ایل شاهسون، سنت و تاریخ
طبق کتاب «بررسی مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی ایل شاهسون»، «کلیه نوشتهها و اسناد تاریخی حاکی از آن است که به طوایف چادرنشین و ترکمانان وابسته به ترکهای غز که از گذشتههای دور، در نواحی شرق دریای خزر زندگی چادرنشینی و شبانکاری خود ادامه میدادند» ایل شاهسون اطلاق میشده است. این ایل حالا علاوه بر مناطق وسیعی از ایران در دیگر کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان، عراق، ترکیه، افغانستان و کشمیر نیز سکونت دارند. این ایلات همچنان از چادر برای سکونت استفاده میکنند، چراکه دریافتهاند بیشترین تطبیق با محیط از این طریق به دست میآید.
طبق کتاب «بررسی مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی ایل شاهسون»، «کلیه نوشتهها و اسناد تاریخی حاکی از آن است که به طوایف چادرنشین و ترکمانان وابسته به ترکهای غز که از گذشتههای دور، در نواحی شرق دریای خزر زندگی چادرنشینی و شبانکاری خود ادامه میدادند» ایل شاهسون اطلاق میشده است. این ایل حالا علاوه بر مناطق وسیعی از ایران در دیگر کشورهای همسایه از جمله جمهوری آذربایجان، عراق، ترکیه، افغانستان و کشمیر نیز سکونت دارند. این ایلات همچنان از چادر برای سکونت استفاده میکنند، چراکه دریافتهاند بیشترین تطبیق با محیط از این طریق به دست میآید. امروزه برخی گروهها و تورهای پراکنده برای زندگی با این ایل، راهی نواحی غرب و شمال غرب کشور میشوند. گردشگران در اوبه (مجموعه چند آلاچیق و کومهای که در یک نقطه) استقرار پیدا میکنند، به طرز شاهسونیها لباس میپوشند، در رختخواب آنها میخوابند، مانند آنها صبح به صبح شیر گاوها و گوسفندها را میدوشند و حتی گله را به چرا میبرند. درواقع زندگی با مردم ایل، علاوه بر لذتهای زندگی ایلی میتوانند سوابق تاریخی شاهسون را نیز برای گردشگر بازگو کند. بهرهگیری از حضور افراد متخصص و
تاریخدان، این مهم را حاصل میکند. گرچه هنوز این نوع از تورها جا نیفتاده، اما چنانچه با رعایت اصول و سنن ایل بتوانند فراگیر شوند، کمک مادی و معنوی شایانی به ایلات خواهند کرد.
ارسال نظر