معاون میراث فرهنگی بر توسعه شهری با حفظ آثار تاریخی تاکید کرد
احداث مترو در مرکز تاریخی اصفهان باید کارشناسی شود
معاون میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه راهحل مترو در مرکز تاریخی اصفهان دستوری نیست، بلکه کارشناسی است، گفت: رویکرد دولت توسعه زیرساختهای شهری با حفظ آثار تاریخی است. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معاون میراث فرهنگی در ارتباط با سخنان مدیر عامل قطار شهری اصفهان در جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان، مبنی بر عدم توجه و همکاری میراث فرهنگی در اجرای کامل خط مترو اصفهان گفت: موضوع متروی اصفهان از سالها قبل در سازمان میراث فرهنگی مطرح بوده و متاسفانه حل نشده، ولی به حول و قوه الهی و با انجام اقدامات کارشناسی، نظارت سازمان و رعایت دقیق قوانین در دولت یازدهم، با رعایت ملاحظات با میراث فرهنگی که سرمایه عظیم اصفهان برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است مشکل مرتبط با این حوزه در پیشرفت پروژه مترو اصفهان حل خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی با تاکید بر اینکه راهحل مترو در مرکز تاریخی اصفهان دستوری نیست، بلکه کارشناسی است، گفت: رویکرد دولت توسعه زیرساختهای شهری با حفظ آثار تاریخی است. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معاون میراث فرهنگی در ارتباط با سخنان مدیر عامل قطار شهری اصفهان در جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان، مبنی بر عدم توجه و همکاری میراث فرهنگی در اجرای کامل خط مترو اصفهان گفت: موضوع متروی اصفهان از سالها قبل در سازمان میراث فرهنگی مطرح بوده و متاسفانه حل نشده، ولی به حول و قوه الهی و با انجام اقدامات کارشناسی، نظارت سازمان و رعایت دقیق قوانین در دولت یازدهم، با رعایت ملاحظات با میراث فرهنگی که سرمایه عظیم اصفهان برای جذب گردشگران داخلی و خارجی است مشکل مرتبط با این حوزه در پیشرفت پروژه مترو اصفهان حل خواهد شد. وی اضافه کرد: لازم است مدیر عامل فعلی قطار شهری اصفهان به سابقه ایجاد مترو، همکاریهای مستمر سازمان میراث فرهنگی و اهمیت شهر اصفهان به عنوان شهر تاریخی- فرهنگی منحصربهفرد جهانی توجه کند.
محمد حسن طالبیان تصریح کرد: در ۳-۴ ماه گذشته که مسوولیت معاونت میراث فرهنگی را بر عهده گرفتهام ۳ بار به اصفهان سفر کرده و از نزدیک درباره مسائل و چالشهای مترو بحث و گفتوگو کردهام، در هفته جاری هم با گروهی از کارشناسان و معاون عمرانی استانداری و مسوولان مترو در این باره جلساتی خواهم داشت.
طالبیان ادامه داد: از ابتدا همه کارشناسان معتقد بودند مترو به جای چهار باغ باید از خیابان شمسآبادی بگذرد که با کمال تاسف سازمان قطار شهری اصفهان بدون مصوبه قانونی، مسیر چهار باغ را انتخاب کرد که مملو از آثار دوره صفوی است و در محدوده حریم میراث جهانی قرار دارد.
معاون میراث فرهنگی افزود: برای حفظ چنین گنجینه ارزشمندی و با توجه به تداوم عملیات احداث مترو با مطالعات گسترده کارشناسان مختلف یونسکو و ایکوموس بارها به اصفهان سفر کرده و ملاحظات کارشناسی دقیقی ارائه کردهاند تا به آثار تاریخی آسیبی وارد نشود. طالبیان یادآور شد: برای ایجاد ایستگاه در محور چهار باغ طی دو جلسه تاکید شد که لازم است مطالعات باستانشناسی و زمینشناسی انجام شود، که پس از سالها مغفول ماندن، این موضوع در ۲-۳ ماه گذشته انجام شد.
وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان میراث فرهنگی در سفر اخیر به اصفهان از کاوشهای باستان شناسی چهار باغ و دروازه دولت بازدید کرد، افزود: در این سفر معاون رئیسجمهور با استاندار و معاون عمرانی و مسوولان اصفهان مذاکراتی داشت و مقررشد، وضعیت زمینشناسی و مطالعات مختلف مراحل تصمیمگیری برای ایجاد تونل ایستگاهها یا روشهای دیگر در جلسه آینده مورد بررسی قرار گیرد تا با راهحلهای کارشناسی ضمن حفظ آثار دوره صفوی، پروژه ایجاد ایستگاههای خط یک مترو بتواند به کار خود ادامه دهد، ضمن اینکه در دو ماه گذشته جلساتی در این خصوص در اصفهان و تهران برگزار شده است.
ارسال نظر