مرتضی رحمانی موحد در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در واکنش به وجود برخی مشکلات میان پلیس امنیت اخلاقی ناجا و معاونت گردشگری در خصوص فعالیت بعضی از تورهای مختلط اظهار کرد: باید به این موضوع توجه داشت که حوزه گردشگری یک حوزه مجرد و مجزا از دیگر حوزهها نیست و اقدامات در این حوزه متاثر از همکاری و همدلی بسیاری از دستگاهها است و گردشگری سالم و پررونق زمانی حاصل میشود که همکاری دستگاههایی همچون وزارت راه، سازمان حملونقل، نیروی انتظامی، بخش خصوصی، وزارت اطلاعات و... در بالاترین و مطلوبترین حالت ممکن قرار گیرد. بنابراین برقراری این روابط منسجم جزء دغدغههای اصلی سازمان میراث فرهنگی است. معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: ما معتقدیم که در زمینه گردشگری، معاونت گردشگری به عنوان دستگاه متولی، مسوولیت دارد و سایر دستگاهها از جمله نیروی انتظامی بهعنوان دستگاه متناظر محسوب میشوند. از این رو معتقدیم در زمینه برخورد با تخلفات احتمالی نیز، دستگاه مسوول و متولی باید به این تخلفات رسیدگی کند. یعنی به عنوان مثال اگر تخلفاتی از چند تور در مسیری خاص رخ میدهد، باید این تخلفات به دستگاه متولی گزارش شود تا این دستگاه به فراخور تخلفات ارتکابی با مسوولان آن برخورد کند. وی با انتقاد از موازی کاری دستگاههای نظارتی در حوزه گردشگری، این موازی کاری را برهمزننده جایگاه گردشگری در کشور دانست و گفت: ما در حوزههای مختلف گردشگری از جمله موضوع نظارت بر فعالیت دستگاههای زیرمجموعه گردشگری دارای قوانین خاصی هستیم که حتی قانون در برابر کم کاری دستگاههایی که وظیفه نظارت را نیز برعهده دارند، نظارت از طریق سازمان بازرسی را پیشبینی کرده است.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در خصوص وجود برخی اختلاف نظرها با نیروی انتظامی، جرم مشهود را یکی از این اختلافنظرها عنوان و اظهار کرد: از نظر ما تخلفات رخ داده در اتوبوس گردشگران بهعنوان جرم مشهود محسوب نمیشود به عنوان مثال آیا کف زدن و دست زدن در اتوبوس باعث سلب آرامش و امنیت مردم و جامعه میشود که در برابر آن علاوهبر متوقف کردن اتوبوس، لیدر تور را نیز باز خواست کنیم؟!
وی با انتقاد از رویکرد نیروی انتظامی در برخی موارد گفت: چرا برای تخلف ۲ نفر در اتوبوسی که ۴۰ نفر سرنشین دارد، اتوبوس را متوقف میکنیم و این در حالی است که ۳۸ نفر دیگر به مقررات و ضوابط احترام گذاشتهاند، ولی با رویکرد نیروی انتظامی، آنها نیز از ادامه سفر خود محروم میشوند. در صورتی که نیروی انتظامی میتواند فقط با خاطیان برخورد کند در برابر چنین اتفاقی پلیس علاوهبر برخورد با تمامی اعضای این تور، با میزبانی که قرار است پس از رسیدن به مقصد، پذیرای آنها باشد نیز برخورد میکند و وی پیش از اینکه میزبان مهیمانانش باشد در خصوص تخلفات میهمان در راه نیز باید پاسخگو باشد!
رحمانی موحد در ادامه افزود: متاسفانه ما و نیروی انتظامی به جای تعامل با یکدیگر در پشت میز مذاکره، در رسانهها با یکدیگر سخن میگوییم و این در حالی است که باید تلاش کنیم این موضوع از سطح رسانهها خارج شود و به مذاکرات دو سویه و سازنده در اتاقهای مذاکره کشانده شود. ما از فرمانده نیروی انتظامی نیز این درخواست را داریم که در نشستی با نمایندگان دستاندرکاران گردشگری، امکان انتقال دغدغههای طرفین را فراهم آورد.
ارسال نظر